Widok

OD KIEDY PRZENIESLISCIE WASZE DZIECI Z ŁOŻECZKA NP. NA TAPCZANIK

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM
DZIEWCZYNY JAK I KIEDY WYPROWADZIŁYSCIE SWOJE DZECI Z ŁOZECZKA NA TAPCZANIK\WERSALKE? MOJA MAŁA MA 22 MIESIACE OGOLNIE JEST MALUTKA WIEC SPOKOJNIE MOGŁABY SPAC W ŁOZECZKU ALE NIE CHCE , KRECI SIE W NOCY I WIADOMO W ŁOZECZKU NIE MA DUZO MIEJSCA I SIE OBIJA , JAK JA POŁOZE U NAS W SYPIALNI LUB U BRATA W POKOJU TO ZUPEŁNA CISZA MAŁA SPI WIERCI SIE I PRZEKRECA ILE MOZE ALE NIE MUSZE WSTAWAC DO NIEJ TYLKO PODAJE JEJ PIĆ, ALE TERAZ NIE WIEM CZY W SUMIE NIE JEST ZA MAŁA BY JUZ SPAŁA NA NORLANYM ŁOZKU , Z RACJI MIEJSCA W GRE WCHODZI TYLKO ŁOZKO WOLNOSTOJACE Z IKEA , WIEC ONO TEŻ NIE JEST ZA DUZE , JAK WY ROZWIAZAŁYSCIE TEN PROBLEM?NIESETY DO BRATA TO POKOJU DRUGA WESSALKA SIE NIE ZMIESCI A JA Z SYPIALNI NIE CHCE REZYGNOWAC BOWEIM NIE DŁUGO PRZEPROWADZAMY SIE DO DOMU I NIE MA SENSU ROBIENIA REMONTU , MOZE MACIE JAKIES ŁOZKO GODNE POLECENIA?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Synek śpi na zwykłym tapczanie odkąd skończył 2 lata :)
Janek miał roczek.
Ale on spał spokojnie, nie "wędrował".

Jacuś jeszcze w zamknięciu śpi, i pewnie do lata jeszcze tak będzie, bo on jest szybki, rzuca się w nocy i urządza wędrówki.
Nie pomogą żadne obstawienia poduszkami.
image

image
moja przestała spać w łózeczku jak miała 2 lata, ale wtedy też skończyły się drzemki w dzień ( z łóżka może sobie sama wyjsc a z łóżeczkiem nie było tak łatwo bo mieliśmy turystyczne)
my mamy łóżko z Ikei

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939/#/S39836495
ogólnie jest ok, tylko że czasami trzeszczy
nasz miał 22-23m-ce jak sprzedaliśmy łóżeczko i kupiliśmy tapczanik robiony na zamówienie :] (pod wymiar)

to było chyba w sierpniu? do dzisiaj zdarzyło Mu się chyba ze 4-5 razy spaść w nocy :]
moja jeszcze śpi w łóżeczku a ma już 2 lata, właśnie bo już pewnie w dzień nie byłoby drzemek to pewnie ile się da będzie w nim spała. Jakoś jak skończy 2,5 to przeniesiemy albo i później. Myśmy nie wykręcali tych szczebelków. Starszy spał tak mniejwięcej do 2,8 miesięcy. Dostał nowe bo się młoda urodziła. No i już potem nie chciał spać w dzień wiadomo
mój synek miał jakiś rok i 7miesięcy. Teraz ma 22miesiące i od kilku śpi na tapczaniku, my mielismy takie łóżeczko, które demontowałosię na tapczanik. Ma tą zaletę,że materac jest niemal na podłodze i jak Kuba się zturla to nawet nie zauważa i śpi dalej.
Moja córeczka śpi na takim łóżku
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/
tylko w kolorze czarnym.
A śpi na nim odkąd skończyła 1 rok i 8 miesięcy
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
Moja śpi w swoim łóżku odkąd skończyła 19 miesięcy. Pomimo że wierci się strasznie jak na razie na szczęście jeszcze nie spadła. Mam tylko na barierkach łózka położone kocez dwóch stron bo inaczej co noc waliła by główką przy przekręcaniu się.
My mam takie łóżko 90x160:
http://www.spokojnysen.biz/pl/p/Lozko-dla-dziecka-Pawel-90x160-Buk/39
Moja córka bardzo szybko pożegnała się z łóżeczkiem...miała chyba niecałe 1,5 roku....zrobiliśmy tak ze względu na to, że miało się pojawić kolejne dziecko i chcieliśmy mieć "wolne" łóżeczko...
Nie mieliśmy absolutnie żadnych problemów, poza tym, że trzeba było odtąd siedzieć z córką aż zaśnie (w łóżeczku zasypiała sama i nie trzeba było jej towarzyszyć)..jesli chodzi o spadanie z tapczanu, to też nie mieliśmy problemu, bo ona na razie ma wielkie łóżko...tapczan 70x200, który rozkładamy jej do spania do wymiaru 140x200, więc miejsca ma ful...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry