Widok

Panny Młode ze Starogardu cz.IX

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pozwolę zacząć sobie nowy wątek...

Niestety jestem zmuszona moje wesele przełożyć na inny termin, z powodu nieobecności narzeczonego haha ;-)
W związku z tym jeżeli ktoś jest chętny na termin 09.07.2011 w Restauracji Starogród bardzo proszę o kontakt...
Sala jest idealna na wesele ok. 60 osobowe. Za osobę ok. 145 złotych.
Wpłacilam już 500 złotych zaliczki i chciałabym ją odzyskać. Właściciel powiedział, że ją odda jak znajdziemy innych narzeczonych na nasze miejsce...
Dobrego Dj oddam gratis ;-) napewno nie uda mi się wyegzekwować od niego zaliczki także na ten termin bylby już 300 zlotych tanszy :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj zuczek tak mi przykro..szkoda..gdybysmy nie zmieniali terminu to teraz moglibysmy sie z Wami zamienic..ale my tez jzu raz zmienialismy date,wszystko odekrac,potem znowu zakrecac..teraz juz wszystko mamy co najwazniejsze na 6 sierpnia..

powodzonka Tobie zycze..na pewno ktos sie znajdzie..a kiedy Twoj PM wraca?
melduję się w nowym wątku :)
dziś złożyłam wniosek o dowód, miesiąc czekania :/
miłego dnia :)
już nowy wątek ??
Sorki, że tak szybko nowy wątek, zrobiłam to egoistycznie - chciałam żeby mój post był pierwszy co może się jakaś chętna para na mój termin w Restauracji Starogród się znajdzie...

Mój narzeczony wyjeżdza do USA w styczniu na "pół roku", ale sam w to pół roku nie wierzy i wie, że będzie musiał zostać tam dłużej... Oboje zdecydowaliśmy o przełożeniu wesela na rok 2012.

Mam nadzieję, że uda nam się co nieco poprzekładać nie tracąc zaliczek :-)
zuczek, daj ogloszenie - nowy watek..a w tytule napisz,ze chcecie odsprzedac termin an wesele..mysle,ze w ten spobo szybciej sie ktos znajdzie..chociaz nigdy nic nie wiadomo..

czy w stg sa jakies komisy z sukniami slubnymi?
chcialabym kupic albo szyc,ale najpierw musze zrobic pielgrzymke po salonach:-))
http://forum.trojmiasto.pl/SPRZEDAM-Piekna-suknia-firmy-Agora-t172459,1,130.html

gdyby ktos był zainteresowany ;)
zuczku zmien suwaczek:-)

jestem juz po obiadku..ahh..teraz czas na slodkie lenistwo:-))
witajcie,polecam fajna stronke gdzie sa sliczne sukienki ,,www.Demetrios.-,,,strefa niskich cen ,naprawde polecam.co do bukietu ja mysle o orchideach albo storczykach,co do makijazystki sprubujcie pod numer 0784028237 pani jest z tczewa
osobista stylistka,wizazystka,,,0784028237,twoja.osobista.stylistka@gmail.com,,no i znalazlam jakas nowoczesna kwiaciarnie maja w ofercie pakiety,,http://www.griffe.com.pl
Witam rowniez w nowym watku:-)
Witam dziewczyny melduje sie w nowym wątku u mnie narazie mały zastój w przygotowaniach :)
hey hey:-))
u nas tez maly spokoj nastal..w pn jedziemy podpisac umowe z kamerzysta i fotografem i na pol roku wlascwie spokoj..heh:-)) w tym spokojnym czasie bede przygotowywala podziekwoania dla gosci, zaproszenia..zawiadomienia..

co myslicie zeby do slubu jechac miejskim autobusem?? do usc a potem juz pieszo 3 minutki do restauracji:-))
Ciekawy pomysł :) ja sobie też tak żartowałam , bo ciągle nie możemy się zdecydować czym pojedziemy. Stokrotko a w jakiej restauracji ty masz wesele?
heh:-))
w restauracji galeria smakow - w galerii wierzyca:-) wiec z rynku rzut beretem:-))

a ty Nika?
Hej Dziewczyny! Trochę tak nie w temacie, ale jak by się którejś nudziło... Odkryłam na forum pewien wątek... Uśmiałam się do łez! chodzi o (i tu cytuję) "dziwactwa naszych facetów". Proponuję przeczytać od deski do deski, ale jak ktoś nie ma tyle czasu to niech znajdzie wpis od anki797 czy (baaardzo długi wpis z dnia 2007-04-19 - łatwy do znalezienia) i późniejsze dopiski autorki tekstu o "panu w czapeczce w żółwiki". Poprawa humoru gwarantowana!!! Oto link: http://forum.trojmiasto.pl/dziwactwa-naszych-facetow-dla-smiechu-t46763,1,11.html?hl=matka#hl
PS. mam nadzieję, że nikt się nie wkurzy o zaśmiecanie wątku pierdołkami nie w temacie :) Miłej lektury :)
kolejny post o "panu z czapeczką w żółwiki: jest z dnia 2007-07-,
31! polecam :)
Stokrotka ja mam ślub w Św. Katarzynie a wesele w Karczmie Kociewskiej w Szpęgawsku :)) więc myśle ,że do wieczora byśmy zaszli pieszo heheheh :P
owieczka wczoraj to odkrylam i czytalam w pracy..smialam sie tak,ze nie moglam powiedziec (dzwonilam do siosrty zeby jej przeczytac fragment) to smialam sie tak,ze nie moglam wydusic slowa heh..i musialam przesac jej link,zeby tez sie posmiala..dobre tez bylo z tym jak facet za kazdym razem rozlewal zupe i jak jego kobietka powiedziala,ze tym razem ona zaniesie do pokoju to on sie uparl,ze on bo na pewno nie rozleje..no i oczywiscie rozlal:-))

Nika, pewnie masz racje ale na stopa byscie dojechali na bank szybciej:-))
a ile placicie tam? ja tam bylam keidys przejazdem i zamowilismy sobie soki do picia..moj byl przeterminowany jakis chyba bo jak wzielam lyk to jakbym pila wino:P
i jakos balam sie ryzykowac na weselu takiej akcji..
ja tez to czytalam, nawet wpisalalam kilka wad mojego Misia :-), oprocz zołwika fajna byla sytuacja z karkowka b/k, dobre ;-)
Byłam tam stokrotko wiele razy nic podobnego mi się nie przytrafiło jestem spokojna sale mają po remoncie bardzo ładny wystrój, są w trakcie dobudywania nowych pokojów moja kuzynka miała w maju wesle i wszyscy byli pod wrażeniem pracujących tam kucharek, kelnerów jedzenie pyszne :) a co do ceny to zależy na ile osób będzie a cena wacha się od 170 do 180 :)
aaa zapomiałam soki kupujemy sami :D więc będzie dobrze ;)
no to mnie uspokoilas:-) bo ja tam bylam kilka lat temu..hm..6? ehh..bylam wtedy piekna i mloda:PP

my tez kupujemy soki sami:-))
ehh..jakos tak cicho tu od kilku dni..laski odzwac sie no juz!:-))
teskno mi za waszymi wpisami..jakos tak przyzwyczailam sie,ze siedzac przy kompie odwiedzialam to forum:-))
Taki chwilowy spokój my jeszcze pod koniec roku planujemy rozglądać się za obrączkami :)
Dziewczyny...Pomocy bo oszaleję...Ile wódki liczy się na osobę??? Bo co się po rodzinie pytam to każdy mówi inaczej. Mój przyszły mąż stwierdził, że musimy mieć 100 litrów na wesele +poprawiny na 80 osób! A mnie się wydaje,że to duuuuużo za duuuużo. Jak wy liczyłyście???
Ja słyszłam, że podobno liczy się 1 litr na osobę (już z poprawinami). Nikt raczej całego litra na weselu nie wypije, a znaczna część gości na poprawinach to i tak raczej piwo niż wódkę woli. Sporo też zależy kto jaką ma rodzinę...
my liczyliśmy 0,7 l na głowę. Wstępne założenie było 110 gości więc na tyle kupiliśmy wódki. na weselu było 80 osób więc wyszło ok 1,2l na głowę :P za dużo no ale trudno
My liczylismy 0,7 z poprawinami i jeszcze polowa wodki zostala. Moj obecny dostawal szalu, ze bedzie za malo, a goscie pija naprawde inaczej niz kilka lat temu. Warto zainwestowac w inne trunki poza wodka. Naprawde nie ma co za duzo kupowac, wiem, ze to sie w koncu wypije, ale po co trzymac kilka skrzynek wodki na zapas:).
T. w listopadzie ma urodziny to znowu otworzy kilka butelek weselnej, szkoda, ze ja nie pije:)
a ja mam inny problem :) :) postanowiłam że skoro wszystko co najważniejsze załatwione to teraz na spokojnie poszukam zaproszeń itd ( zawiadomienia robimy sami więc bez problemu ) i co sie okazało a no że moje kochanie ma zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupełnie inny gust niż ja ;) podpowiedzcie gdzie szukałyście / szukacie zaproszeń itd ?? albo jakie wy bedziecie miały ?? jednym słowem szukam weny :)
my też pomału szukamy obrączek, ja chciałabym z małym diamencikiem , a mój Misio gładką, jejuś to już tylko 10 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!!
a jeżeli chodzi o wódkę, to mamy gości na 66 osób i kupujemy 1 litra na głowę ( liczymy nawet z dziećmi ), bo u nas trzeba liczyć poterabend, wesele, poprawiny, bramy po kościele, 1 szt. zachować na I rocznicę ślubu i na chrzest oraz konkursy ( tu nagrodami będą i wódeczka i wino i szampan, co kto będzie chciał )
Ja jutro się spotykam z Ankadianka co do przymiarki butów :) mam nadzieje ,że tam nie zapomiałaś o mnie koleżanko :P i mam nadzieje ,że będą pasowły :) ehhh fajnie by było.
Co do zaproszeń to powoli się rozglądamy. Piękne zaproszenia są u naszej forumki Dori ale nie ukrywam ,że dla mnie za drogie my bedziemy mieć spore wesele więc pewnie ok. 40-50 zaproszeń wyjdzie i do tego zawiadomienia to niestety było by za drogo. Podobaja mi się bardzo proste zaproszenia i znalazlam je na tej stronce http://www.decarte.pl/zaproszenia_01.php zaproszenie nr. 4,5,6 ten typ nam sie podoba stawiam na prostotę :) a zawiadomienia w tym samym kształcie z drobną zmianą http://www.decarte.pl/zaproszenia_05.php nr.1
my zamawialiśmy na Allegro od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-skladane-nowe-wzory-gratis-i1222452671.html
wzór 6a (ale na opalizującym papierze) - ładne proste, niedrogie, starannie wykonane, mogę polecić z czystym sumieniem
ja tez mialam je przymierzyc,ale jesli Tobie bede pasowaly to dla mnie po ptakach,ale nie martwie tym:-) jesli Tobie bede ok to sie bede cieszyc z Toba,ze masz jedna rzecz z glowy:-)
znalazlam na allegro fajna sukienke..za 250 zl..dziewczyna wyslala mi kilka fotek na @..ale..jestem przed wyplata..dla nas kazdy grosze sie teraz liczy bo mielismy dodatkowe duze wydatki..i jakos tak teraz duzo na minusie jestesmy..dlatego nie wiem,czy mam sie jeszcze bardziej zadluzac..czy poczekac az sie odbiejmy i kupic cos po nowym roku..
:) u nas kwestia wyglądu zaproszeń nadal nie rozstrzygnięta :0 moje kochanie ma kurcze wieksze wymagania nizbym śmiała przypuszczac mi sie podoba co drugie - mu żadne..ach ci faceci :P

Ale o czym innym dziś chciałam...zaczeliśmy sie rozgladac za obraczkami pozbieralismy katalogi z apartu kruka yes itd i szukamy wzoru który nam sie podoba...no i w sumie juz mamy ustalone co i jak ...tylko że zdecydowalismy sie robić obraczki u złotnika i wiecie jaka ogromna jest rózniac w cenie te które nam sie podobały w aparcie kosztuja ok 2600 zł za pare a złotnik zrobi nam je za 500 zł ( fakt że mamy swoje złoto) !! buszuje teraz w necie i mnóstwo osób sie wypowiada własnie na ten temat że obraczki u jubilerów zwykłych są znacznie tańsze niż w salonach zwłaszcza jak ma sie swoje złoto ( nawet tak jak my tzw " ruskie" po dziadkach :D boz tego oni cosik tam wytracaja i powstaje zółte tradycyjne lub nawet białe )...kurcze naperawde mozna troche przyoszczedzic jak sie człowiek w to zagłebi :)
zgadzam sie, my tez raczej zamówimy u sprawdzonego jubilera, bo jakie te salony marże maja to szok. A raczej nie zależy mi żeby mieć np z aparta, na obrączce metki nie ma ;)
to po pierwsze, że nie ma metki a po drugie baaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo osób narzeka na jakośc obraczek apartu i ich wyglad pare tygodni po ślubie ...kruk ok ale ceny maja kosmiczne
w sumie ja w ogole z salonów jak już to mi się widzi jubitom :)
ale też wg mnie za drogie
poza tym, kurde ale zimno :/
my mamy obraczki z apartu i po roku wygladają jak z 10letnim stazem :( nie byly tanie bo ok 1500zl za sztuke a wygladaja juz strasznie :( a i najwazniejsze przed slubem pani w Aparcie powiedziala,ze mając karte klienta u nich, mozna bezplatnie zmniejszyc ten model obraczek. A po slubie sie okazalo ze niby tylko 3 miesiace od daty zakupu o czym ta pani nas nie zdazyla poinformowac, i jeszcze jedno zaden jubiler nie chce sie podjac robienia czegokolwiek z obraczkami z apartu pytalam w 3 punktah w stg i zaden nie chcial. Na szczescie palce po ciazy mi troche grubsze sie zrobily i obraczka jest dobra :)
Karolla troche mnie zmartwiłaś tym apartem ja dostałam pierścionek zaręczynowy z apartu noszę już go troszkę ale nic się nie dzieje złego. Chcieliśmy u nich kupić obrączki ale teraz dałaś mi do myślenia :/
nika niestety ja równiez słyszałam same złe opnie tzn wzory mają piękne ale jakośc ehh...moja kuzynka po 4 miesiącach wogóle juz nie miała piaskowej obraczki tylko gładka tak jej sie wytarła...problem jest też z ewentualnym powiekszeniem...po ciązy niestety okazało sie że obraczka jest za mała i odmówiono jej powiekszenia ( mimo wczesniejszych zapewnień ze nie bedzie problemu ( dożywotnia gwarancja) i ze za free) bo powiekszaja tylko o rozmiar i tylko do 3 miesiecy po zakupie... co do pierscionka to wydaje mi się że obraczki sie szybciej " zuuzywaja" i wady sie szybciej ujawniaja bo to jest wieksza powierzchnia :)
jezeli mam polecic to z czystym sumieniem polecam kruka, mam zareczynowy z tej firmy i jest w nenagannym stanie po 3 latach a obraczki szkoda gadac :( Na pierscionek mam dozywotnia gwarancje i bezplatna opieke jubilerska wystarczy pokazac certyfikat. nie wiem co mnie pokusilo na aparta...ale mamy z mezem plan, zeby na kolejna rocznice przetopic nasze i dac zrobic cos nowego.
Nasze obraczki sa od Bielaka i naprawde warto bylo je od niego kupic, natomiast moj pierscionek zareczynowy z firmy prawdopodobnie podobnej do Polskiego apartu, drogi i badziewie, wyglada jak by juz mial 10 lat, a musz przyznac, ze po pierwszym roku byl caly wymieniany. Z checia bym go oddala i kupila cos przyzwoitego, no ale mowi sie trudno. Mysle, ze warto oddac swoje dobre zloto w dobre rece i bedziecie mialy cos co jeszcze bedziecie mogly ofiarowac wnuczce:)
Witam po dlugim czasie dziewczyny.Dostalam w koncu film z wesela i z czystym sumieniem moge polecic mojego kamerzyste,tj.Mariusza Szwocha.Film zrobiony jak to sie mowi "na czasie",bardziej nowoczesny,super pamiatka.Codziennie moge go ogladac tak mi sie podoba:-)
Dziewczyny co do ilosci wodeczki-ja mialam tez liczone litra na glowe i powiem uczciwie ze to stanowczo za duzo,nawet manager restauracji mowil ze to przesada.Stanowczo liczone jest litra na pare,czylo pol litra na osobe.Mialam wesele na 54 osoby,a na weselu poszly 24 litry.Zaznaczam ze rodzina pijaca,tzn,wszyscy spozywali weselna...he he...
A na poprawiny mielismy dodatkowo 60 butelek piwa to 50 zostalo.
Pozdrawiam forumki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja też mogę powiedzieć że 1 litr wódki to za dużo. My tak liczyliśmy właśnie i nam dużo zostało a mieliśmy polter i na bramy i na konkursy i jeszcze każda para dostała butelkę do domu i zostało:) także naprawdę nie ma co szaleć
darunia a jak długo dokładnie czekałaś na film? i napisz czy zdjęcia dostałaś wcześniej czy razem z filmem? jeśli wcześniej to czy musiałaś zapłacić całą kwotę???
pozdrawiam wszystkie dziewczyny
nilla ja już złożyłam wniosek o dowód i paszport zaraz tydzień po weselu:)już pewnie za mną czekają...
my też robimy obrączki, mamy kilka wzorów, a gdzie w Gdańsku można zrobić dobrze obrączki, może być nawet Pruszcz Gd. lub Tczew, Starogard GD.
Monia :) dawno Cię tu nie było :) muszę wyskrobać w wolnej chwili maila do Ciebie :)
a ja siedzę w łózku, mam zwolnienie, siadły mi nerki :/ a tak się szykowałam na sesję panien młodych :( może coś się jeszcze uda zrobić :( dziewczynki cieszcie się przygotowaniami, mi tego strasznie teraz brakuje :) Karolla, ja mam wciąż Twoje parasolki!! :)
Monicka zdjecia dostalam szybciej,w sumie najszybciej i musialam zaplacic calosc za wszystko.Film zeby ci nie sklamac dostalam dokladnie tydzien temu w piatek,tj.1.X bodajze a wesele mialam 14.08 wiec troszke czasu to trwa,ale uwierz mi ze naprawde warto poczekac.Fotoksiazki dostaniemy tez pozniej bo jeszcze nie sa skonczone i sa w drukarni.Cierpliwosci Monia.Super [pamiatke bedziemy mialy.
Nika@ i co butki pasuja??
przechodzilam wczoraj obok salonu sukien na gdanskiej i weszlam choc nie mialam zamiaru mierzyc bo bylam sama..i zdziwilam sie..bo gdzies tu czytalam,ze te panei sa niemile, wyniosle itd a ja sie pozytywnie zaskoczylam..babka byla konkretna, mila..mowila,ze moge wypozyczyc suknie za np. 900 zl a ta samo kupic moge teraz-przed nowym rokiem za 1 tys..bo po nowym roku beda nowe kolekcje wcale wiele sie nie roznice od tych z 2010 i ceny beda o polowe drozsze..

milego pt popoludnia Wazm zycze:-)
no dawno mnie nie było to fakt...a bo jakoś czasu mi brakuje ostatnio... no darunia ja wciąż czekam:) ale z moich obliczeń wynika że powinniśmy niedługo dostać w końcu film.no ale i tak go nie będę mogła odebrać :( będę musiała jeszcze poczekać za paczką
no nilla czekam w takim razie:D

dziewczyny-przyszłe panny młode-też wam zazdroszczę tych przygotowań, brakuje mi tego, w ogóle jakoś wydaje mi się że to było tak dawno temu...a teraz jak oglądam zdjęcia to wierzyć mi się nie chce że to już po
nilla jak bede w stg to zabiore parasole :)

dziewczyny mam na sprzedaz moja kiecke slubna Pronovias Dante. jestem 1 wlascicielka,mam paragon imienny, kosztowala 5tys w madonnie. Do tegoposiadam 2,5m welon. Co do ceny sie dogadamy bo wisi w szafie a ja mam inne wydatki jak widac w suwaczku :) jestem w stanie oddac za ok 1500zł ale mozemy ponegocjowac :) kolor biel, rozmiar 36/38
Karolla mi Twoja sukienka bardzo sie podoba, wlasnie cos podobnego chcialabym miec :) ale jeszcze nie wiem czy mi bedzie pasowac i przede wszystkim z pewnoscia nie wejde w Twoj rozmiar :(

Tez bede musiala w koncu wybrac sie za sukienka.

Stokrotka ja jak bylam a Alicji na Gdanskiej to tez podala mi ceny, co i jak sie u nich zalatwia, ale chciala zebym od razu mierzyla sukienki, na szczescie spieszylam sie wiec wymknelam sie od nich. Moze troszke nachalne to z ich strony bylo.
Dziewczyny ja mam do Was prośbę... bo za trzy tygodnie robię ślub w Starogardzie i plener niestety jest w dzień ślubu.

Szukam industrialnej miejscówki... coś opuszczonego, zaniedbanego + ładny park (może być trochę dziki, ale ładny ;)).

Słyszałem, że przy szpitalu jest jakiś park ale nie wiem czy można tam sobie ot tak wejść ze względu na profil szpitala.

Miejsca mogą być w promieniu 50km od STG bo czasu na ten plener będę miał sporo.

Z góry dziękuję!
A Arboretum Wirty? jest też miejski park, ale nie wiem czy jest dziki ;) słyszałam o zdjęciach ślubnych w szpitalu psychiatrycznym Kocborowo. ostatnio widziałam świetną fabrykę Famosu, taka zaniedbana, ale my zrezygnowaliśmy ze zdjęć tam. Może by dali pozwolenie :)
my mamy sesję zdjęciową też w dniu ślubu i mamy w Wirtach, wejściówka + zdjęcia 70 złotych, zresztą mamy w Twardym Dole to też zdjęcia będziemy mieli na pomoście wieczorem przy zachodzie słońca jak jest oświetlony. A Fabryka Famosu też może być niezłe miejsce to zdjęć
ja tez mialam sesje w Wirtach.Ladnie sobie kasuja za wejsciowke co?No ale wiadomo ze para mloda da wszystko aby ladne zdjecia byly.Normalnie bilet chyba ze 3 zl kosztuje a ze to slub to zobaczcie jak winduja ceny...
Maziarzu ja to polecam wspomniany wyżej Kocborowski szpital psychiatryczny przy ul Skarszewskiej. Wiadomo, że na oddziały nie wpuszczą, ale na teren samego ośrodka raczej nie ma problemu wejść. Zresztą możesz znaleźć do nich w necie nr tel i zapytać wcześniej o zgodę na sesję. Każdy oddział to inny budyneczek - piękny, stary z czerwonej cegły. Mnie naprawdę urzekło to miejsce, zarówno przyroda (o którą bardzo dbają), jak i zabudowania. Niestety od kilku lat nie mieszkam już w Stg i z racji tego nie pomogę w znalezieniu opuszczonej hali... Kiedyś była taka opuszczona hala sportowa koło starego chemika (teraz to Ośrodek Szkolno Wychowawczy), na przeciwko ZUSu ale nie wiem czy już tego nie zburzyli. No i jak już ktoś wspominał park miejski może okazać się dobrym iejscem na plener (rzeczka, mostki, staw, fontanny, rzeżby kamienne i mnóstwo zieleni). Powodzenia :)
Hali koło ZUSu już od dawna nie ma :)
Dziękuję bardzo za pomoc!

Wirty trochę oklepane... jak widać w tym wątku nawet ;-) i nie kumam trochę fenomenu tego miejsca, byłem tam dwa razy na plenerze o różnych porach roku i bez rewelacji za bardzo to wszystko wykreowane, za mało naturalne...

Fabryka Famosu brzmi dobrze... może ktoś mi podać jakieś namiary? Ulicę, może jakiś numer telefonu... jak będzie trzeba to podjadę zobaczyć bo może być ciekawie :-)

A do szpitala dzwoniłem przed chwilą i nie ma problemu więc klimat parkowy już ustalony :-) teraz tylko coś industrialnego znaleźć i gotowe :-)
my akurat nie byliśmy w Wirtach, wybraliśmy centrum handlowe :]

http://www.famos.com.pl/kontakt
nilla, masz już zdjęcia? Ja też się zastanawiam nad CH. Więc jak będziesz mieć to mój mail w profilu ;) :D
nie mam jeszcze :(:(:(
Wirty moze i oklepane bo dosyc sporo par ma tam zdjecia robione ale na pewno nikt nie zaprzeczy ze ladne fotki wychodza.Ja mialam sesje wlasnie tam i jestem zadowolona z efektow,no ale kazdy ma prawo wypowiedziec swoja opinie.
kochane polecam zakup obraczek w Galeri Szwarc Jubiler A.M pani Ania liczy za gram 175 zł reszta jubilerów ma od 200 zlotych czyli wydaje mi sie ze za komplet np 13 gr naprrawde jest duza przebitka POLECAM JEST NAJTANSZA W STAROGARDZIE
Kochane Dziewczyny

poszukuję figurki na tort, ale takiej nietypowej, widziałam u którejś z Dziewczyn, która brała ślub na torcie taką figurkę, ze Pan Młody był u brany od pasa w górę w garnitur, a od pasa w dół w strój piłkarski i piłka u nóg, Chcę mu zrobić niespodziankę.
tu panna młoda miała taką do sprzedania
http://forum.trojmiasto.pl/Figurka-na-tort-sprzedam-t130704,1,11.html
polecam też ten sklep
http://www.slubnezakupy.pl/sklep,101,ozdoby_tortow.htm
Dziękuję Ci Iwi, może się uda kupić
w nawiązaniu do tego co pisała ankadianka chodzi mi o ceny za złoto...kurcze drogo strasznie piszesz że ta kobietka bierze 175 zł za 1 gr to wychodzi prawie 2200 przy założeniu że robimy obraczki ok 13 gr ( czyli raczej standard) ...moja siostra w gdańsku na zaspie niedaleko ETC robiła u jubilera obraczki i zapłaciła 1300 zł !! czyli wychodzi koło 100 zł za gr złota !! dodam że ma dość szerokie obraczki ok 12 gr i w dodatku z diamencikiem w jej ...chyba warto rozjrzec sie w 3city tam po prostu jest wieksza konkurencja ;)
i trzeba dodać cenę za tzw " robocizne" ..wychodzi na to że taniej dostanie sie gotowe obraczki w stg :( ja właśnie jestem w trakcie zbierania złota po rodzinie :) jak uzbieramy ok 14 gr ( bo obraczki maja miec jakies 12, ale czesc złota po prostu zniszczy sie przy obróbce dlatego potrzeba wiecej) to płacimy za prace złotnika czyli ok 200 zł :)
ja polecam jubilera Czarkowskiego w Gdańsku na ul. Grunwaldzkiej pomiędzy Jantarem i Manhatanem (tylko, że po drugiej stronie ulicy), obrączki dwukolorowe wykonane bardzo ładnie i solidnie i do tego cena też niewygórowana - 1500zł za parę (plus diamencik 100-150zł - w zależności od wielkości)
zgadzam się z iwi też słyszałam o tym złotniku...także radze tym dziewczynom które chcą robić obraczki u złotnika poszukać go w 3city bo w stg są ceny na maksa wygórowane !!!!
my robiliśmy u p.Suchowiera, z 2400 zszedł nam na 2000zł. ale my mamy troszkę dziwne obrączki i ciężkie dosyć
my też robiliśmy obrączki u Czarkowskiego naprawdę super jesteśmy zadowoleni i z ceny i z jakości po za tym zrobił je nam bardzo szybko czekaliśmy nie cały tydzień. Jeżeli macie jakieś pytania do niego to jego numer to 504 77 80 50 można śmiało dzwonić facet jest bardzo miły i kontaktowy .
Czarkowski SUPER gorąco polecam obrączki prześliczne, pełno wzorów, miła obsługa wielkie dzięki że mi go poleciłyście, wiem że powstaje jego stronka internetowa i zaczyna już je uzupełniać w zdjęcia obrączek. http://www.jubilerczarkowski.pl
hej, może się p wtórzę, bo nie czytałam dyskusji do końca, ale w Pelplinie jest stara cukrownia w tym klimacie, można tam wejść bez problemu, i do wewnątrz i na zewnątrz. Pozdrawiam
Wypowiedź skierowana do Maziarza oczywiście:)
Iwi, O! dzięki, mieszkam blisko to podejdę :D
Zapraszam na makijaże z dojazdem do domu, profesjonalnie, na terenie Stg dojazd bezpłatny, ofertę oraz zdjęcia przeslę na maila, kontakt: ania.olejnik@wp.pl lub tel. 693 58 51 58
alutku czy mozesz napisac dokładnie kiedy twoja siostra robiła te obraczki bo rozmawialam dzis z jubilerem i podał mi inna kwote ,nic z tego nie rozumiem
ślub miała 10 kwietnia , obraczki robili podajże w marcu :)
rozmawiałam własnie z siostra i potwierdziła że płacili 1400 bo jej diamencik kosztował 200 zł :) bez kosztowałyby 1200, i nie mieli wogóle swojego złota...tyllko tak sobie teraz myślę że teraz ceny moga byc wysokie ponieważ złoto jest drozsze niż było w marcu i może stąd wynika różnica w cenach ale żeby zaraz prawie 2 razy tyle.hmmm...
Dziękuję bardzo! Brzmi super :-)
Witam dziewczyny, powoli przygotowuję się do wesela, większość spraw takich jak salę już wybrałam ale pozostał mi jeszcze do wyboru pojazd na mój wymarzony ślub i zastanawiam się pomiędzy bryczką a jakimś samochodem, może limuzyna? I doszłam do wniosku że bryczka trochę za droga (stadnina koni chyba tylko wynajmuje) a biorąc pod uwagę że ślub biorę w listopadzie to pogoda może nie dopisać. Słyszałam że w Starogardzie jest pan który zajmuje się typowo wynajmowaniem samochodów na śluby, firma nazywa się Flaga Limuzyny, czy ktoś miał samochód od nich ?
Błażej, a czy słyszałeś o Piekiełkach w Starogardzie? Myślę że tam zrobiłbyś fajne fotki... Może nie najłatwiej się tam dostac (zwłaszcza po deszczu) ale kierując się w głąb jest naprawdę pięknie... dziko.....jest rzeka, stare drzewa, przebiegają też tam tory....lasek
Moje ulubione miejsce kiedy jeszcze mieszkałam w St...
Cześć dziewczyny witam po dłuższej nieobecności. Po pierwsze chciałam podziękować Ani za piekne buciki :) pasują i są śliczne. Właśnie dowiedziałam się ,że trzy tyg. przed moim weselem czeka nas weselisko kuzynki :)))super!!!
ahh Nika..wiec tobie jednak pasuja..a przyznam sie bez bicia,ze liczylam,po cichu,ze moze na mnie beda dobre,ale ciesze sie,ze masz juz cos z glowy:-)) ja sobie cos tam kupie..a mozesz mi zdradzic ile cm ma obcas? bo ja nie bardzo wiem jakie kupic..z reguly nie chodze na obcasach i nie chcialabym chodzic na wlasnym wselu jak robokop:P
Stokrotko moje buty mają 3 cm obcas ja z reguły nie chodzę na wysokich obcasach a zależy mi na wygodnych tańcach więc ciesze się ,że nie są takie wysokie :)
Dziewczyny tak sobie pomyślałam ,że fajne foty mogły by wyjść w stadninie koni :) ale czy oni tam się by zgodzili na sesje oto jest pytanie :) te budynki i stajnie to też takie stare z czerwonej cegły no i koniki :P
hej dziewczyny :) widzę, że i Wasze przygotowania powoli idą do przodu :) zazdroszczę Wam, bo ja teraz się nudzę :P muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie ;) chociaż od ślubu tak mi czas leci szybko, że szok
Hej dziewczyny! Ja się tak zakochałam w przygotowaniach ślubno - weselnych że postanowiłam otworzyć firmę organizującą różne imprezy ale specjalizującą się w organizowaniu ślubów wesel i rocznic. Niedługo będę załatwiać te wszystkie formalności i rozpocznę działalność.
buninka zazdroszczę samozaparcia, też mi się taka firma marzyła :)
hey Dziewczyny, przed chwilą dzwoniła do mnie bliska koleżanka..że wychodzi za maż..11 06 2011..potem moja kolej na 06 08 2011 a potem nasza kolejna kolezanka 03 09 2011 - my 3 muszkieterki:-))
Nilla a jak tam wyszedl Twoj pierwszy taniec?
Marzenko, chyba nienajgorzej ;)
nilla mi tez strasznie szybciutko czas leci po slubie,juz ponad dwa miesiace.Nie obejrzymy sie kiedy a bedzie rok dwa i jeszcze i wiecej...
No teraz mozna tylko dziewczynom pozazdroscic.Ja powolutku pozbywam sie tych wszystkich gadzetow slubnych,sprzedalam welon poduszeczke na obraczki i rekawiczki.Mam jeszcze bizuterie slubna z perelek ale ja chyba zostawie sobie na pamiatke:-)
Witam, zwolnił się termin na makijaż 6.08.2011 godz 12.00 zapraszam, Ania Olejnik
a co kurka odmowila makijazu?;-)
Darunia, ja narazie sprzedałam zawieszki, które sama zrobiłam :P ale potem zmieniłam zdanie odnośnie kolorystyki i były nowiutkie więc może komus kto je kupił sie przydadzą :) a propo dziewczyny może któraś chce kupić rękawiczki kabaretki?:) też nowiutkie :) myślę, że zimową porą ciężko sprzedać takie ślubne rzeczy :/
Dziewczyny czy ktoras z Was robila fotoalbumy u fotografa i ile to kosztowalo? Moj fotograf tez je robi, ale niestety cena jest zbyt wysoka dla mnie a szukam czegos przyzwoitego i w rozsadnej cenie
cena takiej fotoksiążki to około 300 zł 20x20 papier metalic, pozdrawiam Julia
fotografia ślubna 503765745
tak drogo?? chyba bym wolała sama takie coś zrobić :/
kosztowny jest tutaj papier ponieważ metalic jest dosyć rzadko spotykanym papierem fotograficznym (barwy na tej fotoksiążce mają kolory jak np samochody, zielony metalic itp) fotoksiążki zaczynają się od 50 zł (zwykły papier błyszczący, strony mają niecały 1mm grubości) taka książka która ma się ładnie prezentować i być na papierze metalic to koszt około 200-300 zł (istotne są też wymiary) ale jako pamiątka ślubna powiem wam szczerze drogie koleżanki że naprawde warto wziąć taką na metalicu. Wiem to z doświadczenia, z reguły para młoda chce mieć taki gadżecik dla siebie

Pozdrawiam Julia
Fotografia ślubna - tel. 503765145
My za fotoksiazke placilismy 500zl i dodatkowo zamowilismy miniatury tych naszych dla rodzicow,a te miniaturki to koszt 100zl za sztuke.
Ale naprawde sliczne.Warto miec taka pamiatke.
hmm nie wiedziałam, że to tyle kosztuje. na pewno pamiątka ładna, szkoda, że taka kosztowna :(
No to wcale nie tak drogo, to co nam zaspiewal nasz fotograf to dopiero drogo. Julia czy mozesz sie odezwac na mojego maila marzenafraczek@msn.com?
Dzieki
Witam
strasznie dużo tu wątków a ja mam tylko (póki co:) jedno pytanie.

jakie miejsca na wesele polecacie?
chodzi mi głównie o okolice Starogardu Gdańskiego - bardziej w kierunku Chojnic

Byłabym bardzo wdzięczna o jakieś pomysły i opinie.
Hej dziewczyny,
Co do fotoksiążek, to można sobie taką zamówić samodzielnie w Fotojokerze. W Gdańsku jest jeden w Galerii Bałtyckiej, a drugi gdzieś na Zaspie. Tyle tylko, że trzeba samodzielnie wybrać fotki. Widzieliśmy coś takiego u znajomych i naprawdę fajnie to wyglądało, na papierze fotograficznym etc. No i bez narzutu fotografa:) Także Marzenko- wejdź na stronę Fotojokera i się zorientuj co i jak.
A, no i w końcu wystawiłam swoją ukochaną suknię na sprzedaż, także pozwolę sobie na zaspamowanie wątku. Mam nadzieję, że żadna z Was się nie obrazi, a może któraś będzie zainteresowana:)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=189707&c=1&k=11
Dziekuje, cos poprobuje
tiridiri jutro odbieram fotkiiii :):):)
po dłłłuuuuugim czasie witam wszystkie Panie :)
jeżeli chodzi o fotoksiążki to polecam http://www.fotoksiazka.pl/ :)
można samemu zaprojektować, my tak zrobiliśmy :)
Dzieki tj to chego szukalam
dziewczynki, w mojej relacji możecie zobaczyć kilka fotek :)
a gdzie jest twoja relacja nilla?;-)
juz znalazlam:-))fajniusie foteczki..ehh..cudownie wygaldaliscie:-)
O a moje jakby ktos chcial zobaczyc to podaje linka, niestety nie mam nerwow, aby z mojego gratka je wklejac. W tym miesiacu chyba w koncu kupimy nowy PC, bo nerwy mi juz puszczja:)

http://www.biznesfoto.pl/blog/sesja-05-06-2010/

a pozniej haslo marzenatomek
ja już dawno je widziałam, super fotki :)
Marzenko fantastyczne fotki, widac na nic hwasza radosc:-))
a wy macie dzieci juz? bo tak sie zastanawialam jak ogladlam fotki..fajna rodzinka w komplecie:-))
i mieliscie impreze w hubertusie..ehh..cudownie..i te konie..ahh:-))
No:) Mamy dwojke dzieci, nie wszystkie na zdjeciach to nasze:)
My to taka stara para mlodych jestesmy, tzn. wiekiem i stazem...
Dzieki
tak myslalam,ze ci dwaj chlopcy to wasi:-) podobni do twojego meza:-))
fajna z Was rodzinka:-))
Pani Marzeno niestety mail nie działa, proszę o kontakt na: fotografiaweselna.za.pl
Pani Julio moze Pani sprobowac jeszcze raz marzenafraczek@msn.com
Pani email tez niestety nie jest poprawny:)
Racja, podałam adres strony zamiast maila ;) mail: fotografiaweselna@vp.pl
Czy macie może jakieś namiary na sprawdzonego bramana na wesele?
Witam,dlugo tu nie zagladalam,widze ze duzo nowych forumowiczek mamy:-)
Niestety nie znam sprawdzonych barmanow.
No no ona-stg tak Ci malym kroczkiem czas do wesela biegnie az pozazdroscic..
Darunia no biegnie biegnie :) po malu juz zaczynamy dalej ruszac z przygotowaniami :) a od nowego roku to juz calkiem sie zacznie jazda :)
Cześć dziewczyny ale czas szybko mija u nas przygotowania pełną parą mamy już spotkanie w poradni przedmałżeńskiej gdyż mojego D. nie będzie dłużej w kraju i nie chcemy potem się stersować ,że niezdążymy tego załatwić . Zdam relacje jak było ;) Kolejny krok do przodu :)
Chociaz mam juz to wszystko za soba to lubie czytac i sledzic forum jak wy sobie radzicie z tym wszystkim dziewczyny.To najwspanialszy czas jaki moze byc te przygotowania,przymiarki sukni dobieranie wszystkich dodatkow no i wreszcie ten dzien na ktory tak wszyscy czekamy.Bo pozniej to juz zostaja tylko wspomnienia...
Dziewczyny czy robila ktoras przyjecie jakies w Andrzejowej Chacie?
Ja tam osobiście nie mialam okazji robic żadnego przyjęcia ale moja koleżanka miała tam wesele i była bardzo zadowolona jedzenie ponoć super, obsługa też ok.
Ja robiłam tam urodziny i jestem bardzo zadowolona. Nie polecam jednak tego lokalu latem na dużą imprezę bo nie mają klimatyzacji. Byłam raz maszkiem na weselu i myślałam że umrę z duchoty. Ze wszystkich ludzi spływał pot; z twarzy panny młodej też. Uwierzcie mi - to nie wyglądało zbyt ciekawie.
Darunia moj brat tam robił wesele, jedzenie faktycznie dobre, ale tak jak pisze buninka byla masakra, co prawda klimatyzacja byla, tylko przy takich upalach jak mielismy teraz w lipcu niewiele dala.
czytam sobie i gdzieś z boczku obserwuję Wasze ślubne poczynania :)
Buninka jak tam biznes?:)
WITAM MAM PYTANKO O NAMIARY DO TEGO ZESPOŁU TRIO BROTHERS Z SUBKÓW MA KTOŚ?
Dzieki za relacje dziewczyny odnosnie Andrzejowej Chaty,zamierzam tam urzadzic male przyjecie i chcialam poznac opinie bo nie mialam okazji tam byc,ale slyszalam ze wlasnie bardzo fajnie tam jest i duzo osob sobie te knajpke chwali.
Witam serdecznie, dla koleżanek które zastanawiają się nad zrobieniem fotoksiążki przesyłam dwa przykładowe zdjęcia. Książka co prawda była dosyć droga bo wykonana na papierze metalic w rozmiarze 20x30 cm aczkolwiek wydaje mi się że warto. Niestety nie widać połysku tak jak w rzeczywistości ale ciężko żeby to dobrze ująć :)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

Przepraszam za jakość zdjęć, robiłam je wczoraj wieczorem na szybciora.
Z tych fotek nic nie wywnioskujemy ;) prosze wkleić je w miejszym formacie.
Studio fryzur "Brunieccy" (http://www.brunieccy.pl szuka dziewczyn, które zgodzą się być modelkami na fryzury ślubne (z odrobiną fryzjerskiego szaleństwa :)). W grę wchodzi czesanie i ewentualnie farbowanie (produktami Goldwell), bez cięcia. Po modelowaniu wykonana zostanie profesjonalna sesja fotograficzna, a zdjęcia wykorzystane na stronę
http://www.brunieccy.pl Zdjęcia na płycie otrzymają również modelki. Chętne osoby proszę o kontakt pod adresem biuro@avedon.pl - temat wiadomości "Fryzury".
Termin 15 listopada (poniedzialek)

Zapraszamy ! :)
Zapraszam na makijaże z dojazdem do domu, profesjonalnie, na terenie STG dojazd bezpłatny, zapisy na rok 2011, zapraszam równiez na makijaże Andrzejkowe, Sylwestrowe, Studniówkowe i inne, kontakt: ania.olejnik@wp.pl lub tel. 693 58 51 58
Czesc dziewczyny:) czy byla ktoras na weselu w Jeziorniku w Borzechowie?chcialabym poznac opinie, rozwazam te sale na nasz cudowny dzien;)
Ja byłam tam na zabawie weselnej jako gość, bawiłam się dobrze. jedzenie chyba wszystkim smakowało. miła obsługa. pozdrawiam
zapraszam jeszcze raz chętne dziewczyny do spędzenia miło czasu, poznania najnowszych fryzur ślubnych i uczestniczenia w sesji :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hejka dziewczyny byliśmy w poradni przedmałżeńskiej i muszę powiedzieć ,że byłam mile zaskoczona pani przesympatyczna :)czyli kolejny kroczek do przodu.
Nika w poradni przedmalzenskiej nie jest tak starsznie jak sie wszystkim wydaje,aczkolwiek duzo zalezy od pani prowadzacej,my akurat trafilismy na pania wporzadku wiec tez mile wspominamy te wizyty.
Niestety w Jeziorniku nie mialam okazji goscic wiec nic nie moge powiedziec na ten temat.
A wlasnie dziewczyny juz zamezne-planujecie cos na pierwsza rocznice slubu?Ja juz rozwazam kilka propozycji,wiem ze mam jeszcze sporo czasu ale chcialabym jakos uczcic te pamietna date...
Pozdrawiam
Wlasnie mysle i nie moge nic wymyslic, tez bym chciala cos wyjatkowego
Witam serdecznie,

Udostępniamy limuzyny z kierowcą na wszystkie okazje:
ślub, wieczór panieński/kawalerski, urodziny,
komunia, studniówka, rocznica, opera, koncert
rockowy, odbiór z lotniska, impreza firmowa czy spotkanie biznesowe. W ofercie dwa Lincolny Town Car 9 metrów, zabytkowy Mercedes Ponton 1958r. oraz Mercedes klasy E.

Jesteśmy liderem branży limuzynowej w Starogardzie Gdańskim.

Dla wszystkich forumowiczek rabat 10% na wszystkie nasze usługi.

Pozdrawiam
Przemysław Flaga
witam wszystkich
mam wesele 26 czerwca 2011 w Wojciechu kto ma w tym samym terminie?
http://www.suknie-wesele.pl/suknia_slubna_36,of3746.html-co sadzicie?

fotograf-pan Krzysztof Rudek

zespół-Cameleon

impreza w K2 w Borzechowie

nie mam kamerzysty
nie mam takze pomysłu na moje długie i grube włosy,za duzo tych salonow u nas
Fotografa lepszego znaleźć nie mogłaś ;) polecam Krzysia w 200 % :):)
z fryzjerów polecam Anię Plattę, z Platta Atelier na ul.Chojnickiej :)
babeczki, polećcie jakiegoś fajnego dj-a (wodzireja), który będzie zabawiał gości przez całe wesele i w profesjonalny sposób poprowadzi oczepiny.
image
Ja-Aga - ja też poszukiwałam DJa i zrobiłam w tym celu mega zestawienie z opiniami z tego forum, kontaktami itd. a co najważniejsze z cenami

jak podasz maila to prześlę Ci efekt moich poszukiwań :)
osobiście nie mogę polecić żadnego bo sama jestem przed ślubem i nie mam doświadczenia. Do tej pory na wszystkich weselach na jakich byłam grały głównie zespoły. A moim osobistym zdaniem lepszy jest DJ.
super takie zestawienie, pewnie się przyda.
mój mail: boryska81@wp.pl
dziewczyny załóżcie nowy wątek bo ten się długo otwiera, mi chyba już nie wypada ;)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=194525&c=1&k=11
to to mój pierwszy i od razu okrągła 10 :D
Witam serdecznie pary, które poszukują samochodu na swój wymarzony dzień.

Udostępniamy limuzyny z kierowcą na ślub, wieczór panieński oraz wieczór kawalerski. W ofercie dwa Lincolny Town Car 9 metrów, zabytkowy Mercedes Ponton 1958r.

Działamy na terenie Starogardu Gdańskiego i okolic.

Dla wszystkich forumowiczek rabat 10% na wszystkie nasze usługi.

Pozdrawiam
Przemysław Flaga
do góry