Widok
Petycja Agawy
Hej, ludzie!CO JEST GRANE?Dlaczego w Trójmieście nic się nie dzieje???15 listopada byłam w warszawskiej Proximie na Seattle Party i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jeszcze nigdy w życiu nie bawiłam się tak z****iście, przy tak fantastycznej muzie( Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana, Alice in Chains, Mudhoney, Jimi Hendrix itp.).Ludzie, co za odjazd!!!!!Dlatego pytam:Dlaczego w Trójmieście nie ma takich imprez?Czyżby nie było fajnych klubów?A może brakuje ludzi, którzy mają jazdę na taką muzykę?NIE WIERZĘ!Pearljamowcy, zróbmy z tym coś!Mamy chyba prawo poszaleć przy muzie, która kochamy.no nie?EDDIE, ŻYJ WIECZNIE!!!!!!!
Do Agawa z Wejherowa !!
Wydaje mi sie ze jestes w bledzie poniewaz w 3miescie rowniez sa podobne imprezki. Wpadnij we WTOREK DO KWADARTU.Zobaczysz moze sie tobie spodoba, moze nie. Osobiscie dla mnie jest to najlepsze miejsce gdzie mozna sie wyszalec (jezeli chodzi o mocniejsza muze) - Wtorek.
Jezeli bedziesz to zycze milej zabawy.
Jezeli bedziesz to zycze milej zabawy.
Soulfly!!
W sobote w nocy z grupa znajomych (wlasciwie byla juz to niedziela) udalismy sie do Warszawy na koncert SOULFLY. Fakt ze bylismy w Warszawie juz o 6.00, a koncert zaczynal sie o 19.00 nie wplynal negadywnie na odbior koncertu. 13nascie godzin czekania, ale oplacalo sie, naprawde oplacalo. Zmeczenie dawalo o sobie znac tuz przed koncertem, ale na koncercie jak reka odjal, nic zabawa, zero zmeczenia, szalenstwo, wszystko. Dla mnie koncert byl super, bardzo bylo mi milo zobacczyc Maxa na POLSKIEJ scenie po czerech latach (wtedy z SEPULTURA), za rok ponownie (podobno) maja byc w naszym kochanym kraju.
jeszcze raz szacuneczek dla Maxa i jego zalogi.
pozdrawiam wszystkich z ktorymi bylem, z ktorymi nie bylem, a byli trez z 3miasta i wszystkich ktorzy byli, aaaa i tych ktorzy chcieli byc i nie dali rady.........
jeszcze raz szacuneczek dla Maxa i jego zalogi.
pozdrawiam wszystkich z ktorymi bylem, z ktorymi nie bylem, a byli trez z 3miasta i wszystkich ktorzy byli, aaaa i tych ktorzy chcieli byc i nie dali rady.........
pseudo-graficiarze
Chcialbym sie z wami podzielic pewna sprawa, ktora dotyczy powszechnego w trojmiescie problemu tzw. graficiarzy . Do szlu doprowadzaja mnie te pomalowane kolejki, podpisy w stylu ewc, bwc, czy inne cholerstwa, ktorych pelno na kazdym kroku.
musze przyznac, ze wczesniej nie zwracalem na to wiekszej uwagi, owszem , denerwowalo mnie to, ale gdy obejrzalem film pt: MAN IN BLACK, ktory opowiadal wlasnie o tych graficiarzach to sie niezle wkurzylem. Nie wiem, czy ktokolwiek z czytajacych to, co pisze go widzial, byc moze czytaja to takze osoby w ten proceder zamieszane, ale wystarczy, ze powiem ze w filmie tym nagrali oni wszystkie swoje wybryki, podlozyli do tego jakas skoczna muzyczke i zaczeli dumnie sprzedawac w sklepach, ktore handluja takimi rzeczami.
mozna pomyslec ze narzekam, ale wyobrazcie sobie scenke w ktorej mlody zamaskowany chlopak razem z kolegami dostal sie do kabiny motorniczego w kolejce SKM (tej z tylu) i zniszczyl wszystko, co dalo sie w niej zniszczyc! Po co?
Dla jakiejs chorej rozrywki? Czy ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile kosztuje naprawa czegos takiego? Przeciez to sa takze pieniadze ich rodzicow!
Osobiscie uwazam ze graffiti przedstawiajace jakies fajne rysunki, obrazy czy sceny mogloby byc dozwolone i np; zarzad kolei wynajmowalby tych mnlodyczh artystow, gdyz niebiesko-zolte pociagi sa rzeczywiscie troche nudne. Ale sie pytam po jakiego groma malowac po szybach, fotelach, wiatach przystankowych debilne podpisy zakreconym pismem. Wyglada to odrazajaco!!!!
musze przyznac, ze wczesniej nie zwracalem na to wiekszej uwagi, owszem , denerwowalo mnie to, ale gdy obejrzalem film pt: MAN IN BLACK, ktory opowiadal wlasnie o tych graficiarzach to sie niezle wkurzylem. Nie wiem, czy ktokolwiek z czytajacych to, co pisze go widzial, byc moze czytaja to takze osoby w ten proceder zamieszane, ale wystarczy, ze powiem ze w filmie tym nagrali oni wszystkie swoje wybryki, podlozyli do tego jakas skoczna muzyczke i zaczeli dumnie sprzedawac w sklepach, ktore handluja takimi rzeczami.
mozna pomyslec ze narzekam, ale wyobrazcie sobie scenke w ktorej mlody zamaskowany chlopak razem z kolegami dostal sie do kabiny motorniczego w kolejce SKM (tej z tylu) i zniszczyl wszystko, co dalo sie w niej zniszczyc! Po co?
Dla jakiejs chorej rozrywki? Czy ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile kosztuje naprawa czegos takiego? Przeciez to sa takze pieniadze ich rodzicow!
Osobiscie uwazam ze graffiti przedstawiajace jakies fajne rysunki, obrazy czy sceny mogloby byc dozwolone i np; zarzad kolei wynajmowalby tych mnlodyczh artystow, gdyz niebiesko-zolte pociagi sa rzeczywiscie troche nudne. Ale sie pytam po jakiego groma malowac po szybach, fotelach, wiatach przystankowych debilne podpisy zakreconym pismem. Wyglada to odrazajaco!!!!
Waldek
Otoz widzisz nalezy odroznic tagowanie (podpisu w stylu EWC) od malowania grafy. Sam kedys sobie tagowalem ale stwierdzilem ze to bardziej szpeci niz upieksza (wrecz uznalem to za wandalizm) wiec zrezygnowalem.
Sama grafa jako taka jest z*******a forma sztuki ulicznej i powinny byc na nia odpowiednie miesjca, ktorych nie ma, ewentualnie powinny byc organizowane "przetargi" na malowanie tak jak to mialo miejsce w przypadku tunelu SKM w Gdyni Wzgorzu Sw. Maxa., ktorych to konkursow tez jest niestety za malo.
Podnoszac natomiast kwestie wandalizmu to aktualnie kazda subkultura jest z tym kojazona, poniekad slusznie i nie, bo metal/dres/punk/skate/itd. czesto poddaja debilnej rozbiorce i dewastacji roznorakie rzeczy i miejsca. Dla mnie to tez debilizm..... ale kazdy robi to na co sie pozwala. Nietstey najwyrazniej robi sie za malo.
A grafitti jak najbardziej, tylko takie normalne, pozadne !!!
Sama grafa jako taka jest z*******a forma sztuki ulicznej i powinny byc na nia odpowiednie miesjca, ktorych nie ma, ewentualnie powinny byc organizowane "przetargi" na malowanie tak jak to mialo miejsce w przypadku tunelu SKM w Gdyni Wzgorzu Sw. Maxa., ktorych to konkursow tez jest niestety za malo.
Podnoszac natomiast kwestie wandalizmu to aktualnie kazda subkultura jest z tym kojazona, poniekad slusznie i nie, bo metal/dres/punk/skate/itd. czesto poddaja debilnej rozbiorce i dewastacji roznorakie rzeczy i miejsca. Dla mnie to tez debilizm..... ale kazdy robi to na co sie pozwala. Nietstey najwyrazniej robi sie za malo.
A grafitti jak najbardziej, tylko takie normalne, pozadne !!!
Drogi
Drogi w trojmiescie sa w stanie kiepskim , a do tego trzeba dodac ze ich brakuje. Takze ludzie jezdzacy samochodami zapominaja o kulturze na jezdni , do tego ci ktorzy wydaja prawa jazdy lub ucza powinni lepiej to robic .Dlatego ze przez zlego kierowce czasami , a nawet dosc czesto jestesmy zmuszeni do stania w korkach lub jazdy np:10km/h.No i nie zapominajcie ze idzie zima , a opony zimowe to tez bezpieczenstwo i jest naprawde kolosalna roznica po zmianie opon i odzalowaniu pieniedzy .Pamietajcie zyje sie raz.