Widok
Pożegnanie ze smoczkiem-chyba nie pójdzie gładko:(
No cóż postanowione, dziś wyrzuciliśmy dydusia, synek sam wyrzucił, bo jest duży, bo małe kotki pod balkonem na niego czekały itd, dostał w nagrode ślicznego misiaka do spania,ale już drzemka nie obyła się bez płaczu i to nie byle jakiego, w końcu się wyciszył, usnął,ale jak się zbudził to znów lament, o rety, jak to przetrwać... synek skończył 2 latka, od września do przedszkola,więc nie ma powrotu,ale jak dac radę?
O kurka, za "stary" juz na odzwyczajanie, trzeb zrobic boom, i koniec.
Troche dlugo dydkuje;(Na pewno masz juz nerwy i powody do zmartwien, nie dziwie sie!
Szok, 2 latek z dydem!!!!!!
Ale zrob cięcie raz i dobrze, nie ma i koniec, zmęczy się płaczem, Wy tez, ale uśnie(bo mam nadzieje tylko-az -do spania go uzywa).
Troche dlugo dydkuje;(Na pewno masz juz nerwy i powody do zmartwien, nie dziwie sie!
Szok, 2 latek z dydem!!!!!!
Ale zrob cięcie raz i dobrze, nie ma i koniec, zmęczy się płaczem, Wy tez, ale uśnie(bo mam nadzieje tylko-az -do spania go uzywa).
dokladnie, wśrod moich znajomych dzieci w podobnym wieku a nawet starsze jeszcze do spania mają, pewnie ,że może nie ma się czym chwalić,ale nie jest to nic dziwnego i niespotykanego, pewnie gdyby maly nie szedł do przedszkola, to bym jeszcze się z tym ociągała,ale później nie będe mogła być już tyle czasu z nim,a pewnie weekend to za mało,żeby zapomniał
Gabryś też smokowy ;P
jakoś nie mam ciśnienia aby to zmienić ;) chociaż wczoraj nasza Pani Dr stwierdziła, że na bilansie dwulatka Gabryś ma być bez smoka ;) bo kto to widział - taki duży facet... ;P
ja tam wychodzę z założenia, że ma braki w ssaniu ;) piersi nie chciał - więc nie było ciągłego wiszenia i ssania ;)
a toż to przecież taki mały ssaczek ;)
wolę dać Mu smoka niż żeby walił głową w co popadnie(stół, podłoga, ściana, drzwi)... a tak robi jak się zdenerwuje albo jak bolą dziąsła...
jakoś nie mam ciśnienia aby to zmienić ;) chociaż wczoraj nasza Pani Dr stwierdziła, że na bilansie dwulatka Gabryś ma być bez smoka ;) bo kto to widział - taki duży facet... ;P
ja tam wychodzę z założenia, że ma braki w ssaniu ;) piersi nie chciał - więc nie było ciągłego wiszenia i ssania ;)
a toż to przecież taki mały ssaczek ;)
wolę dać Mu smoka niż żeby walił głową w co popadnie(stół, podłoga, ściana, drzwi)... a tak robi jak się zdenerwuje albo jak bolą dziąsła...
hm....
czytam, czytam i jedno jest pewne
brak edukacji rodziców, brak wiedzy u lekarzy
kiedy pozbyć się smoka??
powiem wam tylko tyle, jak jesteście ambitne to poszukajcie, popytajcie, 2 latka to już sporo za późno.
Wam się wydaje ,że to nie jest złe, że jakoś to będzie.
Jasne ,że tak czeka was ortodonta, logopeda, dużo czasu jaki będzie trzeba poświęcić na korygowanie wad wymowy zamiast bawić się z dzieckiem.
A dziecko - no cóż, jest nasze i czujemy swoją odpowiedzialność ale potem będzie- ojej nie wiedziałam, ojej śmieją się z niego w przedszkolu/szkole bo mówi niewyraźnie, wyrośnie z tego ale swoje przecierpi, swoje straci u logopedów na ćwiczeniach i u ortodonty.
DO ambitnych - Musicie przetrzymać lament, płacz tęsknotę za smokiem, to może potrwać nawet i tydzień, gdybyście odstawili smoka przed 1,5 roku byłoby szybciej, teraz trzeba płacić za przeterminowanie.
Powodzenia
czytam, czytam i jedno jest pewne
brak edukacji rodziców, brak wiedzy u lekarzy
kiedy pozbyć się smoka??
powiem wam tylko tyle, jak jesteście ambitne to poszukajcie, popytajcie, 2 latka to już sporo za późno.
Wam się wydaje ,że to nie jest złe, że jakoś to będzie.
Jasne ,że tak czeka was ortodonta, logopeda, dużo czasu jaki będzie trzeba poświęcić na korygowanie wad wymowy zamiast bawić się z dzieckiem.
A dziecko - no cóż, jest nasze i czujemy swoją odpowiedzialność ale potem będzie- ojej nie wiedziałam, ojej śmieją się z niego w przedszkolu/szkole bo mówi niewyraźnie, wyrośnie z tego ale swoje przecierpi, swoje straci u logopedów na ćwiczeniach i u ortodonty.
DO ambitnych - Musicie przetrzymać lament, płacz tęsknotę za smokiem, to może potrwać nawet i tydzień, gdybyście odstawili smoka przed 1,5 roku byłoby szybciej, teraz trzeba płacić za przeterminowanie.
Powodzenia
dla mnie tez nie jest szok, tymbardziej ze tylko do spania, bez przesady, takze znam i widuje "gorsze" przypadki....moj mlody niedlugo skonczy 2 lata, ale tez uzywa tylko do spania, byl okres ze juz go odzwyczailam ale musialam sie przelamac bo byl pod opieka rodzicow ;/ ale na dniach takze mam w planach odstawianie , od razu "drastyczne" ciecie heh:)