Widok

PLANOWANIE PŁCI DZIECKA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Może Wam się to wydać samolubne, albo infantylne albo jeszcze jakieś inne, ale bardzo chcę w miarę mozliwości zaplanować płeć dziecka.
Czytałam o chińskim kalendarzu ( ;/! ), znam teorię na temat chromosomów X i Y i odbyciu stosunku przed owulacją bądz w trakcie owulacji - co wydaje mi się bardziej prawdopodobne od strony biologii,fizjologii.
Jednak szukam kogoś - lekarza - który pomaga w planowaniu płci.
Czy znacie kogoś takiego w trojmieście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.babymed.com/fertility-ovulation-calendar-calculator

tu jest fajny kalendarz owulacji z informacja co, kiedy i w jakiej pozycji ;-)
image
image
prosze:
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski

ale od razu powiem, powinnam miec wg niego dwie corki, a zobaczcie suwaczki :-)

I planowanie plci wcale nie uwazam za glupie i dziecinne, majac dwoch synow, jesli zdecyduje sie na 3 dziecko, to bardzo chcialabym urodzic coreczke i zastosuje prawdopodobnnie wszystkie te przesady i inne glupoty, a noz sie uda :-)))
co w tym zlego?

jest taka ksiazka "Chlopie czy dziewczynka" na koncu jest kilka slow od autora, mozna sie z nim skontaktowac mailowo lub poczta, on twierdzi, ze pomoze zaplanowac plec.
image
image
a gdzie ten chiński kalendarz, podajcie stronę ;)
gdzieś czytałam że odzywianie tez moze miec wpływ...ale niepamietam o co chodzi:) poszukaj wpływ diety matki na płec dziecka..noi życze szczescia:)
image
myśmy celowali w chłopaka i nie wyszło... wg chińskiego też powinien być chłopak...
image
image
na dwoje babka wrozyla. ja tez na poczatku myslalam, ze bedziemy miec coreczke (wg tych wszystkich zasad) a w 17tc okazalo sie, ze to chlopak - tak jak wierzyl moj maz. u nas sprawdzil sie kalendarz chinski :D ale u moich znajomych wogole nie. bedzie co ma byc :)
image

image
Dlaczego planowanie jest głupie? można sobie poplanować ale efekt i tak nie zależy od nas tylko od tego u góry, przecież każdy wiadomo chce miec zdrowe dziecko. Ja odrazu wiedzialam ze bedzie corka bo próbowałam jeszcze w dni niepłodne i zanim sie zaczely plodne to minely 3 dni- a wyczytalam że plemniki żenskie zawsze dluzej niz męskie, męskie do 48h żeńskie 72h a nawet dłużej. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale u mnie wyszło bądź był to tylko dziwny zbieg okolicznosci. W tej kwestii nigdy nic nie wiadomo :)
Moim zdaniem planowanie plci dziecka jest glupie i bezsensu... jesli chcesz je miec to niewazne czy bedzie chopczyk czy dziewczynka oby bylo zdrowe...to jest moje zdanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a po co planowac plec dziecka? to jest takas roznica?
image

image
ja co chcesz miec clopca czy dziewczynke

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (41 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry