Widok

Okropne bajki dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny podpowiedzcie, jakie teraz są na czasie straszne bajki dla dzieci, które wręcz stały się hitami w stylu Monster High, czy Pokemonów. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moim zdaniem najokropniejszą bajką skierowaną do maluszków są Kucyki Pony - każdorazowo po jej obejrzeniu mieliśmy nocne histerie. Nasi synkowie mają zakaz oglądania. Może nie jest to ten przedział wiekowy o który pytasz ale wyraziłam po prostu swoją opinię :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Też nie lubię kucyków, ale w sumie to zależy jaki odcinek - są mniej i bardziej straszne, moja 3,5 latka czasami ogląda ale jak tylko widzę że się boi to zaraz przełączam

najfajniejsze moim zdaniem, ale to dla dziewczynek, są: Truskawkowe Ciastko i Hello Kitty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a my uwielbiamy ponny :d :) i nie widze nic strasznego w tych bajkach ale gusta sa rozne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też nie widzę nic strasznego w kucykach,
może jakieś pojedyncze odcinki

Za to moja mała bała się złej wiedźmy czy coś w tym stylu w "Barbie podwodna tajemnica"

zależy od dziecka, mojej koleżanki córcia oglądała Barcie od ok.2 latek i się nie bała
Król lew jest piękną ale też straszną bajką, moja mala kazała mi przewinąć, lubi bardzo książkę i na tym porpzestajemy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka ogląda scoobiego, kucyki, jakieś transformersy... Nie ma koszmarów, nie denerwuje się nimi, to tylko bajka, z czego zdaje sobie sprawę... ma 4 lata
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój syn 4 lata ogląda scoobie doo , kucyki pony, truskawkowe ciastko, ale kucyki pony mają takie teksty że jak zaczął je oglądać to się nauczył głupich słów i odzywek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
trudno sie dziwic ze dzieci sa rozdraznione maja problemy z koncentracja i sa agresywne skoro matki ida po najlatwiejszej linii oporu i zamiast dbac o ich rozwoj i wczesna edukacje robia wode z mozgu takimi okropnymi bajkami. pewnie ze to wygodne wlaczyc dziecku byle co zamiast poswiecic czas na czytanie ksiazek czy zajecia rozwijajace . jak tak dalej pojdzie to bedziemy mieli spoleczenstwo agresywnych durniow nie posiadajacych ani osobowosci ani zdolnosci samodzielnego myslenia .czego jas sie nie nauczy tego jan nie bedzie umial .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Hg chyba deczko przesadzasz , moje dziecko ogląda zarówno bajki tu wymienione jak i gra ze mna w gry planszowe a wieczorem obowiązkowo jest książka .
nie widze nic złego w bajkach -takie jest dzieciństwo -my tez kiedys ogladalismy bajki -wazniejsze niz oglądanie w ogóle bajek jest to jakie bajki dziecku serwujemy

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry