Widok

Opiekunki-ile płacicie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich, mam pytanko, ile płacicie opiekunkom do dziecka? Chodzi mi o kwotę za cały miesiąc, nie na godzinę? Własnie szykam do synka opiekunki od 6-8,5 godziny maksymalnie i sama nie wiem, iledac,bo Panie zainteresowane podają tak rózne wartości...
Pozdrawiam,
Ania z Natalką 6 lat i Olivierem 9 miesięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja szukam opiekunki o stycznia 2011 na pół etatu a od 2012 cały etat. Opieka nad dwójką dzieciaków będą miały wówczas 1 rok i 3lata jest ktoś zainteresowany. (Gdynia)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Risika
Jestem z Gdyni Pogórze.
Ty pewnie jak większość Forumek jesteś z Gdańska? :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
p.Dorotko nie musi pani komentowac jak zauwazyłam to tu wszyscy szukaja opiekunki i to taniej czyli.........kasa,kasa i jeszcze raz kasa ...................aby taniej .
a zlobki podobno to zawsze gorzej dla mam to miałam na mysli....
Madzia a skad jestes??
Ja chętnie zaopiekuję się dzieckiem w weekendy bądź wieczorem od godziny 18 wzwyż. Rodzice powinni od czasu do czasu także mieć czas tylko dla siebie np. wspólne wyjście do kina, czy spacer, kosmetyczka, fryzjer, a może wyjazd...
W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać do mnie na e-maila
magda.brzostek@wp.pl
Uwielbiam dzieci stąd moja propozycja i chęć pomocy za drobną opłatą.

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Ja płace 1200 za 8,5 godziny dziennie od pon - piątku.
nie zgadzam się z Tobą, przecież opiekunki też muszą za coś żyć i nie mówię tu o pieniądzach tylko na opłaty i chleb ale przecież pracuje sie po to żeby normalnie żyć. Praca jak każda inna... Czy Ty bys poszła do pracy za 500-600 zł? nie sądzę. Co dopiero jak taka niania też ma dzieci.. pewnie jako mama wiesz ile kosztuje życie...
Mój ostatni casting na nianie to od 7 do 20 PLN za 1h
Te 20 pln zażyczyła sobie Pani, która w wakacje zajmowała się w Angli dwójką dzieci 6 i 7 lat ;) a u mnie miała się zajmować kilkumiesięcznym dzieckiem ;). Suma sumarum stanęło no 8 PLN a casking wygrała Pani numer 2 czyli 24 latka bez doświadczenia jako takiego ale za to z licznym rodzeństwem, którym się zajmowała. I tak od kilku miesięcy całkiem dobrze sobie radzi i poza planowo coś dziecku ugotuje i poprasuje a z nudów jak dziecko śpi to i posprząta ;)
Opiekunki, z którymi rozmawiałam życzą sobie 8 zł za godzinę a była nawet taka, która chciała 10 zł. Moja opiekunka dostaje 8 zł i z tego, co się zorientowałam, to jest taka średnia cena na naszym osiedlu (Gdańsk).
''jesli ktos woli tansza wersje opieki to zapraszam do mojego prywatnego zlobka w Malkowie w Parku Malkowo 650 zl za caly dzien czyli 6.30 do 17.oo.
zapraszam''
tańsza wersja opieki................
nie komentuje.........
Ja place 1000 zl,(plus 50 na bilet) a opiekunka pracuje w nastepujacych godzinach:
- 2 tyg od 7 do 14:30
- 2 tyg od 11 do 16;30

Zajmuje sie tylko dzieckiem i robi to super :)
przechodziłam to wszystko rok temu, a 5 m-cy później jeszcze raz (super niania nas wykiwała).
Od października naszą Natalią zajmuje się pani Wańdzia. jest to emerytka, która pomimo swoich 65 lat ma formę i usposobienie żwawej 50-latki :) nie można generalizować, że osoby w tym wieku nie dają rady fizycznie. Pani Wanda śmiga z z naszą 1,5 roczną córcią 2 h dziennie piechotką (dzidzia również). dodam że mieszkamy na 4 piętrze bez windy, a Natalia waży 11,5 kg.
Opiekunka jest u nas 9 h przez 5 dni. zajmuje się TYLKO dzieckiem (zresztą takie było nasze założenie), nie szukaliśmy pomocy domowej tylko niani. Płacimy 950 zł. gdy ja lub mąż zostajemy z jakiegoś powodu w domu, pani Wanda ma wolne, ale płacone. Zdarza się to ok 4 dni w miesiącu. na razie jest super. mam nadzieję, że będzie z nami dopóki Natalia nie pójdzie do przedszkola
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My właśnie szukamy opiekunki dla naszego synka, chcemy zapłacić 1000zł za miesiąc przy 8h dziennie, wymagam jedynie solidnej opieki nad maluszkiem, w czasie jego snu drobne prace domowe dla naszej dzidzi czylu umycie butelek, powieszenie jego ciuszków lub wypasowanie. Dodatkowo płacimy nadgodziny jeżeli chcemy wyjść gdzieś w tygodniu 7zł/h w weekendy 9-10zł/h. Powiem, że jest ciężko ze znalezieniem osoby. Może dlatego że mieszkamy za Gdańskiem, ale Pani najchętniej chciałyby aby przywozić malucha do nich oraz pensję 1400zł:))) - co jest dl amnie przesadą. Kwota 1000zł uważam za odpowiednią nie mymagam od opiekunki sprzątania domu, odkurzania, gotowania ani pracy po 9-10h, ale chętnych brak albo przychodzą osoby w stylu"zapchaj dziurę" :)) czyli w sumie nie wie co chce robić w życiu więc wpada na genialny pomysł aby opiekować się dzieckiem. Teraz zastanawiamy się nad żłobkiem, ale uważam że synek jeszcze jest za mały (9 miesięcy), więc może się jeszcze pomęczymy poł roku i od września do żłobka.
Ania powodzenia,
MAła czarna ja juz jestem umówiona od kwietnia z ninią 1000 zł m-c od pn do pt po 9 h dziennie , chyba nie za dużo , ale może zacznij od trochę mniejszej sumy- nie wiem zależy od ciebie . ja mam nadzieje ze wszytko bedzie ok bo od 1 kwietnia wracam do pracy
my za 9 h dziennie chcemy dac niani 1200.Za duzo?
jesli ktos woli tansza wersje opieki to zapraszam do mojego prywatnego zlobka w Malkowie w Parku Malkowo 650 zl za caly dzien czyli 6.30 do 17.oo.
zapraszam
3latek ktorym sie opiekowalam bez przerwy potrzebowal uwagi!!!! ciagle chcial sie bawic, czytac,malowac,bawic w chowanego :) ale ja nie narzekalam,przynajmnije mi sie nie nudzilo :)

mam nadzieje,ze znajdziesz odpowiednia osobe, bo grunt to kochac to co sie robi, a dla mnie opieka na dzieckiem to wymarzone zajecie :)

pozdrawiam

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
No, niektóre, tak jak moja siostrzenica, awanturują się przez 6ha/8, albo jak siostrzeniec - potrzebują, żeby non stop się nim zajmować.
Dla mnie to jest niepojęte, że w Gdyni jest 1 złobek.
W Gdańsku jest kilka, ale też dostać sie można tylko po znajomości.
Nie pojmuję tego, ale ja jestem z Łodzi :)))) hi hi hi
Agacik napisał(a):

> Do Anki Gdynianki:
> Jeżeli komuś się wydaje, że praca nauczyciela kończy się po
> przekroczeniu progu szkoły, to jest w błędzie. Sierpień i
> przerwa semestralna (ferie) to rady pedagogiczne i spotkania
> organizacyjne. Jeden etat to może być 18 godzin w szkole, ale
> do tego dodaj czas poświęcony na czytanie prac, wypracowań,
> dyktand, sprawdzanie klasówek, kartkówek, zeszytów, prac
> domowych... Oprócz tego młody nauczyciel jest zobowiązany do
> tworzenia konspektów każdej lekcji z minutowym rozkładem i
> przygotowywanie się z nimi na częste wizytacje na swoich
> lekcjach. I ciekawe, gdzie jest tu miejsce na wolne popołudnie?

Agacik, ja to doskonale wiem, bo sama byłam kilka lat nauczycielem!!!
Ale bez przesady.
No przecież spotkania i rada w sierpniu są pod sam koniec tego miesiąca.
Ile jest rad w roku? 4
Klasówek ile robisz? 2-3 w semestrze, zeszyty ile razy sprawdzasz? raz w semestrze - no, może w nauczaniu początkowym więcej razy, ale tam klasówek nie ma.
Konspekty piszesz tylko w pierwszym roku, trochę w drugim, póżniej okazjonalnie. A przeciez nie piszesz tych konspektów tyle, ile etat wynosi.
Wszystkie ferie zawsze dłuższe niż w normalnych pracach (wielkanoc, boże narodzenie), do tego ferie zimowe i wakacje.
Trochę gorzej mają poloniści, bo dłużej sprawdzają prace, ale i tak mały etat nagradza to z nawiązką :))).

Przecież nie na darmo sie powiada, że nauczycielstwo to najlepszy zawód dla kobiety. Popracujesz średnio 3-4 godziny, zrobisz zakupy, ugotujesz, posprzątasz, odbierzesz dzieci z przedszkola, a mąż dopiero z pracy wraca :)))) i teraz dopiero zaczyna się czas dla rodziny.

Zauważ, że jak ty startujesz z domowymi obowiązkami po całym dniu pracy - około 17 - 18, to Twoje kolezanki - nauczycielki zaczynały to robić o 12-13. Nawet jakby codziennie sprawdzały klasówki i pisały konspekt, to i tak mają rewelacyjnie, tylko o tym po prostu nie wiedza i dlatego marudzą.

Na zachodzie, mimo tego, że trzeba sie dokształcać i sprawdzać klasówki, i też sa rady i spotkania - etat nauczycielski wynosi 40 ha.

A nauczyciele zawsze narzekali i narzekaja, bo to takie środowisko.
Znam to z autopsji - to użalanie się , opowiadanie innym, jacy to są biedni i jaka to ciężka praca.
Oni nie wiedzą po prostu, co to znaczy prawdziwy etat.
A to zawsze tak jest, że nawet jak sie ma najlepiej, to się szuka dziury w całym :)
Ale cos słyszłam, że chcą zmienić coś w Karcie Nauczyciela - to dopiero będzie raban ! :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry