Widok

Opiekunki-ile płacicie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich, mam pytanko, ile płacicie opiekunkom do dziecka? Chodzi mi o kwotę za cały miesiąc, nie na godzinę? Własnie szykam do synka opiekunki od 6-8,5 godziny maksymalnie i sama nie wiem, iledac,bo Panie zainteresowane podają tak rózne wartości...
Pozdrawiam,
Ania z Natalką 6 lat i Olivierem 9 miesięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja za ok. 5,5 - 6 godzin dziennie płaciłam 700 zł za miesiąc. Wychodziło mniej więcej 5,5 zł na godzinę.
1000zł ,opiekunka tez człowiek,a praca bardzo odpowiedzialna

ja
mi za opieke na 4 letnim chlopcem po 7 h dziennie Jego mama placila jakies 600zl, w zeszlym roku jak zajmowalam sie dzidzia dorywczo dostawalam 5zl za godz.

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
wow
wiecie co dziwne te stawki tez sie opiekuje dzieckiem i dostaje 8zł na godzine :) tez na poczatku miałam stawke 5zł ale powiedziałam dosyc bo to bardzo odpowiedzialna praca i w dodatku zaczeła mnie denerwowac mama u ktorej pracowałam. bo myslała ze jak ma nianie to mozna jej wszystko. NO sorry ale to tez jest praca a nie robie tego dla hobby chodz kocham dzieci:) i to bardzo

image
Ania56 a powiedz mi ile te panie mniej wiecej chcą??

image
gdybym ja miala zaplacic opiekunce 1000zl to wolalabym sama zostac zdzieckiem(dziecmi)w domku.no chyba ze zarabialabym conajmniej 2000tys.zl,to wtedy by sie chociaz oplacalo.Ale oczywiscie tez uwazam ze jest to bardzo odpowiedzialna i wcale nie łatwa praca.(tez wiem to z autopsji

image
ja uważam, że opiekunki stanowczo za dużo zarabiają

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rina, bo patrzysz z perspektywy mamy, czyli potencjalnego pracodawcy...

My szukamy opiekunki na ok 90 h w miesiącu i chcemy zaproponować 550 zł. To wychodzi ok 6zł/h.

Za dużo zarabiają? Ciekawe która poszłaby opiekować się cudzym dzieckiem na pełny etat albo i więcej za mniej niż 1000zł bo ja nie. I jeszcze jaka odpowiedzialność. Pewnie każdy by chciał płacić mało i mieć opiekunke ale to normalni ludzie jak my i też muszą z czegoś żyć i trzeba sie postawić w ich sytuacji. Uważam że jak ktoś za mało zarabia to niech lepiej siedzi w domu z dzieckiem sam, lepiej dla dziecka i dla matki ;-). a są jeszcze przedszkola itp. Takie moje zdanie

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie jeszcze,ze kwota za opiekę powinna byc uzalezniona od wieku maluszka.malo kto zostawia opiekunkom niemowlaki czy dzieciaczki takie do roczku.tak sie zastanawiam-nie boicie sie zostawiac komuś az tak malutkie dzieciaczki?

image
justi nie wszyscy mogą pozolić sobie na pozostanie w domu

image
to dobre"...stanowczo za dużo zarabiaja.." a opiekunce to niby kasza manna z nieba leci?a czynsz,życie??? jak słysze,że mamy płaca 4zł i mniej to krew mnie zalewa,totalne wykorzystywanie i nic wiecej,mysle,że za 8h/1000zł to całkiem rozsadna stawka a praca opiekunki bardzo odpowiedzialna,ja zatrudniam opiekunke od 6 lat,pomogła nam wychowac troje dzieci,była z dzieckiem od 5 mca do 3 lat pozniej do przedszkola,obserwowałam po dzeciach jakie robiły postepy,cudnie sie rozwijały ,i kochały opiekunke,warto tez postawic sie w roli opiekunki,czy chciałabys zarabiac 600-700 zł miesiecznie/8 h???? jesli kogos nie stac na opiekunke przeciez pozostaja złobki,przedszkola tam miesiecznie gora zapłacisz 350-400zł a opieka tez fachowa,wykształcona tylko tam nikt dziecku nie poswieci tyle uwagi,co opiekunka(z prawdziwego zdarzenia oczywiscie) kiedys gdzies usłyszałam,że nawet najdrozsze zabawki edukacyjne itp itd nie zastapia rodzica/opiekunki,opiekunka to inwestycja,która procentuje,ale na poczatek nalezy zaufać można i sprawdzić i wszystko jasne,zreszta wystarczy obserwowac dziecko,by ocenic prace opiekunki,w naszym domu opiekunka to przyjaciel domu,co roku ma 2 tyg.urlop oczywiscie płatny tak jak my rodzice,,,,,,,,,,,,

ja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam sie z powyższą wypowiedzią . Ja uważam , ze 1000 z to wcale nie wygórowana pensja za 8h pracy, w koncu to jedna z najnizszych stawek. Nawet ekspedientka w butiku zarabia wiecej , a ma mniejsza odpowiedzialnośćl .

image

image
dziewczyny,ja rozumiem ze ne kazda mama moze sobie pozwolic na zostanie w domu z maluszkiem dluzej niz trwa urlop macierzynski.kto jak kto,ale ja-przyszła samotna mama doskonale sie sama o tym przekonam.Chodzilo mi tylko o to,ze trzeba sporo zarabiac zeby sie to po prostu opłaciło.Sorki,ale jak ja zarabiam 1300zł,to mam 1000zl oddac opiekunce zeby zarobic 300zl i nie widywac dziecka caly dzien.No troche sie to nie kalkuluje w moim przypadku.Sorki,widocznie nie wzielam pod uwage ile zarabiacie(tzn,duzo wiecej).A ze praca opiekunki jst ciezka sama to doskonale wiem-sprawdzilam kilka lat temu:)

image
justi wiadomo ze osoba mająca dochód 1300 nie weźmie opiekunki tylko odda dziecko do żłobka/przedszkola po to są te instytucje w końcu bo nie każdego stać na nianie
a Ty jako samotna matka przy zapisach dziecka do żłobka/przedszkola będziesz miała(twoje dziecko) pierwszeństwo (bo z tego co wiem to tak jest)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
tak wiem wiem,orientuję sie jak to wygląda.przedszkole z calą pewnością przydatna rzecz:)Żłobek odpada,wole zostawic mamie:)

image
Ale też spójrzcie na sprawę tak: godne wynagrodzenie się należy każdemu, ale jeśli ktoś ma dobre wyksztalcenie i chce zarabiac więcej to niech idzie do "normalnej" pracy, powiedzmy w swoim zawodzie. Zwykle dziećmi zajmują się emerytki/rencistki lub studentki lub osoby, które mają swoje dziecko, nie mają z kim zostawić i chętnie wezma drugie pod opiekę aby przy okazji sobie dorobić. Takie jest moje pojęcie, może się mylę...

A nauczyciel? Tu mamy pensję na początku rzędu 1200 zł. Odpowiedzialność ponoszoną za ok 25 sztuk dzieci, nie jedno. Cały etat i dodatkowo praca w domu! Nie przesadzajcie. Uważam, że kwota rzędu 600-1000 ( w zależności od ilości godzin) to dobre wynagrodzenie. Zuzka również ma rację.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry