Widok

Plamienie implantacyjne

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam czy któraś z Pan miala krwawienie implantacyjne? Ile trwalo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cześć, od czterech dni mam lekkie plamienie. I bóle krzyża i podbrzusza. (@ zawsze mam dość obfite). Dzisiaj robiłam test wyszedł negatywny. Sprawę z określeniem dnia spodziewanej miesiączki utrudnia fakt, że 31/03/2020 miałam łyżeczkowanie po poronieniu niepełnym. 28/04 lekarz na kontrolnym USG widział pecherzyk 19mm i "okazałe" Endometrium powiedział, że owu mogła już być lub będzie lada dzień, jeśli chcemy możemy próbować. (Jako, że tydzień przed wizytą u ginekologa robiłam beta hcg i wynosiła ponad 130 założyłam, że nie ma szans na owu i ciążę w tym cyklu. Pozwoliliśmy sobie z mężem na chwilę zapomnienia na kilka dni przed wizytą u lekarza i dzień po. Po tygodniu pojawiło się to dziwne plamienie.. Przed poprzednią ciąża implantacja trwała dwa dni i ledwie była odczuwalna i zauważalna. Wtedy po kilku dniach po tym plamieniu (myślałam, że róż reguł ów ała się @) wykonałam test i pojawiła się delikatna kreska a na drugi dzień potwierdziła to beta hcg 460. Mam cichą nadzieję, że i tym razem się udało. Za kilka dni dla samej siebie zrobię test z krwi żeby zaspokoić ciekawość i niepewność.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie wyszedł na kilka dni przed okresem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Termin miesiączki mam 12 mają wiec jeszcze za wcześnie na testy
Ty zrobiłaś test?

Tam któraś z dziewczyn pisała, że miała 2 kreski, ale druga zniknęła. Ja tak miałam przy ciąży pozamacicznej. Po poronieniu, beta po 48h spadła mi o połowę z 600 na 300, lekarze stwierdzili poronienie samoistne. Po 2 tygodniach, kontrola bety. Beta wynosiła ponad 1000. Trafiłam do szpitala, na usg pusto. Nie ma nic. Lekarze w szoku. Cały sztab lekarzy ginekologow mnie badalo, nawet profesor od in vitro. Bo beta mi spadała mniej więcej o 20 pkt, ale macica pusta. Dopiero po 3 dniach pobytu w szpitalu pojawił się mój zarodek. Niestety w jajowodzie. Na drugi dzień z samego rana trafiłam na stół operacyjny.

Kolejna pisała, że na objawy za wcześnie. Nieprawda. Już w 3. tygodniu mogą być objawy. Częste oddawanie moczu czy tkliwe piersi, u mnie dochodzi senność. Często śpię. I tak miałam w każdej ciąży. Z pierwszą córka, przed poronieniem i przy ektopowej
Gratuluję, wszystko będzie dobrze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Beta wzrosła prawidłowo, wynik 271 z haczykiem. Byłam 5 dni przed miesiączka. Test zrobiłam na 2.dzień plamienia. Z racji, że u mnie okres jest bardzo obfity, więc wiedziałam, że coś jest nie tak. Dodam tylko, że mam córkę rodzona w 2013 roku. W ciąży z nią nie miałam żadnych plamien, kompletnie nic. Ciąża jak marzenie. Dopiero od zeszłego roku, kiedy zdecydowałam się na drugie, zaczęły się wyboje.
Proszę daj znać jako był wynik, musisz być dobrej myśli, będzie dobrze!!!!!!

Twat zrobiłaś podczas plamienia czy po? Ile byłaś przed planowana moesiaczka?
Cześć dziewczyny. W zeszłym roku, przeszłam poronienie i laparoskopie ciąży ektopowej. Na 5 dni przed @, zaczęłam mieć uplawy zabarwione krwią. Zrobiłam test. Pozytywny. W poniedziałek robiłam bete, wynik 50.6. Teraz czekam na drugi wynik. Tak bardzo się boję, że znowu coś będzie nie tak. Plamienie trwało 4-5 dni. Dosłownie takie malutkie było. Jestem pełna nadziei. Najgorsza jest niewiedza, bo nie znaleziono u mnie przyczyn, które najczęściej są skutkiem ciąży pozamacicznej. Mam 30 lat, stres jest większy, bo wiadomo z wiekiem trudniej o ciążę.
Ja poczekam do dnia miesiączki, jeszcze aż 5 dni więc test mimo ciąży może nie wyjść :)
Test negatywny a plamienie zmieniło się w krwawienie :( powodzenia
Kiedy planujesz zrobić test ? Ja już nie mogę wytrzymać i chyba zrobię jutro.
Obyśmy doczekały się tej wspaniałej nowiny, trzymam kciuki :D
Ja też @ powinnam dostać we wtorek. Od wczoraj brązowe plamienie a wcześniej lekko różowy śluz. Jeszcze nie robiłam żadnych badań. Czekam jak się rozwinie.
Dzis po okresie ani śladu, strasznie boli mnie głowa i czuję się przeziębiona, cykle mam reguralne wiwc powinnam dostać dopiero we wtorek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak wyglądało to plamienie? Ja dostałam. W 19 dniu cyklu 1 dzień był lekki, drugi bardziej obfity, dziś 3 i jest końcówka i bol brzucha
Ja mialam plamienie implantacyjne 5dni po owulacji. Owu potwierdzona usg co do dnia. Niby implantacja jest najszybciej po 6 dniach. U mnie byla po 5. W 7 tygodniu bylam na usg i niby ciaza tydzien mlodsza ;)
A mnie nie. Dziś byłam u mojego lekarza. Prawdopodobnie rozlegulował mi sie cykl. Jeśli przyjdzie miesiączka to na 4 mc tabletki antykoncepcyjne. Czego nie chce. Ale co mam zrobić. Jeśli się chce mieć upragnione dziecko.
Niestety miesiączka się rozkręciła, tyle że nie ma żadnych skrzepów jak zawsze
Cześć Marika. Ja też tak miałam. Ale okazało się że mi miesiączką poprostu nie przyszla. Jutro do gino i sądzę ze będą leki na wywołanie jej. Ja się staram juz rok z przerwa bo porobiłam.
Mam nadzieję że u Ciebie to będzie plamienie implantacyjne.
Witam, jest tutaj ktoś jeszcze? Z mężem staram się o dziecko już 2 lata, wszystko z nami ok, zawsze moje cykle są 27 dniowe.. Dostałam plamień 19 dnia cyklu 8 dni przed miesiączka i boli mnie brzuch, czy to może być plamienie wskazujące zagniezdzanie zarodka? Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry