Widok
A i jeszcze jedno kupując firmowe ciuszki m.in. NEXT uważam że kobieta myśli ponieważ są to ubranka tak dobrej jakości że śmiało można je potem odsprzedać dalej. Bo ubranka kupowane niestety od niektórych tych tańszych naszych Polskich producentów rozlatują się jeszcze zanim dziecko zdąży z nich wyrosnąć:(
to z przewrażliwienia ;p
była kiedyś taka dziewczyna co aniołki z masy solnej robiła, bo niby pieniędzy nie miała...
wszyscy od niej kupowali, bo żałowali, bo dziecko, bo niby matka chora...
a ona poleciała i dvd kupiła :p
wzięła psa, ludzie jej zapłacili za jego sterylizację, żarcie etc. A później jak już odpowiednio wycyckała naiwniaków, to nagle pies jej przeszkadzał... I znowu naiwniaki zapłacili za znalezienie nowego domu dla biednego zwierzaka.
Więc stąd moje przeczulenie ;p
Nie mówię, ze załozycielka wątku jest oszustką, tylko bacznie się jej przyglądam :P
U mojego męża w firmie też cięcia, premii nie dostaje. Mamy dwójkę małych dzieci. Trzeba zacisnąć pasa.
Nawet te niby 20 zł na internet to już prawie paczka pieluch Dada ;p
(nie wiem gdzie się płaci taką kwote no ale ok ;p )
była kiedyś taka dziewczyna co aniołki z masy solnej robiła, bo niby pieniędzy nie miała...
wszyscy od niej kupowali, bo żałowali, bo dziecko, bo niby matka chora...
a ona poleciała i dvd kupiła :p
wzięła psa, ludzie jej zapłacili za jego sterylizację, żarcie etc. A później jak już odpowiednio wycyckała naiwniaków, to nagle pies jej przeszkadzał... I znowu naiwniaki zapłacili za znalezienie nowego domu dla biednego zwierzaka.
Więc stąd moje przeczulenie ;p
Nie mówię, ze załozycielka wątku jest oszustką, tylko bacznie się jej przyglądam :P
U mojego męża w firmie też cięcia, premii nie dostaje. Mamy dwójkę małych dzieci. Trzeba zacisnąć pasa.
Nawet te niby 20 zł na internet to już prawie paczka pieluch Dada ;p
(nie wiem gdzie się płaci taką kwote no ale ok ;p )
No coz,udalo sie wam zasiac ziarenko niepewnosci.Sama zaoferowalam tej Pani pomoc,uwazam,ze pomagac trzeba zwlaszcza jesli w gre wchodzi dziecko.Chociaz nie ukrywam,ze faktycznie troszke mnie zastanowily te zakupy na allegro.(w ciagu 2 tyg kilka transakcji)Ja nie majac pieniedzy ubranka kupilabym w lumpeksie za kilka zlotych,a nie na allegro za kilkadziesiat a zamiast sterylizatora butelki bym gotowala.Nie bede oczywiscie wyliczac tej pani posiadania internetu,bo to juz gruba przesada.Idac tym torem mozna by zasugerowac,zeby zrezygnowala z telefonu i moze pozniej z pradu..
Ach,moze lepiej mi bylo nie czytac tych podejrzeń,a teraz mam watpliwosci byc moze zupelnie bezpodstawne...
Ach,moze lepiej mi bylo nie czytac tych podejrzeń,a teraz mam watpliwosci byc moze zupelnie bezpodstawne...
Ale w dzisiejszej dobie internet to nie dobro luksusowe. Internet jest choćby potrzebny do robienia wszelkich opłat za darmo. Jak bym ja miała wszystkie opłaty robić na poczcie za cenę od 2 do 4 zł to miesięcznie wyszłyby mi ze 2 internety:))))
Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka! Aby sprawdzić kogoś uczciwość nie potrzeba wyrzucać mu od razu zakupów i używanych rzeczy i to jeszcze dla dziecka na forum. Można przecież napisać na priv. Albo spotkać się i porozmawiać:)
Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka! Aby sprawdzić kogoś uczciwość nie potrzeba wyrzucać mu od razu zakupów i używanych rzeczy i to jeszcze dla dziecka na forum. Można przecież napisać na priv. Albo spotkać się i porozmawiać:)
No ja mam trochę inne priorytety. Jeżeli nie mam kasy na mleko, interet jest nieważny i go poprostu zawieszam.
Poza tym to nie ja zaczęłam rozmowę, tylko się wdałam w dyskusję ;-)
Osoba "???" dała mi do myślenia i zasiała ziarnko niepewności ;p
a z doświadczenia już wiem, ze warto czytać między wierszami no i podobno przezorny ubezpieczony ;-)
Poza tym to nie ja zaczęłam rozmowę, tylko się wdałam w dyskusję ;-)
Osoba "???" dała mi do myślenia i zasiała ziarnko niepewności ;p
a z doświadczenia już wiem, ze warto czytać między wierszami no i podobno przezorny ubezpieczony ;-)
Ale wydaje mi się gdyby dziewczyna chciałaby coś wyłudzić założyłaby z pewnością nowego maila - trwa to parę sekund a nie podawała by ten poprzez który można znaleźć ją na allegro. Uważam że osoby zajmujące się wyłudzanie od ludzi rzeczy nie tylko materialnych są dużo bardziej wyrafinowane.
Co do internetu jeśli masz podpisaną umowę nie da się jej zawiesić niestety:( Możesz jedynie nie zapłacić to ci odłączą ale koszta z tym związane są dużo wyższe, więc to nie takie łatwe tak jak piszesz że można sobie zawiesić i już.
Co do internetu jeśli masz podpisaną umowę nie da się jej zawiesić niestety:( Możesz jedynie nie zapłacić to ci odłączą ale koszta z tym związane są dużo wyższe, więc to nie takie łatwe tak jak piszesz że można sobie zawiesić i już.
Eh... brak slow :( Nalezy tez pomyslec, ze byc moze ta pani w tej chwili sie w takiej sytuacji znalazla? Kazdy ma wzloty i upadki. Byc moze jakis czas temu bylo tak w miare, a teraz pogorszyla sie sytuacja itd. Wiem, ze tak moze byc bo i ja przezywalam gorszy badz lepszy czas.
A co do internetu to wogole nie wypowiadam sie bo brak slow!
A co do internetu to wogole nie wypowiadam sie bo brak slow!
Dziewczyna, którą ja podawałam za przykład leciała na żywca i wyłudziła bardzo dużo :-)
Matki są bardzo czułe na punkcie dzieci i chętnie pomagają właśnie z ich względu.
Internet ja mogłam zawieszać ile wlezie. To zależy więc od firmy.
Koniec już tej bezsensownej dyskusji... i to jeszcze bez udziału zainteresowanej.
Jej sensem nie było bawienie się w detektywa a uczuleniem Was Dziewczyny na niektóre rzeczy.
Jeżeli któraś z Was zawiezie darowane rzeczy i się przekona jak jest w rzeczywistości, to niech da znać.
Pozdrawiam Was serdecznie ;-)
Matki są bardzo czułe na punkcie dzieci i chętnie pomagają właśnie z ich względu.
Internet ja mogłam zawieszać ile wlezie. To zależy więc od firmy.
Koniec już tej bezsensownej dyskusji... i to jeszcze bez udziału zainteresowanej.
Jej sensem nie było bawienie się w detektywa a uczuleniem Was Dziewczyny na niektóre rzeczy.
Jeżeli któraś z Was zawiezie darowane rzeczy i się przekona jak jest w rzeczywistości, to niech da znać.
Pozdrawiam Was serdecznie ;-)
Drogie Panie moim zamiarem nie bylo zniechecenie innych do pomocy owej pani... tak po prostu z przezornosci wpisalam adres w allegro noi wyszkoczyly te zakupy...i tak mnie zastanowily a swoim "zastanowieniem" podzielilam sie na forum...
Nie twierdze ze owa pani oszukuje, i tak jak ktos wyzej napisal - jesli ktos zna i potwierdza ta nieciekawa sytuacje to niech sie podzieli ta informacja na forum i rozwieje wszystkie watpliwosci
Nie twierdze ze owa pani oszukuje, i tak jak ktos wyzej napisal - jesli ktos zna i potwierdza ta nieciekawa sytuacje to niech sie podzieli ta informacja na forum i rozwieje wszystkie watpliwosci