Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 2010

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Paula, prosze uzupełnij terminy łącznie z moim 5.11.10
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe ja jestem z listopada a dzieciaczek ma termin pazdiernik :) ja tam w sumie rozumiem i te kobietki które siedza w domku i zajmuja sie dziecmi jak i te które realizuje sie zawodowo, ja np. lubie siedziec wdomku i sie nim zajmowac a jeszcze bardziej pewnie polubie jak pojawi sie dzidzia i jak chatka bedzie wreszcie własna :) duzo osób moze mi zazucic brak ambicji ale ja lubie swoje zycie i nie chciałabym go za nic zamienic :):)
Wklejam do tego wątku, bo teraz mamy dwa i widzę, że to tego zaglądacie;) Co o pracy i macierzyństwa, myślę, że wszystko da się pogodzić:) Ja pewnie po ok.6 miesiącach wrócę do pracy, ale nie w pełnym wymiarze. Stąd będzie to kilka dni w tygodniu, zapewne weekendy.

Dziś widziałam nasze maleństwo:) Słyszałam serduszko, widziałam tętniącą pępowinkę, no i ruszające się maleństwo - ma prawie 3cm długości, serduszko bije szybko bo 170 uderzeń/minutę, ale to norma. Wszystko jest ok:) Teraz w 12 tyg. doktor polecił mi zrobić USG genetyczne, umówiłam się do Invicty do dr Brzóski:)

Pozdrawiam
paula właśnie o to mi chodzi, aby życia na siłę nie zmieniać:) życie ma się jedno i trzeba przeżyć je tak jak się podoba, a nie wg norm i zasad innych:)
dziewczyny a jak wasze brzuszki? bo mój jakiś dziwny już się robi i coś ulubione obcisłe jeansy coś nie chcą się dopinać:/ Jak myślicie kiedy przychodzi czas na.... pierwszy ciążowy ciuch?? :)
ja najchętniej siedziałabym w domu - bo lubię, wolałabym dbac o maluchy, porobić w domu porządki, przygotować obiadek i wyjść z dziećmi na spacer, niestety polska rzeczywistość wymusza na mnie ambicje i po macierzyńskim, po wykorzystaniu urlopów wrócę do pracy, którą tez najchętniej bym zmieniła, bo ta akurat firma ze swoją polityką za bardzo nie jest za dziećmi i rodzinami.

A tak w ogóle to ja w spodnie wchodzę, ale bez zapinania i nie moge dię doczekać 11 tc kiedy to zbadamy pzierność karkową, a ja zobaczę ta małą kruszynkę.
widzę, że listopadówki 2009 zagladają z sentymentu :-) podpisuję się pod tym co napisała Beatrisa - moja córcia też urodziła się 5 listopada 2009 i jest urocza i grzeczna (juz przesypia całe noce).
Spacerki zaczeliśmy po 2 tygodniach - poza czasem kiedy mróz dochodził do 15-20 stopni zawsze wychodzimy na spacerek, tyle, że kiedy nasypało śniegu wózek zamieniliśmy na chustę. A jeśli chodzi o spotkania towarzyskie - przynajmniej 2 tygodniowo, choć zmieniły ono nieco formę. To przecież od Was zalezy jak będzie wyglądało Wasze życie z dzieckiem :-)
pozdrawiam Was serdecznie i życzę by ciąża przebiegała spokojnie, bez komplikacji, a Wam i Waszym Maleństwom dopisywało zdrówko :-)
Tak Was czytam dzewczyny i az mi sie lezka w oku kreci. Ja jestem listopadowka 2009, moj synek urodzil sie 27.11, a rowno rok temu pierwszy raz widzialam go na usg. Ten czas tak szybko zlecial, teraz tule swoje 4-miesieczne dziecie i wspomnam,jak to bylo rok temu...Pozdrawiam Was serdecznie...
Paula2411 gratuluje pawia:) mnie na szczęście to w pierwszej ciąży w ogóle nie spotkało i w obecnej także jeszcze nie miałam zaszczytu :)Pierwsza ciąża przebiegła bez komplikacji i żadnych zachcianek oraz mdłości, natomiast teraz mój żołądek szaleje, muszę jeść rzeczy lekko strawne, bo inaczej brzuch mnie boli, a wieczorem mam lekkie mdłości. Zauważyłam jednak, że wszystko powoli wraca do normy:)
Mimo to że jestem w ciąży już drugi raz nie dociera to jeszcze do mnie i nie mogę się doczekać 7 kwietnia kiedy to pójdziemy na pierwsze usg:)
Jeśli chodzi o zmianę życia jaka zachodzi po urodzeniu dziecka to w moim przypadku zmieniło się tylko tyle, że przybył mały płaczący człowieczek, ale nie siedzieliśmy w domu. Udzielaliśmy się towarzysko tak często jak tylko mogliśmy. Wszędzie zabieraliśmy małą ze sobą i dzięki temu myślę, że Julia jest teraz bardzo odważną i towarzyską dziewczynką. Przede wszystkim uwielbia dzieci:)
Jeśli chodzi o pracę to na krótko przed zajściem w pierwszą ciążę zwolniono mnie z pracy i do dnia dzisiejszego nie pracowałam tylko zajmowałam się domem i Naszą słodką córcią. Teraz też żadnej pracy nie podejmę, bo następny obywatel w drodze:), ale rozglądam się za pracą chałupniczą. I tak przy okazji czy któraś może coś słyszała o takowym zajęciu, albo sama coś w domu dorabia? jak tak to napiszcie.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki:)zarówno te przyszłe jak i obecne:)
ja dzisiaj zakupiłam pierwsze ciazowe spodenki,bo moje dzinsy wszystkie mnie piły :( a zostały mi tylko materiałowe za któreymi nie przepadam wiec sie skusiłam na jedna pare :) dzisiaj dzien bez pawia :) i ogolnie zabiegany a jeszcze na 21:00 do kina :)
jutro idę jeszcze raz na usg w medicoverze, aby mieć potem darmowe badania, ogólnie samopoczucie ok, a jutro chyba tez podjadę zobaczyć jakieś ciążowe spodnie, bo te dotychczasowe ciązowe, będa dobre, przy większym brzuchu.
witam dziewczyny :) Majls widze, ze masz dokladnie ten sam termin co ja rok temu, ale ten czas leci, zaraz i wasze dzieciaczki beda mialy po 4 miesiace ;) trzymam kciuki :)
Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy :)
Przewidywalny termin mamy na 7 listopada
z pierwszego usg wychodzi 2listopad ale znając moje szczęście znowu przenoszę chodz miło by było urodzić juz w pażdzierniku i samej sobie zrobić prezent urodzinowy
Jestem mamą 3 letniego marcowego łobuza a teraz spodziewamy się jak to mówi Maks laleczki ale bratem też by nie pogardził zapewne.
ta ciąża róznie się diametralnie od poprzedniej chodź obie planowane i wyczekane:)
Przy synku reagowałam ostro na zapachy tu niezależnie od dnia i godziny potrafie haftować 12h na dobe :( jestem wręcz wykończona zawroty głowy i totalne wypompowanie a do tego buzie wysypal mi tradzik włosy po jednym dniu wyglądaja jakbym z tydzień nie myła a z synkiem wrecz odwrotnie włosy błyszczały rosły jak szalone zero problemów z cerą
według starych zabobonów powinna być laska :D al czy będzie ehhh było by słodko

Pozdrawiam serdecznie towarzyszki doli nie doli wszystkich stanów ubocznych ciąży i zdrowych ślicznych dzieci :)
*Dwupaki*
Pażdziernik:
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
kwiatek2010- 18.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
kate- 29.10
asia11- ??
rabitka-??
Listopad:
oli AG- 2.11
majls- 5.11
mimunia
słonko

Witam.
Dysponuję całym kartonem ciuszków po moim synku (urodził się 25 listopada 2008 r.). Wszystkie ciuszki są firmowe - m.in. ZARA, NEXT itd. Rozmiary od 56-86.
Poza tym sprzedam wózek - 3 funkcyjny Baby Active Jet w kolorze czarno-żółtym (gondolka+spacerówka+fotelik samochodowy+adapter do fotelika (by założyć na ramę wózka)+folia przeciwdeszcowa+torba.

Gdyby któraś z przyszłych mamuś była chętna - proszę o kontakt mailowy.
szminka20@vp.pl
jak dziewczyny samopoczucie, u mnie ostatanie 3 dni okropnie, tak mnie głowa boli, że ledwo siedzę w pracy....do tego jakieś zawirowania nastroju i mimo pieknego slonca na zewnatrz nic mi sie nie chce.., a do tego jeszcze buzia zaczyna mi sie robić jak u nastolatki.... grrr! jeszcze chwila i koniec pierwszego trymestru, a tu zamiast lepiej to gorzej...
eh ale pesymizm mnie przepełnia:///////
Cześć :)
ja mam termin porodu na koniec listopada.
Czytając to najgorsze przed mną :)
Ale idzie wiosna ... aż miło!!
Witam, i dopisuje sie do watku.
Moj termin wedlug ostatniej miesiaczki to 27.11.
Narazie czuje sie dobrze, troche pobolewa mnie brzuch i piersi

Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy!
Daria, u mnie podobnie. Coraz gorsze samopoczucie i też coś mi wyskakuje na twarzy :( Zdecydowanie inaczej przechodzę ciążę niż za pierwszym razem.
Póki co pawia jeszcze nie puszczałam, ale mdli mnie, blee.
witajcie!
jestem na forum pierwszy raz wczoraj pokazała mi je bardziej doświadczona koleżanka :)

nasz termin porodu to 2- 4październik , aktualnie jestem w 11 tygodniu:)

bardzo wierzymy w to że wszystko się uda
... niestety nie było to takie oczywiste ponieważ stracilismy 2 poprzednie ciąże w 1 trymestrze, ponieważ jestem nosicielką translokacji chromosomowej ....

dobrze że 1 trymestr się już kończy, widzieliśmy poraz pierwszy w historii naszych ciąż bijące serduszko i żywe brykające dziecię na USG

czuję się jakby dział się w moim ciele cud !

uściski dla wszystkich dziewczyn w ciąży :)
*Dwupaki*
Pażdziernik:
sulusiowa- 2/4.10
malinka222- 8.10
alfaluna- 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
kwiatek2010- 18.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
kate- 29.10
asia11- ??
rabitka-??
Listopad:
oli AG- 2.11
majls- 5.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
sorki dziewczyny ze sie nie odzywałam ale kożystałam z pogody, i jeszcze dopadło mnie zapalenie gardła i jestem na antybiotyku :( my powoli zblizamy sie do konca 10 tyg. i ostatnie 2 tygodnie I trymestru zostaja 2 tygodnie :) miłego wieczoru,aaa i prosze zeby kazdy dodawał do listy nowe dziewczyny bo jak ja wracam to potem nie moge spamietac która ma jaki termin i nicki :P
Moje maleństwo ma dziś 10 tygodni, czyli ma ok 5 cm i wykształcone rączki i nóżki :) Ponoć odbiera już bodźce ze świata zewnętrznego.
Niestety całymi dniami jestem zmęczona, śpiąca i nie do życia. Poza tym mdli mnie wciąż. Najgorsze jest to, że cały czas boli mnie brzuch, a raczej podbrzusze. Czy wy też tak macie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry