Widok

Panny Młode sierpień 2012

Wesele Temat dostępny też na forum:
a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To i ja się tu melduję :)
My jak na razie to mamy kościół, sale, kamerzystę, fotografa, zespół, dj na poprawiny, suknia się szyje, wódkę, zaproszenia rozdane...
Szukam butów, poradnie i nauki chcemy załatwić jakoś w maju lub czerwcu, cały ubiór mojego P chcemy załatwić jakoś w lipcu :) aha i obrączki mamy zamówione, na święta już powinny być :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To i ja napiszę kilka słów :)
Mam już suknię, welon, bieliznę, podwiązkę, biżuterię. Makijażystka i fryzjerka- zarezerwowane. Zespół, fotograf, kamerzysta- podpisana umowa. Kościół i poradnia- załatwione. Msza w kościele- zarezerwowana, sala weselna wraz z dekoracją- również. Zaproszenia- w trakcie rozdawania i rozsyłania. Nocleg dla gości- wpłacona zaliczka. W przyszłym tygodniu wybieramy sie do Czarkowskiego zobaczyć obrączki. W maju zaczniemy poszukiwania butów dla mnie i stroju PM. Napoje i alkohol.. w lipcu- wtedy jest mnóstwo promocji. Kurcze, nawet nie wiedziałam, że już tyle mamy załatwionych spraw :)
My u Pana Czarkowskiego płaciliśmy za obrączki 5mm szerokości obydwie klasyczny wzór - nie półokrągłe tylko takie ala kwadratowe i soczewkowe(nie mieliśmy swojego złota) z grawerem 1450zł. Na prawdę polecem bo podobne widzięliśmy w Kruku i cena była wyższa - jeśli dobrze pamiętam ok.2400zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej dziewczyny :)
my z narzeczonym bardzo polecamy p.Czarkowskiego. Bez własnego złota to 1630zł za 4 i 5mm dwukolorowe,soczewkowe. Można przyjść z własnym projektem,więc jak macie już upatrzony wzór to myśle,że warto podjechać i poprosić o wycene, bo naprawde warto,a jak macie jescze jakieś swoje stare złoto to tym bardziej :) ja miałam swój jeden kolczyk, bo drugi gdzies już dawno temu zaginął i prosze przydał się jak nigdy :) zawsze pare zł oszczędzone.Polecam
Ceny, które podajecie za obrączki są śmieszne :) Byłam ostatnio u zwykłego złotnika w Gdyni i powiedział, że szerokość 5 i 5,5, białe złoto zwykły "kawałek rurki" bez wymysłów to 2800. Skąd cena 1630? No chyba, że to za sztukę albo żółte złoto....
A my mamy salę,kościół,zespół,fotografa i kamerzystę,obrączki,wódkę,a suknia się szyję. Zaproszenia w drodze mam nadzieje że niedługo dojdą to pojeździmy po rodzince :)
To ja się też udzielę, a co ;) nam został do załatwienia tort, napoje + alkohol, ubiór mojego przyszłego. Projekt zaproszeń mamy wybrany, ale zamówimy na początku maja, poradnia przy kościele w trakcie majowych spotkań z księdzem i to chyba tyle. :) Kieca wisi w domu, buty stoją, biżu jest, podziękowania też, a winietki czekają na wydrukowanie (robimy sami).
Grubość tak naprawdę nic nie mówi o tym ile tam złota jest w środku. Ktoś może mieć 5,5 mm ale będzie tam ok. 3 g złota, więc ceny nie są udziwnione i śmieszne ,tylko pewnie dotyczą lżejszych obrączek.
Ja tam nie zamierzam oczywiście nikogo przekonywać do kupna obrączek u Pana czarkowskiego, jednakże jak ktoś wyżej napisał to wiadomo zalezy cena od wzoru, grubości obrączki oraz próby złota, a także czy ma diamencik, czy łączone jest złoto białe z żółtym. My mamy oboje 5mm grubości i próbę tą dobra czyli jeśli dobrze pamiętam 0,585. A cena za obydwie to było 1450zł. A wiadomo cena zalezy też gdzie sie pójdzie (jaki jubiler).
Zapomniałam tylko dodać, że nasze obrączki są "proste", tzn. bez diamencików, nie łączone złoto.
Z tego co słyszałam, białe złoto jest sporo droższe, więc chyba wszyscy piszą o żółtym, więc stąd tak niskie ceny.

2800 to cena za proste obrączki bez diamantów, wzorków. Proste, jakby uciąć kawałek rurki metalowej.Tylko białe złoto.

Wychwalany p. Czarkowski z białego złota robi tak samo tanio? :)
Szczerze mówiąc nie wiem, jak kształtują sie ceny u niego obrączek z białego złota (nas żółte interesowało). No ale ma duży wybór wzorów także myślę, że można sie przejechać i spr. jakie wzory i jakie ceny:)
My zamówiliśmy u pana Czarkowskiego mieszane żółte złoto + białe złoto. Jeszcze ich nie odebraliśmy, więc jeszcze nie wiem jak efekt (ale na pewno dam znać). Co do białego złota to nie jest "oszukane" jak robią niektórzy jubilerzy, że tylko góra obrączki jest powleczona białym złotem - u niego cała wstawka jest taka (nie wiem jak to wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumiałyście). Moja obrączka ma dodatkowo 3 cyrkonie. Za komplet płacimy 1700 zł (nie mieliśmy własnego złota). Mam jeszcze zniżkę do tego pana 10% jakby któraś chciała to mogę dać :)
Właśnie przeglądam jego stronę, ładne te obrączki niektóre :). Chyba się przejadę dziś i dowiem ile kosztuje taka przyjemność, może ten w Gdyni przesadził z ceną
Dodam jeszcze, że mamy grubość 5 mm, a waga 9 gram - nie wiem czy to dużo czy mało za taką cenę, bo się za bardzo na tym nie znam :) My od razu powiedzieliśmy mniej więcej w jakiej kwocie szukamy (nasze obrączki kosztowały niecałe 1900, ale mieliśmy zniżkę i wyszło 1700) - jak już mówiłam mam jeszcze jedną taką zniżkę (z targów ślubnych), mogę komuś podarować :)
Jak się wie ile kosztują obrączki, to można podać ramy cenowe:) Ja nie mam rozeznania. Aparty, Kruki i inne sieciówki- nie biorę tego w ogóle pod uwagę.
Cena 2 800 za proste obrączki u zwykłego jubilera/złotnika, wydaje mi się za wysoka.
http://pieczonka.avx.pl/allegro/k41.jpg
To chyba nie może kosztować prawie 3 000 zł ?
gosiulek, smieszne ceny. Jedz to sama sie przekonasz. My mamy mieszane złoto, więcej białego, i cena jeszcze po obniżce 10% :) A że ceny są o wiele wyższe u innych jubilerów, sami się przekonaliśmy jak zaśpiewali 2600 za jedną obrączke :o
To ja bym bardzo chciała tą zniżkę jak jeszcze masz ja do oddania :) Myślę, że się przyda, skoro tak dużo osób go zachwala :)
Paulen nie ma sprawy mogę Ci dać zniżkę ;)
No nie wiem czy ma takie super ceny niskie... byłam tam dziś. Cena za komplet, bez kamyka, białe złoto, 4mm i 5mm, soczewka, 2700 :) Także ceny mocno przereklamowane niestety.

A co do zniżki 10% sam zapytał czy mam i czy chcę ulotkę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry