Widok

Pływanie z delfinami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie ,zastanawiam się czy któraś z Was mamy była na takiej wyprawie
i gdzie . Czy warto się wybrać ?

Mam wybrane miejsce jednak nie do końca jestem przekonana co do wyboru. Poproszę o opinię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja nie byłam ale chętnie bym się czegoś dowiedziała, gdzie masz upatrzone miejsce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja slyszalam relacje z wyprawy do Meksyku. Widzialam tez zdjęcia (robione przez obsluge) super sprawa. Plywalo się z delfinami, na delfinach, 2 delfiny podpieraly piety i "plywalo" się na stojąco... raczej było wszystko co można obejrzeć w tv.
Wiem ze można w portugalii :]
Ja plywalam w Egipcie i na Kubie. Niesamowite przezycie i zdjecia ktore mam w ramce i prawie codziennie usmiecham sie na ich widok.
Delfiny sa niesamowite a plywanie z nimi od zawsze bylo moim marzeniem.
Tylko woda jest strasznie zimna :):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znajomi pływali jak byli w USA, zastanawiałam się czy można gdzieś w Europie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Europie można,przecież Portugalia jest .
Asia słyszałam ,że w Egipcie to tylko wypływając w morze ?
Chodzi mi raczej o takie pływanie jak pisze as .Bezpośrednio z delfinami.
Na Meksyk mnie nie stać,ale słyszałam o Portugalii właśnie i o Turcji .
Czy ktoś był?
Biedne umeczone delfiny! Trzymane w niewoli. Juz naprawde nie ma innch rozrywek na swiecie??? Bylam w meksyku i widzialam w jakim stanie sa delfiny na koniec dnia. Tylko nie piszcie ze maja super warunki i to dla nich zabawa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy na pokazach w Torvajanice i wiem,że tam też można popływać z delfinami.
Temidartemida w Egipcie w delfinarium przed pokazem sie umowilismy. Nie wyplywalismy w morze :)
Surin ....Biedne umeczone delfiny! Skoro one takie umęczone,to
Greenpeace by sie tym zajął . I po co w takim razie szłaś na pokaz?
Niestety nie mam na razie ,żadnego innego marzenia tylko właśnie
pływanie z delfinami.
Jak to sfinalizuję ,znajdę nowe i też będziesz miała jakieś żale.

Ja znalazłam oceanarium z możliwością pływania z delfinami/ rekinami w Turcji . Oferta za 40min to 100-120euro.
POPROSZĘ O INFO OSOBY KTÓRE PŁYWAŁY czy to jest dobra cena?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tak, zająłby się zwłaszcza w Egicie gdzie każdy robi co chce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
kkasia ,ale ja piszę o Europie ,nie o Egipcie który jest w Afryce.
Interesuje mnie tylko Europa . Zastrzeżenia można mieć do Ukrainy /na Krymie .Nie dość że pieniądze straszne trzeba wydać ,to warunki
dla zwierząt są raczej nie ciekawe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie bylam na pokazie a w parku wodnym- naturalne akweny wodne xel-ha. Obok byl basen gdzie plywalo sie z delfinami. Greenpaleace nie zajmuje sie malymi sprawami i bylaby to.walka z wiatrakami bo na swiecie jest wiele takich miejsc ktore po przykrywka dbania o delfiny wykorzystuja je.
Smutne, ze masz marzenie poplywac z ssakiem w niewoli. Tania rozrywka...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety nie mam na razie ,żadnego innego marzenia tylko właśnie
pływanie z delfinami.
Jak to sfinalizuję ,znajdę nowe i też będziesz miała jakieś żale.

Ty naprawdę istniejesz? bo ostatnio szukali na chętnych w podróż w kosmos? może to będzie Twoje następne JEDYNE marzenie? pusto jak w próżni...:|
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Smutne, ze masz marzenie poplywac z ssakiem w niewoli. Tania rozrywka...

i to jedyne marzenie... jaka rozrywka - tacy ludzie... tania rozrywka -...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jaga skoro chcesz latać w próżni ,to się sama zapisz na lot w kosmos.
Napisałam ,iż jest to obecne moje marzenie .
Wróciłam właśnie z Hiszpanii gdzie ten pomysł się narodził
po wizycie w delfinarium

Skoro cię nie stać na wyjazd to nie komentuj .
Jakie komentarze ,takie osoby .
I te durne wywody pod płaszczykiem dobroci i użalania się nad delfinami. Dla mnie twoja pisanina jest tanią rozrywką.
Zawsze znajdzie się osoba na tym forum zawistna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zawistna?? Za masz 120 euro na plywanie z delifinami. No tak bogata jestes i wow bylas w hiszpanii. Szok!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Surin odpowiedź była do Jaga.
Dzisiaj od 2 w nocy wypisuje w kilku postach takie głupoty
że mnie to bawi.

A skoro nie umiesz liczyć to gratulacje .Trzeba dojechać na miejsce,
gdzieś mieszkać i coś jeść ,za 40 min wywalić 120euro.
Oczywiście jeszcze inne wydatki. Nie jestem bogata ,ale stać mnie
na spełnianie moich marzeń czego niektóre z was nie mogą strawić.

Pytanie jest jasne i wyraźnie skierowane do osób które pływały
z delfinami .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
ludzie zawsze byli zawistni i beda, smutne to , ale na no to nie ma lekartswa. Ja tez zawsze o tym marzylam i co z tego? poki co mnie nie stac , ale jesli bedzie to chetnie sie wybiore w taka podroz gdzie oczywiscie zabiore moja corke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja dlatego nastawiam się na Turcję która jest dosyć tania.
Zostawiam adres stronki http://www.plywaniezdelfinami.pl/turcja-alanya.
W dalszej części są inne propozycje dla bardziej zasobnych finansowo.

Są też informacje na temat delfinoterapii.
Planuję termin wypadu na październik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Temida, a myślisz, ze Turcja jest bardziej cywilizowana niż Egipt ? To się zdziwisz.

Czy ty wogóle wiesz coś na temat delfinów ? To sobie poczytaj http://czydelfinoterapia.pl/artykuly/zagrozenia-wynikajace-z-agresywnych-zachowan-delfinow/. Szkoda tylko dzieci, bo powinny gryźć drodziców. To jest tylko przykład w necie znajdziesz więcej.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Temida, a myślisz, ze Turcja jest bardziej cywilizowana niż Egipt ? To się zdziwisz.

kkasia znam Turcję dosyć dobrze ,więc się nie zdziwię .
I nie tylko tą "turystyczną"
O delfinach też trochę wiem ,dlatego
nie skorzystałam z opcji "pobytu z delfinem" w Hiszpanii .

O Egipcie nie wspomnę ,bo niektóre osoby na tym forum
były w dwóch różnych miejscowościach i już są ekspertami od tego
kraju.

Najgorsze jest to,że jakoś nikt nie umie zrozumieć,że ja chce przeżyć
coś naprawdę ,a nie oglądać w necie.
Tak samo było z moimi znajomymi latającymi w piątkowe popołudnia tanimi lotami w rózne miejsca świata i wracąjacymi w poniedziałek
do swoich miejsc pracy.
Co z tego,że w weekend wydali 2000-3000zł .
To ich pieniądze,to ich pasje. I to nie jest tania rozrywka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Matko takie zawistne moga byc oczywiscie tylko kobiety.
Biedne delfiny?? Mozemy rowniez powiedziec ze biedne konie, psy biegajace w zaprzegach itd itp. Biedne zwierzeta w cyrku czy w zoo a jednak kazda z Was pewnie nie raz byla.
Biedna krowa czy kura ktora trzeba zabic bo przeciez chyba wiekszosc z Was je mieso!!!
Uwielbiam takie hipokrytki, wielkie obronczynie zwierzat a w szafie buty i torebki ze skory. Zenada !!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
hahaha Asia nic dodac nic ujac :)
sprostuję, bo zalatuje próżnią jednak.
moja wypowiedź dotyczyła "górnolotności" autorki wątku i jej jedynego marzenia (choć do delfinów oczywiście nic nie mam), na wakacje mnie stać, na południe europy nie wybywam (aczkolwiek za nastoletnich czasów zwiedziłam), bo obecnie wolę zdecydowanie bardziej egzotyczne klimaty (m.in.mniej nowobogackich polaków, których w końcu stać na wakacje za granicą...) - gdyby ktoś zarzucał zawiść.
aha, niektórzy w nocy pracują, nawet jak nie muszą (czytaj: niektórzy pracują, bo mają pracę która sprawia im przyjemność, nie żeby zarabiać kasę na pływanie z delfinami, ale to już pewnie wyższa filozofia, tylko dla wtajemniczonych wybrańców...).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Biedna jago .Naprawdę ci współczuję.
Osobie która pisała o kłopotach z developerem
odpisałaś ,że jest ambitnym Kowalskim który chce
mieć apartamenty na kredyt .
Do słoiczka gerbera też się przyczepiłaś i do wielu,wielu wątków.
Jeżeli to jest "twoja praca" nocna, to naprawdę mi cię szkoda.

A wracając do tematu wyjazdu , to marzenia są by je spełniać.
Nie łąpię wielu srok na raz. Jedno spełnione marzenie.
Następne marzenie które można zrealizować.
Skoro tego nie umiesz zrozumieć to jesteś małostkowa.

obecnie wolę zdecydowanie bardziej egzotyczne klimaty (m.in.mniej nowobogackich polaków, których w końcu stać na wakacje za granicą...) - gdyby ktoś zarzucał zawiść.

Egzotyczne klimaty przede mną ,jeżeli będziesz chciała pooglądać reportaż z Wietnamu i Hanoi zapraszam w listopadzie do kontaktu
ze mną .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jezuuu dziewczyny dajcie na luz,większości delfinom taki kontakt z człowiekiem sprawia przyjemność.
Co z wami ludzie?Naprawdę tak waz żal d*pę ściska,że ktoś ma lepiej?
Argument by potępić marzenie autorki wątku,że szkoda biednych ssaków uważam za przesadzony.
Zasada jest prosta - Żyjcie i dajcie żyć innym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wg mnie czekolada zasada jest jeszcze prostsza :

ŻYJE SIĘ TYLKO RAZ .JEŻELI KOGOŚ NIE KRZYWDZISZ
SWOIM ZACHOWANIEM ,TO JESTEŚ DOBRĄ OSOBĄ.

Co z wami ludzie?Naprawdę tak waz żal d*pę ściska,że ktoś ma lepiej?

Jak zwykle ,przecież to mentalność typowo polska .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyglądam się. 8-I
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też mi się wydaje że ten jad to z zazdrości....jak zawsze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dziewczyny, czy wy naprawdę jesteście tak naiwne i wierzycie w te piękne slogany głoszone przez Delfinaria?

Tu jest strona http://delfinaria.pl zapoznajcie się, a potem będziemy dyskutować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na tej stronie znajduje się również filmik jak delfin atakuje ......seksualnie nurków, ale bałam się wstawić link żeby admin zawału nie dostał.
Kilka lat temu byłam w Meksyku na wycieczce.
Miałam możliwość m.in. popływania z delfinami, ale nie gustuję i nie wesprę finansowo takich inicjatyw.

Z prostej przyczyny: miejsce delfinów jest na wolności - tam są naprawdę szczęśliwe. To dzikie zwierzęta.
Niestety niektórzy mają dziwne upodobania: jedni chcą mieć delfina, inni tygrysa czy wilka ewentualnie krokodyla, pytona itd.
I guzik ich interesuje dobrostan zwierzęcia, oni chcą i basta!

W ogóle w tym wątku panuje ciekawy "fenomen' gdy ktoś wyrazi krytykę to od razu pada stwierdzenie, że jest "zawistny" lub go "nie stać".
A co to ma do faktów, niewygodnych i skrzętnie ukrywanych przez właścicieli delfinariów, jak choćby te molestowanie seksualne, agresja, czy wysoka śmiertelność i krótkowieczność zwierząt w niewoli?
Delfin jest wytworem natury, a nie człowieka, jak pies, kot czy koń.
Niewola wpływa destrukcyjnie na niego, szczególnie tresura, mała przestrzeń.

Na tej stronie znajduje się również filmik jak delfin atakuje ......seksualnie nurków, ale bałam się wstawić link żeby admin zawału nie dostał.
==
Ja wkleję:

http://www.youtube.com/watch?v=IlaZis3KQl8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Lz0yMcJDwIw

"Napalony" delfin, nie no mój Dziadek to by to skwitował słowami "Tego jeszcze w kinie nie grali :D"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę trzymać się tematu wątku: piszę to w szczególności do użytkowniczki 'jaga' i 'temidartemida'.
adminie, jeśli usuwasz moją wypowiedź (która de facto jest odpowiedzią na wypowiedź innej osoby, skierowaną do mnie), pod pretekstem niezgodności z tematem wątku, to konsekwentnie usuń także wypowiedź, na którą odpowiedziałam. logika by tego wymagała. chyba, że usunąłeś ją jednak ze względów personalnych, co jest niezgodne z regulaminem?
Żadne akwarium, żaden basen, jakkolwiek byłby przestronny, nie zapewni warunków oddających środowisko morskie. I żaden delfin, zamieszkujący taki zbiornik, nie będzie w stanie funkcjonować w nim normalnie.

Jacques Yves Cousteau najsłynniejszy odkrywca i badacz podmorskiego świata

Zdanie to podzielają nie tylko osoby zajmujące się zawodowo badaniem oceanów, ssakami morskimi i ochroną delfinów. Przeciw delfinariom i trzymaniu delfinów w niewoli jest zdecydowana większość ludzi. Bardzo znamiennym przykładem jest tu społeczeństwo Hiszpanii. W Hiszpanii jest najwięcej delfinariów z wszystkich krajów europejskich aż 11. Trzymanych jest w nich 90 delfinów, 2 białuchy i 6 orek. Zlokalizowane są głównie w rejonach turystycznych. Badanie opinii publicznej w Hiszpanii w 2011 roku pokazało, że 77% respondentów jest zdecydowanie przeciw trzymaniu delfinów w niewoli. Aż 92% preferuje wprowadzenie zakazu odłowu i więzienia delfinów a 87% zgadza się z twierdzeniem, że delfiny są szczęśliwsze w warunkach naturalnych.

Powiązane wpisy Kolejne miejsce niedoli delfinów w Egipcie
Jeśli wybieracie się do Egiptu, będziecie w okolicach Hurghady, w Makadi Bay i myślicie o Dolphin World, koniecznie przeczytajcie, co pisze na ten temat HEPCA wiodąca egipska organizacja zajmująca się ochroną Morza Czerwonego. Oryginaly tekst TUTAJ Zabijanie delfinów dla Twojej rozrywki Niedawno świat obiegły wieści o kolejnym skandalu związanym z niewolą delfinów w Egipcie, tym
Warunki życia zwierząt w niewoli nie ma co być naiwnym
Zdrowy rozsądek i elementarna wiara w profesjonalistów podpowiadałyby, że w wyspecjalizownaych ośrodkach dla zwierząt, takich jak oceanaria czy ogrody zoologiczne, zapewnia się właściwe warunki bytowania dla zwierząt. Nic bardziej mylnego! Nie ma co się łudzić, że delfinaria są wyjątkiem i spełniają właściwe normy. Przecież nawet znane i wydawałoby się powszechnie szanowane ogrody zoologiczne i ich
Nie zgodzę się z tym. Prywatne wycieczki nie są związane z tematem wątku.
Dobra..dobra każdy żyje jak chce.
Ja tylko jeszcze zapytam te obrończynie dlaczego zatem chodzicie z dziećmi do zoo albo do cyrku ??? I jeszcze się z tego smiejecie,sprawia Wam to przyjemność,a tu dziewczynie wjechaliście bo chce pływać z delfinami. Dla mnie hipokryzja i tyle.

Amen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
o prywatnych wycieczkach wpierw napisała ter...coś tam i zasugerowała bym się do Niej po reportaż zgłosiła. odpowiedziałam na ten post. proszę czytać uważniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do cyrku nie chodzę, do zoo, owszem. ale nie uważasz ze jest różnica, pomiędzy oglądaniem zwierząt, a "wykorzystywaniem" ich fizycznie, często wbrew naturze? (delfiny w naturalnym środowisku raczej nie są "rikszami" do obwożenia ludzi).
nie chodze do zoo i cyrku. nie interesuje mnie tak niski poziom rozrywki gdzie moge popatrzec na umeczone zwierzeta. na swiecie jest tyle innych atrakcji wystarczy chciec je zobaczyc...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Boże jaga ale Ty przesadzasz,jakie wożenie ludzi przez delfiny???

No nie,w zoo w małych klatkach zwierzęta się nie męczą,a biedne delfiny mają najgorzej,wpadasz ze skarajności w skrajniść.

A filmy z delfinami ogladasz?Pewnie tak i co? Też się męczą przy produkcji.

Słuchaj ja nie próbuję Cię przekonać,każda strona ma rację,bo kij ma dwa konce,uważam jednak że agresywne naskakiwanie na autorkę nie ma sensu,to nie fair wsiąść na kogoś jednocześnie samemu korzystając z rozrywek jakie dają zwierzęta i to nie tylko delfiny.

Jałowa dyskusja i tyle.
wożenie, pływanie - co za różnica?

No nie,w zoo w małych klatkach zwierzęta się nie męczą,a biedne delfiny mają najgorzej,wpadasz ze skarajności w skrajniść.

śmiem twierdzić, że jednak jest różnica, a zwierzęta w zoo, w klatkach nie mieszkają, klatki są do ekspozycji. Akurat znam ekipę jednego zoo, są to ludzie, którzy pracują tam, bo kochają zwierzęta (mają fachową wiedzę na ich temat), opiekują się nimi, przyjmują porody, świętują narodziny kolejnych maluchów, śpią, jak chorują, żeby podawać lekarstwa...raczej z komercyjnym nabijaniem kasy przez właścicieli delfinariów ma to niewiele wspólnego.

Słuchaj ja nie próbuję Cię przekonać,każda strona ma rację,bo kij ma dwa konce,uważam jednak że agresywne naskakiwanie na autorkę nie ma sensu,to nie fair wsiąść na kogoś jednocześnie samemu korzystając z rozrywek jakie dają zwierzęta i to nie tylko delfiny.

oczywiście, że nie przekonasz mnie, nie jetem chorągiewką na wietrze. najbardziej w tym wątku uderzyła mnie"pustość" autorki. jakim trzeba być prostolinijnym i małostkowym człowiekiem, by jedynym marzeniem było pływanie z delfinami! chyba nikt, kto czytał mnie w różnych wątkach nie ma wątpliwości, że takie aspekty uderzają mnie najbardziej:) a dyskusja uważam jak najbardziej niejałowa...
Najbardziej w tym wątku uderzyła mnie"pustość" autorki. jakim trzeba być prostolinijnym i małostkowym człowiekiem, by jedynym marzeniem było pływanie z delfinami!.

Najbardziej zdanie to świadczy o twojej kulturze osobistej.

Jak byś miała chore dziecko i szukała pomocy ,to byś słonia" zaprzęgła"
do pomocy w jego rehabilitacji.
A nie,niestety nie przecież męczyłabyś słonia.

http://www.plywaniezdelfinami.pl/delfinoterapia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry