Widok

Pokoiki dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak sobie pomyślałam, że może przydałby się taki wątek (przynajmniej mi) gdzie powklejałybyśmy inspiracje do urzadzenia pokoików dla kruszynek

dziewczyny, które maja już urzadzone pokoiki mogłyby się pochwalić

może macie jakieś namiary na sprawdzonych producentów albo sklepy

które mebelki sa najlepsze i przystępne cenowo

na co zwrócić uwagę przy urządzaniu pokoiku

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no żebys sie wiper nie zdziwiła
moja szwagierka tez tak mówiła a mała Julka ma juz zaraz 2 latka a cały czas z rodzicami w pokoju

My mamy salon +sypialnia, maleństwo bedzie spało z nami w sypialni (w łożeczku), A potem jak bedzie miało ze 3 latka zrobimy mu z Naszej sypilani pokoik :)

ja mam tak samo, ale już teraz, od razu adoptujemy naszą sypialnię na pokoik dla małej, a my się przeniesiemy do salonu...trudno...
Planujemy tak, że w pokoju dziecka będzie stać kanapa, nie chciałabym wstając ciągle w nocy do małej na karmienie budzić mojego M., więc na jakiś czas się wyprowadzę chyba na tę kanapę - do czasu aż nadejdą noce przespane :)

Ja mam osobny pokój dla dziecka i na razie zamierzam tam wstawić łóżeczko. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Jeśli będę dreptać w nocy po kilka razy z sypialni do maleństwa, to zapewne łóżeczko przeniesiemy.

ja na szczęście mam dwa kroki z sypialni do pokoiku :) ale też się zastanawiam czy nie wstawić do pokoiku jakiejś leżanki żeby nie budzić w nocy mężusia

mój M. co prawda przez 2 pierwsze tygodnie będzie z nami w domu, będzie się edukował razem ze mną co i jak :) więc na początku spoko, ale potem jak wróci do pracy to niech sobie w nocy pośpi biedak

ja podziwiam te które mysla ze beda spały w innym pokoju niz dziecko

dlaczego?? przeciez dziecko nie może całe życie spać z rodzicami...im dłużej trzymasz w sypialni tym trudniej później przenieść dziecko do innego pokoju-znam takich rodziców którzy maja teraz problem bo dziecko już się przyzwyczaiło

moja mama zarówno mnie jak i mojego brata szybko przeniosła do osobnych pokojów

a ja znam odwrotne sytuacje
ja tam bede spała z moją dzidzia trak dlugo ja sie da ulatwia mi to posiadanie jednego pokoju

Ja postanowiłam na pierwsze 3-4 miesiace po porodzie przeprowadzić do moich rodziców do domu z ogrodem tam bedziemy mieli jeden pokój wiec bedziemy spać z maleństwem, jednak gdy przeprowadzimy sie do siebie to mam nadzieję że uda mi sie dzidzie już pozostawiać w swoim pokoju.
image
Miło słyszeć, że ktoś mnie podziwia za mój sposób myślenia;)
Napisałam, że nie wiem jak to będzie. Może małe będzie spać z nami w łóżku przez pierwsze tygodnie, może w swoim łóżeczku w naszej sypialni, a może w swoim pokoiku. Jeśli będzie przesypiać całe noce, to nie ma powodu abym była przy nim całą noc. I naprawdę nie przejmuję się tym czy będę swoim wstawaniem budzić męża, on jest tego świadomy, że będziemy mieć dziecko (wspólnie) i czekają nas nieprzespane noce.

he he tez je podziwiam :-))) mój syn ma 3 lata a jeszcze nie chce się wyprowadzić z naszego łózka czasem spi u siebie czasem ze mną (częściej ze mną oczywiscie !) ale on niestety nigdy nie chciał spac w swoim łózeczku na palcach rąk mogę policzyc te noce, które w nim przespał :-)))) . Prawdopodobnie latem oddamy mu pokój całkiem ale i tak zostawie w nim łozko szersze bo juz przestałam sie łudzić, że bedzię tak całkiem sam spał .............wiem jedno do 18-tki napewno mu to przejdzie hihihih
A miał takie piękne łózeczko, pościel, matka sie przed porodem tak przejmowała jak wy teraz żeby tak "piknie było " a on to wszystko poprostu olał i wolał spać" w kupie " hehehe. A tak naprawde to jest tak, ze najpierw ty śpisz z dzieckiem bo jest ci wygodniej - nie trzeba wstawac wciąż, czujesz jak oddycha i sama śpisz spokojniej , potem zaczyna się ząbkowanie więc maluch znów ląduje w waszym łóżku, potem mama idzie do pracy więc nocne wstawanie jest zupełanie nie na miejscu bo chcesz sie wyspać do pracy i oczywiście dziecko znów ląduje dla wygody we wspólnym łóżku.
Tak było u nas i powiem teraz z perspektywy czasu, nie ma co żałować że sie nie ma osobnego pokoju dla maluszka bo on i tak na niewiele sie przydaje :-)) na początku ale pokoik taki napewno sie przyda kiedy dziecko wejdzie w wiek przedszkolny a potem szkolny. A tak naprawdę to ja nie mam nic przeciwko spaniu z małym dzieckiem wiadomo, że ono potrzebuje tej bliskości ....tak to własnie jest.
Dokładnie a jak do tego dochodza jakies choroby to dziecko tez spi z rodzicami

pewnie u wiekszości zycie to zweryfikuje

no to jestem chyba jedyną przeciwniczką spania dziecka z rodzicami :)

nie jesteś jedyna;)
Ale okaże się w praniu jak to będzie.

Ja chciałabym aby dziecko spało w osobnym pokoiku.

Może tam być łóżko dla rodzica - takie na wszelki wypadek.
Ale nie brałabym tam dziecka.

wiper, ja tez mam nadzieje że nie będe spała z maleństwem bo rodzice chociaż noce powinni mieć dla siebie
image
popieram, jak już mała będzie w nocy spać, to wolałabym wtedy wtulić się w ramiona męża i pofikać sobie potem od czasu do czasu :)
ale faktycznie jak to będzie to się dopiero okaże :)

byłam ostatnio u znajomych, którzy maja 5 miesięczną córeczkę, która już od miesiąca urzęduję w swoim pokoiku :)

Spaliśmy z synkiem przez około 2 miesiące... Z początkiem roku śpi we własnym łóżeczku (moje postanowienie noworoczne), ale w tym samym pokoju co my. Dzięki temu, słyszę w nocy kiedy się budzi i woła jeść ;-) Jak będzie przesypiał całą noc, powędruje na noc do swojego pokoju.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry