Widok

Pomylki na usg !!!!!!! Chlopak czy dziewczynka?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoimi przezyciami, coraz czesciej slysze o pomylkach w zwiazku z plcia dziecka, jedna pani nawet w 8 miesiacu zostala poinformowana,ze bedzie chlopak,a urodzila dziewczynke!!!. Niestety mnie tez spotkalo male rozczarowanie, otoz w 12 tyg.(wiem,ze to troche szybko, ale lekarz tak przekonywujaco twierdzil!) dowiedzialm sie ze bedzie chlopak (baaaaaaaaaardzo chciemy chlopca, mamy juz 4 letnia coreczke), natomiast 2 pozniejsze usg wykazaly dziewczynke(jestem teraz w 5 miesiacu). Czy faktycznie to stwierdzienie w 12tyg. Bylo za szybkie???? Czy wam tez przytrafily sie takie pomylki??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
U nas w 20 tyg był widoczny chłopak,w 26 tyg,32 też,3 dni przed porodem (w szpitalu) też widzieli chłopaka a urodziła nam się dziewczynka :) Całkiem niedawno bo w październiku 2011
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej moge wiedziec jak "zaplanowaliscie"plec bo ja tez to robilam i mi nie poszlo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozna by spytac jak to sie stalo ze lekarz ci widzial chlopaka bo ja w 15 tygodniu zrobilam usg l gin stwierdzil chlopaka podobno widzial siusiaka,ja ogolnie razem z moim mezem marzymy o dziewczynce bo juz pierwsze mamy chlopaka.
czy komus sie pomylil dr Stencel?????? Wydaje mi sie ze on jest super specjalista od USG.
pzdr
u nas w 12 tc dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka i urodziła się córeczka, ale lekarka od razu mówiła, że w 16 tc potwierdzimy na 100% jeśli dzidzia pozwoli:)
21 maja na świat przyszla moja kochana córeczka takze u nas USG/lekarze sie nie pomylili ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raczej się nie myli, mówi jeśli jest pewny. Mam już córkę prowadzoną u niego a teraz czekam na chłopca, szukał bardzo dokładnie dowodu na usg aż znalazł "kropkę nad i" ;-) Faktycznie mówi zawsze że jest specjalistą od dziewczynek ;-) Moja siostra ma dwójkę dzieci - parkę, za każdym razem dobrze jej powiedział. Mojej koleżance również.
u mnie tez sie nie pomylili, mowili dziewczynka i tak jest :D
Eveline22, szok! :) A dostaliście jakieś zdjęcia na potwierdzenie "siusiaka"? :)
U nas córka od początku była chłopcem, aż w 36tyg na usg w szpitalu stwierdzono, że to na bank dziewczynka :)
Na dana chwile założone jest , że będzie synek aczkolwiek już dwa razy była opcja dziewczynki bo maleństwo akurat zawsze na usg ściska uda ,że nie można nic zobaczyć ;
u mnie doktor grzybowski w 16 tygodniu powiedział, że na 90% dziewczynka ale mam jeszcze nie kupować wszystkiego różowego, na połówkowym potwierdził na 100%, na kolejnych potwierdzał jeszcze na moją prośbę bo nie mogłam uwierzyć :P
no i dziewczynka jest :)
Moja lekarka powiedziała mi, ze ona nigdy się jeszcze nie pomyliła przy stwierdzeniu płci :) Ale były sytuacje, ze do końca nie mówiła, co się urodzi, nawet jak ja o to proszono, bo nie była pewna. Nie wiem czy tak było rzeczywiście, czy to taka reklama. Mnie na takiej reklamie nie zależało, by nie chciałam wiedzieć, co urodzę. Zawsze chciałam niespodziankę :)
W pierwszej ciąży w 13 tygodniu lekarz powiedział "ooo, jak pięknie widać płeć" a ja widziałam czarny ekran "widzi pani te trzy kropki?" faktycznie były trzy białe maleńkie kropki "to dziewczynka" i tak juz zostało :) w drugiej ciąży w 13 tygodniu dr zobaczył chłopaka (dr Adamski badał mnie na IP na klinicznej) i tak zostało, w trzeciej w 14 tygodniu objawiła się dziewczynka i jest Zuzka. Moje dzieci to ekshibicjoniści w brzuchu były :) Teraz jestem w 12tc, w czwartek mam usg ale raczej nie nastawiam się, że coś uda się dojrzeć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi super specjalista powiedział w 12 tyg ze dziewczyna na 80% dziś inny ze chłopiec raczej a potem ze w sumie to tak sie kręci ze nie wie. Chyba poczekam do polowkowego bo aż śie boje ze będzie facet w sukienkach od babci chodzil
Lekarz powiedział mi, że częściej zdarzają się pomyłki takie, że widać chłopaka, a rodzi się dziewczynka. Jeśli lekarz widzi, że babeczka, to raczej można się nastawiać, że babeczka. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
a w wątkach tegorocznych były pomyłki tylko w drugą stronę, że stwierdzili dziewczynki, a one okazały się chłopakami.
Nam lekarz też mówił, że częściej pomyłki są w drugą stronę (bo jak widać pisiorka i jajeczka, to się nie zrobi z tego dziewuszka)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam zdj gdzie widać wargi sromowe także mam nadzieje ze pomyłki nie będzie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poprawność usg zależy od wielu czynników, m.in:
- od lekarza, jego doświadczenia
- sprzetu usg
- ułożenia dziecka

Pierwsza ciąża, 22 tydz - syn - potwierdzone
Druga ciąża 13 tydz - syn - potwierdzone
Witam ja jak byłam w pierwszej ciąży 1999r. To do siebie nią porodu była dziewczynka a urodziłam syna, następne ciąże mnie nie interesowały grunt że zdrowe urodziłam jeszcze 2je chłopców, teraz jestem w33tyg. Ciąży dzisiaj robiłam USG i lekarz powiedział że syn ale mi to jakoś nie pasuje i idę do innego lekarza na Usg o potwierdzenie. Dla mnie ważne że będzie zdrowe. Ale jak zapytałam lekarza czy jest pewny to powiedział że pomyłki istnieją.
u nas w 9 tyg lekarz 'wywróżył' synka, potem na targach na amber expo (12-13 tydzień) pani od usg potwierdziła synka (dokładny dowód widzieliśmy na usg :P) i tak ciągnęło się całą ciąże (jeden lekarz, widział wargi sromowe, nie wiem gdzie :P) i jest synek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry