Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpocznę nowy bo tamten już dosyć długi
a no i pozwoliłam sobie dodać mamy z listopada:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tego października nie zostało już za dużo. ;)

Jakaś zaraza mnie dopadła. Boli mnie głowa, mam katar.Z synusiem wszystko ok. Szaleje jak zawsze ;)

Jeszcze kilka październikówek chyba zostało.
Ale dziś jestem padnięta. Przez pół nocy miałam bóle kręgosłupa. Chyba sobie utnę drzemkę.

Ja też odsypiałam nocne bóle i szczerze powiedziawszy jeszcze bym sobie pospała :)

cześć dziewczyny, właśnie wracam od lekarza w zasadzie w każdej chwili może się zacząć, jeśli macie skurcze krzyżowe, to wcale nie muszą być regularne , wystarczy żeby się bardzo nasiliły.trochę się tym martwię bo z normalnymi skurczami to wiadomo masz co 5 minut więc poród blisko..... ale ważne jest to, że z dzidzia wszystko ok :) a jak u was?

ooo ludzie:)
a ja się w nocy wysypiam ale w dzien też ucinam sobioe drzemkę
właśnie jestem po jednej takiej
ja z kolei cały czas boję się o moje ciśnienie kurcze dosyć wysokie jest 130/80 no ale mam juz niestety taką tendencję i lekarz mi to mówił i tabletki też biorę
najgorsze są chwile jak mam uczucie że się słabiej czuję nigdy tak nie miałam no ale cóż:)mały już niedługo będzie i będzie wszystko ok:)
a te spanie w dzień jest nierzeciętne bo kiedy się niepołożę mogę spać:)

ja tez moge na okraglo spac :/ ale to chyba z nudow bo juz nic innego nie moge robic... zostaly mi tylko ksiazki i tv. ale teraz trzeba sie wyspac, bo potem juz nie bedzie czasu... zostal mi dokladnie miesiac do spotkania z moim synusiem, juz sie nie moge doczekac!!

hihi ja bym chciała żeby Kubuś troszkę szybciej się urodził
planujemy na święta do teściówjechać a oni daleko od pomorza mieszkają i czym mały byłby starszy tym lepiej:)

I jak tam?? Wszystkie w całości??

Kajuta to może poczekaj kilka dni i umyj okna ;)

cześć dziewczyny, wczoraj w nocy myślałam że "urodzę" z bólu, ale przetrzymałam i dziś od rana tez skurcze........ czekam do wieczora może to właśnie dziś ;))) generalnie chce jak najdłużej w domu wytrzymać żeby się nie stresować na porodówce :))) a jak u was??

Ja nadal 2w1, rozwarcie postępuje, szyjka się skraca, ale jeszcze mam wizytę za tydzień, już jestem trochę zmęczona tą ciążą :)

"Zmęczona" to dobre określenie. Ja też jestem zmęczona. Niby nic specjalnego mi nie dolega, ale mogłoby się to juz skończyć. Ale dziś w nocy spałam jak zabita.
Inees, na ciebie to juz czas najwyższy. Trzymam kciuki.

cześć dziewczyny
ja dzisiaj jak na razie tylko jedną dżemeczkę zaliczyłam:0
zmieniłam firanki bo w sobotę będę miała zasłony
pospacerowałam z psiakiem
no i najważniejsze jak na razie ciśnienie nie skacze
tak o 15 zacznę obiad robić, tabletkę trzeba będzie wziąść i tajk klolejny dzień przeleci:)
ja jak na razie nie mam żadnych skurczy albo nie wiem że są tudzież je przesypiam ale też już bym chciała powolutku do końca się zbliżać:)

mamuśki coś dzisiaj nieaktywne jesteście:)
a może któraŚ URODZIŁA:)

To pewnie przez tą pogodę ;)

Ja dziś prawie cały dzień śpię.

hihi a ja właśnie nie:)
ale dobra nowina ma byś troszkę cieplej a w weekend nawet15 stopni:)
a jak tam się czujesz dzisiaj

Chyba dobrze.
Zaraza mija. Zwalczyłam ją miodem i herbatą z cytryną.

Z dnia na dzień jestem coraz bardziej niecierpliwa. Siedzę i odliczam dni. Chciałabym żeby młody spał już w swoim łóżeczku.

Też tak masz?? ;)

oj tak szczególnie że brzusio tak urusł i wogóle ciśnionko skacze już bym chciała ale wiem że to szybciutko minie tylko parę dni zostało

Inees się nie odzywa coś. Może juz walczy na porodówce.

tak też sobie pomyślałam
a jak ty się czujesz jakieś akcje czy spokojnie:)

U mnie bardzo spokojnie. Tylko Mały się wierci jak by szukał innej drogi wyjścia ;-). A jak czasem naciśnie na pęcherz, to... znak, że bardzo niziutko jest.

co do pecherza to ja chodze po 5x w nocy siku, bo jakos wtedy jest najbardziej aktywny- maly lobuz!!

Pewnie.
W dzień jak chodzisz to go kołyszesz i to go pewnie usypia.
W nocy jak położysz to ruch ustaje i dzidziuś się budzi.
W materiałach z Pampersa wyczytałam, że w takim momencie dzieci zaczynają się nudzić i szukają rozrywki: albo zabawa z pępowiną albo zaczepianie mamy ;)
Małe kochane rozrabiaki ;)

Mój synek jest najbardziej aktywny jak się kładę spać. W dodatku prawie codziennie w ok godziny 23 ma czkawkę. Zasypiam dopiero jak mu przejedzie. ;)

Ciekawe jak tam Inees !!! ???

dziewczyny nie uwierzycie, jeszcze 2 w 1, wyobraźcie sobie, ze mam już regularne skurcze co 6 minut, trwajace ok 40 sekund, wiec zabieramy rzeczy i jazda na porodówkę, traf chciał, ze akurat na kliniczna było nam bliżej, tam przyjeżdżamy, oczywiście pod ktg skurcze widać, rozwarcie 2,5 palca i pada propozycja przyspieszania kroplówka z oxo, ja oczywiście ze nie ze wole poczekać, wiec panie do mnie, ze jak wole poczekać to może w domu, lekko sie zirytowałam ale stwierdziłam ze pojadę do wojewódzkiego wiec jedziemy,m dojeżdzamy a tu nagle cisza skurcze znikają...... myślałam ze sie załamie :)) jedyne co mnie pociesza to to ze nie zdecydowałam sie na ta kroplówkę,bo to jak widać nie byle ten odpowiedni czas :))) baaaardzo chce już skończyć ta ciąże ale nie za wszelka cenę ,skoro mały nie chce wyskoczyć to dzielnie czekam w koncu wszystko dla jego dobra ;))) ale sie rozpisałam ;)) acha a dziś znów to samo skurcze są narzazie mniej intensywne ale sa...

A ja już myślałam, że jesteś po wszystkim.

Dzidziuś niezłe atrakcje Ci funduje.: zwiedzanie gdańskich szpitali :)

taaaaaa.... mogłam sobie ułatwić ale :))) bo nie żałuje, chociaż położne w wojewódzkim mówiły mi że w zasadzie dobrze zrobiłam bo jeśli już z kroplówka to tak 10 dni po terminie teraz warto czekać aż akcja zacznie się sama, tylko mężuś był niepocieszony, już naszykowany nastawiony kanapki sobie zrobił aparat załadował bateriami i tak uzbrojony myślał że juz tata będzie a my mu taki żarcik wy wynelismy :)) jedyne co wiem to to że po tych wszystkich usg i ktg, to że szyjka już bardzo skrócona , gładka , mały główką w kanale rodnym dlatego tak mało uciska i nie często chodzę siusiu, no i to co najważniejsze czyli, że nie ma oznak starzenia sie łożyska i póki co to daje jakoś komfort małemu :)

Inees życzę Ci z całego serca, żeby w przeciągu godzin mały był na wierzchu :)

Mnie te moje 4 cm rozwarcie trochę wkurza, bo coś tam czuję przy każdym kroku, ale szyjka jeszcze jest troszkę za długa no i nie pozostaje mi nic innego tylko czekać (no ewentualnie pogonić małą domowymi sposobami ;) ) ale ma jeszcze czas i nie specjalnie się przykładamy ;) jakoś tak z jednej strony już bym chciała mieć ją przy sobie a z drugiej będzie mi brakowało tego bębenka :D

He, he, bedziesz miała co wspominiać.
A mówią, że jak skórcze godzinę trwają regularnie to już musi być to.
Ale świetnie cię rozumiem, też nie chciałabym siedzieć w szpitalu więcej czasu niż to konieczne i robić nic na siłę. Masz jeszcze czas ;-).

Twój dizdziuś się nie umawiał na ten termin, co mu wyznaczyli i widać ma go w wysokim poważaniu ;-).

no właśnie, tak sobie myślę że przeciez tak naprawdę to o dzidziusia dobro chodzi i skoro wytrzymałam 9 msc to raptem tydzień więcej mnie nie zbawi :)) my tez mamy rozwarcie na 2,5 palca czyli coś ok 5 cm, ale jak widać skurcze sobie nie chcą pokazać co mogą :) rozmawiałam z lekarzem swoim i powiedział ze jeśli do poniedziałku nic sie nie zmieni i sie nie rozdwoimy to niestety istnieje szansa ze trzeba będzie dopomóc sobie kroplówka, ale mam przyjechać i sprawdzi czy w środku wszystko ok :)) jeśli będzie ok to czekamy :)) acha i jeśli myślicie (tak jak ja myślałam, ze da sie skurcze jakoś przeoczyc) to niestety, bynajmniej u nas nie dało się, były takie chwile, że trzymałam ze rękę męża i modliłam sie aby przestało boleć, ale na pocieszenie powiem wam ze nie każdy jest taki bolesny :)

no ines to masz atrakcje
a mój mały brzdąc wczoraj wieczorkiem sobie tak szalał że nie wiedziałam jak się ułożyć:)
ale w nocy jest grzeczny i można powiedzieć że wstaje ze mną:)
a siusiu w nocy to może raz chodzę tak więc mam całkiem komfortowo
ale od poniedziałku mały całymi dniami szaleje więc w sumie wieczorkiem może być już zmęczony:)
no nic miałam dziś sobie posprzątać w szufladach ale chyba się dziś nie skupię:) idę zaraz obiad robić:)

Ale dziś cisza. Nasz wątek opada.

Co słychać?? Wszystkie jesteście w całości?? :)
Pozdrawiam

Ja dziś miałam full atrakcji. Wreszcie odebraliśmy nasze mieszkanie. ;)

Super :) a gdzie mieści się to mieszkanko? :)

W Wejherowie...

k@jutka tak dawno mnie nie było.... i co się dowiaduje.... zostaniesz mama i to za 21 dni.....

kurcze... a ja taka zapracowana :-(

Kochana serdeczne gratulacje :-)

My byliśmy odwiedzić teściów pod Malborkiem i powdychać wiejskiego powietrza odrobinę. Wzięliśmy ze sobą na wszelki wypadek torbę do szpitala, ...ale nic się nie wydazyło.
Wy też w jednym kawałku????

Nadal jesteśmy w dwupaku :)

Cześć

Jesteście??
Co słychać??

ja juz sie chyba zaczne powoli pakowac.... juz tak bym chciala urodic babelka. aha, powiedzcie mi kiedy gin robil wam ostatnie usg? bo ja mialam w 30tyg i sie zastanawiam czy nie powinnam miec jeszcze jednego biezacego... bo slyszalam, ze trzeba wziac ze soba do szpitala ?!

Ja miałam ostatnie w 34 tc

Wszystkie laski w skupieniu oczekują na rozwiązanie i żadna się nie odzywa ;-). Aż wątek całkiem opadnie.

Ale Inees to juz musi być po.

Inees raczej na pewno już po :) pewnie niedługo nam się zamelduje :)
Mnie strasznie męczą już te skurcze, mogłoby się to rozkręcić na dobre...

Piri, Twój dzidziuś na sam koniec dostarcza Ci wiele "atrakcji".
Ostatnio moja kumpela urodziła w 42 t.c. 4,5 kg bobasa. Mam nadzieje, że nasze dzieciaczki nie będą aż tak opieszałe. Wydać na świat takiego klopsika to niezły wyczyn i chyba niezła męka.

Ja już powoli wymiękam. Czuję się taka niezdarna. Boli mnie kręgosłup.
W dodatku jest tyle roboty w naszym mieszkaniu. Ręce mnie swędzą do roboty a mój mąż na mnie krzyczy, że nie mam niczego się tykać.
łażę za nim jak cień i zaglądam przez ramię. Nie znoszę takiej bezczynności.
Wkurza mnie, że nie mogę mu pomóc.

witam was dziewczyny:)
ja na weekend jeszcze do teściów się wybrałam a to notabene 700km od trójmiasta moja znajoma mówi że odważna jestem:)
ja też jak na razie w 2paku
mały sobie szaleje od czasu do czasu,
wczoraj byłam firmę odwiedzić bo przyszłaosoba na zastępstwo i troszkę jej tłumaczyłam
najgorsze że jakiś katar mi się przyplątał
ja ostatnie usg robiłam w połowie 32 tyg i lekarz powiedział że więcej nie trzeba
zastanawiam sie czy nie zrobić sobie jeszcze teraz moczu i morfologii

a no i co najważniejsze w tym tyg będę miała już łóżeczko i komodę będę już spokojna że jak mały szybciej przyjdzie to już wszystko mama
a wy jak się czujecie??
coś jeszcze dokupujecie? mi kolezanka poleciła krem betanten do brodaweki słyszałyście coś o nim:)??
ależ mój mały się rozszalał jak siadłam przed komputerem:)
łobuz chyba lubi jak tylko leżę:)

hello drogie kobietki no wiec się rozdwoiłam

w czwartek 25.X. urodziłam córeczkę 4180g i 56 cm przez cc w Szpitalu na Zaspie.
a zaczeło sie to tak w niedzielę 21.X czulam sie jakos dziwnie miałam dośc wysokie cisnienie chociaż brałam juz 3x1 Dopegytu i słabo czułam ruchy, wiec wybralismy się do szpitala sparawdzić na ktg, a tam buch pan doktor stwierdził ze to juz powinnam zostać i przyją mnie na porodówkę chociaz wszystko było niby ok, tam zrobili test z oxy i po 5 godz przekazali na patologie ciązy, w poniedziałek zronili usg, znowu robili ten test i znowu wyszedł reakytwnie, we wtorek usg a z testem zrobili przerwe i zaplanowali kolejny na środe niestety w srode było tyle porodów (szpital zaspa) że odłozyli na czwartek.
No i w ten czwartek juz rano na głodówce od kolacji bez jedzenia i picia poszłam znowu na ten test, było duzo rodzących wiec podłaczyli mnie dopiero po jakiś 2 godz. i wtedy sie zaczeło o 10,50 podłaczyli kroplówkę z OXY i chwile po tym małej zaczoł spadać puls wiec zebrało sie pełno ludzi podłaczyli kolejna kroplówkę z jakimś płynem i juz połozna stała cały czas koło mnie po 3-5 mni znowu dzialo sie to samo wiec natychmiastowa decyzja CESARKA, po 11,23 moje kochanie było już na świecie.
Jeśli chodzi o opieke nie mozna nazekać wszyscy lekarze i połozne oraz pielęgniarki chetni do pomocy i mili. Ogólnie jestem zadowolona od wczoraj jestesmy w domku, jeszcze tylko jutro na zdjecie szwów.

image
gagata gratulacje i duzo zdrówka dla Ciebie i córci :****

gagatko gratulacje
duża ta twoja córuchna:)

teraz odpoczywajcie mam naDZIEJĘ ze mała daje ci troszkę pospać:)

aaa dziewczyny kupiłam materac z jednej strony jest mata gryczana a z drugiej kokosowa na początku na której mały powinien spać??

gagata, gratulacje!! :)

k@juta, my też mamy taki materac i na początku planujemy małą położyć na gryce :)

ale chyba nie ma różnicy choć ta gryka tak bardziej mękka:)

a jak się czujesz:)

Oj, już mam dość :) nie mogę się doczekać porodu, do terminu jeszcze tylko 9 dni a ciągną sie niemiłosiernie, mam nadzieję, że do tego czasu mała wylezie.

oj to już chwileczka ci została
mi ciut dłużej ale może mały będzie chciał szybciej:)
kurde nie lubię takiego czekania:)

Moja mała już od 2 tygodni daje znaki, że chce wychodzić (skrócona szyjka, rozwarcie) ale zdecydować się nie może :)

a u mnie spokojnie
mi się wydaje coś że u mnie po prostu przyjdzie ten czas i tyle:)

Co do materaca, w sklepie mówili, że najpierw dziecko śpi na stronie kokosowej. Właśnie dlatego, że jest twardsza.
no nic wypróbuję jak mały będzie się wiercił przełożę na drugą stronę i zobaczymy co mu lepiej pasować będzie:)

:)) ja dzisiaj z mezem bylam na zakupach- chcielismy kupic w koncu lozeczko, ale okazuje sie, ze to ktore chcemy bedzie 'moze' za 2 tygodnie, wiec tyle musze poczekac, a raczej synek musi :)) nad materacykiem szczerze mowiac sie nie zastanawialam... wezme taki jaki bedzie do lozeczka. za to mam juz komodke i regalik, dzisiaj przyjechal wozek z siedzonkiem do autka... juz prawie wszystko gotowe :))

cześć dziewczyny

jak się dzisiaj macie, ładna pogoda nawet:) tzn najważniejsze że słonko się przebija.
dzisaj chyba powalczę z szafą i poukładam trochę ciuchy bo już od jakiegoś czasu się zbieram z tą robotą:)
jak tam wasze pociechy mój mały jakoś dzisaj spokojnie nie szaleje

U nas po standardowo skurczowej nocy nastał standardowy spokojny dzień.. ale jestem zmęczona :(

a ja walcze od wczoraj z jakas dramatyczna migrena..... ale chyba zaraz poskrecam szafki bo prawdopodobnie przyleca dzisiaj ubranka dla dzidziusia :)) aha i jeszcze jakies kosmetyczne zakupy zrobie... wlasnie co kupic na poczatek??

Pieluchy, chusteczki, mydełko w płynie, oliwkę, krem do pupy. A dla siebie bepanthen na sutki.
A jeszcze polecam miekkie reczniki papierowe.
Hej

Ja w pierwszej kolejności kupiłam pampersy (była promocja w Rossmanie)
Potem krem do buzi Nivea na każdą pogodę, oliwkę, mydełko i chusteczki Pampersa.

ja zakupiłam paczkę pampersów, chusteczki wilgotne, krem do pupci, pielęgnacyjny płyn do kompieli+szampon+oliwkę=>była promocja z HIPPI(i można używać od 1 dnia)
brakuje mi gencjany do przemywania pępka i kremu do brodawek:)

piri jak te skurcze wyglądają albo ja jestem nieczuła albo ich jeszcze nie miałam albo przesypiam:)

W szkole rodzenia położna mówiła nam, że na pękające brodawki dobre jest nasze mleko.
W gorszych przypadkach dobry jest sudocream ponieważ nie trzeba go ścierać przy następnym karmieniu.

Hm.. jeśli miałaś bolące miesiączki to ból taki podobny tylko znacznie mocniejszy, utrzymujący się 40-50 sekund lub dłużej, później przerwa i znowu, brzuch w czasie bólu twardy jak kamień. To coś takiego :)

mi młoda mam poolecała ten bepanthen:)

co do skurczy to jeszcze tez 'chyba' nie mam, chociaz czasami w nocy strasznie napieprza mnie kregoslup na samym dole... ale nie wiem od czego. w kazdym badz razie wczoraj bylam u dr i mam juz opuszczona szyjke... cokolwiek to znaczy :D moze to juz wkrotce :))

no może:)
ale niech twóje bejbi jeszcze troszkę podrośnie dopiero 36tydz ci leci wytrzymaj tak do 38
no i znowu mój mały rozrabia jak tylko dotknę się klawiatury:)

37 :)) moj tez strasznie broi w brzuchu, co dopiero bedzie jak sie w koncu uwolni :))

hihi:)

Kajuta, może w przyszłości zostanie informatykiem??

wiesz co wystarczy że jego tatuś juz jest:)
więc może się i od niego zarazi:)

To tak jak u mnie ;)

Czasami się śmieję, że pierwsze słowo młodego to będzie laptop albo coś w tym stylu... ;)

hihi
tyle że na całe szczęście mąż jakoś pracy do domu nie przenosi, nie jest tak strasznie nawiedzony:)

sysiu a jak ty się czujesz przed porodem cos już tam czujesz a który szpital wybrałaś?

Wejherowo - mam nadzieje, że dojadę ;)

Na razie o.k.
Codziennie łykam Nospę, żeby wytrzymać jak najdłużej.
Czuję, że młodemu już jest coraz ciaśniej.

Już nie mogę się doczekać jak połaskoczę ta małe pięty, które codziennie przeprowadzają zamach na moje biedne żebra ;)

no to chyba mój jest bardziej łaskawy jak do tej pory to tylko 2 razy mi ździelił w żebra a tak to tam się kokosi ale coi nie wolno mu i tak cały skulony biedaczek ale już niedługo:)

Ciekawe co u Zaki, coś się nie odzywa ostatnio... może już tuli malucha? ;)

Jestem, jestem... w jednym kawałku.
Mam problem, bo nie ładuje mi się do końca strona z wypowiedziami. Ostatnie jakie widze to z 29-go. :( Na szczęście czytam powiadomienia z malia.
U mnie przygotowania trwają. Dziś mężu umył okno w pokoju malucha i powiesił nowe firanki. Wyprawka - poza kosmetykami które będą w niedziele - kompletna. Torba niby spakowana, ale ciągle coś dorzucam. Tylko siedzieć i czekać ;-).
A tu nic się nie dzieje, czasem lekkie bóle w okolicy krzyża i maluch się wierci. Od wczoraj jest tak ułożony, że co chwilę ganiam do kibelka i czasem mam wrażenie, że on się dam bawi w ściskanie mojego pęcherza ;-).

no własnie
tak spojrzałam że to już czas:)
chyba ze coś może 1 wyjdzie:)

zaki zapomnniała o nas bo widzę że pisała o lekarzu przed chwilką:)
zaki jak się czujesz??

Ooooo, w końcu widzę całą stronę tego wątku. Miałam małe problemy z odczytem.
Gdzieś u góry wyskoczył mój ostatni post, więc go przeklejam ;-).

Jestem, jestem... w jednym kawałku.
Mam problem, bo nie ładuje mi się do końca strona z wypowiedziami. Ostatnie jakie widze to z 29-go. :( Na szczęście czytam powiadomienia z malia.
U mnie przygotowania trwają. Dziś mężu umył okno w pokoju malucha i powiesił nowe firanki. Wyprawka - poza kosmetykami które będą w niedziele - kompletna. Torba niby spakowana, ale ciągle coś dorzucam. Tylko siedzieć i czekać ;-).
A tu nic się nie dzieje, czasem lekkie bóle w okolicy krzyża i maluch się wierci. Od wczoraj jest tak ułożony, że co chwilę ganiam do kibelka i czasem mam wrażenie, że on się dam bawi w ściskanie mojego pęcherza ;-).

P.S. gagata, serdeczne gratulacje z okazji rozdwojenia :-). Pochwal się zdjęciami maluszka.

cześć dziewczyny

jak tam się czujecie??
ja dziś mam szał i sprzątam w szafie:)
aa i zaczełam pakować sobie trobę a co tam niech będzie zawsze mniej rzeczy się zapomni:)

pozdrawiam w tak piękny dzionek:)
A mnie dziś strasznie pachwina boli. Podejrzewam, że maluch uciska mi na jakiś nerw. Tak więc chyba już przestanę chodzić na aerobik dla ciężarówek, bo coraz bardziej obolała jestem. I tak patrzą tam juz na mnie jak na weterankę wojenną ;-).

Kupiłam dla Fasolka kombinezon zimowy w Biedronce, całkiem fajny i kosztuje 30 zł. I tym sposobem uzbierało mi się jeszcze jedno pranko dzidziusiowych ciuszków- ale to już chyba jutro.

ja kupiłam dzisiaj krem do brodawek i takie nasączone gaziki alkoholem do przemywania pępka:) podobno dobre:)
więc w sumie mam już wszystko no i moja mama dziś małemu jeszcze jakiegoś pajacyka kupiła;)

mamuśki a wy co dzisiaj wolne macie czy może któraś urodziła:)

Ja się zgłaszam, po nieprzespanej nocy, ale w jednym kawałku ;-).

My też w dwupaku :)

ja dzisiaj odebralam ubranka :)) i caly dzien piore, juz nie mam gdzie wieszac. jutro poprasuje i wloze do swiezo skreconych szafek :))

Witam miłe panie ;-). Jak samopoczucie?
Ja dziś od 10 rano mam skurcze, ale takie niezbyt intensywne i bardzo nieregularne. Niemniej po mału zaczynam mieć dość, bo to cały dzień trwa.
Chyba zaraz zrobie sobie ciepłą kąpiel, może przejdzie.

witam wszystkie panie

ja tam samopoczucie coś się pogoda psuje
a ja miałam nadzieje dziś na słonko ale to nic:)
jak się czujecie

:)) u nas caly czas bez zmian.. maluszek na swoim miejscu, jutro jedziemy na pierwsze ktr.... zobaczymy jak tam skurcze, czy wogole juz jakies sa, bo ja tam nic nie czuje, a moze mam a nie wiem :))

K@juto a ja mam do Ciebie pytanie. z tego co pamiętam to masz dwa owczarki niemieckie?jak sobie z nimi radzisz teraz w czasie ciąży?

łacznie są 3 psiaki (owczarek, haszczak i kundelek ale duży)
ale my mieszkamy w domku i mam troszkę wygodniej:)
w sumie to wychodzę sobie spokojnie na spacerek raczej już pojedyńczo bo wcześniej to wszystkie na raz brałam bop są posłuszne
najbardziej to jestem ciekawa jak na naszego przybysza zaaragują:)

kurcze ja się nie umawiałam jeszcze na ktg
planuję do mijego doktorka zadzwonić pod koniec tyg i umówić się jak nic nie będzie się działo

JA też jestem ciekawa jak mój labrador na dzidzie zareaguje,najbardziej to się obawiam,że szczekaniem dzieci będzie budził,ale szelki już ma,więc w przyszlym roku zimą będzie miał bojowe zadanie:)

nasza haszczaczka jest obeznana z dziećmi bardzo fajnie do nich podchodzi przede wszystkim jest bardzo spokojna a żeby nagle szczekneła to żadkość zresztą one raczej wyją:)
w sumie nasze to żadko kiedy szczekają
wiesz może małe 2 razy się obudzą jak psiak szczeknie a potem pewnie sie przyzwyczaja nigdy nie będzie sterylnej ciszy więc nie ma co przyzwyczajać

a ty od dziś już na urlopie:)

ciekawe jak tam Piri nic nie pisze czyż by dołączyła do grona mamusiek:)

Tak K@juto od dziś na urlopie i w końcu nigdzie się nie spieszę:)z tym psem to rzeczywiście pewnie się przyzwyczają,ja zresztą teraz sama często aż podskakuję jak mój piecho szczeknie:)

K@jutka, no co Ty :D moje małe robi mi na złość i nie chce wyleźć :D no ale ma jeszcze 3 dni ;) a co u Zaki? :)

Tu mąż Żaki , żona w dniu 04.11.2007r o godzinie 23:30 urodziła synka , wzrost 55cm waga 3,350kg ja wroci ze szpitala to napisze więcej , bo ja sie na tym nieznam pozdrawaiam

gratulacje :) !!!

a jeszcze parę godzin wcześniej pisała, że ma w planach kąpiel :)

znowu maz Zaki , wlasnie po tej kapeli pojechali do szpitala było to 18:00

Gratulacje dla szczęsliwych rodziców :)

Gratuluję mamuśce i tatuśkowi:)

dziekuje w imieniu Zaki i swoim , narazie opuszczam forum do chwili przyjscia malego i zaki do domu

no to w końcu Zaki też już po wszystkim:)
gratulasy i czekamy na mamuśkę z dzieciątkiem

hihi niedługo założymy wątek mamy 2007:) bo ropk dobiega nam do końca ciekawe czy któraś w grudniu się załapie(może bliżniaczki:)

hallo kobietki czy jeszcze tu jestescie ??
jak tam wasze maluszki ???
w sumie jakie to maluszki juz nawet nie bobaski
a dzieciaczki :)
Cześć Gagata

Dawno Cię nie było. ;)
Większość mamuś przeniosła się na inne forum. Też reflektujesz??
ano dawno a czemu by nie jesli mnie chcecie:)
ano dawno a czemu by nie jesli mnie chcecie:)
http://www.3miejskiemamy.fora.pl/

Zarejestruj się. Piri (nasz admin) uaktywni Ci konto ;)
zarejestrowałam sie :) gagata oczewiscie :)
zarejestrowałam sie :) gagata oczewiscie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry