Widok

PROSZĘ O POMOC

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
JESZCZE RAZ PISZĘ Z PROŚBĄ O POMOC. NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ KOCHANY UPRAGNIONY SYNEK. PRZEZ KRYZYS W PAŃSTWIE U MĘŻA W PRACY OBNIŻYLI STAWKI, WIĘC POPADAMY W DŁUGI. MOŻE ZNAJDZIE SIE KTOS Z DOBRYM SERDUSZKIEM I ZASPONSORUJE PIELUSZKI NASZEMU SYNKOWI LUB MLECZKO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
- monika - jak masz tak ciężko, że musisz pasa zacisnąć to daj adres, paczke Ci prześlę...

nie, nie mam cieżko
ale jak Ty masz to też chętnie pomogę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
CZEKAŁAM NA POGARDĘ. KUPILIŚMY CIUSZKI UŻYWANE I NAJTAŃSZE BODY STERYLIZATOR TEZ DZIECKO POTRZEBUJE BO CZESTO WYPAZAMY DWIE BUTELIKI A KUCHENKA PRĄD WIECEJ ZJADA. NIE NALEZYMY DO OSZUSTÓW. INTERNET FAKTYCZNIE MAMY BO ZAŁOZYLIŚMY NICZYM NAS KRYZYS DOPADŁ. DZIEKUJE I NAJCHETNIEJ WYKASOWAŁABYM TO WSZYSKO. DZIEKUJĘ WSZYSKIM I ZYCZYMY POWODZENIA. TAK KUPIŁAM JESZCZE ZABAWKE A NAWET DWIE BO STWIERDZIŁAM ZE JAK DZIECKO DOSTSAŁO PIENIĄDZE NA CHRZEST TO MA PRAWO DO JAKIES RADOŚCI. POZATY WIDZE ZE JESTESMY NAPRAWDE NA CELOWNIKU. JEST MI PRZYKRO ALE DZIEKUJĘ
BARDZO MNIE ZABOLAŁO TO O CO NAS OSKARZACIE WIĘC W UNIKNIĘCIU OSZUSTWA KTÓRGO SIĘ OBAWIACIE SERDECZNIE DZIĘKUJEMY.A NIE ZAWSZE MOGE DYSKUTOWAĆ BO W KONCU MAM DZIECKO...JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY NAPRAWDE
Nie twierdze, że jesteś oszustką. Mówiłam o ogólnej przezorności a że temat polciał, to niestety tak wyszło.
Ja jeżeli Cie uraziłam to przepraszam.

Myślałam o Tobie. Może zadzwoniłabyś albo podjechała do mopsu, bo być moze moglibyście dostać zapomogę na dziecko, rodzinne a w najlepszym przypadku drugie becikowe. Fajnie by było gdybyście się załapali.
Pytałam się też o to dofinansowanie do czynszu - musicie iść do Urzędu Miejskiego i tam w głównej sali są stanowiska - w bodajże ostatnim po prawej stronie można złożyć wniosek oraz dokumenty . A informacja jest przy wejściu po prawej stronie.
Potrzebne dokumenty:
zaświadczenia o zarobkach wszystkich domowników
decyzja mieszkaniowa najmu lokalu
wypełniony wniosek (pobrany w urzędzie) i podbity przez BOM
nie wolno zalegać z czynszem
reszte szczegółów musiecie się sami dowiedzieć w BOMie

Pozdrawiam
DZIEWCZYNY NAWET NIE WIECIE ILE KOSZTOWAŁO MNIE ABY TU NAPISAĆ. DZIĘ KUJE ZA WZYSTKIE ODPOWIEDZI CZY TO POZYTYWNE CZY NEGATYWNE. OD WCZORAJ JESTEM ZAŁAMANA OGÓLNIE, WIĘC UWIERZCIE ŻE NIE JESTEM OSZUSTKĄ. NA ALEGRO BODY KOSZTUJE 3 SZTUKI CO W SKLEPIE JEDNO. ZAKUPY PRÓCZ STERYLIZATORA BYŁY PRZED NAPISANIEM DO WAS ZA RESZTKE KASY Z MAŁEGO PREZENTU. ALE POCHWALAM LUSTRACJE. ZAPRASZAM DO NAS TO PRZEDSTAWIE RACHUNKI....
POZTYM PIAŁAM ZE ODDAM TE CIUSZKI KTÓRE SA ZA MAŁE A NIE SPRZEDAM...
Wdzięczna, ja wciąż utrzymuję to co napisałam, jeśli potrzebujesz fotelik taki od 0 do 18 kg z chęcią oddam.
Nie jest on przystosowany dla noworodka bo nie ma tej wkładki, ale ogólnie nie jest zły :)
Może uda się go sprzedać na allegro, albo któraś z dziewczyn jest chętna na taki fotelik w zamian dla WDZIĘCZNEJ paczkę pieluszek da
KASIA31
Wiesz wolę nie sprzedawać nic na allegro...
Moje kochane w pierwszej chwili jak dzis zajrzałm to się rozpłakałam ale teraz po otarci łez chcę wam jedno napisać.
Zapraszmy do nas i na pewno zobaczycie telewizor,mieszkanie(kredyt)psa i wogóle aparat fotograficzny...no a zwłaszcza komputer i internet. Pisałam że wszysko osiągneliśmy w momencie jak wszysko szło wspaniale...teraz wszysko do spłacania i z tąd taka depresyjna prośba. Kosztowała mnie dużo naprawdę dużo przemysleń aby zatwierdzić wątek. Ogólnie to wstyd i wogóle totalna bezradność. Nikomu nie życzę uczucia takiego jakie we mnie teraz gości.
Od wczoraj jestem zdruzgotana psychicznie i muszę gdzieś uciec bo skończy się to źle. Nie będzie mnie jakiś czas i jeżeli macie ochotę dyskutować jak naprawdę jest to wybaczcie jeżeli nie wezmę udziąłu w dyskusjii. Wszyskim które którzy maja wątpliwości serdecznie dziękujemy. Co do zakupów to szukałam sposobu na utrzymanie gorącej wody do mleka aby ciągle nie podgrzewać na kuchence. Termos nam strzelił więc myslalam że inne rzeczy się sprawdzą takie jak kubek termiczny ale jego przeznaczenie jest inne i chętnie go oddam jak któraś chce. Jeszcze raz co do ciuszków faktycznie licytowałm ciuszki które były firmowe bo były wtedy najtańsze. Nie qwiem co mam jeszcze napisać i z czego się wytłumaczyć...
Acha kupilismy wyposażżenie do pokoiku typu łóżeczko sna allegro zadłużając sie w postaci kredytu ale to tak w ramach tej lustracji
Najlepiej nie tłumacz się - bo też może zostać źle odebrane przez niektóre/ niektórych. Zrobiłaś to co uwazałaś za słuszne.

Zycze Ci z całego serducha powodzenia i główka do góry, po burzy zawsze wychodzi słońce...
Trzymajcie sie dzielnie!!
Załamana już się nie tłumacz, myślę, że dla tych Dziewczyn, które mają dobrą wolę, już wystarczy, a niektórych za mocno podejrzliwych i tak nie przekonasz.
wiesz, niestety jest tak w dzisiejszych czasach, że wyłudzaczy jest mnóstwo, stąd te komentarze i częściowo można to zrozumieć, choć z drugiej strony moim zdaniem były też chwilami przesadzone - np. z internetem to aż szkoda gadać.

swoją drogą - nie piszę tego osobiście do Ciebie, więc proszę nie traktuj tego tak - taka sytuacja to przykład, że jednak nie warto zbytnio się zadłużać - kredyt na mieszkanie to jasna sprawa, ale kupowanie wszystkiego na raty jest niebezpieczne i trzeba z tym uważać...

trzymaj się, pozdrawiam!
Dziękujemy i znikam na jakiś czas, WIĘC PROSZĘ ZROZUMIEC MÓJ BRAK UDZIAŁU W DYSKUSJI. JESCZE RAZ DZIĘKUJĘ I SERDECZNIE POZDRAWIAM
ja z chęcią przyjmę dla mojego synka fotelik jeśli jest możliwość przesyłki proszę o kontakt na e-mail trinity9a@interia.pl
jestem z okolić włocławka i też nie mam super dochodów bo mój mąż jest na zasiłku to 400zł a ja nie pracuję wychowuję syna za mieszkanie płacimy 315zł bo mamy dodatek mieszkaniowy 170zł synek na 2lata i 4 miesiące więc teraz dużo potrzebuję do tej pory niezle nam się układało ale jak mąż przeszedł za zasiłek który ma do grudnia tego roku to zaczeliśmy popadać wdługi i jakoś się nie poddajemy mąz troche dorabia na czarno ale czasem i tak brakuje na jakieś potrzebne rzeczy mój synek jest wcześniakiem ma astme anemię a do tego mąż choruję na serce i nadciśnienie na same leki miesięcznie idzie jakieś 200zl a gdzie tu reszta rachunków jeśli ktoś nie znajdzie się w takiej sytuacji to naprade nie zrozumiem ja nie pisze tu po to żebyście coś mi dawali bo myślę ze bez waszej pomocy też jakoś przetrwamy tylko czasem zastanówcie się co piszecie o innych bo moja znajoma mając 3 dzieci miała wszystko ale jak jej mąż zginął w wypadku to dopiero zaczeła się męka z czego miała spłacać kredyt mieszkaniowy jak nie miała co zrobić z dziećmi i nie mogła iść do pracy a nikt nie chciał jej pomóc tylko karzdy krytykował bo za robote by się wzieła bo to bo tamto ale nikt nie zapytał czy nie pomóc jej może przypilnować dzieci a ona niech idzie do pracy własna matka się od niej odwóciła bo olała drugą córke która nie miała dzieci i żyła w dostatku i doczego to doprowadziło ze straciła dziewczyna wszystko dzieci dom a sama prawie nie popełniła samobojstwa bo tacy są ludzie CI KTÓRZY MAJĄ DUŻO NIGDY NIE PODAJĄ RĘKI ALE CI KTÓRZY MAJĄ OSTATNIĄ KROMKĘ CHLEBA PRZEŁAMIĄ NA PÓŁ ALBO SAMI NIE ZJEDZĄ A PODADZĄ RĘKĘ DRUGIEJ OSOBIE znam nie jedną taką osobę i gardzę nimi i tak naprawde nigdy nic od nich nie chciałam nie chcę i nie będę chciała taka jest prawda pozdrawiam wszytkich wpisujących sie wyżej i naskajujących na panią która miała tylko nadziję zemoże ktoś ma dobre serducho i pomoże
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamo Oskarka, ciężko mi będzie z wysyłkę.
Dam ogłoszeni jeśli ZAŁAMANA sie zgodzi i oddam fotelik za paczkę pieluch którą oddam ZAŁAMANEJ...
Bo to, że ktoś ma kompa, internet, psa itd jest dla mnie wyrozumiałe... I brawo dla ZAŁAMANEJ bo nie jeden by pozbył się psa...
ZAŁAMANA proszę napisz do mnie maila kw30@wp.pl
Nieżle po dziewczynie pojechałyście,ale los płata rózne figle .Wiem co pisze bo również znalazłam się z moją rodzinką w dołku.Synek mój ma prawie trzy lata i za miesiąc urodzi się drugie .Do niedawna jeszcze pracowałam a teraz z powodu kryzysu nie płacą męzowi ,porwaliśmy się na remont naszego mieszkanka i to pochłoneło wszystkie nasze oszczędności.Zrezygnowaliśmy z telewizji kablowej za mieszkanie zalegamy za jakieś pół roku ale nic od nikogo nie chce .Mam psa owczarka a taki wiadomo dużo je ale sie go nie pozbęde bo to członek rodziny.Mam internet bo to "okno na świat" ....Nie udzielam się na tym forum czasem podczytuje i obserwuje skąd w Was tyle jadu ,ciesze się że stawiacie domy ,jeżdzicie na wycieczki za granice ..."Zaprawde cokolwiek żeście uczynili jednemu z tych braci moich najmniejszych mnie żeście to uczynili"...Napisałam ,żeby dodac troche otuchy Załamanej która zaczynała wierzyć w dobroć ludzką a tych pare postów jej to odebrało....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kochani wróciłam i dziękuję za te miłe słowa które dziś przeczytłam. Jestem strasznie zmęczona i pozwólcie że jutro odpisze. Kązdej która napisała na pocztę no i tutaj, bo chcę aby nikt do nikogo nie miał żalu-zwłaszcza ja. Staram się zrozumieć podejrzenia bo różnie to bywa.
JEDNO CO MOGĘ JESCZE DOPISAĆ-NIGDY NIE UŻYŁABYM KOCHANEGO UPRAGNIONEGO DZIECKA ABY COŚ WYUDZIĆ.
Xsantypa-jeżeli co to am kilka za małych ciuszków na synka i mogę podrzucić
mam kilka rzeczy po swojej córce do oddania kontakt na mcw4@op.pl
Ja nadal podtrzymuję to że mam do oddania ciuszki dla niemowlaka-chłopca. Pozatym serdecznie dzękujemy za pieluszki i mleczko które otrzymaliśmy od AGATY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Dziekuję w imieniu synka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry