Widok

PAZDZIERNIOWECZKI JAK PRZYGOTOWANIA???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czas leci, leci...juz 47 dni i....i nasz wspanialy dzien.Juz ryczec mi sie chce na sama mysl:-)))-niestety,nie wiem jak to opanuje.Jak wam idzie??czy wszystko juz macie?czy duzo wam zostalo do zrobienia??POZDRAWIAM I ZYCZE PRZYJEMNYCH PRZYGOTOWYWAN

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam :)
U nas powoli!!Mamy troche opóźnienie ponieważ ja mam 2 poprawki na studiach i sie ucze, chociaz wolałabym zająć się czymś bardziej przyjemnym ;) Dzwoniłam dzis do krawcowej, przyszedł materiał na moja sukienke :) NARESZCIE :) W sobote idziemy po garnitur :)
To już niedługo :) a mam wrazenie ze czasu mi zabraknie na wszystko
Pozdrawiam

u nas taki "niby-lajcik", a mianowicie:

zawiadomienia wysłane
kiecka jest
garnitur do niedzieli odłożony w sklepie, aż luby z pracy wróci, bo w ubiegłą niedzielę jakoś nie mógł się zdecydować ostatecznie - więc w sumie - też jest
kościół i USC załatwione
kwiaty, choć nie wiem nadal jakie - też
makijaż próbny w przyszłym tygodniu, podobnie fryzura
kamerzystka jest, fotograf też

hmmm
nie mamy winka i wódy, napojów i jednej obrączki (ha! mojej), bo jeszcze nie dojechała
i musimy ustalić ostatecznie menu.
i - o zgrozo!!! - za wszystko zapłacić

i poza tym, że wszystkie moje sny krążą wokół tematu pt.: "ślubu nie będzie" - wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

u nas...cóż....suknia sie szyje....jedynie co to pan młody jest jeszcze bez granituru....ale mam nadziejje ze w najbliższym czasie sie to zmieni....obrączki już czekają......jedynie co nam jeszcze zostało...to spowiedz przedslubna.....spacerek z kamerzystą.....i....zamówić tort w cukierni....no i kwiatki w kwiaciarni...i.....cóż...wódeczka juz jest u mnie w domku....190 butelek robi wrażenie.....haha....chyba nie wypijemy tego do 27 października:)

jejciu, to już niedługo :)
u nas coraz wiecej nerwów, przynajmniej u mnie, sny codziennie, duzo jeszcze do załatwienia ale damy rade. Buziaczki :)))

u nas tez po woli do przodu. Garnitur po długich poszukiwaniach w końcu kupiony:)) Dziś byłam na drugiej przymiarce sukienki, w piątek do odbioru:)) no i załatwiłam dziś fryzjera... trochę jeszcze jest załatwiana przed nami, ale damy radę:))

a ja mam relaks zero stresu, wszystko pozałatwiane. Zostało ustalić menu, kupić napoje, zamówić tort i obgadać sprawę z orkiestrą:) ale luzik:)

Hejka My mamy juz wszystko teraz tylko placic haha ,a nerwy jeszcze spoko obraczki odebrane czekalismy na nie 4 tygodnie ale bylo warto.Pozdrawimy was serdecznie i damy rade .image
.
Hmm to my chyba daleko...
Sukienka będzie 8.10 do przymierzenia...
Gajerka nie ma jeszcze.
moje butki czekają już w szafie.
Wódkę może w środę kupimy
Fryzjera mam.
Paznokcie zarezerwowane.
Bukiet też - tylko jeszcze nie wiem jaki :P
Zawiadomienia się drukują
Winietki jeszcze w polu, księga też
Nie mam pomysłu na bolerko
DJ jest
Fotograf na plener - BW (niestety nasz termin ślubu mieli już zajęty - co nie dziwi wcale)
Kamerzysty nadal szukamy
Musimy pojechać na salę ustalić menu ostateczne, wybrać ustawienie stołów i usadzić gości.
Stworzyć i wydrukować mapki dojazdowe do miejsca wesela.
Opalić się trochę :)
I w sumie nie wiem co jeszcze.
jeśli o czymś zapomniałam, to podpowiedzcie proszę :)

Spełnij marzenie chorego dziecka

jeszcze trochę jest do załtawienia sprawy w urzedzie, kościele,garnitur napoje ustalic menu a czasu coraz mniej

Dziś zakupiłam karnet na słońce :) i tak zaczne powoli opalanko :) "Zarezerwowałam" sobie Panią Anię do makijażu! Moja fryzjerka (kuzynka) załatwiła sobie wolne w dzień slubu zeby mnie uczesac! Nie wiem gdzie paznokcie, (w zeszłym roku jedna z forumek polecała mi panią z rumi, wysłała mi namiary na maila, ale niestety komp mi padł i trzeba było przeinstalowac system i maile zniknely:()
Bukietu jeszcze nie mam wybranego.
Polowi zaczynam wszystko ogarniać i staram wszystko sobie pisac zeby czegos nie zapomniec :)
Buziaczki

Czas ucieka a my jeszcze w polu.. a w zasadzie we Wrocławiu, strasznie ciężko jest coś załatwić na odległość mimo ogromnej pomocy rodziców będących na miejscu. Porezerwowane wszystko, teraz tylko kupic wypatrzony ale jeszcze nie mierzony garnitur, poprawki przy sukni, alkohol i inne mniejsze pierdółki typu winietki, naklejki na alkohol, dekoracja, no i sprawy kościelne. Czyli standardowo tak jak większość dziewczyn z października :) Ale stresik coraz większy i ciekawość jak to będzie...
Pozdrawiam

Nam jeszcze paru rzeczy brakuje:
- gajerka i butków dla Tomka
- butków dla mnie
- napojów / szampana / wina / piwa (bo wódka już jest ;D)
- jutro fryzurka próbna
- nie wiem, co z paznokciami
- nie myślałam jeszcze o kwiatach
- papiery w USC w poniedziałek
- brak wystroju kościoła
- zawiadomienia się drukują
- prezenty dla rodziców w trakcie robienia
- obrączki właśnie się robią
- próbny makijaż tydzień przed ślubem, ale maluje mnie przyszła szwagierka i wiem, że zrobi to dobrze :)

Reszta to chyba już jest - tak mi się przynajmniej wydaje ;)

he he
tez jestem Ania a mój przyszły to Tomek :)
Też maluje mnie przyszła szwagierka :)
Tez nie mamy gajera i butów dla pana młodego :)
Jakoś tak śmiesznie się czyta, jak wszystko takie podobne :)
(a ślub macie w moje urodziny :))
Udanych przygotowań :)

Dziewczyny z 13 października - równy miesiąc przed nami... :)

Ja jeszcze nie mam napojów, wódki, wina... Obrączki się produkują, brak bizuteri i koszuli dla narzeczonego (jedną kupiliśmy, ale narzeczony wygląda w niej beznadziejnie :)) - radzę, żeby Pan Młody przymierzył wszystko przed ślubem ;) Jeszcze kilka Zawiadomień trzeba rozdać i ustalić ostateczną liczbę gości :) Poza tym dużo, dużo drobiazgów... :))

no dzisiaj równy miesiąc.... mamy jeszcze duuuuuużo do zrobienia, ale co tam.... damy rade no nie :))) już się nie moge doczekać....ale s**** też ze strachu hehe.... Pozdrowionka na październikóweczek :))

FAKTYCZNIE ZA M-C NASZ DZIEŃ, ten czas na pewno zleci w mgnieniu oka, a jeszcze tyle mamy do załatwienia- m.in. protokół, cały ubiór Adama,moja suknia w sumie tez-czekam na pierwsza przymiarke, stroje na poprawiny, tort, ustalenie menu, kwiaty, alkohol, napoje, no i drobniejsze sprawy,na które jednak tez trzeba czasu- przydałby sie urlop:)

4 tygodnie i 1 dzień :))

My tez mamy duzo drobiazgow- konczymy jeszcze nauki,nie mamy ciast,ja nie mam stroja na poprawiny i bizuterii na slub,a!i bielizny i tej niebieskiej podwiazki:-)),protokol spisac,dopiero wtedy na zapowiedzi...i spotkac sie z panem od fajerwerkow i jeszcze raz z orkiestra,a w pazdz,wracam na studia,bo koniec wakacji,a!jeszcze tance i wizyty u kosmetyczki i probna fryzura i umowic sie na paznokcie i depilacje i...napewno cos jeszcze,ale juz nie pamietam:-))jak sobie tak bedziemy pisac,to jedna drugie o czyms przypomnie:-)

Kochana koniecznie spiszcie już protokół bo on musi wisieć ok 2 tyg. w kościele. Pozdrowionka :)

oczywiście te zapowiedzi muszą tam wisieć :)) Się zakręciłam :))

up

jeszcze tylko 3 tygodnie i 5 dni..... :))

A my nadal daleko w polu....

ile dni przed slubem robicie paznokcie,zeby byly ladne?(jezeli wogole robicie zelowe)

ja robię 1 dzień przed, tzn. w piątek :)

Ja robię tylko french w piątek wieczorkiem - dla relaksu ;)

kupiliśmy gajerek dla mojego Pan Młodego :)
to jakiś postęp
jeszcze tylko...
buty
wódka,
winietki,
kwiatki,
odebrać zawaiadomniania...
itd.
nie wiem jak zdążymy...

u nas maly postęp:) protokół załatwiony- teraz trzeba isc do spowiedzi.. zawiadomienia wysłane, a dzis biegne na przymiarke sukni- mam nadz,ze doła nie złapię ;))hehe

Załatwiliśmy menu

Dziweczyny gdzie kupujecie wódkę? Robiłyście już rozeznanie gdzie najtaniej? Miałam kupić wódkę od jednej z forumowiczek ale mnie wystawiła do wiatru niestety
hutrowania w Wejherowie: pół litra maximusa 20zł 20 gr
wino carlo Rosii 0,75l 17 zł 15 gr
filnlandia smakowa na nagrody (0,7l) 39,44 zł

ja bym chciała Absoluta, bo Maximus jest taki mocny że aż się go wstrętnie pije....

Z rzeczy, które ostatnio załatwiliśmy:
- gajerek dla Tomka (i wytargowałam do niego za free musznik :D)
- wiem już jaką będę miała fryzurkę
- USC załatwione
- sukienka i kabaretki na poprawiny gotowe
- połowa poradnictwa rodzinnego za nami
- prezenty dla rodziców już lecą do nas pocztą
- obrączki gotowe do odebrania (brakuje jeszcze grawera)
- zawiadomienia gotowe i prawie rozdane

Co jeszcze ciągle przed nami?
- kwiaty
- wystrój kościoła
- buty dla nas obojga
- koszule i spinki do mankietów
- szampan/wino/piwo
- napoje
- pazurki
- wypożyczyć bolerko
- makijaż
- cukierki dla dzieciaków pod kościołem

W sumie i tak większość tych najważniejszych rzeczy załatwiona :)

U nas jeszcze trochę tych ważnych zostało. A ja już powoli opadam z sił. Mam dość niedosypiania, ciągłego jeżdżenia gdzieś, załatwiania, braku wolnych wieczorów. Też macie ten problem?

Ja dzis bylam u pierwszej spowiedzi :)
Teraz zaczynam chodzic na solarium i szukania stroju na poprawiny:)
Mąz ma gajerek kupiony tylko trzeba w piatek odebrac bo trzeba bylo skrocic:)
Powoli codziennie cos innego :)
Pozdrawiam
OD JUTRA - 30 DNI :):):):):)
UUUUUUU

zapomniałam dodać, że mamy już gotową księgę ślubną :D
tyle na nią czekałam (na oprawienie, bo wydrukowana była już dawno) i wreszcie jest - w pięknej jasnej oprawie :]

tylko...
gdzie kupić niedrogie białe buty? :/ Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :( jestem niewymiarowa:(

image
image

Takie mieli w nine west w Alfa centrum - nie wiem czy są jeszcze, ale może jest coś innego - polecam buty tej firmy (2 lata temu kupiłam super balerinki i do teraz w nich biegam)

jak dla mnie te są za wysokie... ale same w sobie bardzo mi się podobają :)
w Alfie jeszcze nie szukałam - zupełnie zapomniałam o tym centrum. Muszę tam pojechać :)
dzięki :)

Mi tez się bardzo podobają. Lupiłam je pomimo tego, ze są wysokie (chciałam niższe, ale nie znalazłam nic co by mi się podobało :() najwyżej się trochę pomęczę :P powodzenia w szukaniu - daj znać jak coś znajdziesz :)

no, w Nine West są super buciki!

Ale przy okazji nie polecam butiku naprzeciwko (oczywiście mówimy o Alfa Censtum) (milo, mila coś w tym stylu) - pracujące tam panie są straszne! ja chcę buty, grzecznie pytam o inny rozmiar, a one sprawiają wrażenie, jakby pracowały tam za karę i w ogóle jak ja mogłam tam wejść i im przeszkadzać!!!

Ania i Tomek,

co znaczy, że jesteś niewymiarowa? :)

Ja czekam na obrączki i na Księgę Weselną. Właściwie to jesteśmy już ubrani od stóp do głów - nawet na poprawiny :)) Pozostaje jeszcze rozdać kilka zawiadomień i kupić trunki, ale z tym ostatnim to liczę na teściów :)

Też już mam dosyć ciągłej bieganiny i świadomości, że zawsze jest coś do roboty :) Dzisiaj przejdę się do kościoła, żeby omówić z siostrzyczkami wystrój kościoła.

Ciekawe jaka będzie pogoda... Trochę zimno już się zrobiło... :)

hehe :)
z tą moją niewymiarowością to jest tak, że mam dużą stopę - rozmiar gdzieś ok.40, do tego bardzo wąską i na niskim podbiciu.
No a buty roz. 40 są już robione na tęgie stopy i wszystko źle na mnie leży :( Ogólnie jak już znajdę tak duży rozmiar, to mogę włożyć ze 3 palce od ręki pod skórkę przykrywającą palce stóp :( Wszystko odstaje...

Temu jestem niewymiarowa i ciężko mi coś kupić. No i do tego nie chcę wydać 300zł na buty na jeden raz...

my w sumie też już ubrani. czekam tylko na etolę na kieckę. Bo 20-go na bank będzie już baaaardzo zimno.

zostało nam ustalenie menu (w sobotę) i zakup alkoholu i napojów.
a'propos - gdzie kupujecie wódeczkę, w jakich pojemnościach i po ile??

Co do przygotowań - pomijam fryzjera i wszystkie inne zabiegi upiększające...
Księga czeka na mnie od wczoraj na poczcie ... aż mnie skręca z ciekawości jak wyszła... :), obrączkę (moją) odebraliśmy wczoraj... druga już od miesiąca była...
generalnie wszystko jest, tylko to "dogrywanie spraw" mnie wykańcza. Tu zadzwoń, tam pojedź, tam potwierdź... koszmar.
Codziennie wieczorem robię rachunek sumienia ze spraw, które mam do załatwienia następnego dnia i szczerze powiem - mam już dość.
Marzę o wieczorze pozbawionym konieczności "móżdżenia" nad czymś związanym ze ślubem...

dziewczyny gdzie oprawialyscie księge ? (jesli robilyscie ja same)

Nam księgę oprawiał mój przyszły teść gdzieś w Gdańsku po znajomości i nie wiem, gdzie :(
Ale był już taki wątek i dziewczyny pisały o różnych introligatorniach. Jak masz księgę w pionie, to nie powinnaś mieć kłopotu z jej oprawieniem. Wystarczy poszukać punktu, gdzie oprawiają magisterki :)
Ja miałam w poziomie i temu miałam więcej szukania...

Powodzenia! :)

zajrzyj trochę wyżej w tym samym w wątku a znajdziesz odp na swoje pyt o wódkę :)
i polecam wyszukiwarkę, dopiero co było o to pytanie :)

neania - w tym wątku tylko 1 osoba niestety...

tak was malo???

U nas "niby" wszystko pod kontrolą , ale powoli zaczynaja być nerwy ,że nie zdążymy wszystkiego ogarnąć i o czymś zapomnimy!!!Nerwy też udzielają się powoli Panu Młodemu...ale miejmy nadzieję ,ze wszystko będzie ok!!!!

My dziś zanieśliśmy zapowiedzi (mamy śłub nie w swoich parafiach). No i w końcu załatwiliśmy ciasta!!! Jeszcze tort weselny i słodkości będą na +:))

a ja złamałam palec u stopy w poniedz 17.09
zobaczymy czy do wesela się zagoi ;)

butów ślubnych jeszcze nie ma w tej sytuacji to chodaków muszę poszukać ;)

ale nic to ;) dobrze będzie

pozdrawiam :)

za miesiac slub!!!!o Boze!!!juz nie moge jesc!!

też bym tak chciała nie jeść:)) u mnie to chyba nie ma stresu:)) Kurczę sukam tortu i tu mi się odechciewa... ceny z kosmosu.

nam zostały do kupienia napoje, wino, cukierki na brame...nie mam tez butów, kwiaciarnia jest mniej więcej wybrana chodz nie mam pojecia ile wiązanek potrzebuje :) i nie mam wybranej cukierni która zrobi tort i to byłoby chyba na tyle...nie mamy też pomysłu na podziękowania dla rodziców i świadków i chyba przydałaby sie księga ślubna...
Dziewczyny NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ :):):):):):):) 25dni

image

image
myśmy właśnie dziś odebrali obrączki :D Teraz tylko grawerka i kolejna rzecz będzie do przodu :)
A jutro - korzystając z Waszych rad - jadę do Alfy poszukać butków (zaraz po rozmowie o pracę - trzymajcie kciuki!!! )

Buźka!

My też wczoraj odebraliśmy obrączki, jeszcze musimy załatwić grawera i są gotowe :)

Księga się robi, wciąż brak trunków.

Kiedy i gdzie robicie wieczór panieński?

panieński to chyba zorganizują mi kumpelki... nie mam pojęcia gdzie, wiem tylko, że najprawdopodobniej w czwartek 18.10.

a gdzie robicie grawer na obrączkach?
bo kurczę mu kupowaliśmy swoje w Mikołajkach (hihi - na urlopie,tak nam się spodobały) i tam niestety nie robili graweru :(

agu_pe

jeszcze nie wiemy :) tym ma się zająć narzeczony, ale podejrzewam że we Wrzeszczu, gdzieś koło rynku, bo tam zmniejszaliśmy zaręczynowy :)

albo spróbuj we Wrzeszczu obok salonu Beauty po prawej stronie, tam też jest jubiler i to niedrogi :)

A ja dzięki sugestią i pomocy Jusi zamówiłam dziś tort!! W cukierni Alicja
w Kiełpinie. 4-piętrowy z dowozem gratis, do tego krokodyla i jeża za całe 300zł:)) Kg tortu mają po 22,50zł rewelacja co??
Cieszę się,ze to tez mam z głowy!!!
Aha. Kupiliśmy też dziś winko.

Rybka powiedz prosze gdzie i za ile oraz jakie wino kupiłaś? To jeszcze przedemna. Pozdrawiam
Hej. Winka kupiliśmy w Makro. Czewrone:węgierska Kadarkę cena cos około 13 zł i białe: niemieckie nie pamiętam nazwy, ale takie w niebieskiej butelce z obrazkiem matki boskiej(chyba) w cenie 11 z hakiem.

ja jestem bardzo spokojna, ślubem się nie stresuje
może tym, że od poniedziałku będzie kongo z zakupami i mam nadzieję, że wszystko zdążymy kupić

dziś przymiarka sukni :)
jutro próbne czesanie

buty muszą poczekać, może do czwartku palec się nie co zagoi ;)

pozdrawiam dziewczyny

to już tylko 8 dni :)

dziewczyny,

jak postępy? :) miałam w weekend wieczór panieński w Soda Cafe - dla mnie bomba :))

Jestem chora :(
Leżę w domu.
Panieński robię 6.10 - nie wiem gdzie :P
Reszta leży.
Nie czuję, ze tak mało czasu zostało.
Sukienkę zmierzę dopiero 8.

Ja również jestem chora :(
Sukienkę muszę odebrać do 5 bo moja krawcowa wyjeżdża za granice, byłam dziś na przymiarce śLICZNA :):):):):)
Panieński robię 13.10 ale jeszcze nie wiem gdzie :)
Pozdrawiam i życzę wszystkim chorym zdrówka !!!!
PaPa

został jeszzce garnitur do kupienia.....dziś wódke kupiliśmy...mam nadizejje ze starczy 190 butelek na 120 gości....:)

hej,

ja na razie spokojna, dopiero w piatek w nocy bede w gdansku. wszyscy wokol sie denerwuja, a do mnie w ogole nie dochodzi, ze biore slub juz za niecale 2 tygodnie.

dzis zamowilam stolik na kolacje i wieczor panienski, ktory bedzie w sobote.

suknia juz jest i czeka mnie przymiarka w sobote rano. ta sobota zapowiada sie pracujaco, a myslalam, ze odpoczne w domu.

panny mlode z 06/10 zycze powodzenia i wszystkiego dobrego.

pozdrawiam.
ja też mam juz stresa, najbardziej denerwuje sie pogdą, mam nadzieję że nie będzie padać :)

dzięki jest już stressss:) lekki ale jest:)

U mnie większość już załatwiona :)

Jutro odbieram od grawera obrączki :)
Zostało mi jeszcze kilka drobiazgów i będzie wszystko gotowe :)

duzo teraz jest par

06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli
> –Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow.
> Bałtyk– Stegna/Labirynt
> 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w
> Rumi/Magnat – Bojano/Yocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> sale/studio Kadr
> 06-10 rzaba
> 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> 06-10 olcia*
> 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> Macierzy Szkolnej
> 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
> 06-10 alkaprim
> 06-10 pepomag (Madzia i Piotrek) Kościół Św.Jerzego Sopot/

a ja tez bede sie bawic jako gosc na weselu :-))

przydałby się urlop, zeby ze wszystkim zdarzyc.. codziennie krok do przodu,....oby dni starczyło,
Wczoraj kupilismy wodke, mamy juz wszystkie napoje. Musimy jeszcze kupic koszule, kamizelke i musznik, do tego buty dla A. i dla mnie na poprawiny, kolczyki, zrobic ksiege, podziekowania i inne drobnostki, ktore spedzaja mi sen z powiek. Jutro jedziemy ustalac menu. ... chyba musze zrobic liste zeby o czyms nie zapomniec

lista to podstawa :) ja bez listy już dawno bym się zagubiła, a tak na spokojnie od roku wszystko załatwiamy :) niestety na liście wciąż figurują trunki, bo teściom się nie spieszy... :/

wczoraj byłam na pierwszej przymiarce w Madonnie... już się nie mogę doczekać odbioru sukni (10 X). w sali weselnej już wszystko ustalone :)

Ania i Tomek,

gdzie robiłaś grawer i za ile? :)

Hejka,
grawera robiłam (robię) w Wejherowie na ul.oo.Reformatów. Koszt ma wynieść 40 zł i mam nadzieję, że jutro mi nie zaśpiewa, że więcej ;)
Ahia - i to jest cena ogólna za 2 obrączki. Nie zależy to od ilości liter.

U nas też po woli lista się zamyka: wczoraj kupilismy soki, juro jadę kwaity zamówić, w sobotę próbny makijaż. Ale ten czas leci... :))

Dziś kupiłam sukienke na poprawiny :) do kolana na ramiączkach- kolor seledynek :)
Coraz szybciej czas biegnie :)

Zamówiłam kwiatki. Za swój bukiet z eutomy, bukiet dla świadkowej, dwie butonierki i dwa bukiety dla rodziców wyjdzie 200 zł.
A u jubilera obok salonu Beauty zrobiliśmy grawer (na miejscu) za 30 zł za dwie obrączki:))
lista sie skraca...:))

Dziś odebrałam swoją suknię ślubną od krawcowej :):):):):):)
Wisi już w domku.

A ja swojej jeszcze nie mierzyłam...
Ale w końcu kupiliśmy buty dla pana młodego :)

Rybkagd powiedz proszę gdzie zamawiałaś kwiaty?
A wczoraj był mój panienski...
Swiadkowe spisały się na medal :)
A to jak się bawiłyśmy wiedzą ci którzy wczorajszą noc spędzali w Atelier w Sopocie...
Jeśli są zainteresowani to mogę wrzucić fotki - jak dojdę do siebie - czyli pewnie jutro :)

Kwiaty zamawiałam w kwiaciarni Wrzos obok kolejki SKM Zaspa ( w pawilonach)

to już za 5 dni...... ale mam stresa...

ja na razie jestem dziwnie spokojna:) tak jakby to bylo za m-c

Ja jeszcze nie czuję atmosfery :)

neania,

dawaj fotki :) ja miałam 29 września w Soda Cafe, świadkowa też spisała się na medal :)

Czy tylko ja mam mrówki w brzuchu i wrazenie ze sie o czyms zapomne??Niby 10 dni ale niewiem czy to az czy to tylko 10 ... . Narazie wszystko idzie wg planu i "grafiku" ale... jeszcze trzeba kupic alkohol , pojsc do kosmetyczki . Jutro musze zalatwic polecona fryzjerke bo ta co miala mnie czesac okazalo sie ze nie moze przedpoludniem... Ale mam nadzieje ze wszystko sie uda. Dzisiaj musialam jeszcze szybko wyslac zawiadomienie bo jedna daleka daleka daleka ciocia , ktora dowiedziala sie od innej cioci o ślubie poczula sie pominieta. I byla glupia sytuacja .Moja Mama na szczescie wybrnela i powiedziala ze zawiadomienia wysylalismy teraz 2 tyg przed ślubem i pewnie niedlugo dojdzie.Oboje juz jestesmy troche zmeczeni tymi przygotowaniami tymbardziej ze zalatwialismy wszystko w 3 m-ce wiec czasu nie bylo za duzo.Praktycznie wiekszosc rzeczy spadla na moja glowe bo moj Narzeczony pracuje i nie mial za bardzo czasu na pomoc w przygotowaniach , ale to co mogł to pomagał pozałatwiac.Dlatego niewiem jak inne pary , ale my sie cieszymy ze niedługo bedziemy juz po wszystkim bo chcemy odpoczac po tych wszystkich przygotowaniach.

znam to zbyt dobrze...
też 3 miesiące :)
i też już po woli mam dosyć.
Chociaż panieński wprowadził mnie w imprezowy nastrój i pomógł wyluzować.
Będzie super bo obok nas bedą ludzie, z którymi chcemy się bawić w tak ważnym dla nas dniu i wszystko inne przesytanie być ważne.
Wyluzujmy się!
Czas na trochę relaxu :)

ja też mam już dość.
każde popołudnie czymś zajęte... gdybym tylko nie musiała chodzić do pracy...
rodzice mówią - po co się tak stresujesz,przecież wszystko załatwione? - ale to nie oni chodzą na przymiarki, do kosmetyczki, fryzjera i innych takich...
nie mamy jeszcze alkoholu - czekamy na jutrzejszą promocję w makro :)

zostaną jeszcze napoje i owoce...
no i moja kiecka do odbioru...

reszta rzeczywiście ustalona...

...poza ciągle zmieniającym się grafikiem gości, którzy przyjadą dzień przed... (zmieniającym się = rozmnażającym)
kurczę... jak obskoczą mnie te wszystkie ciotki to chyba szału dostanę...
jakby nie można było tak spokojnie... po prostu ubrać się i wyjść do kościoła... przeraża mnie wizja domu pełnego ludzi... i korek u progu drzwi do łazienki...

Współczuję..
Ja od przyszłej środy mam już wolne. i zamierzam się relaksować.
Gości wywalam do rodziców (przywilej posiadania własnego M :P)
Zadnej kolejki do łazienki. i żadnych ciotek.
bez tego mam za dużo roboty...
(dzis pierwsza! przymiarka sukni)
właśnie siedzę w pracy w ślubnych butach.
A zostało mi jeszcze:
kupno koszuli do smokingu dla narzeczonego (swoją droga może wiecie gdzie sa takowe?)
zamówienie kwiatów
zrobienie podziękowań dla gości i mapki dojazdu
zamównienie księgi.
W sumei to jeszcze dużo roboty...
A i na próbną fryzurę musze pójść...
tylko kiedy....

my też we własnym M, ALE:
1. rodzina mojego Przyszłego - CAŁA przyjezdna - gdzies trzeba to towarzystwo rozparcelować, więc u każdego kogoś upchnęliśmy:)
2. poza tym rano w sobotę jadę do rodziców i to tam przyjedzie po mnie mój Przyszły Mężuś (tak żeby nie widział tych całych przygotowań, ubioru, fryzury.. itp.:))

agu_pe - a co będzie jutro za promocja w Makro? możesz przybliżyć? :) Nam jeszcze brakuje wino, szampan i piwo z alkoholi... wódkę już na szczęście mamy :)

a my właśnie na wódkę "polujemy" :)

ma być smirnoff 0,5l za PLN 19,64 czy jakoś tak :)

Ja rowniez mam wolne od przyszłej srody :)
Mam wrazenie ze o czyms zapomne :/ ale za 5 dni bede bawila sie na wlasnym wieczorze panienskim a potem to chyba z gorki poleci :) mam tylko nadzieje ze pogoda bedzie ladniejsza i troche cieplejsza ale najwazniejsze zeby nie padało!!!!!!!!
:)
PaPa

jak 13nastki sie czujecie?? Ja na arzie spokojnie, chyba do mnie jeszcze nie dociera ze to za 4 dni :)))

Hej
Ja mam tak samo, wszyscy na około to już przeżywają a ja luz, tak jak napisałaś nie dociera to do nas:-))

ale wam zazdroszcze ze to juz,ja dopiero za rok,mozecie podpowiedziec co macie przygotowane dla rodzicow na podziekowania,jaka piosenka?
a ja wam zazdroszcze ze wy przed:)) powodzenia

Dziś odwaliłam kawał roboty. Nakleiłam naklejki na butelki z wódką:))

my dla bedziemy mieli "Walc dla rodziców"- to jest weselsze i nie takie oklepane jak "cudownych rodzicow mam...", mniejsza szansa ze sie porycze:)

Cześć :)
W sobotę wyprawiałam wieczór panieński :) świetnie się bawiłam :) Na 18.00 dziewuszki zlądowały u mnie w domku :) imprezka się rozkręcała a następnie na 22.00 zjechałyśmy do Kapitana Cook'a :) Jak weszłam na parkiet to dopiero o 3.30 zeszłam i pojechałam do domku, oczywiście z jedną przerwą na napojenie się!!!!!! wytańczyłam się za wszystkie czasy!!!! taka próba przed weselem i zdałam na 6+ !!!! Mam nadzieję że Wy również tak samo świetnie się bawiłyście ja ja!!!! Siostry Kuzynki i koleżanki również były zadowolone co mnie bardzo cieszyło!!!!!!!!

Teraz to odliczam do przyjazdu mojego taty!! Miał być na początku października potem teraz w niedzielę a stanęło na wtorku i mam nadzieję że ostatecznie!!!!!!

Pozdrawiam :)

A ja w sobotę byłam na próbnej fryzurce i az sie zdziwiłam,że można super fryzurkę wyczarować z moich włosów troszkę za ucho:))
Próbny makijaż też wyszedł ok. Zostały tylko pazurki:))

Monika do zobaczenia w sobote w kościele ;)

Melduję ze u nas wiekszość rzeczy dopięte na ostatni guzik .Także od soboty stres już mniejszy i całe szczęscie !!POZDRAWIAMY!!!

A ja jak zawsze na koniec mam kupe roboty...
Ale kiecka jest gajer jest wóda jest - czego potrzeba więcej? :P

uśmiechu na twarzy!!!!

Ja już po :)) Było fantastycznie, wszystko się udało, obsługa spisała się na medal :))

W dniu wesela już niczym się nie przejmujcie, róbcie dobrą minę do złej gry, jeśli coś się nie uda, udawajcie, że tak miało być ;)

Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało pytajcie :)

Pozdrawiam!

ja mam pytanie - czego zapomniałaś ze sobą zabrać?

powodzenia dziewczyny :)

my już po

szybko zleciało :)

Magda + Greg to było do mnie????? :):):):)
Do zobaczenia

nooooo do Ciebie :)

neania,

czego zapomniałam zabrać? hmmm... właściwie to niczego, wszystko zapisywałam na kartkach :) kupiłam nawet 15 agrafek, ale przydała się tylko jedna do podpięcia welonu. Za to bardzo przydała się igła z nitką, bo mi w połowie wesela koło z halki wyszło :))

dzieki - mam babcię krawcowa, więc igłe pewnie wezmie :)
boje się zapomnienia kolczyków, rajstop, albo czegos równie małego i łatwego do zapomniani :P (wesele mam 70 km od domu więc cięzko będzie wrócić :P)

Magda + Greg :)
Bardzo się ciesze ze wrociliscie :):):):) i bedziecie nam towarzyszyc w tak wielkim dniu :)
A kiedy dokładnie WY?? bo suwaczek sie nie wyswietla :)

28 czerwca :) jak tam samopoczucie przed sobotą ?

dzis byłam ostatni dzien w pracy, od jutra wolne :)
W koncu moj tata wraca!!!!!! jutro go odbieramy, samopoczucie dobre tylko powoli stresik jest ze o czyms zapomnimy !!
Tylko zeby pogoda dopisała!! bo jak narazie pogoda na sobote to 8 stopni i deszcz :(:(:(:(
Pozdrawiam i do zobaczenia
Pa

No my jeszcze 3 dni do pracy,pakowanie walizek i lot do Polski na 3 tygodnie ale fajowo,jeszcze brak nerwow ale pewnie sie pojawia od poniedzialku przymiarka gangu mojego przyszlego Meza wtorekmoja przymiarka sukni,sroda farbowanko wlosow , makijarz probny,i kolejny Wieczor Panienski ale tym razem w naszym pieknym kraju.Czwartek pewnie kupienie sokow ii mamy juz wszystko.Piatek przyjezdzaja goscie i tluczenie szkla aaa sobota ooojjj ale bendzie sie dzialo ....To Nasz Dzien image
.
Monte ja tez mam nerwa przez pogode . Ja teraz kazdego ze znajomych co nam sklada zyczenia prosze by zamowil pogode na ten dzien :)) Ale mam nadzieje ze choc troche laskawa bedzie pogoda na piatek i sobote czego Ci zycze !!!!!

ZAłAMKA!!!!!!!!
Z apowiadają na weekend opady deszczu ze sniegiem i przymrozki :((((((
Mam nadzieje że się mylą !!!!!!
Pozdrawiam

No i wszystko załatwione:))) teraz czekamy tylko na TEN dzień!!!
A w sobotę panieński, oj będzie się działo:)))

taa z pogoda może być słabo,ale co tam, nam będzie gorąco! :)

w sob.ma byc ok.9 stopni i nie ma padac!!!to info.ze specjalnych prognoz dla rybakow :-))

Takie wiadomości to lubię :)
Mój Tomek powiedział, że temu pada dziś, żeby za tydzień było ładnie :D

My juz jestesmy po i w drodze do Urzedu padal grad !!! Bylam zla bo liczylam choc troche na ladna pogode a byla tego dnia od samego rana okropna . Bralismy slub o 14 , a 2 godziny potem wypogodzilo sie i byla piekna tecza!!!! Widac tak mialo byc... teraz bedziemy mieli co wspominac ze bralismy slub w pazdzierniku i bylo bialo od gradu a potem zrobilo sie ladnie!!!

No i już po :( wszystko co dobre szybko się kończy :(((
Pogoda byłam załamana !! Slub był na 15,00 i jak jechalismy to padało al po mszy wypogodziło się i było bardzo ładnie :) ale wieczorkim popadał śnieg :) To chyba na szczeście że w jednym dniu wszystko na raz: słońce, deszcz, śnieg :)
Pozdrawiam i dalej szykuje sie na poprawny
PaPa

Już się nie mogę doczekać naszego dnia :)

Zostało jeszcze:
- oczyszczanie twarzy
- próbny makijaż
- manicure
- kupienie cukierkow dla dzieciaków :)

I czekanie, czekanie, czekanie ...

Oby była piękna pogoda :)

My już mamy wszystko zapięte na ostatni guzik. Ale zleciało:))) Stresu nie mam i oby tak zostało do jutra:))
Pozdrawiam wszystkich jutro ślubujących!!!!!

Dziewczyny! To juz jutro!! 3majcie sie! :)

Tak, to już jutro :D
A dziś u nas polter abend :) Dobrze, że pogoda dopisuje :)

Powodzenia!

"rz" - to długa historia

do góry