Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
moja lekarka z kolei mowila,ze jesli nie ma pewnosci to o płci wogóle nie mowi,bo potem rodzice moga miec pretensje w razie pomylki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi w 17tc lekarz powiedział, że na 80% jest dziewczynka, na USG połówkowym potwierdził już na 100%, że jest dziewczynka. Z tego co wiem, ten lekarz raczej się nie myli. A mała pokazała dokładnie co ma między nóżkami.
w pierwszej ciąży nie chcieliśmy wiedzieć jaka płeć, chcieliśmy mieć niespodziankę. urodziła się córeczka. w drugiej mężowi zależało, żeby wiedzieć i ginekolog na wizycie ostudził jego nadzieje na chłopaka (ja zresztą czułam że to druga baba)
ale najlepszy numer przydarzył się bratu męża. ja i bratowa męża chodziłyśmy w ciąży równolegle. oni chodzili na podobno najlepsze usg i do najlepszego specjalisty w odczytywaniu płci. do 8 m-ca mówiono im, że to chłopak i brat męża przechwalał się że spłodził SYNA. pod koniec ciąży mięli wizytę kontrolną w szpitalu u innego lekarza, który stwierdził, że na 100 % urodzi im się dziewczynka. no i moje córeczki mają kuzyneczkę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
20 tydz. - dziewczynka (wizyta u "bardzo pewnego" dr doeringa) :) i tak zostało do końca (oboje chcieliśmy dziewczynkę)

później mała była tak ułożona dupą do dołu że ciężko było zbadać płeć :) więc jak urodziłam przez cc to zapytalam połozna która mi ja przyniosła czy to aby napewno jest dziewczynka bo uwierzyć nie mogłam :)

i fakt... 12 tydz. to chyba troche szybko na okreslenie płci...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojej znajomej do końca lekarz mówił że urodzi się chłopak a na porodówce okazało się że dziewczynka! hahaha. U mnie od samego początku od 15 tygodnia chłopak. Lekarz za każdym razem pytał się czy znamy płeć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas na początku mówili ze bedzie chłopak, jednak jak się później okazało pęmopwine nasza CÓRECZKA miała mieczy nogami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie byla mowa o chlopcu w 12 tyg a teraz w 23 ze dziewczynka.. wiec chyba trzeba czekac ;)) mam 50 % na 50 % ;)
ja tez dopiero teraz dowiedziałam się(na usg połówkowym) że ma być dziewczynka-jestem przeszczęśliwa i mam nadzieję że nie będzie żadnej pomyłki, bo kupuję już sukienki :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
up.......
U nas wszystko bylo widac na polowkowym 4D, synek pokazal wszystko bardzo wyraznie, bylismy w Invikcie u dr Puzio. Potem moja lekarkam potwierdzala chlopca na kazdym usg i tak zostalo do konca ;) . Na Zaspie bylam na sali z dziewczyna (rodzilysmy w tym samym czasie i oba nasze porody naturalne skonczyly sie cesarkami), ktorej do ostatniego usg lekarz byl pewny, ze dziewczynka. Kupili same dziewczece ciuszki, wszystko zrobili na rozowo, imie tylko dla dziewczynki... urodzil sie chlopak. Ona byla w wielkim szoku, autentycznie, jakos tak bez przekonania do synka. Uwazam, ze zbyt wielkie przywiazywanie wagi do wynikow usg jest bardzo zle. My mimo 100% pewnosci 2 lekarzy, mielismy wszystko neutralne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi powiedzieli że będzie dziewczynka, chyba 23-24 tydzień to był. i się sprawdziło. byłam przeszczęśliwa, bo bardzo chciałam dziewczynę, mąż jak usłyszał płeć to był zleksza zawiedziony bo liczył na chłopca... kupowałam wszystko, dosłownie wszystko różowe. nie zakładałam nawet że mógłby się lekarz pomylić. dopiero na porodówce, gdy młoda była dosłownie w drodze ogarniało mnie przerażenie, co to będzie jak jednak będzie chłopak... ale jednak się udało i mamy cudną córeczkę :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja gin niechciala mowic co bedzie bo nie byla pewna.dostalam skierowanie do Fiutowskiego i on powiedzial,ze bedzie chlopak i jest chlopak :)
Ej, to chyba pierwszy chłopak Fiutowskiego ;-)
"rz" - to długa historia

bardzo proszę o podanie tej cudownej recepty na dziewdzynkę. Pozdrawiam joaśka
na dziewczynkę to myśmy zaopatrzyli się wtesty owu i jak na teście pokazała się druga tak samo wyraźna krecha to już stop, bo według tych testów to oznacza,że owu się zbliża jak dwie krechy są identyczne, no i wyszło:) jest dziewczynka. Na chłopca to trzeba działać jak się te dwie krechy pojawią ponoć:) to by się u nas też zgadzało, choć krystianka nie robiliśmy z testami ale napewno w owu i po:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
oczywiście to było tak bez jakiegoś zawzięcia bo normalnie to ponoć trzeba zacząć od 5 dni przed planowaną owu i skracać w miarę jak nic nie wychodzi ten dystans, zakończyć na 2 dniach przed, a myśmy od razu 2 dni przed bo to nie było tak za wszelką cenę:) tylko miało być zwiększenie prawdopodobieństwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas do 27 tc Gabryś był Majeczką :P nawet mamy to na zdjęciach :P a później raptem wyrósł Mu siusiak :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas w 37 tygodniu lekarz zmienil zdanie z dziewczynki na chlopca ;) Wczesniej chyba z 6 lekarzy powiedzialo mi ze dziewczynka, a tu niespodzianka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
bardzo dziękuje za radę, a może pamiętasz, w którym dniu cyklu zakończyliście starania o dziewczynkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
joaśka to był u mnie 13 dzień, owu była 15-ego:)Poprostu testowałam sobie wieczorem codziennie i jak zobaczyłam 2 krechy to wstrzymanie, takie same wyrażne tylko muszą być, bo jak jedna słabsza to o niczym nie świadczy- to był 14 dzień czyli owu dzień później, bo te testy pokazują nie sam moment tylko jak rośnie hormon przed gdzieś 12 godzin u mnie to jeszcze były na potwierdzenie bóle owulacyjne następnego dnia, więc na pewno owu była 15 dnia właśnie. Według tej teori jednak to 2 dni jest na granicy, bo plemniczki co robią chłopców też jakiś wytrwały się może trafić, niby lepiej 3 dni przed owu ale wtedy to sobie można długo czekać i nic. Tylko wioadomo,ze są wyjątki a to tylko zwiększa szanse.
Zawsze można spróbować....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry