Widok

Potrzebna pomoc...

Kupię Temat dostępny też na forum:
Drodzy Forumowicze!

Niektórzy już pewnie czytali i znają temat, który dzięki wsparciu Admina137 postanowiłam powtórzyć: mianowicie chodzi mi o pomoc dla Pani Elżbiety. Dzięki Wam przed Świętami Wielkanocnymi udało się sprawić by na twarzy dzieciaczków i Pani Eli pojawił się uśmiech. Pomogliście podarowując jej odzież, żywność, słodkości dla dzieciaczków i środki czystości. Za co po raz kolejny po stokroć dziękuje. Ubolewam tylko nad tym że nie jestem w stanie Was dziewczyny wymienić... Niestety sytuacja Pani Eli nie jest tak prosta jak mi się wcześniej wydawało-ale może zacznę od początku. Pani Ela ma czwórkę dzieci: dwie dziewczynki w wieku 9 i 12 lat oraz dwóch chłopców w wieku 6 i 16 lat.Ojciec jest alkoholikiem i nie bardzo interesuje się tym czy matka dzieci ma co do garnka włożyć czy nie. Nie mieszkają razem, czasami w weekend przychodził i rzucał na stół 50 zł ze słowami że nie ma więcej po czym wychodził i wracał pijany robiąc awantury. Pani Ela niedawno straciła matkę która z nimi mieszkała i została całkiem sama ze swoimi problemami. Na rodzinę nie może liczyć czego dowodem jest to że po śmierci mamy rodzeństwo jak sępy rzuciło się na mieszkanie w którym kobieta obecnie mieszka. Wcześniej nikt się mamusią nie interesował ale teraz skoro jest co dzielić wymagają by Pani Ela ich spłaciła jesli chce dalej mieszkać tam gdzie mieszka. Dzisiaj po raz kolejny została odroczona sprawa o alimenty ze względu na to że ojca dzieci aresztowali i mimo prośby pisemnej złożonej przez Panią Elżbietę o doprowadzenie go na rozprawę nie udało się, sprawa została odroczona aż do 20 sierpnia. Kobieta została z niczym. Dostaje zasiłek rodzinny ale wiadomo jakie to są pieniążki. Poza tym jest opiekunką mojej córeczki i stąd ma pieniążki na najpotrzebniejsze wydatki. Staram się jak mogę by jej pomóc ale to kropla w morzu potrzeb. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc tej kobiecie i jej dzieciom. Każda forma pomocy jest dla nich ważna. Przede wszystkim w formie: żywności, odzieży, przyborów szkolnych, środków czystości i higienicznych, pomoc psychologiczna dla całej rodziny jak i pomoc finansowa. Dodam że mieszkanie Pani Eli jest w opłakanym stanie może komuś została jakaś farba po remoncie lub jakiekolwiek materiały remontowe które można wykorzystać na odświeżenie jej mieszkania. Sama niewiele jestem w stanie pomóc ale po pierwszej prośbie i pomocy jaką od Was otrzymałam postanowiłam że spróbuję jeszcze raz. Zdaję sobie sprawę że jest wiele rodzin które tej pomocy potrzebują ale często ludzie rozkładają ręce mówiąc "A co ja sam jeden mogę zrobić" Stąd też mój apel tutaj. Wiem że razem jesteśmy w stanie zdziałać wiele, wystarczy tylko chcieć. Również dzięki namowom Admina137 i Halewicza zdecydowałam się poprosić Was jeszcze raz o pomoc. Za każdą formę pomocy z góry dziękuję.
Hal z żoną byli osobiście u Pani Eli w sobotę zawieźć trochę zakupów, także mogą zaświadczyć jaka jest jej sytuacja.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13
Niestety jest wiele takich rodzin, szkoda dzieci ale cóż zrobić.

a pomoc z opieki społecznej, caritas itd, próbowała ta pani?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podaj prosze swoj lub tej pani numer konta na baskasl@Wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewelina, jak możemy się umówić. Ja mam ubrania po swoich starszych dzieciakach, także będą dobre dla dzieci Pani Eli

Kupię trochę żywnosci, zaangażuję rodzinkę i w weekend mogę gdzies to dostarczyć, z resztą zadzwonię do Ciebie jak Amelia pójdzie spać.

Jaki rozmiar ubrań nosi Pani Ela ? Moja mama ma sporo rzeczy po sobie do oddania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
co w tej chwili potrzebujesz? Jakie rozmiary noszą dzieciaki i Pani Ela?
Moja teściowa pracuje w spółdzielni na morenie i ma dostęp do żywności z UE dla potrzebujących , jeśli pojawi się u niej ten Pan który to rozwozi napewno cos będzie mogła zabrać. Jeśli tylko coś będe wiedziała dam znak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja również pomoge, skąd jest pani Ela? gdzie mozna dowiesc?

i co najbardziej potrzeba, jakies konkretne rzeczy?
Ewelina, może zgłosić Panią Elę do fundacji ?
Mojej koleżanki ojciec ma fundację i pomaga najbardziej potrzebującym
Dziewczyny wielkie dzięki za chęć pomocy! Jestem w pracy i nie bardzo mam kiedy odpisać ale postaram się jakoś z ładem i składem... Pani Ela nosi rozmiar L a jej dzieci: najstarszy chłopak jest wysoki i nosi rozmiar M lub XL w zależności od rozmiarówki, chłopiec 6 lat rozmiar 130, dziewczynki jedna 146 druga 150-160 wymiary podaję tak około jak to usłyszałam od Pani Elżbiety. Kasiu myślę że to świetny pomysł z tym zgłoszeniem do fundacji. Skontaktuję się z Tobą po pracy. Tak jak napisałam wyżej dosłownie wszystko jest potrzebne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sandrulko dziękuję Ci!! jeszcze raz powtórzę że przyda się każdy rodzaj żywności plus to co wymieniłam w opisie... Pani Ela mieszka w Gniewinie, więcej informacji mogę podać na pw w razie konieczności.
nascimento, dobrze by było zrobić listę potrzebnych produktów, aby się nikt nie dublował i aby później nie uległy zepsuciu. Potem zrób listę i wpisz każdego, kto się zadeklaruje na danych zakres (żywność, odzież, chemia, itd.). Potem paczki można wysłać pocztą, a gdy komuś pasuje i nie jest za daleko, to może przecież podrzucić do Gniewina.
Pilnuj proszę pani Eli w kwestiach urzędowych (PUP i Sąd!), ja też ją będę pilnować telefonicznie:)

p.s. ciekawe, co za dwa barany zminusowały Twój wątek - trzeba być wyjątkową ćwikłą aby negować taką akcję.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
wysłałam kaskę. niewiele ale zawsze coś :)
jak każdy z nas =którzy oczywiście mogą= prześle jakiś grosik to Pani Ela najlepiej będzie wiedziała co kupić...co jest Jej potrzebne.
Dziękuję jeszcze raz-wiem że się powtarzam ale pewnie nie raz jeszcze podziękuję...

Hal postaram się przygotować taką listę-co do minusowania może pominę ten temat, nic nie zrobić i dać kciuka w dół to takie bohaterskie :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzwoniłem do Pani Eli i będę z nią w kontakcie telefonicznym. To czekam na listę:)

Ćwikieł nie brakuje, jak widać @_@
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
i pewnie znajdą się takie komentarze" wiele takich rodzin" . " sporo ludzi potrzebuje takiej pomocy" itp...
ale dlaczego nie możemy pomóc 1 rodzinie z pośród 10000 potrzebujących?
jak dla mnie to zawsze coś. Uśmiech dziecka które nie jest głodne, ma nowy ciuszek czy nawet zabawkę to BEZCENNE.
i właśnie chcę pomóc dla tego jednego uśmiechu (nioo 4tech :):)
wiec forumowiczki, forumowicze...bierzemy się do dzieła
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja bym mogła ofiarowac ubrania dla Pani Eli po sobie, mam sporo, które zalegają w szafie, więc chętnie oddam. Tylko nie mam jak dowieźć. Jeśli ktoś będzie jechał do Pani Eli i może odebrać przesyłkę z gdyni głownej lub Osowy proszę napisać to przekażę rzeczy. Pani Ela może je sama nosić lub sprzedać może na allegro i zawsze jakiś grosik z tego wpadnie.
a nie skończy się to tak jak z karoliną?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie porównuj tej przebiegłej i cwanej osoby, do faktycznie potrzebującej pomocy rodziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
zaczynało sie tak samo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mysle ze najlepiej kupowac take produkty zywnosciowe ktore nie ulegaja zepsuciu, typu makaron, ryz, olej, jakies slodycze dla dzieci.
Zaraz napiszę przykładową listę potrzebnych rzeczy... Do MM jeśli chcesz pomóc i obawiasz się że zostanie Twoja pomoc przekazana osobom które tak naprawdę tego nie potrzebują to zapraszam Cię do kontaktu na pw. Możemy się umówić, przejść do Pani Eli i dzieciaczków... Jak jest napisane wyżej Halewicz osobiście był u nich i widział jakie mają warunki. Jeśli jednak tylko próbujesz wszcząć dyskusję czy przepychanki słowne lepiej sobie odpuść temat ponieważ to naprawdę nie na miejscu...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ewelina, ubrania dla dzieciaków przygotowane, dla Pani Eli również cos będzie, ale moja mama musi przeglądnąć szafy.

Ja jak się ogarnę z Amelią to będę dzwonić do Ciebie. Jeżeli można pomóc to jak najbardziej trzeba.

Do tego skontaktuję Was z fundacją, zawsze to dodatkowa pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kochani mam mega kociołek w pracy. Postaram się wieczorem wypisać listę najpotrzebniejszych rzeczy. Mam wielką prośbę jeśli są osoby które będą chciały coś przekazać Pani Eli proszę o kontakt na pw, nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego naraz i napisać do każdego z osobna. Dlatego jeszcze raz proszę jeśli będziecie miały gotowe paczuszki kontaktujcie się ze mną na pw.
nascimento , jesli mogę prosić,podaj mi na maila dane do przelewu , będę mogła coś podesłac , ale dopiero za 2 tygodnie.

drozaga@wp.pl
Ewelina ja to jak zawsze przeleję,bo teraz mam młyn by podjechać.
Daniel dostał mojego @?Bo ja od niego nie mam nic,ale już przetlumaczyłam tekst.
Pozdr
Witaj prześlę Ci nr konta Pani Eli bezpośrednio dobrze? A jeszcze jakieś tłumaczenie ma zrobić? Bo wyjechał i wróci dzisiaj w nocy dopiero... Buziaki
A może ktos z Gdańska będzie się wybierał do Gniewina ( gdziekolwiek to jest ) Mam dużą ilosć rzeczy do oddania, nie opłaca się to paczką wysyłać
a czy to jest to gniewino gdzie jest wieża "kaszubskie oko"? bo zawsze mozna polaczyc przyjemne z pozytecznym - ja chce tam jechac z dzieciakami ale na pewno nie teraz pewnie lipiec/sierpien na urlopie meza.
Tak, to jest tam. Piękne tereny, to Gniewino.
Nie. Tobie przeleję.Ty przekażesz ok?
Już przetłumaczyłam,wszystko wiem:)
Gniewino to miejsce gdzie niedługo będą trenować boscy Hiszpanie. Także obowiązkiem płci pięknej jest odwiedzić to zacne miejsce, a przy okazji można podrzucić podarki do Nascimento.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zaraz zadzwonię do Ciebie...
Dokładnie :) niedaleko Gniewina w Czymanowie będzie impreza podczas Euro... także zapraszam :)

link dla zainteresowanych

http://gniewino.pl/PL/index/wiecej/569.html

aa dla fanów Bednarka i Enej'a zaśpiewają/zagrają na zakończenie mistrzostw w Luzinie...
jeśli ktoś z moreny lub okolic odebrał odemnie paczkę było by super
ach dziś ewentualnie jutro do `12
Ja też obstawiam odbiór, bo w te okolice chyba na razie jechać nie będę :( a paczki z ubraniami jak cos przygotowane
Hal napisałam na PW
Gniewino.
Za Wejherowem,w stronę Żarnowca.
Porozmawiam z męzem jak wróci,czy zgodziłby się aby zebrac rzeczy i zawieśc Pani Eli,ale jesli juz to dopiero niedziela,bo tylko wtedy ma wolne a ja sama niestety nie mam prawka;(
Przeszukam tez ubrania moje i mamy i tez jakby co dorzuce to co moge:)
Warto pomagać,a nóż kiedyś my może bedziemy potrzebować pomocy.
Jutro będę w Gdańsku w okolicach sądu czy ktoś jest z tamtych okolic chętny do pomocy?
A ja w weekend bardzo chętnie sobie zrobię wycieczkę do Gniewina jak zachwalacie tak.Wsiadam w auto i wio,wiec Ewelinka moze cos skombinujemy tyle że bez B bo już w Luxemburgu będzie chyba.
mój mail w profilu podaj prosze dane do przelewu tylko tak moge pomoc bo w tej chwili jestem sama z mała zawalona praca wiec na wycieczki dopiero sie wybiore jak mąż wróci a to dopiero za 3 tygodnie.
@nascimento - zrobiłaś listę?
Jeszcze nie...kocioł straszny miałam! dzisiaj jadę pod sąd i na spotkanie z Panem który nadzoruje renowację budynku Tornwalda i w biegu strasznym jestem... ale myślę że mogłabym skopiować to co Pan mi napisał...?
Dajcie znać gdyby ktos jechał, może będzie mógł zabrać rzeczy ode mnie ?
Ola, jak cos podjedź do mnie. Ewelina, a może kawa u mnie ? Od sądu do mnie masz 10 minut :)
Około 12 będzie u mnie Pan od Halewicza jeśli ktoś chce lub jest z moreny może podrzucić mi
Kasiu ok dzięki za zaproszenie, miło będzie Was znowu zobaczyć...zadzwonie :) będziemy tak koło 12
Dogadajcie się dziewczyny, co do paczek z listy potrzebnych rzeczy - potem możemy zrobić tak, że zwieziecie je do mnie, a ja już jednym większym transportem zawiozę do Gniewina.
gorąco popieram pomaganie ale........

czy nie lepiej byloby pomoc pani Eli w znalezieniu jakiejś dodatkowej pracy?

ja wiem czwórka dzieci to sporo ale i z tym można by sobie poradzić.

byłaby niezależna od czyjejkolwiek pomocy.

nie da sie w nieskończoność pomagac materialnie, niestety :((((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Paczka odebrana Hal :)
Wszystko da się poukładać - kwestia czasu.
@sandrulka25 - wiem:) Miałem już meldunek ;)
Od nas również paczki odebrane
Po 14 czerwca będziemy jechać do Gniewina, także jeżeli ktos chetny, będę zbierać paczki z Gdańska dla Pani Eli

Tak jak pisze Hal, pewnie dodatkowa praca by się przydała, ale to trzeba czasu i na spokojnie wszystko poukładać.
Do 14 czerwca napewno pomoge i cos dorzuce
czy moglłby ktos zrobic liste w tym watku jakie artykuły spozywcze kupic??
Niby to takie oczywiste ale fanie by było wedle lity kupic 10kilogram cukru pewnie sie przyda aleeeee .....moze jakis pędzle do malowania no tak kombinuje:)
ahha apropo żywnosci kiedys moja tesciowa miała taki zwyczaj kupowania na zapas i wyległy jej sie mole spozywcze .brrr maka sól itd było do wyrzucenia :( wiec jakis antymol tez kupic?
ja dałam opakowanie płatków śniadaniowych
proszek do białego
dezodorant
6 opakowań medełek
no i ubrania i pierdółki
Lista by się przydała, żeby nie dublować zbyt wielu rzeczy spożywczych
Ja na chwilę obecną dałam ubrania, po 14 jak będę jechać chcę zawieźć żywnosć i środki chemiczne. Fajnie, że są ludzie którzy pomagają
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja będę miała ubrania dla Pani Eli i jej starszego syna.

Kasia31 mieszkasz na Jasieniu, tak? Z chęcią bym skorzystała z Twojej pomocy, gdyż sama nie będę mogła zawieźć tych rzeczy do Gniewina. Jak przygotuję całą paczkę to się do Ciebie odezwę :)

nascimento - jak możesz to podaj nr obuwia Pani Eli.
nascimento przeprasza, że jest nieobecna ale ma chore dziecko i musiała jechać na pogotowie!
Cześć Wam,

czy jest osoba, która ma kontakt z Panią Elą i jest w stanie wymienić rzeczy, które nadal będą przydatne dla Pani Eli i jej dzieci?
Nie jestem całkowicie bezużyteczny.. Mogę zostać użyty jako zły przykład.
Hal dziękuję. Ja jestem już w domu a córcia z tatą w szpitalu :( jutro z samego rana zmiana...

Jeśli chodzi o rzeczy najpotrzebniejsze...Dzisiaj rozmawiałam z Panią Elą mówiła że bardzo by się przydała jakaś wersalka dla dziewczynek ponieważ tą którą mają się popsuła ( skrzynia się połamała) śpią na górze od kanapy położonej bezpośrednio na podłodze... Kiedyś któraś z Was pisała o kanapie ale ja nie miałam jak jej przetransportować może jeszcze to aktualne? Proszę o znak jesli tak. Następną rzeczą są jakies kafelki, może zostało komuś coś po remoncie? Już nawet nie muszą być takie same ttylko one mają połowę podłogi w kaflach a drugą połowę goły beton zakryty dywanem :(

poza tym:

1/ chemia i kosmetyki- proszek do prania, środki czystości w domu, kosmetyki (mydło, szampon, podpaski, itp.)
2/ żywność sucha - mąka, cukier, ryż, makaron, kasza, inne?
3/ żywność "mokra" - pakowane próżniowo i z długim terminem ważności, konserwy, itp.. Może ktoś ma dostęp do wojskowych racji (konserwy), są bardzo dobre, kaloryczne i mają długi okres ważności
4/ odzież - nowa i używana
5/ obuwie
6/ dla dzieci - słodycze, książeczki, zabawki...
7/ przybory szkolne - zeszyty, długopisy, itp. (na wrzesień, jak znalazł)
8/ materiały remontowe (farba, pędzle, itp.)
9. Odzież dla wszystkich.
Rozumiem ze jest to rodzina na 100% sprawdzona i rzeczywiscie potrzebujaca? Jesli tak z checia pomoge.
Takich duzych ubranek dzieciecych nie mam, w rodzinie tez nie mam takich dzieci, ale mysle ze znajde jakies ubrania dla Pani Eli. Napewno tez kupie troche artykułów higienicznych i chemii, jedzenia i slodyczy dla dzieci. Tylko czy ktos bedzie w Gdyni zeby to odebrac? Ewentualnie w weekend bede w Gdańsku, moge komus podrzucić.
kasia31 z checia i ja skorzystam z Twojej propozycji i podrzucę ci paczke dla rodziny Pani Eli. Napisz tylko prosze gdzie.
postaram się zaopatrzyć w materiały piśmiennicze itp. bo ubrań z tego co widze bedzie dostatek :-)
możesz napisac na gg 6034711
Po za rzeczywistą pomocą materialną jaką tu reprezentujecie to warto również uwzględnić sąd i MOPS. Może jakieś inne organizacje, które mogą pomóc. Np. jakąś poradnie z darmowymi poradami prawnymi?
Pani Ela już ma profesjonalną pomoc prawną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam :) Pani Ela ma zapewnioną pomoc prawną-nie będę palcem pokazywała dzięki komu ją ma ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nasimento, mąż dzisiaj zawiózł do cioci dwa worki z ubraniami. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc.
Witam, tak sobie spojrzałam a że nie mam za wiele czasu to nie bylam w stanie przeczytać wszystkiego. mam sporo ciuchów dla dorosłych (dziewczyn) - rozmiar 36-38 - nie są zniszczone, może nie z tego sezonu ,ale są ok. Chcialam pogadać z księdzem czy u nas ktoś nie potrzebuje, ale jeżeli by się przydały to z chęcią oddam tu. Do tego jakieś żelazko, suszarka do włosów itp. proszę o kontakt: grecja88@gmail.com
dziewczyny,z własnego dośwaidaczenia wiem,ze żywność długoterminowa też nie zawsze wystarczy,pewnie i jakiś kawałek mięsa,kurczak czy coś w tym stylu przydało by się pani,by obiad zrobić,świeże warzywa itp...
ja niestety za daleko mieszkami i możliwości pomocy nie mam,ale trzymam kciuki oby los tej pani i dzieci się mocno poprawił
Mam pytanie. Czy są osoby które są w stanie przygotować jakąś paczkę z żywnością?
ja mogę spróbować tylko ktoś musiałby podjechać do mnie i to odebrać. mąż pracuje do późna a sama nie dam rady. mieszkam na Matarnii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja paczkę na pewno przygotuję i zawiozę.
a może jutro ktoś będzie się wybierał w okolice Gniewina i będzie jechał przez Matarnię?
sklep mam pod blokiem to kupię trochę świeżych warzyw, mięsa będzie trzeba to w miarę szybko zawieźć żeby się nie zepsuło. nie mam prawa jazdy i bez męża nie bardzo mogę gdziekolwiek dojechać a jak już pisałam on do późna pracuje.
Swietna inicjatywa i wielki szacun dla Was!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marzenko ja niestety jutro nie będę mogła podjechać ale napiszę do Ciebie na pw to się dogadamy, dobrze?
Ja będę jechać 16 bądź 17 także wtedy mogę z Matarni odebrać, szybciej niestety nie dam radę
Ewelina daj znac czy wpadniesz dzisiaj do mnie,pisalam wczoraj priw :)
Kasiu a Ty dzisiaj bedziesz jechala do Gniewina?

Czytalam,ze Eweliny dziecko sie rozchorowalo, nie wiem czy wtedy wpadnie dzisiaj do mnie do Rumi, ja jutro wyjezdzam, moze ktoras z Was z Rumi tez zbiera i moglaby ode mnie rzeczy odebrac albo ktos bedzie przejezdzal?
Pisałam wczesniej na priv do autorki watku ale nie bylo odzewu w takim razie sie przypominam :)
Dziewczyny dopiero w sobotę po południu wyszłyśmy ze szpitala z małą. Przepraszam że się nie odezwałam. Iwonko i Jolu czy jutro może kolega podjechać do Was i odebrać te rzeczy? Dałabym znać jutro koło południa o której godzinie by to było...
Przepraszam nie Jolu-do Fasolka to było :)
nascimento podaj numer konta tej Pani na gosiks1@o2.pl to wysle jej tyle ile bede mogla.
Ewelina ja wyjechalam,bede najwczesniej za tydzien. Chetnie wtedy przekaze rzeczy.
Ok Fasolek. Iwona a Ty? Gosik nr konta przesłany...
Dzieki,pieniazki wyslane:)
Dziękuję jeszcze raz :)
Jutro jestem w Rumi dopiero po 18 ale kazdy inny dzien jestem na miejscu
jak cos dzwon do mnie na kom to sie umowimy
Ewelina czy moja paczka dotarła?
Iwonko mogę powiedzieć koledze że ma podjechac po 18 nie ma problemu... Sandrulko jeszcze nie ale spokojnie nie martw się na 100% dotrze. Dziobus dotarły do mnie dwa wielkie worki od Ciebie :) jutro mam wolne ale we wtorek przekażę je Pani Eli...
kurcze, dopiero co przeczytałam...
ja mam jakieś farby na penwo w piwnicy, kilka kolorów nawet, ubrań też parę, niewiele, ale zawsze, może jakieś naczynia jak by były potrzebne... mogę też przyszykować jaką paczkę z żywnością... rzadko zaglądam na forum ale jak coś pisz do mnie nataa_m@wp.pl
Napisałam maila.
Nascimento najlepiej bedzie jak zadzwonisz w godzinach popołudniowych(po16) czy napewno uda mi sie do domu wrocic bo mam jutro zabiegany dzien a nie chce aby kolega czekał pod drzwiami.Uciekam juz z forum wiec jak cos to na kom. Pozdrawiam
Ewelina ok czekam na wieści :)
Czy ktoś w razie czego ma możliwość przewiezienia większej rzeczy do Pani Eli ? ( pralki )
Nie wiem, czy nam uda się wziąć do samochodu jak będziemy jechać i czy już będzie do wzięcia w tym czasie, ew. może nawet być szybciej, a będzie trzeba zabrać ją od moich rodziców w miarę szybko, bo nie mają miejsca, żeby ją trzymać
Można podrzucić do mnie cięższe rzeczy. Nascimento koordynuje logistykę, jak zbierzemy większość rzeczy, to hurtem zawiozę do Gniewina.
ja z innej beczki, czytając bloga kochamyluare.pl wiem, że często pojawiaja się problemy z takimi zbiórkami

pojawiaja się "życzliwi inaczej" i donoszą

czy macie taka wiedze ze takie zbiórki sa legalne albo przesyłanie pieniędzy? nie mowie tego bo sie czepiam ale nie chciałabym aby któraś ze stron miala potem nieprzyjemności

jestem jak najbardziej za pomaganiem dlatego proszę nascimento o podanie nr konta dożuce swoje 3grosze :)
Kasiu a jest szansa żeby to do Hala podrzucić? Jeśli nie to będziemy sie starali jakoś to przy okazji odebrać, wrzucimy w nasz samochód... mam nadzieję że uda się to zgrać...
Ewelina jeszcze nie wiem
Mąż pracuje do wieczora, porozmawiam z nim, czy da radę to podrzucić
Dobrze pamietam, Hal do Gdyni ?

Agitka, niestety masz rację
Tak, do Gdyni. Nascimento poda adres na PW.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasiu a wy na 100% będziecie 16? :)
Jeżeli nic kolosalnie się nie zmieni, to będziemy u Was 16 :)
Jeszcze nie chcę z nikim się umawiać na ew. odbiór, bo różnie to bywa z planowaniem, przy małym dziecku :)
Trzymam kciuki by się nic nie zmieniło! :)

Mam pytanie czy jest ktoś kogo pominęłam, nie odpisałam na wiadomość prywatną? Dostaję tyle wiadomości że nie nadążam...jesli tak proszę o ponowny kontakt...
zrobiłam przelew :)
zeszło mi się dłużej niż myślałam ale już dziś poszedł
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dziękuję Salambo :)
Iwonko dostałam paczkę, jeszcze dzisiaj przekażę ją Pani Eli. Dzisiaj dostarczyłam worki z ubraniami od Dziobusia :) Dziękuję Wam :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
a co ma ten lump wspólnego z tą akcją?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam już przygotowane siaty z ubraniami damskimi (kilka sztuk męskich dla starszego chłopaka). Łącznie wyszły trzy duże torby z Auchan o wadze ok. 15 kg.
W weekend rodzina ma mi podrzucić ubrania dla chłopaków. I jak powiedzieli - będzie tego sporo.

Wiem, że Kasia31 jedzie w przyszłym tygodniu do Pani Eli, ale nie chciałabym jej tak "obciążać" tymi pakunkami.
No i tak na prawdę nie wiem co teraz zrobić... Nie mam samochodu, aby to zawieźć. Może jakby był większy transport to ktoś by to ode mnie odebrał?...
Krzysia napisz do Halewicza on chciał jakąś większą pake zawieźć
Dzięki :) napsizę :)
Nie wiem czy Pani Ela by potrzebowala,ale moi rodzice moga oddac dwa rowery,moj tata jakby co moglby do wejherowa je podrzucic,ale ktos musialby je odebrac, ale nie wiem czy bylyby potrzebne.Ewelina moglabys zapytac?
Krzysia skąd jesteś? dzięki wielkie za wsparcie! Może uda mi się w jakis sposób to odebrać? Kasia jeśli wszystko się potoczy zgodnie z planem przyjeżdża do mnie 16 tylko nie wiem jak z miejscem w samochodzsie, nie mogę za nią decydować... Zapytałam o rowery bardzo chętnie, z tego co mi wiadomo dzieciaki mają chyba jeden ale nawet nie wiem...
Z Jasienie, więc Kasia maiłaby "po drodze" :) ale wydaje mi się, że tego może być za dużo. Napisała do Halewicza, zobaczymy czy On będzie mógł to odebrać jakimś większym autem.
Ewelina jakby dalo rade moi rodzice przygotuja paczke i wraz z rowerami moj tata moglby to zabrac do wejherowa,ale ktos musialby od niego to odebrac. Tylko musialby wiedziec kiedy dokladnie,aby to przywiezc do pracy, moze uda sie cos zorganizowac? Ja swoja droga jak wroce to przekaze to co przygotowalam.
hej proszę napisz mi adres do Pani Eli to wyślę jej paczkę z ubraniami madziuszka83@o2.pl
Krzysia, ja mogę to zabrać, spokojnie się zmieści, ale na dzień dzisiejszy nie chcę umawiać się konkretnie, bo jak już pisałam różnie to bywa. Na dzień dzisiejszy w przyszłą sobotę będę u Eweliny
Fasolek ja bym się mogła dostosować, do Wejherowa nie mam daleko więc jestem otwarta na propozycje. Czy mogłoby to być ok godz 17? Jeśli tak to ja po prostu po pracy któregoś dnia podjadę do Wejherowa. Madziu zaraz wyślę @
mam oki dzięki
Ewelina tata niestety pracuje tylko do 16:(
Kasia Halewicz być może odbierze ode mnie połowę rzeczy w piątek. Ale w weekend mam "dostawę" kolejnych, wiec jak coś to drugą turę przekażę Tobie :)
Hal byłoby Ci kiedyś po drodze Wejherowo? :)
Nie, ale może być po drodze:) Zależy kiedy.
Halewicz moj tata pracuje od pon do pt od 8 do 16 :) wtedy moze tez przywiezc rowery i rzeczy do pracy.
Zapraszam! Nascimento poda Ci adres.
Dziękuję Hal! :)
Moj tata moze przywiezc to do wejherowa,tam pracuje,niestety dalej nie bedzie mogl z tym pojechac, wiec byloby dobrze,abyscie od niego z pracy z wejherowa to odebrali.
sluchajcie, w poniedzialek bede troche ubran po dziewczynce, dzis 13-letniej, wiec pewnie cos sie przyda, zrobie przeglad co tam jest i napisze. Pozdrawiam
Ninuska chcesz kluska?
Dziewczyny dajcie znać.. :) fasolek jesteśmy w kontakcie, Karina czekam na znak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
nascimento napisałam Ci priv o rzeczach dla p.Eli
Sorha odpisałam :)
cos, ciuchy do mnie nie dojechaly, moze jutro, mam jeszcze 2 pary nowych legginsow roz 40, skarpetki i tunike i mysle dalej czy cos mi w szafie nie zalega :) Pisalas ze p Ela nosi rozmiar L: czyli 40-42?
Ninuska chcesz kluska?
Szczerze mówiąc Pani Ela mówi że L nie wiem to zależy od rozmiarówki chyba... myslę że w co niektóre M by weszła jak i w rozmiar 42...
Nascimento - pisałam wczoraj do Hala i jesteśmy wstępnie umówieni na piątek aby mu przekazać rzeczy :)
Super dziękuję :)
Ewelina napisala priv :) tata szykuje paczki i rowery :)
Piękna inicjatywa. A pani Ela była w końcu w kancelarii w poniedziałek? Nikt mi nic nie mówił, że nie było.
Hal Pani Ela była w poniedziałek. Mecenas podszedł naprawdę profesjonalnie do sprawy, kobietka się uspokoiła i wie co ma robić. W piatek jedzie do PUP z samego rana i do sądu. Fasolek przekazałam rzeczy :) Wielkie podziękowania przesyłam!!!

Mam tylko pytanie czy ktoś może mi pomóc przygotować paczkę z zywnością? To w tej chwili priorytet... Sama nie mogę zbyt wiele pomóc.
my z chęcią coś przygotujemy tylko ktoś będzie to musiał ode mnie odebrać. proszę o info czy mam kupić coś szczególnego
Ewelina prosze bardzo :)

Jak wroce do domu za okolo 2 tygodnie chetnie dokupie cos do paczki z zywnoscia.
Czy Moja paczka już doszła?
Nie mam siły przekopywać się przez cały wątek, ale mamy trochę farby (kolory typu ecru/kawa z mlekiem) - nie wiem dokładnie ile, ale ogólnie kilka puszek stoi ;) Jeśli będzie mogło się przydać - proszę o kontakt.
Mogę się też dorzucić do jakiejś paczki żywieniowej, tylko proszę o wskazówki, co jest aktualnie potrzebne. I mieszkam niedaleko Matarni, więc tam mogłabym to komuś przekazać (dłuższe podróże u mnie odpadają niestety) :)
Nascimento - dzisiaj ktoś od Hala zabierze rzeczy :) Trochę więcej ubrań zanalazłam bo z powodu przeprowadzki zrobiłam gruntowny remanent w szafie i ze trzy torby z tego wyszły. Mam do Ciebie ogromną prośbę abyś powiedziała p.Eli że bardzi mi przykro, że nie udało mi się odświeżyć wszystkich ubrań - część po prostu wisiała w szafie lub leżała w szufladzie po jednym/dwóch nałożeniach np. sweterki (ubrania nie są brudne ale wymagają odświeżenia); podobnie kurtki zimowe (nie prałam ich bo nie było kiedy). Mam nadzieję że nie będzie to dla niej kłopot.
Czy ta zbiórka jest całkiem legalna?

Uważajccie dziewczyny żeby jakiś złośliwiec was do skarbówki na was nie doniósł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale jaka zbiórka? o_O To taka symulacja organizowania pomocy. Sprawdzamy logistykę, szybkość organizowania przerzutu towaru, mierzymy prędkość, etc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
JA mam ubrania i ciut jedzenia - pisałam do ciebie, ale nie dałaś znać czy chcesz. Mam też dywan, jeden taki długi chodnik i jeden malutki - w dobrym stanie, może akurat pani Ela potrzebuje. Daj znać. Przypominam - odebrać można z okolic Chwaszczyna, nie mam możliwości tego nigdzie dowieźć teraz.
Karo;inko ale napisałaś że porozmawiasz z M i dasz znać...:) czekałam cierpliwie...przejeżdżałam nawet raz obok zjazdu do Ciebie i pomyślałam że szkoda że jeszcze się nie umówiłyśmy :)) już Cię łapię na pw...
coś jest jeszcze potrzebne dla pani Eli?
Żywność przede wszystkim....
Przepraszam, ale ostatni tydzień mam wyjęty z życia :/

Proszę o info kto mógłby ode mnie odebrać ubrania? (Gdańsk Jasień)
moja sąsiadka ma oddania makarony z UE świderki bodajże dość spora przyda się odbiór na gdańskiej starówce jak coś piszcie
Dziewczyny do Gdańska mam spory kawałek. Czy możecie mi na pw przesłać numery telefonów do siebie? Jeśli można odbiór troszkę odłożyć w czasie. Przy najbliższej okazji kiedy ja lub mąż będziemy w Gdańsku skontaktowałabym się z Wami. Kasiu czy coś już działałaś w sprawie tej fundacji?
Jeszcze jedno pytanie. Czy komuś nie odpowiedziałam na prywatną wiadomość lub wiadomość umieszczoną w wątku? Mam masę pracy i czasami po prostu nie ogarniam wszystkiego... :(
Karolinko mąż już mi przywiózł paczki od Ciebie. Dziękujemy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry