Widok

Pokoiki dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak sobie pomyślałam, że może przydałby się taki wątek (przynajmniej mi) gdzie powklejałybyśmy inspiracje do urzadzenia pokoików dla kruszynek

dziewczyny, które maja już urzadzone pokoiki mogłyby się pochwalić

może macie jakieś namiary na sprawdzonych producentów albo sklepy

które mebelki sa najlepsze i przystępne cenowo

na co zwrócić uwagę przy urządzaniu pokoiku

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się np marzy taki pokoik

image

białe łóżeczko to nie problem, ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniej komody z blatem do przewijania, wszystkie które znalazłam mają jakieś koszmarne ceny :/

W Ikei jest biała komoda z blatem do przewijania. Może nie jest zachwycająca, ale całkiem ok.
wiem, że jest w Ikei ale ona ma tylko otwarte półki..a ja nie lubię jak mam za dużo rzeczy nz wierzchu

Faktycznie, drogie te białe komody

na allegro jest taka:

http://allegro.pl/item305565379_komoda_przewijak_biala_super_solidna_.html

Chyba mówisz o Hensviku, a ja mam na myśli Hemnesa:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59838766

Na żywo się nie przyglądałam, ale meble z serii Hemnes zwykle lepiej wygladają w realu.
Hensvik mi się bardziej podoba ;) a tej rzeczywiście nie zauważyłam
dzięki Agatha, musze ją obejrzeć na żywo

ta komoda jest śliczna, ale cena porażająca :/

image

a pokoik dla maluszka ma taki mniej więcej kształt, no może jest nieco szerszy

image

i cąły czas kombinuję jakby tu wszystko poustawiać żeby nie zagracić a wszystko się zmiesciło

image

Ja mam komode z Ikei za 250 pln i jestem zadowolona, jest mega pojemna i można dokupić składane białe pudełka co utrzymują porządek i dzielą w środku szuflady. Przewijak na łóżko za 40 pln, można kupić w każdym dziecięcym sklepie.

no właśnie o tym myślałam zeby kupić zwykłą komodę a przewijak taki na łóżko, ale mama mi zasugerowałaże może wygodniej będzie mieć ten przewijak na komodzie

Musiałabyś miec bardzo głęboką komodę bo dziecko rośnie i 60 cm to minimum, ja mam tyle na łóżeczku i jest mi mega wygodnie. Dziwne są te komody z przewijakami co mają drewniane ograniczniki. Dziecko jak tylko poczuje gołe nóżki i dupinkę,to bardzo mocno fika, tak więc miałabyś poobijane dzieciątko.

Chyba lepsze są te profilowane gąbkowe, obszyte ceratką, mozna kupić na niego pokrowiec na gumce.

Myśle że jak tylko maluszek nie bedzie sie mieścił w przewijaku (ok. 8 mies) to można go usadowić już gdziekolwiek na kanapie.

no i podjęłam decyzję :) zwykła komoda i przewijak na łóżeczko - na pewno taniej mnie to wyjdzie

wiperka, i tak masz szczęście, że masz osobny pokój dla maluszka. W naszym przypadku, jeśli zdecydujemy się na dziecko, będziemy musieli pomieścić się w dwóch pokojach z aneksem kuchennym. Przynajmniej na początku...

ja też mam na szczęście osobny pokoik dla maluszka :) kształt taki jak wkleiła wiper ale szerszy. Na jednej ścianie postawię komodę (zwykłą, bez przewijaka), obok łóżeczko i taki przewijak:

image

a na drugiej ścianie jak na razie stanie kanapa i szklany stolik. Jak na razie wystarczy, w miarę jak będzie rosła to dojdzie jakaś szafa, biurko..... Lubię, gdy pod oknem nic nie stoi i można do niego dojść

pokoik mam już pomalowany na kolor miodowy. Na allegro wynalazłam takie dziecinne naklejki na ścianę, zwierzaczki itd. będą fantastycznie wyglądać i z pewnością ożywią po prostu miodowe ściany.....Ale to dopiero, jak będzie już łóżeczko i całą reszta.
A kiedy wy zaczynacie urządzać pokoik? Bo my planujemy zacząć zakupy od marca, ale nie wiem, czy nie za wcześnie.....

zazdroszczę dziewczyny osobngo pokoju dla dziecka...

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Madziorek a gdzie takie przewijaki można kupić??

na allegro wypatrzyłam. Kosztują ok. 150 zł. Fajne są te półeczki, wielka oszczędność miejsca w pokoju, zmieszczą się pieluchy i wszystkie kosmetyki i kremiki.....Tylko nakłądkę/ceratkę osobno trzeba dokupić

już znalazłam na allegro... szkoda tylko że w takim kolorze :/ zupełnie mi nie pasuje

mi też ta sosna nie pasuje, bo mebelki będą brązowe. Mój M. zaproponował dwa rozwiązania - zamówimy wcześniej i albo pomalujemy farbą, albo tylko zabejcujemy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry