Widok

Od kiedy siedzisko nie fotelik?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, od kiedy, tzn, od jakiego wzrostu, czy wagi, czy wieku dziecko moze jezdzic na samym siedzisku pod pupa a nie w foteliku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proponuję abyś z miłości do dzieci zmieniła samochód na większy, większy oznacza bardziej bezpieczniejszy np volvo 5 drzwiowy, podobno jeden z najbezpieczniejszych aut. Pieniądze nie powinny dla Ciebie mieć tu znaczenia.Tym bardziej jak jeździsz z trójką dzieci.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
no wlasnie to ,przy takim wzroscie ja tez jestem zle zabezpieczona pasem mimo iz jestem dorosla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko jest ok kto z was wybierze sie rumplem starym z fotelikami za 2tysie bez wyobrazni przytnie za 140/h i trafi na litwina tirem na kacu?to wtedy i fotelik i z keblaru może być.piszecie cuda o tym.99% z was nie przestrzega przepisów a piszecie o fotelikach ze bezpieczne?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko jest ok kto z was wybierze sie rumplem starym z fotelikami za 2tysie bez wyobrazni przytnie za 140/h i trafi na litwina tirem na kacu?to wtedy i fotelik i z keblaru może być.piszecie cuda o tym.99% z was nie przestrzega przepisów a piszecie o fotelikach ze bezpieczne?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To będziesz wozic dziecko do 15 roku zycia w foteliku-mimo tego,że dorosnie to nadal twoje dziecko i nadal jest nie bezpieczenstwo bocznej kolizji:)
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6
Moja córka nie ma jeszcze 12 lat i 150 cm. Jednak jak na swój wiek jest dość wyrośnięta . Foteliki do 35 kg dostepne na rynku sa chyba dla jakiś mutantów koreańskich albo chińskich bo jakoś normalne polskie dziecko z trudem miesci się do takiego "dopasowanego fotelika" .Bezpieczeństwo bezpieczeństwem a czy któraś z Was ,"mamusie" tipsiary w autach prosto z salonu za kasę swoich mężów oszustów podatkowych ..zapytała swoje dziecko czy wygodnie mu na tym foteliku po przejechanych 200-300 kilometrach ?! Ale co tam bezpieczeństwo !- głupie lafiryndy !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
i jak? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jutro zdam relacje
;) daj znać jak Ci poszło :D ja mam akurat kurtkę na guziki, więc nie mam problemu, nie wiem jak to z zamkiem będzie pasować w sumie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no tak o sobie nie pomyślałam -ale ze mnie guła :) dziekuję .
Dobrze to asiaczek to według ciebie ile kosztuje dobry fotelik dajmy na to 9-18, albo 15-35??

Cena nie gra roli, najważniejszy jest wynik w crash testach, dopasowanie do dziecka i do auta, czy tak ciężko to zrozumieć?

A dla tych, co twierdzą, że skoro fotelik jest dopuszczony do sprzedaży, to przecież jest bezpieczny, bo ma homologację, proszę przykład http://www.youtube.com/watch?v=TuKYvYLUnDI

pmagdalena, filmik jest tylko ten, który już nie raz pokazywałam, ale w fotelikach 9-18, na 15-36 możesz sprawdzić na swoim przykładzie, bo przecież tym samym pasem się zapinasz :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a zdziwie was bo jest firma nania której foteliki maja 3 * wiec minimum co prawda gorsza tapicerka ale nie rozsypie sie podczas wypadku no i koszt ok 200-300 zł trzeba tylko sprawdzic testy
moj ten 9-18 tyle kosztował po chrzcinach zakupiony :), wujek dał karte podarunkowa do smyka wiec tylko fotelik opłacało sie kupic :)
no i ja pisalam o tym właśnie 15-36 kg .
moj też podobnie kosztował :) jednak w wakcje czeka mnie koleny zakup 15-36 :P
Tu jak zwykle się burza rozpętała .
Ja napisze tylko tyle że jestem z tych co kupują mleko w promocji, ciuszki używane i na wszystkim oszczędzam-takie czasy niestety że trzeba każdy grosz liczyć , fotelik też kupiłam za 360 zł a nie za 1,5 tys . I co ma ISofix i ma 4 * i jest nowy . MOŻNA ?
Jak się chce to i oszczędzając można wybrać dobra i bezpieczną opcje dla naszego dziecka .
Tylko cały czas nurtuje mnie to wożenie bez kurtki -nie mam jak sprawdzić tego w najbliższym czasie bo mała ma ospę i szlaban na wychodzenie z domu , a może są jakies filmy instruktażowe ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze to asiaczek to według ciebie ile kosztuje dobry fotelik dajmy na to 9-18, albo 15-35??
no nie wiesz, dlatego jeśli nie od znajomej zaufanej osoby, to lepiej kupić nowy

niektórzy jednak nie zwracają na to uwagi, więc dlaczego mam nie sprzedać, skoro fotelik będzie ok?
zresztą po 3 dzieci moje już będą się nadawać do wyrzucenia, bo mają swój okres przydatności do użytku
więc ja będę sprzedawać tylko 0-13, którą kupię niedługo dla najmłodszego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale jako kupujacy fotelik uzywany skad mam wiedziec czy fotelik byl bezwypadkowy?
jeśli będą bezwypadkowe to sprzedam, po wypadku fotelik się wyrzuca i kupuje nowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry