Widok

Niespokojny sen dziecka - bączki - brzuszek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jasiek w dzień jeśli zasypia to śpi spokojnie, ale w nocy przewala się z boku na bok, czasami na brzuch. Budzić się nie budzi, ale mruczy przy tym, a jak podchodzę, żeby sprawdzić to widzę, ze chyba bączki go po prostu męczą. Nie wiem jak mu pomóc. Pomijam, że dzisiaj godziny nie przespałam, bo ciągle do niego chodziłam. o 3 wzięłam go do siebie, ale było to samo. Przewracał się i przy tym bączki puszczał, więc to pewnie brzuszek. Są momenty kiedy śpi normalnie, zazwyczaj jak się wieczorem położy, np wczoraj zasnął o 21:30 i do 1:30 było ok. Dopiero w środku nocy i nad ranem tak się dzieje.
Jak mogę mu pomóc? Może za mało herbatek mu podaję? - on ich za bardzo pić nie chce. Chyba dzieje się tak od momentu kiedy słoiczki zaczęliśmy podawać (jak dotąd to marchewka, jabłuszko i brokuł), ale wczoraj nie podałam i było to samo. Już sama nie wiem. Nie zauważyłam natomiast, żeby np po marchewce miał tak bardziej, albo po brokułach, tylko po prostu kojarzę, że od momentu podawania słoiczków. Macie jakiś pomysł? Kupki robi bez problemu 2-3 dziennie, różnej konsystencji, zależy czy więcej mleczka zjada, czy słoiczków. Nie męczy się przy kupkach. W dzień bączki też puszcza bez wysiłku, tylko ta noc :(
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie poradze ale i nie pociesze - u nas sie tak ciagnie caly czas :(
i chyba tez wlasnie pierwszy raz zauwazxylam ze sie zaczelo po podawaniu innego jedzenia niz piers :(
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurcze, a może jest jakieś lekarstewko na to? Na co działa debridat? przypadkiem nie na takie dolegliwości? Kurcze, szczepienie mamy dopiero za tydzień, ale zastanawiam się czy nie zadzwonić do ped.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nas tez baczki meczyły w nocy. Ja robiłam tam ze po kazdym karmieniu na noc i w nocy kładłam małego na brzuszek zeby te gazy szybciej wyleciały :D pomogło :D
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki Kasika - spróbujemy :)
image
image
to może espumisan w kropelkach?
debridat stosowałam na zaparcia i problemy z brzuszkiem, pomogło
image
image

[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/859
A espumisan od jakiego wieku można stosować?
image
image
My mamy tak samo :(( Kubuś męczy się tak w nocy, jak w ciągu dnia nie zrobi kupy. Normalnie czuje się czasami jakby cofnęła się do czasu, gdy miał kolki.
Gosiu - Espumisan można podawać chyba od 2 miesiąca życia :) http://www.vitanea.pl/product/details/apteka/wzdecia/espumisan-krople-0-04g-1ml-30ml.html

w każdym razie to były pierwsze kropelki(ogólnie środek, nie licząc Debridatu) jakich używaliśmy na kolki :] czyli Gabryś miał wtedy ok 1,5 miesiąca :)
Gosiu, u nas podobnie :( Mała noce śpi bardzo niespokojnie :( My podajemy debridat, i jest lepiej.

W ogóle ktoś mi dziecko podmienił, bo Amelia zrobiła się bardziej marudna :( Potrafi się zająć sobą, ale jak się już zacznie drzeć to jej uspokoić nie mogę :/

Może spróbujcie espumisan lub debridat podawać ( debridat na receptę )
Ja mam dla Amelki, nigdy nie zużywamy całej butli, więc jeśli chcesz mogę Cie odstąpić trochę
Otworzoną butlę mamy 1 tydzień, a ważna jest 4 tygodnie więc jeszcze 3 tyg można używać
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
hipp na dobry sen? ktoś próbował? u mojej to wystarczyło bez żadnych leków itp-koszt ok 15 zł
jest to herbatka z ziół w sumie,starcza na długo-podawałam przez sen mojej młodej
od 4 miesiąca można podawać- jest bez cukru
w sumie to tam koperek, anyż i coś tam jeszcze jest
a może wcześniej podawać jedzenie?
W nocy brzusio powinien trochę odpoczywać...a najedzony może mieć problemy z trawieniem.
A może nie toleruje tego, co podajesz na noc?
image

image

ja podawałam Miśce Espumisan w kropelkach...2 razy dziennie i pomogło

Espumisan można stosować od ukończonego 1 mies. życia, jest bez recepty
ma bananowy smak więc dzieci nie wybrzydzają przy piciu
image
image
weźcie jeszcze pod uwagę że maluch musi nauczyć się trawić inne jedzonko niż MM czy mleko Mamy, a to tez wymaga czasu
może dlatego te wzdęcia?
Mieliśmy to samo. Głód! Dajemy na noc kleik plus Nutrition zagęszczacz i od 21i śpi do 5 rano. Czasem się budzi jeszcze około 3. Dajemy wtedy popić herbatkę i śpi dalej.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Chyba zrobimy tak, że najpierw zastosujemy espumisan, a jeśli nie pomoże (tfu) to za tydzień mamy szczepienie, więc zapytam o debridat.
Kasiu - u nas w wielu Amelki Jasiek też zaczynał pokazywać swoje humorki - histerie, jak wpadał w płacz, to aż nie mógł się uspokoić tak mocno płakał :/ Szczególnie po całym dniu który był jakoś bardziej intensywny. Dziecko zaczyna odczuwać wszystko dookoła i jedyny sposób na poradzenie sobie z emocjami to właśnie takie marudzenie i płacz. Kiedyś mąż wyjechał na ponad tydzień a ja miałam akurat pilny projekt do zrobienia i byłam poddenerwowana - Jasiek to wyczuł i jednego dnia 11 razy mi histerycznie płakał ot tak po prostu :/Teraz tak robi jak ma dzień pełen wrażeń - dużo ludzi, dużo emocji to wieczorem zdarzy się czasami histeria :/

Co do herbatki to ja podaję hippa, ale taka na uspokojenie, bo mam na trawienie, ale tej nie chce pić, bo to właśnie z koprem i anyżem i synek tak jak mamusia nie lubi :)

Ostatni posiłek Jaś zjada około 20, i właśnie te pierwsze godziny po posiłku przesypia bardzo ładnie. Dopiero w połowie nocy i nad ranem takie akcje. Dodam, że w nocy daje mu jeść, więc głodny na pewno nie jest, bo potrafi wciągnąć 220ml, więc to mu na 4 godzinki starcza w zupełności. Daję tylko wtedy kiedy chce jeść - nic na siłę :)

No i z tym trawieniem też racja, to na pewno ma związek, ale jeśli espumisan mu pomoże, a szkodliwy nie jest, to chyba warto.

A co do kleiku, czy kaszki, to za jakiś czas (po konsultacji z ped) zaczniemy podawać, zobaczymy jaki efekt będzie :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję :)
image
image
Mój synek od czasu do czasu zachowywał się podobnie jak Twój. Zwykle wtedy masowałam brzuszek - zwykle pomagało. Później czasem na noc podawałam Espumisan (właśnie dla takich małych dzieciaczków. Teraz już tych problemów nie mamy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

do góry