Widok

Niejadek w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mamusie. Moja córka pójdzie od września do przedszkola (mam nadzieje ze stanie się cud i ja przyjma) ale jest strasznym niejadkiem. Nic nie chce jesc, oczywiście na jakieś dania które zje ale mozna je policzyć na palcach jednej reki. Boje się ze jak pójdzie do przedszkola to się zrazi do niego jak od początku beda w nią wmuszac jedzenie. Jak radzily sobie z tym Wasze dzieci i jak na to reaguja Panie w przedszkolu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spokojnie ,nikt jej nie będzie zmuszał.Też mam niejadka 3 rok w przedszkolu i jak chce suchy ryż ,makaron,ziemniaki bez sosu czy sam chleb z masłem bez problemu dostaje .Po 3 latach w przedszkolu zjada rzeczy których w domu nawet nie ruszy jak zupa ogórkowa ,gulasz czy inne zupy.Dodam ,że to ten typ ,który normalnie ogórka ani pomidora nie ruszy.
Margola13,właśnie o to mi chodzi zeby nikt jej nie zmuszal do jedzenia czegoś czego nie lubi, moze z czasem się przyzwyczai. Ale boje się bo moj starszy syn, fakt jadl więcej ale nie tolerowal ogórków i pomidorów a w przedszkolu często byly na kanapkach i Panie nie pozwalaly ich z nich ściągać, dopiero po mojej delikatnej interwencji odpuscily bo syn mial wrecz odruchy wymiotne jak mial to zjeść.
ps panie w przedszkolu są wyrozumiale i wspierają nas, próbują ale nie na sile także chwała im!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj synek tez je 5 rzeczy na krzyz, w przedszkolu nie je w ogole obiadow chyba ze jest kasza/ryz badz makaron to zje suchy (!) , zupy nie tkanie, w domu chętnie, na śniadanie je chleb z masłem. II śniadanie - owoce - nie ruszy. koszmar. odbieram go o 13 żeby go nie głodzić. towarzystwo dzieci jedzących nie zachęca go wcale. przegłodzić tez próbowałam. ciężki przypadek.
Moja córka w domu nie chce prawie nic jesc, warzyw nawet Noe spróbuje, a poszła od września do przedszkola i je tam wszystko nawet surówki, widzi że dzieci jedzą i ona też to robi, a w domu tylko jakieś swoje te co chce je
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry