Widok

Poród Swissmed 3

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam styczniowe mamusie która rodzi niebawem w swissmedzie?
to już 6 kosztuje? ja placilam 5500 w listopadzie zeszlego roku. bardzo mile wspominam, pierwsze rodziłam w państwowym więc porównanie jest brrr lepiej nie mówić... powodzenia;)
a ja załuje ze rodziłam w państwowym, ze byłam taka głupia i słuchałam tych wszystkich mądrych co to w panstwowym im sie udało i pod ich wpływem w koncu nabrałam przekonania ze wszystko bedzie ok...i załowac bede pewnie do konca zycia...wiec mysle ze warto wydac te 6 tys czy nawet 8 czy 10 i nie oszczedzac, bo akurat swoje zdrowie to ostatnia rzecz na ktorej oszczedzac by należało i każdej osobie bede zawsze polecać prywatne placówki...no ale na swoich błędach się człowiek uczy...

i jesli jakims CUDEM bede kiedyyyyys w ciąży to na pewno dziecka nie urodze tylko sobie cc kupie w jakims prywatnym szpitalu
nie, tym razem pytalam powaznie.
aleksandra tylko czeka na" nowe" kobitki ktore chca tam rodzic i kazdą niby przypadkiem tylko pyta :)
heheh wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwałam :) dziekuje :)
jezu dziewczyno twoim zdaniem nie warto ale innych zdaniem warto i nie twój biznes dociekać czy kogoś stać na to, czy chce wydawać tyle kasy więc z łaski swojej sprawdź czy cię nie ma w drugim pokoju i daj odpocząć chociaż w jednym wątku nt. swissmedu
wszyscy wiemy, że masz dwójkę zdrowych dzieci które urodziłaś w państwowym szpitalu więc się ciesz bo znam przypadki, w których w państwowych szpitalach bezproblemowa ciąża miała tragiczny koniec więc nie dziwię się, że niektóre kobietki wolą zapłacić te 6 tys, które jak ktoś już tu wcześniej wspomniał nie jest wielką kwotą w dzisiejszych czasach, i mieć święty spokój
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale ja się tylko zapytałam :)

hehe nie bądzcie takie drażliwe.

zdania pewnie nie zmienie ale liczylam na jakąś normalna odpowiedz czy rzeczywiscie warto.
Taaa aleksandra niby nikogo nie chce atakowac a faktycznie "niby przypadkiem" w kazdym watku o swissie sie udziela czy nam -tym ktorym rodzily i beda rodzic- nie szkoda kasy? jakby ta kasa wychodzila z jej kieszeni :/ ja tez tam rodzilam nie zaluje i polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aleksandra jestes smieszna.

w kazdym nowym watku i porodzie w swiss musisz dorzucic swoje 3 grosze. ze w panstwowym lepiej, za jak mozna tyle kasy wywalic itd

zloz swoj watek pt. super rodzi sie za darmo i tam opisuj swoje przemyslenia. twoje posty ani nikogo nie zniecheca do rodze nia w swiss ani nie zacheca do panstwowego szpitala.

zrozum wreszcie ze 6tys to nie jest mega kasa w dzisiejszych czasach. to nie 100tys zl!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że warto. Z kilku względów - od 36 tygodnia ciąży jest się pod stała opieką ginekologiczną - wliczona w cenę. W każdej chwili można przyjechac zrobić usg, ktg, badania ginekologiczne. Pogadać z położnymi. Po tych kilku wizytach, zawsze w przyjaznej atmosferze, czułam się tam naprawdę zadomowiona i zaopiekowana - myślę że to jest bardzo ważne, żeby czuć się bezpiecznie w miejscu, w którym się rodzi. Sądzę, że te wielogodzinne porody wynikają przede wszystkim z lęku i strachu kobiet.

Sam poród, hm ... przyjechaliśmy o 12:00 w nocy, przywitała nas położna, która była równieże ze mną przy porodzie. Pani Miłosz zdaje się - wspaniała, ciepła kobieta. Zrobiła mi kąpiel, przyniosła ubranie. Po godzinie przyszedł równie sympatyczny pan anestezjolog, dostałam znieczulenie, nawet sobie pożartowaliśmy :-) A o 5 rano synek był już z nami.

Potem wszystko też było bez zarzuty - miałam osobna salę z łazienką, codziennie sprzątaną, pampersy, kremy, podpaski, środki higieny na miejscu wliczone w cenę, pielegniarkę na każde wezwanie, pyszne jedzonko - trzy rodzaje wędlin, serki, łosoś, pieczeń, sałatki, jogurciki codziennie. Mąż w każdej chwili mógł sie położyć obok na łóźku i zdrzemnąć. Mama i teściowa były wtedy kiedy je potrzebowałam. Pani od laktacji spędziła ze mną dosłownie cały pobyt w szpitalu ucząc mnie karmienia piersią - przynosząc rożki, okłady, tumacząc co i jak. Przy tym śmiejąc sie i żartując. A mały dostał najwyższej jakości szczepionki - nie dostępne w innych szpitalach.

Mogę się mylić, ale jeśli tak tchórz jak ja :-) urodził bez problemu i dobrze to wspomina, to każda kobieta poczuje się tam dobrze.
dziewczyny od razu mówqie ze nie chce nikogo atakowac ale naprawde warto zaplacic tyle kasy?

w stosunku do Warszawy to i tak cena atrakcyjna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
rodziłam tam w czerwcu i z tego co pamietam to warto dzwonic po pielegniarke/polozna tym dzwoneczkiem jak sie ma jakies pytania itd. ja tak zadzwonilam aby mi pomogli pierwszy raz zmienic pieluszke i babeczka pokazała mi co i jak --> no i wszystko na spokojnie i milo :)
moja dzidzia sie troszko pospieszyla i juz 9 wyszla:) oczywiscie rodzilam w swissmedzie:) napewno z mezem nie zalujemy tej decyzji!!!!
maz mial spokojna glowe ze jestem pod dobra opieka no i ta cisz i spokoj naprawde duzo daje...
podczas porodu opieka byla swietna!!wszyscy bardzo mili i przyjaznie nastawieni:)
troszke jestem zawiedziona ze nikt po porodzie nie przyszedl i nie zapytal czy mam jakies pytania co do dziecka i moze zeby ktos podpowiedzial co nie co bo w tamtj chwili ja nawet nie wiedzialam jakie moga wystapic problemy...
ogolnie polecam!!!
wrazie pytan prosze pisac chetnie odpowiem:)
hej
Ja trochę żałuję, ze nie brałam swissmedu pod uwagę, bo wydaje mi się ze poród mógł się inacej potoczyć i mogłam urodzić naturalnie a skończył się cięciem, a drugi dziecko chciłabym urodzić naturalnie, ale nie wiem czy pierwsza cesakrka mnie nie dyskwalifikuje z porodu naturalnego w swissmedzie.
Ja mam podobne wrażenia i chyba o to chodzi :-)

Żeby nie musieć pamiętać i wracać do tego - ot zdarzenie takie jak inne. W moim przypadku nawet miłe :-) Z tego właśnie powodu na pewno drugie dziecko urodzę tylko tam.
widze, ze kolejne osoby decyduja sie na swiss :):):) my dopiero 5 miesiecy po porodzie a ja juz nic nie pamietam z tamtego dnia :)
Czy orientujecie się może jak to jest w swissmedzie z kwalifikacją na porud sn jak się miało cięcie, czy jet szansa na to, ze zakwalifikują na poród naturalny?czy któraj z was miała taką sytuację?
sisi05 ja mam termin na 24 grudnia wiec tuż tuż , też rodze w swissmedzie mimo ze to droga impreza będzie :) ale w państwowym jakoś mnie wszytsko przeraża;/ a ty na kiedy się spodziewasz malenstwa ?
Czy któraś z Was ma termin na początek lutego?
do góry