Widok

Piwo bezalkoholowe w ciąży????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
można pić?...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oleńka, doczekałaś się. Ile by laski nie chlały w ciąży, i tak to TY jesteś najgorsza :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No w sumie fakt....alko jest zły, fajki są złe, słodycze OKROPIEŃSTWO, nieekologiczna marchewka też.....kurczę;/ ;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ara a Tobie co? gorzej? Problem to masz chyba Ty...z sobą. A wiesz co? Weź się zaloguj albo powiedz to Oli prosto w oczy anonimowa bohaterko :D
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
olaoleńka24 picie alkoholu przy tak małym dziecku jak Twoje to jest PROBLEM. Naprawdę nie możesz się powstrzymać żeby przestać jarać fajki i pić alko? Zastanów się nad swoim postępowaniem, bo akurat wydaje mi się, że Ty masz największy z tym problem na tym forum...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na siostrę przyjdzie czas,najpierw muszę sie poodwykować hehee...
Kasia gacki już latają,w sobotę Weronika Ci potwierdzi,że nie majaczę.
żmijo, chyba to by się Nikosiowi siora przydała :P
Trzymaj fason do soboty, a nie opijasz się desperadosem :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Picie alkoholu jakiegokolwiek w ciazy jest ZABRINIONE!!!
Mogę być moherem x2!!!!

a teraz idę się z kuzynką napić desperadosa(ciązy nie jestem,chyba?)
pozdrawiam Was żmije!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobrze, że nie lubię piwa :P
A picie go codziennie, bez różnicy czy kobieta w ciąży czy też nie, uważam za problem.
Jak się cieszę, że w ciąży byłam dawno temu;) Dziecko prawie samo sobie jeść robi;) To mogę piwko wypić;) Niech ona tylko zaśnie, zrobię swoje 10 km, a w nagrodę wypiję zimne piwko;)

"Za moich czasów" ;) niby lekarz też pozwalał pić piwo, ale jakoś przetrwałam bez niego. Aleeee zaaa to SOK POMIDOROWY, on to dopiero gasił mojej pragnienie;) I koktajl truskawkowy;)

A na laktację miałam pić bawarkę;)

Normalnie widzę ogromny skok cywilizacyjny od tamtego czasu;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Dyskusje, dyskusje i jeszcze raz dyskusje. Prześciganie się w tym kto ma racje.

Mam pytanie...

Czy naprawdę uważacie że picie przez kobietę w ciąży CODZIENNIE PIWA "BEZALKOHOLOWEGO" jest NORMALNE?!

jeśli tak to gratulacje...

za mohera się nie uważam jak każdy mam swoje za uszami i rozumiem od czasu do czasu mieć smak na piwko i strzelić małe bezalkoholowe ale codziennie?! by dotrzymać towarzystwa mężowi? heh żałosne.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
to zmienia postać rzeczy :)
Przestańcie pisać o piwie bo we mnie się alkoholiczka budzi. Mam już za długi odwyk.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiadomo, tylko mohery zabroniłyby wprowadzania do organizmu małych ilości teratogenów. Wiadomo, że nic powoli i w małych ilościach nie zaszkodzi. Proponuję zaczać brać w ciąży powoli i w małych dawkach Talidomid.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aaa, bo tu chodzi o alkoCHol.

Jesteśmy też głupimi moCHerami, myslałyśmy, ze o alkohol chodzi.
Dziwne to, ze po szklance zimnej wody nie ugasisz pragnienia, a po piwie tak. I pierwsze slysze, ze po piwie sie nie biega siusiu.
Ale ok. Jestem moher, dziwny moher. Moge byc nawet i mocher :D
ze smiercia lóżeczkową tez jest wiadomo co ja powoduje , tylko dokleja sie do "syndromu smierci łóżeczkowej" wiele innych nieokreslonych rzeczy. bo smierc lozeczkowa jest jedna i wiadomo czym spowodowana (faza rytm delta, podczas snu w ktorym niedojrzały U.N.(opuszczka) "zapomina" oddychac), a syndrom ma wciagniete pod siebie wiele roznych rzeczy,
tak samo z FAS wiadomo ze powoduje kilka schorzen,ktore łączą sie lub powodują nastepne - jednnak nie mozna powiedziec ze dysortografia dziecka czy ktorekolwiek pojedyncze schorzenie (wchodzace w sklad FAS) jest w wyniku alkoholu - bo FAS to zespół ktory cechuje sie roznymi objawami. wiem ze nie mozna wykluczyc ze to spowodowal alkohol, jednak mowimy tu o piwie niskoalkocholowym(karmi)lub bezalkocholowym (Lech FREE,czy to co dala kolezanka linka) pite powoli i raz na jakis czas( nie raz dzienie , powiedzmy ze gora raz na miesiac) ktory nie wprowadza do organizmu dziecka zadnego alkoholu bo wszystko odrazu pozostaje w wątrobie(dzieki zyle wrotnej) i nie przedostaje sie dalej do dziecka, bo to znikoma ilosc alk.

popieram ze picie codzienne to nie jest pozytywne zjawisko nawet piwa bezalk.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zakończę polemikę bo widzę, że jestem mega sfrustrowana swoim życiem. Przede mną bardzo dużo, ale i równie wiele za mną. Nigdy nie wiesz z kim prowadzisz dialog i co ta osoba przeżyła.
Powodzenia!
nie musze szukac bo wiem ciekawe ja ci maz wyjdzie na integracyjny zjazd a ty bedziesz miala tyg dziecko przy piersi to tez powiesz ze norma twoja sprawa ja widze duzo podobienstwa ale kwestia przezyc i wiedzy zyciowej .powodzenia bo duzo przed toba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
...a ja jestem zakupoholiczką ;-)

Bardzo.....kosztowny nałóg :-/
Nie będę się wspierać z Tobą ile przeżyłam. Trochę wiedzy nabytej wystarczy do stwierdzenia, iż nałóg nikotynowy, alkoholowy oraz seksoholizm z medycznego/psychologicznego punktu widzenia są zupełnie od siebie różne i wymagają diametralnie różnego leczenia. Niestety nałóg nałogowi nie równy.
Poszperaj trochę w necie w innym celu niż forum trojmiasto.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

do góry