Widok

Oksytocyna - czy gdzieś dostanę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam receptę na 2 ampułki... pytałam w aptece - nie mają... Pani Mgr dzwoniła do hurtowni - ponoć wycofano ją z obrotu aptecznego (ale weterynaryjna jest)...

Może kt`oraś z Was wie gdzie można zdobyć oksytocynę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
agusia, nie ma oksytocyna w tej hurtowni,niestety:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia ja mojego synka zaczęłam karmić "tylko" piersią gdy miał ok 3 miesięcy. Wcześniej ściągałam laktatorem (7-5-3 min) i dwa razy na dobę dawałam modyfikowane. I też się musiałam nieźle napocić (piłam różne herbatki, karmi, bawarkę) aby mieć tyle ile potrzeba ml do butelki. Do tego byłam sama z dzieckiem (mąż za granicą), po cesarce z babrającą się trochę raną i "walczącą" ze swoimi piersiami ;) Moja kondycja psychiczna nie była najlepsza i bardzo starałam się nie płakać gdy miałam za mało w butelce. Mój synek "rzucał" się przy piersi, dostawał histerii (ja czasem też). Aż pewnego razu po prostu zaczęłam go przystawiać, przystawiać, przystawiać... mimo jego "protestów"...
Wiem, ze to przez kolki mały tak się zachowywał.
Jak ja sobie o tym pomyślę, co wtedy przeżyłam...
Dziś mamy problem odwrotny, bo mały nie chce pić mleka sztucznego ;p
Wierzę że Tobie i pozostałym dziewczyną się uda i trzymam za Was mocno kciuki :)
też jestem ciekawa co doradca mógłby mi powiedzieć nowego ;)

inna bajka - jak spotyka się doradcę na początku przygody z karmieniem :)

a co innego 4 m-ce po porodzie ;) jak już przekopało się Internet w poszukiwaniu złotych środków ;) (forum laktacyjne, mailowanie i rozmowa tel. z doradcami, opinie innych Mam, artykuły)

wiem wiem - jak najczęściej przystawiać dziecko... ALE Gabryś już za nic nie chce ssać cycusia :( urządza awantury na sam widok piersi jakby Go ktoś żywcem obdzierał ze skóry :P
poza tym tylko po nocy (czyli nie ściąganiu pokarmu przez ok 6-7 godzin) mam wystarczającą ilość mleka - na 1 pełne karmienie (tzn. 140ml)

w dzień muszę 2 razy ściągać aby mieć pełną porcję :/

ściągam 5-6 razy dziennie - na więcej nie mam czasu...
u mnie już był doradca ds laktacji, ale pewnych rzeczy się niestety nie przeskoczy, dlatego teraz szukam najlepszego środka pozwalającego na najbardziej efektywne uzyskanie mleka za pomocą lakatora,
co do tematów laktacyjnych to sama mogłabym już zostać doradcą ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
julka napisz co Ci powiedziała, bo ja już tez korzystałam z poradni oraz prywatnie doradca do mnie do domu przyjeżdzała
może Ty masz jakis zloty środek ?

image
Dziewczyny, ja też przechodziłam kłopoty z laktacją, niemałe one były. Nie chcecie namiaru na super doradcę laktacyjną? Ale jej wizyta w domu kosztuje 100zł uprzedzam (za darmo jest dla klientów Medicover). Ja też sicągałam, piłam, martwiłam się a ona bardzo mi pomogła i małego karmię do teraz, zero dokarmiania modyfikowanym mlekiem (tylko na poczatku musiałm dokarmiać, ajk mleka nie miałam).

hihihi - ok Cytrynka :))))) tyle co już przetestowałyśmy, naczytałyśmy się i nasłuchałyśmy - to faktycznie można fakultet zrobić ;)

ja ostatnio "zastrzeliłam" gina ;) zapytałam o jakieś środki farmakologiczne pobudzające laktację :P mówi, że nie ma takich typowo - ale z najbliższego otoczenia (żona) pomagają herbatki - no to ja mu zaczęłam sypać nazwami jakie herbatki już zaliczyłam :P + system ściągania 77-55-33 ;)
no ale że chcę jeszcze coś :P

i tak doszliśmy do tej oksytocyny :)
U mnie też tak jest - normalnie tam gdzie odbieram zamówienia internetowe to najdroższa apteka w mieście..
w mojej dzielnicy gdzie odbieram paczki z doz, to najdrożdza aptekai zawsze szerokim łukiem ją omijalam. Teraz kupuję przez net i tylko tam paczki odbieram. Róznica w cenie na drobnych rzeczach typu syrop na doz 15 zł, a u nich 23 :)
to świetnie że granulki działają, optymistycznie :)
i dzięki za cynk o caro, bo karmi faktycznie drogo wychodzi

ja jeszcze granulek nie kupiłam, nie zdążyłam bo bracki przyjechał ze Szwecji, ale wybieram się w poniedziałek do apteki homeopatycznej i sobie zakupię,

przy okazji mam pytanie o tą aptekę doz, ceny są dużo bardziej atrakcyjne niż w tej samej aptece stacjonarnej ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hehe :) Dobry pomysł :)
ważne by w składzie miała słód jęczmienny - ja tylko w caro to znalazłam bo zwykła inka ma po prostu jęczmień spośród zbóz :D

kurde, Agusia choć otworzymy objazdową poradnie laktacyjna :DDD
hehe ;) nie ma za co ;)

"zginęłabyś" ;P
Dzięki!!! :)
Jutro zakupię :) Nie wiem co bym bez Was zrobiła forumki :))
image

to taka kawka :)
A to jest zwykła kawa inka? Bo ja właśnie patrzę i mam kawę inkę z magnezem i się zastanawiam czy taka może być, bo nigdzie nie jest napisane CARO :)
Dzięki :)

no właśnie ostatnio kupiłam u mnie w Polo Markecie kawkę Caro Nestle ;) bo nie było Anatola w torebkach :P
dobra ta kawka :D i nawet ma taką delikatną piankę :D
aha no i pijcie Caro - to kawa inka - bo tam jest słód jęczmienny, jak w Karmi, ale karmi drogo wychodzi i jest gazowane a nie kazdy lubi
w smaku to jak cukier jest, no może trochę mniej słodkie i pod język się wkłada
ja biorę już 2 tygodnie i jest OK :)
napisałam do doz.pl jak dawkowac i tak mi pani odpisała jak wyżej wskazałam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry