Widok

Panny Młode z Redy :) Są jakieś??

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy znajdą się jakieś panny młode z Redy?? Kiedy macie ślub i w jakiej parafii??
Pozdrawiam Redzisanki o ile takie się znajdą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
UP znajdzie się ktoś??
no ja :P

data jak w suwaczku, a ślubujemy w Parafii św. Bernarda w Sopocie :)
patrzę na Twoje suwaczki i widzę że jeszcze bardziej hardcorowi od nas jesteście :) Chodzi mi o różne daty... ;)

a Wy ślubujecie w Redzie? Ja stwierdziłam że nie chcę w mojej parafii... postawiłam na kościół, który jest przepiękny i w pobliżu naszej sali weselnej.
haha a tak w ogóle to mamy siebie w znajomych na n-k :P Jaki ten świat mały :P
Wiem Gosiu, chodziłysmy zresztą do tej samej podstawówki :)
Wiesz my mamy stałe prace, mamy własne mieszkanie, za rok kończymy studia więc na co czekać :)
My mamy w Redzie ale u św Antoniego, wiem że jest w budowie i nie wygląda zachwycająco, ale chciałam mieć w swojej parafi ze względu na proboszcza- uwielbiam tego człowieka :) Mogłabym mieć ślub gdziekolwiek byle on udzielał nam sakramentu :)
Skoro tak, to super :) Ja jestem z parafii NMP i proboszczem zachwycona nie jestem :P Znalazłby się co prawda jeden ksiądz (Andrzej) który może i bym chciała żeby udzielił nam ślubu, ale nie jest to znowu jakaś przeogromna sympatia, poza tym zna mnie sprzed paru lat.. od innej strony trochę :P i nie chciałabym żeby Mu sie wzięło na wspomnienia podczas ceremonii bo bym się pod ziemie zapadła :D

Jasne ze nie ma na co czekać.. a z tym hardcorem to chyba jednak podobnie u nas wygląda, bo tak czy siak, w dniu ślubu i nam i Wasm stukną 2 latka razem :) Tylko wszystko w troche innej konfiguracji :P

A czemu nam się spieszy, to pewnie się domyślasz ;)

a jak przygotowania?
ja księdza andrzeja też dobrze znam, w końcu to u niego zdawało się wszelkie nauki do bierzmowania :) Ale masz rację księdzu może zebrać się na wspomnienia i zamiast pięknej wzruszającej mszy będzie wesoło, a Ty tylko strzelisz buraka :)
Mnie proboszcz nie zna, tyle co z kolędy, bo jest u nas co roku, ale to przesympatyczny człowiek i potrafi naprawdę powiedzieć wzruszające kazania :)

Przygotowania pełną parą w końcu to za troszkę ponad trzy miesiące :)
Załatwione:
-sala Trzy Korony
-orkiestra Samba
-poprawiny
-fotograf Fotka-net
-kamerzysta- zaprzyjaźniony kolega
-samochód
-kościół- godz 16 :)
-suknia już po dwóch przymiarkach+ welon+rękawiczki+bolerko
-biżuteria
-biuty
-bielizna
-zaproszenia
-tablice na samochód
-poduszeczkę na obrączki
-naklejki na wódkę
-makijażystka
-paznokcie
-sukienka na poprawiny
-strojenie kościoła
I to by było na tyle :)

Do załatwienia:
-papierzyska do kościoła (USC i akty chrztu)
-kwiaciarnie (bukiety +przystrojenie auta)
-wódka
-soki
-obrączki
-zamówić tort
-zamówić fryzjerkę
-kupić garnitur i inne rzeczy dla pana młodego
-rozdać zaproszenia
-kupić coś dla rodziców na podziekowania
-załatwić przystrojenie sali
I na razie to mi sie kojarzy :)

Może masz coś do polecenia, jeśli chodzi o te rzeczy nie zamówione??
-kwiaciarnia
No to słowem, mieliście pracowity czas ostatnio.. my na razie jeszcze luz.. Nie mogę się doczekać aż wkleisz fotki sukienki ;)

hmm.. co do kwiaciarni, to według mnie, najlepsze pod słońcem jest studio florystyczne Sistars w Centrum Kaszuby w Wejherowie (ale wieki tam nie byłam i nawet nie wiem czy jeszcze tam są) no i trzeba by było podjechać tam po kwiatki, ale z moich doświadczeń wiem, że dziewczyny mają talent ;)

Obrączki to słyszałam że tanie i ładne robi pan Suchowier z Gdańska- zwłaszcza jeśli ma się swoje złoto- wtedy nie ważne jakie ono jest, czy żółte, czy jakie, on i tak zrobi obrączki takie jakie chcecie, nawet wg wzoru z neta, i w bardzo symbolicznej cenie. Mam nadzieję że ten pan dożyje do naszego ślubu :P Bo słyszałam że już ma swoje latka :)

Co do garnituru to niedawno czytałam na forum że dobre i w przyzwoitych cenach można wyczaić na Szadółkach ale ja tam nie byłam

a makijaż i fryzurkę gdzie będziesz sobie robić? Ja chyba pójdę do mojej ulubionej fryzjerki na Łąkowej, a makijaż prawdopodobnie w SPA na Jana Pawła czy gdzieś tam w okolicach (jeszcze tam nie byłam, ale moją znajomą pięknie wymalowali) :)
aha, zapomniałam zapytać na ile osób weselisko szykujecie? :)
wesele na ok 80osób, ja właśnie jetem umówiona na makijaż w salonie Spa, tam tez robię paznokcie. A o którym fryzjerze myślisz?? Bo właśnie z tym mam największy problem.
Myślałam też o naszych paniach kwiaciarkach z Redy, te przy ulicy też ładnie robią, obrączki mamy też ze swojego złota, a będziemy zamawiać w goldmarku w wejherowie :)
image
jakoś nie mogę powiększyc fotki, to jest na pierwszej przymiarce więc sukienka jeszcze jest daleka od efektu końcowego :)
no ja też jestę z Redy ślub mam 31lipca2010 w parafi św.Wojciecha w Ciechocinie :) a sale mam w Wejherowie sala Opus :)
Ja myślę o salonie fryzjerskim na Łąkowej- niedaleko Biedronki. Wchodzi się po schodkach do góry i obok jest solarium, a na dole kosmetyczny, drobiowy, i coś tam jeszcze ;) Ja tam chodzę od dawna już, i trwałą mi robiły, i normalne strzyżenie i fryzurkę na wesela dwóch znajomych, i jestem do nich przyzwyczajona i zawsze zadowolona :) Ja myślę że fryzura którą sobie wymyśliłam nie będzie jakaś bardzo skomplikowana do wykonania, więc chyba trudno będzie ją spaprać, a fajnie mieć jednak fryzjera blisko domu. Bo tak w ogóle, to najlepszy fryzjer do jakiego chodziłam w życiu, to "u Henryka" w Centrum Kaszuby w Wejherowie ;) Ale tam nie dość że daleko, to jeszcze cena niezbyt przystępna :)

A sukienka choć malutkie zdjęcie, myślę że zapowiada się uroczo :)

a kwiaciarki z redy to lubię najbardziej te nie od strony cmentarza, tylko po przeciwnej :) przy ul. Gdańskiej
chyba kopiujesz zły link... spróbuję..

image
coś nie idzie :) to ja się nie znam :D
może teraz? :P

image
dziwne ;)
powiększona fotka jest pod tematem wasze fotki z przymiarek :) Może suknia to nic specjalnego, ale mi się podoba i dobrze się w niej czuję :)
do góry