Widok

Podróż samochodem 8 miesiąc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was odbywała długą podróż samochodem powyżej 32tyg. ciąży? Ja rozpatruję wyjazd ok.6godz. samochodem oczywiście o ile z ciążą wszystko będzie ok, ale zastanawiam się czy usiedzę tak długo w aucie i czy to moze wpłynać np na pojawienie się skurczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jechałam w okolicach 7 m-ca w podróż ok 8h na wesele :D generalnie to wszystko zalezy od tego jak ciaza przebiega - mnie lekarz puscil twierdzac ze nie ma zadnych przeciwwskazan. Tylko kazal jechac bez szaleństw na drodze no i w miare mozliwosci omijac dziury na drodze :D czesto sie zatrzymywalismy na siusiu :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeździłam w poprzedniej ciąży 7-8 miesiąc
bez problemów...druga sprawa, ze mam wygodne auto i mogłam sobie tak dopasować ułożenie fotela, ze było mi wygodniej niż na sofie w domu ;)
jak najbardziej może wpłynąć, szczególnie nasze polskie, dziurawe drogi...
ja bym nie jechała ale najlpiej zapytaj się lekarza.
Ja myślę że można ;) W 32 tygodniu jechałam pociągiem 600 km na komunię brata ;) w 36 jechałam 300 km na mazury pociągiem, i wracałam 2 tygodnie później samochodem (czyli 38 tydzień) :) Ja bym jechała - ciąża to nie choroba.
Dokładnie ciąza to nie choroba, jęzeli nie masz żadnych problemów, nie masz ciązy na podtrzymaniu, i nie musisz leżec w domu to smiało mozesz jechac :)
ja jechałam w 29 tyg. 12 godzin, tak jak piszą dziewczyny, jeżeli ciąża jest bez problemowa to nie ma powodu do obaw, wiem powtarzam się ale ciąża to nie choroba :-)))
Oczywiście podróż uzależniam od tego co powie lekarz, ale byłam ciekawa Waszych doświadczeń, ja najchętniej nigdzie bym nie jechała ale mam pewną sprawę do załatwienia , a wiem ,że po porodzie będzie jeszcze trudniej.
ja jechalam w 36tyg co prawda "tylko" jakies 250km i mimo ze ciaza przebiegala bezproblemowo i bardzo dobrze sie czulam bylo mi mega niewygodnie
od siedzenia strasznie bolal mnie brzuch moze mial na to wplyw samochod ktory nie nalezal do komfortowych

ale dalam rade :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry