Widok

Panny Młode ze Starogardu cz.IX

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pozwolę zacząć sobie nowy wątek...

Niestety jestem zmuszona moje wesele przełożyć na inny termin, z powodu nieobecności narzeczonego haha ;-)
W związku z tym jeżeli ktoś jest chętny na termin 09.07.2011 w Restauracji Starogród bardzo proszę o kontakt...
Sala jest idealna na wesele ok. 60 osobowe. Za osobę ok. 145 złotych.
Wpłacilam już 500 złotych zaliczki i chciałabym ją odzyskać. Właściciel powiedział, że ją odda jak znajdziemy innych narzeczonych na nasze miejsce...
Dobrego Dj oddam gratis ;-) napewno nie uda mi się wyegzekwować od niego zaliczki także na ten termin bylby już 300 zlotych tanszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam tam stokrotko wiele razy nic podobnego mi się nie przytrafiło jestem spokojna sale mają po remoncie bardzo ładny wystrój, są w trakcie dobudywania nowych pokojów moja kuzynka miała w maju wesle i wszyscy byli pod wrażeniem pracujących tam kucharek, kelnerów jedzenie pyszne :) a co do ceny to zależy na ile osób będzie a cena wacha się od 170 do 180 :)
aaa zapomiałam soki kupujemy sami :D więc będzie dobrze ;)
no to mnie uspokoilas:-) bo ja tam bylam kilka lat temu..hm..6? ehh..bylam wtedy piekna i mloda:PP

my tez kupujemy soki sami:-))
ehh..jakos tak cicho tu od kilku dni..laski odzwac sie no juz!:-))
teskno mi za waszymi wpisami..jakos tak przyzwyczailam sie,ze siedzac przy kompie odwiedzialam to forum:-))
Taki chwilowy spokój my jeszcze pod koniec roku planujemy rozglądać się za obrączkami :)
Dziewczyny...Pomocy bo oszaleję...Ile wódki liczy się na osobę??? Bo co się po rodzinie pytam to każdy mówi inaczej. Mój przyszły mąż stwierdził, że musimy mieć 100 litrów na wesele +poprawiny na 80 osób! A mnie się wydaje,że to duuuuużo za duuuużo. Jak wy liczyłyście???
Ja słyszłam, że podobno liczy się 1 litr na osobę (już z poprawinami). Nikt raczej całego litra na weselu nie wypije, a znaczna część gości na poprawinach to i tak raczej piwo niż wódkę woli. Sporo też zależy kto jaką ma rodzinę...
my liczyliśmy 0,7 l na głowę. Wstępne założenie było 110 gości więc na tyle kupiliśmy wódki. na weselu było 80 osób więc wyszło ok 1,2l na głowę :P za dużo no ale trudno
My liczylismy 0,7 z poprawinami i jeszcze polowa wodki zostala. Moj obecny dostawal szalu, ze bedzie za malo, a goscie pija naprawde inaczej niz kilka lat temu. Warto zainwestowac w inne trunki poza wodka. Naprawde nie ma co za duzo kupowac, wiem, ze to sie w koncu wypije, ale po co trzymac kilka skrzynek wodki na zapas:).
T. w listopadzie ma urodziny to znowu otworzy kilka butelek weselnej, szkoda, ze ja nie pije:)
a ja mam inny problem :) :) postanowiłam że skoro wszystko co najważniejsze załatwione to teraz na spokojnie poszukam zaproszeń itd ( zawiadomienia robimy sami więc bez problemu ) i co sie okazało a no że moje kochanie ma zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupełnie inny gust niż ja ;) podpowiedzcie gdzie szukałyście / szukacie zaproszeń itd ?? albo jakie wy bedziecie miały ?? jednym słowem szukam weny :)
my też pomału szukamy obrączek, ja chciałabym z małym diamencikiem , a mój Misio gładką, jejuś to już tylko 10 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!!
a jeżeli chodzi o wódkę, to mamy gości na 66 osób i kupujemy 1 litra na głowę ( liczymy nawet z dziećmi ), bo u nas trzeba liczyć poterabend, wesele, poprawiny, bramy po kościele, 1 szt. zachować na I rocznicę ślubu i na chrzest oraz konkursy ( tu nagrodami będą i wódeczka i wino i szampan, co kto będzie chciał )
Ja jutro się spotykam z Ankadianka co do przymiarki butów :) mam nadzieje ,że tam nie zapomiałaś o mnie koleżanko :P i mam nadzieje ,że będą pasowły :) ehhh fajnie by było.
Co do zaproszeń to powoli się rozglądamy. Piękne zaproszenia są u naszej forumki Dori ale nie ukrywam ,że dla mnie za drogie my bedziemy mieć spore wesele więc pewnie ok. 40-50 zaproszeń wyjdzie i do tego zawiadomienia to niestety było by za drogo. Podobaja mi się bardzo proste zaproszenia i znalazlam je na tej stronce http://www.decarte.pl/zaproszenia_01.php zaproszenie nr. 4,5,6 ten typ nam sie podoba stawiam na prostotę :) a zawiadomienia w tym samym kształcie z drobną zmianą http://www.decarte.pl/zaproszenia_05.php nr.1
my zamawialiśmy na Allegro od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-skladane-nowe-wzory-gratis-i1222452671.html
wzór 6a (ale na opalizującym papierze) - ładne proste, niedrogie, starannie wykonane, mogę polecić z czystym sumieniem
ja tez mialam je przymierzyc,ale jesli Tobie bede pasowaly to dla mnie po ptakach,ale nie martwie tym:-) jesli Tobie bede ok to sie bede cieszyc z Toba,ze masz jedna rzecz z glowy:-)
znalazlam na allegro fajna sukienke..za 250 zl..dziewczyna wyslala mi kilka fotek na @..ale..jestem przed wyplata..dla nas kazdy grosze sie teraz liczy bo mielismy dodatkowe duze wydatki..i jakos tak teraz duzo na minusie jestesmy..dlatego nie wiem,czy mam sie jeszcze bardziej zadluzac..czy poczekac az sie odbiejmy i kupic cos po nowym roku..
:) u nas kwestia wyglądu zaproszeń nadal nie rozstrzygnięta :0 moje kochanie ma kurcze wieksze wymagania nizbym śmiała przypuszczac mi sie podoba co drugie - mu żadne..ach ci faceci :P

Ale o czym innym dziś chciałam...zaczeliśmy sie rozgladac za obraczkami pozbieralismy katalogi z apartu kruka yes itd i szukamy wzoru który nam sie podoba...no i w sumie juz mamy ustalone co i jak ...tylko że zdecydowalismy sie robić obraczki u złotnika i wiecie jaka ogromna jest rózniac w cenie te które nam sie podobały w aparcie kosztuja ok 2600 zł za pare a złotnik zrobi nam je za 500 zł ( fakt że mamy swoje złoto) !! buszuje teraz w necie i mnóstwo osób sie wypowiada własnie na ten temat że obraczki u jubilerów zwykłych są znacznie tańsze niż w salonach zwłaszcza jak ma sie swoje złoto ( nawet tak jak my tzw " ruskie" po dziadkach :D boz tego oni cosik tam wytracaja i powstaje zółte tradycyjne lub nawet białe )...kurcze naperawde mozna troche przyoszczedzic jak sie człowiek w to zagłebi :)
zgadzam sie, my tez raczej zamówimy u sprawdzonego jubilera, bo jakie te salony marże maja to szok. A raczej nie zależy mi żeby mieć np z aparta, na obrączce metki nie ma ;)
to po pierwsze, że nie ma metki a po drugie baaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo osób narzeka na jakośc obraczek apartu i ich wyglad pare tygodni po ślubie ...kruk ok ale ceny maja kosmiczne
w sumie ja w ogole z salonów jak już to mi się widzi jubitom :)
ale też wg mnie za drogie
poza tym, kurde ale zimno :/
my mamy obraczki z apartu i po roku wygladają jak z 10letnim stazem :( nie byly tanie bo ok 1500zl za sztuke a wygladaja juz strasznie :( a i najwazniejsze przed slubem pani w Aparcie powiedziala,ze mając karte klienta u nich, mozna bezplatnie zmniejszyc ten model obraczek. A po slubie sie okazalo ze niby tylko 3 miesiace od daty zakupu o czym ta pani nas nie zdazyla poinformowac, i jeszcze jedno zaden jubiler nie chce sie podjac robienia czegokolwiek z obraczkami z apartu pytalam w 3 punktah w stg i zaden nie chcial. Na szczescie palce po ciazy mi troche grubsze sie zrobily i obraczka jest dobra :)
do góry