Widok

Potrzebna pomoc...

Kupię Temat dostępny też na forum:
Drodzy Forumowicze!

Niektórzy już pewnie czytali i znają temat, który dzięki wsparciu Admina137 postanowiłam powtórzyć: mianowicie chodzi mi o pomoc dla Pani Elżbiety. Dzięki Wam przed Świętami Wielkanocnymi udało się sprawić by na twarzy dzieciaczków i Pani Eli pojawił się uśmiech. Pomogliście podarowując jej odzież, żywność, słodkości dla dzieciaczków i środki czystości. Za co po raz kolejny po stokroć dziękuje. Ubolewam tylko nad tym że nie jestem w stanie Was dziewczyny wymienić... Niestety sytuacja Pani Eli nie jest tak prosta jak mi się wcześniej wydawało-ale może zacznę od początku. Pani Ela ma czwórkę dzieci: dwie dziewczynki w wieku 9 i 12 lat oraz dwóch chłopców w wieku 6 i 16 lat.Ojciec jest alkoholikiem i nie bardzo interesuje się tym czy matka dzieci ma co do garnka włożyć czy nie. Nie mieszkają razem, czasami w weekend przychodził i rzucał na stół 50 zł ze słowami że nie ma więcej po czym wychodził i wracał pijany robiąc awantury. Pani Ela niedawno straciła matkę która z nimi mieszkała i została całkiem sama ze swoimi problemami. Na rodzinę nie może liczyć czego dowodem jest to że po śmierci mamy rodzeństwo jak sępy rzuciło się na mieszkanie w którym kobieta obecnie mieszka. Wcześniej nikt się mamusią nie interesował ale teraz skoro jest co dzielić wymagają by Pani Ela ich spłaciła jesli chce dalej mieszkać tam gdzie mieszka. Dzisiaj po raz kolejny została odroczona sprawa o alimenty ze względu na to że ojca dzieci aresztowali i mimo prośby pisemnej złożonej przez Panią Elżbietę o doprowadzenie go na rozprawę nie udało się, sprawa została odroczona aż do 20 sierpnia. Kobieta została z niczym. Dostaje zasiłek rodzinny ale wiadomo jakie to są pieniążki. Poza tym jest opiekunką mojej córeczki i stąd ma pieniążki na najpotrzebniejsze wydatki. Staram się jak mogę by jej pomóc ale to kropla w morzu potrzeb. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc tej kobiecie i jej dzieciom. Każda forma pomocy jest dla nich ważna. Przede wszystkim w formie: żywności, odzieży, przyborów szkolnych, środków czystości i higienicznych, pomoc psychologiczna dla całej rodziny jak i pomoc finansowa. Dodam że mieszkanie Pani Eli jest w opłakanym stanie może komuś została jakaś farba po remoncie lub jakiekolwiek materiały remontowe które można wykorzystać na odświeżenie jej mieszkania. Sama niewiele jestem w stanie pomóc ale po pierwszej prośbie i pomocy jaką od Was otrzymałam postanowiłam że spróbuję jeszcze raz. Zdaję sobie sprawę że jest wiele rodzin które tej pomocy potrzebują ale często ludzie rozkładają ręce mówiąc "A co ja sam jeden mogę zrobić" Stąd też mój apel tutaj. Wiem że razem jesteśmy w stanie zdziałać wiele, wystarczy tylko chcieć. Również dzięki namowom Admina137 i Halewicza zdecydowałam się poprosić Was jeszcze raz o pomoc. Za każdą formę pomocy z góry dziękuję.
Hal z żoną byli osobiście u Pani Eli w sobotę zawieźć trochę zakupów, także mogą zaświadczyć jaka jest jej sytuacja.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13
Rozumiem ze jest to rodzina na 100% sprawdzona i rzeczywiscie potrzebujaca? Jesli tak z checia pomoge.
Takich duzych ubranek dzieciecych nie mam, w rodzinie tez nie mam takich dzieci, ale mysle ze znajde jakies ubrania dla Pani Eli. Napewno tez kupie troche artykułów higienicznych i chemii, jedzenia i slodyczy dla dzieci. Tylko czy ktos bedzie w Gdyni zeby to odebrac? Ewentualnie w weekend bede w Gdańsku, moge komus podrzucić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kasia31 z checia i ja skorzystam z Twojej propozycji i podrzucę ci paczke dla rodziny Pani Eli. Napisz tylko prosze gdzie.
postaram się zaopatrzyć w materiały piśmiennicze itp. bo ubrań z tego co widze bedzie dostatek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz napisac na gg 6034711
Po za rzeczywistą pomocą materialną jaką tu reprezentujecie to warto również uwzględnić sąd i MOPS. Może jakieś inne organizacje, które mogą pomóc. Np. jakąś poradnie z darmowymi poradami prawnymi?
Pani Ela już ma profesjonalną pomoc prawną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam :) Pani Ela ma zapewnioną pomoc prawną-nie będę palcem pokazywała dzięki komu ją ma ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nasimento, mąż dzisiaj zawiózł do cioci dwa worki z ubraniami. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc.
Witam, tak sobie spojrzałam a że nie mam za wiele czasu to nie bylam w stanie przeczytać wszystkiego. mam sporo ciuchów dla dorosłych (dziewczyn) - rozmiar 36-38 - nie są zniszczone, może nie z tego sezonu ,ale są ok. Chcialam pogadać z księdzem czy u nas ktoś nie potrzebuje, ale jeżeli by się przydały to z chęcią oddam tu. Do tego jakieś żelazko, suszarka do włosów itp. proszę o kontakt: grecja88@gmail.com
dziewczyny,z własnego dośwaidaczenia wiem,ze żywność długoterminowa też nie zawsze wystarczy,pewnie i jakiś kawałek mięsa,kurczak czy coś w tym stylu przydało by się pani,by obiad zrobić,świeże warzywa itp...
ja niestety za daleko mieszkami i możliwości pomocy nie mam,ale trzymam kciuki oby los tej pani i dzieci się mocno poprawił
Mam pytanie. Czy są osoby które są w stanie przygotować jakąś paczkę z żywnością?
ja mogę spróbować tylko ktoś musiałby podjechać do mnie i to odebrać. mąż pracuje do późna a sama nie dam rady. mieszkam na Matarnii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja paczkę na pewno przygotuję i zawiozę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może jutro ktoś będzie się wybierał w okolice Gniewina i będzie jechał przez Matarnię?
sklep mam pod blokiem to kupię trochę świeżych warzyw, mięsa będzie trzeba to w miarę szybko zawieźć żeby się nie zepsuło. nie mam prawa jazdy i bez męża nie bardzo mogę gdziekolwiek dojechać a jak już pisałam on do późna pracuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Swietna inicjatywa i wielki szacun dla Was!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marzenko ja niestety jutro nie będę mogła podjechać ale napiszę do Ciebie na pw to się dogadamy, dobrze?
Ja będę jechać 16 bądź 17 także wtedy mogę z Matarni odebrać, szybciej niestety nie dam radę
Ewelina daj znac czy wpadniesz dzisiaj do mnie,pisalam wczoraj priw :)
Kasiu a Ty dzisiaj bedziesz jechala do Gniewina?

Czytalam,ze Eweliny dziecko sie rozchorowalo, nie wiem czy wtedy wpadnie dzisiaj do mnie do Rumi, ja jutro wyjezdzam, moze ktoras z Was z Rumi tez zbiera i moglaby ode mnie rzeczy odebrac albo ktos bedzie przejezdzal?
Pisałam wczesniej na priv do autorki watku ale nie bylo odzewu w takim razie sie przypominam :)
Dziewczyny dopiero w sobotę po południu wyszłyśmy ze szpitala z małą. Przepraszam że się nie odezwałam. Iwonko i Jolu czy jutro może kolega podjechać do Was i odebrać te rzeczy? Dałabym znać jutro koło południa o której godzinie by to było...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry