Widok

Od kiedy siedzisko nie fotelik?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, od kiedy, tzn, od jakiego wzrostu, czy wagi, czy wieku dziecko moze jezdzic na samym siedzisku pod pupa a nie w foteliku?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Oj a ja zupełnie mam inne wrażenie i nakazywanie jest prawie w każdym wątku. Każdy rodzic ma prawo zdecydować czy kupuje fotelik przodem czy tyłem, natomiast w prawie każdym wątku na ten temat
można przeczytać wpisy, że foteliki montowane przodem są nic nie warte a rodzice, którzy je kupują narażają swoje dzieci na bezpieczeństwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie wydaje ze jestem 'normalna' i z nie milosci do dziecka to mozna nazwac bicie i maltretowanie, to jest dopiero zle.

a tak swoja droga ciekawe czy w realu masz wypasiony samochod z isofixem i 2 foteliki montowane tylem do kierunku jazdy. jesli masz to szacun, ze sie trzymasz wlasnych przekonan. ale jakos nie jestem przekonana.
tak, mam dwa foteliki montowane tyłem, w trzydrzwiowym aucie i na każdą nawet trzyminutową podróż autem zdejmuję dzieciom kurtki do fotelików

isofixa niestety nie posiadam

lepiej Ci? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Co do bezpieczeństwa to się zgodzę ale...
Czy kupujemy do każdego samochodu którym jeździ nasze dziecko osobny fotelik? (rodziców, teściów, wujków) czy kupujemy jeden i przekładamy? fotelik w każdym samochodzie jest inaczej dopasowany dlatego kupując możemy przymierzyć. Jedne będą bardziej stabilne inne mniej.
ale jednak jeździcie...

nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można własne dziecko, które się kocha, narażać na niebezpieczeństwo...

AsiaczeK_S_88

moze ty powinnas przestac jezdzic , a szczególnie twoje dziecko(dzieci)...po co narazac je na niebezpieczenstwo, lepeij nie wychodzic z domu, a nuż gdzies cos sie zdarzy..........ludzie, bez paranoi, litosci
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4
asiaczek a co zrobisz ze swoimi fotelikami sprzedasz czy spalisz??? bo uzywane foteliki to też zło...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli będą bezwypadkowe to sprzedam, po wypadku fotelik się wyrzuca i kupuje nowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale jako kupujacy fotelik uzywany skad mam wiedziec czy fotelik byl bezwypadkowy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no nie wiesz, dlatego jeśli nie od znajomej zaufanej osoby, to lepiej kupić nowy

niektórzy jednak nie zwracają na to uwagi, więc dlaczego mam nie sprzedać, skoro fotelik będzie ok?
zresztą po 3 dzieci moje już będą się nadawać do wyrzucenia, bo mają swój okres przydatności do użytku
więc ja będę sprzedawać tylko 0-13, którą kupię niedługo dla najmłodszego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobrze to asiaczek to według ciebie ile kosztuje dobry fotelik dajmy na to 9-18, albo 15-35??
Tu jak zwykle się burza rozpętała .
Ja napisze tylko tyle że jestem z tych co kupują mleko w promocji, ciuszki używane i na wszystkim oszczędzam-takie czasy niestety że trzeba każdy grosz liczyć , fotelik też kupiłam za 360 zł a nie za 1,5 tys . I co ma ISofix i ma 4 * i jest nowy . MOŻNA ?
Jak się chce to i oszczędzając można wybrać dobra i bezpieczną opcje dla naszego dziecka .
Tylko cały czas nurtuje mnie to wożenie bez kurtki -nie mam jak sprawdzić tego w najbliższym czasie bo mała ma ospę i szlaban na wychodzenie z domu , a może są jakies filmy instruktażowe ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj też podobnie kosztował :) jednak w wakcje czeka mnie koleny zakup 15-36 :P
no i ja pisalam o tym właśnie 15-36 kg .
moj ten 9-18 tyle kosztował po chrzcinach zakupiony :), wujek dał karte podarunkowa do smyka wiec tylko fotelik opłacało sie kupic :)
a zdziwie was bo jest firma nania której foteliki maja 3 * wiec minimum co prawda gorsza tapicerka ale nie rozsypie sie podczas wypadku no i koszt ok 200-300 zł trzeba tylko sprawdzic testy
Dobrze to asiaczek to według ciebie ile kosztuje dobry fotelik dajmy na to 9-18, albo 15-35??

Cena nie gra roli, najważniejszy jest wynik w crash testach, dopasowanie do dziecka i do auta, czy tak ciężko to zrozumieć?

A dla tych, co twierdzą, że skoro fotelik jest dopuszczony do sprzedaży, to przecież jest bezpieczny, bo ma homologację, proszę przykład http://www.youtube.com/watch?v=TuKYvYLUnDI

pmagdalena, filmik jest tylko ten, który już nie raz pokazywałam, ale w fotelikach 9-18, na 15-36 możesz sprawdzić na swoim przykładzie, bo przecież tym samym pasem się zapinasz :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak o sobie nie pomyślałam -ale ze mnie guła :) dziekuję .
;) daj znać jak Ci poszło :D ja mam akurat kurtkę na guziki, więc nie mam problemu, nie wiem jak to z zamkiem będzie pasować w sumie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jutro zdam relacje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jak? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry