Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpocznę nowy bo tamten już dosyć długi
a no i pozwoliłam sobie dodać mamy z listopada:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja walcze od wczoraj z jakas dramatyczna migrena..... ale chyba zaraz poskrecam szafki bo prawdopodobnie przyleca dzisiaj ubranka dla dzidziusia :)) aha i jeszcze jakies kosmetyczne zakupy zrobie... wlasnie co kupic na poczatek??

Pieluchy, chusteczki, mydełko w płynie, oliwkę, krem do pupy. A dla siebie bepanthen na sutki.
A jeszcze polecam miekkie reczniki papierowe.
Hej

Ja w pierwszej kolejności kupiłam pampersy (była promocja w Rossmanie)
Potem krem do buzi Nivea na każdą pogodę, oliwkę, mydełko i chusteczki Pampersa.

ja zakupiłam paczkę pampersów, chusteczki wilgotne, krem do pupci, pielęgnacyjny płyn do kompieli+szampon+oliwkę=>była promocja z HIPPI(i można używać od 1 dnia)
brakuje mi gencjany do przemywania pępka i kremu do brodawek:)

piri jak te skurcze wyglądają albo ja jestem nieczuła albo ich jeszcze nie miałam albo przesypiam:)

W szkole rodzenia położna mówiła nam, że na pękające brodawki dobre jest nasze mleko.
W gorszych przypadkach dobry jest sudocream ponieważ nie trzeba go ścierać przy następnym karmieniu.

Hm.. jeśli miałaś bolące miesiączki to ból taki podobny tylko znacznie mocniejszy, utrzymujący się 40-50 sekund lub dłużej, później przerwa i znowu, brzuch w czasie bólu twardy jak kamień. To coś takiego :)

mi młoda mam poolecała ten bepanthen:)

co do skurczy to jeszcze tez 'chyba' nie mam, chociaz czasami w nocy strasznie napieprza mnie kregoslup na samym dole... ale nie wiem od czego. w kazdym badz razie wczoraj bylam u dr i mam juz opuszczona szyjke... cokolwiek to znaczy :D moze to juz wkrotce :))

no może:)
ale niech twóje bejbi jeszcze troszkę podrośnie dopiero 36tydz ci leci wytrzymaj tak do 38
no i znowu mój mały rozrabia jak tylko dotknę się klawiatury:)

37 :)) moj tez strasznie broi w brzuchu, co dopiero bedzie jak sie w koncu uwolni :))

hihi:)

Kajuta, może w przyszłości zostanie informatykiem??

wiesz co wystarczy że jego tatuś juz jest:)
więc może się i od niego zarazi:)

To tak jak u mnie ;)

Czasami się śmieję, że pierwsze słowo młodego to będzie laptop albo coś w tym stylu... ;)

hihi
tyle że na całe szczęście mąż jakoś pracy do domu nie przenosi, nie jest tak strasznie nawiedzony:)

sysiu a jak ty się czujesz przed porodem cos już tam czujesz a który szpital wybrałaś?

Wejherowo - mam nadzieje, że dojadę ;)

Na razie o.k.
Codziennie łykam Nospę, żeby wytrzymać jak najdłużej.
Czuję, że młodemu już jest coraz ciaśniej.

Już nie mogę się doczekać jak połaskoczę ta małe pięty, które codziennie przeprowadzają zamach na moje biedne żebra ;)

no to chyba mój jest bardziej łaskawy jak do tej pory to tylko 2 razy mi ździelił w żebra a tak to tam się kokosi ale coi nie wolno mu i tak cały skulony biedaczek ale już niedługo:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry