Widok

Praca po pedagogice

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Praca Temat dostępny też na forum:
Skonczylam studia licencjackie z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, a nad magisterka zastanawiam sie nad pedagogiką spoleczna. Mam do wyboru ta albo takze wczesnoszkolna, tak samo jak na licencjacie. Moze ktoras z Was jest w stanie mi poradzic, czy jelsi zrobie magisterke w spolecznej, tak samo moge pracowac w szkole jak gdybym zrobila MSU w tym samym co mam licencjat?
Pomyslalam o tym drugim kierunku ze wzgledu na rynek pracy, zeby postawic na wieksza ilosc zawodow i miec wieksze mozliwosci pracy a nie tylko w szkole i przedszkolu, w dzisiejszych czasach jednak trzeba patzrec na wielozawodowosc, ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
Bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cooo w przeczkolu????Pedagog,:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skonczylas studia pedagogiczne,a robisz takie bledy?,Dziwne,ze skonczylas licencjat?!Dziwie sie bardzo.....
a mam pytanie. Może się orientujesz. Czy po licencjacie pedagogiki opiekuńczo- resocjalizacyjnej mogę zrobić magisterkę z wczesnoszkolnej ?
cześć ostatnio Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej poszukiwała wychowawców dla dzieci w świetlicy i w domach.A najlepiej zadzwoń do nich posaje ci Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej
tel. 58- 304-99-56; e-mail: biuro@gfis.pl 80-032 Gdańsk ul. Gościnna 14; powodzenia!
O moj stary watek :) Studia zdazylam juz skonczyc:)

Mam takie pytanie, moze udzielaja sie tu jeszcze jakies osoby pracujace w Domu Dziecka (o ile Domy Dziecka nie zostaly jeszcze polikwidowane). Chcialam zapytac, czy w tego typu placowkach jak szukaja pracownikow, daja jakies ogloszenie czy lepiej przejechac sie indywidualnie i zapytac o prace? Szukaja co jakis czas kogos do pracy?
To właśnie miałam na myśli :)
Myślę, że nawet jeśli będą wrzucać te dzieci do ogólnych klas to i tak będzie musiała być dodatkowa osoba, która będzie im pomagać, wątpię żeby całą opiekę nad taką grupą powierzono tylko jednej nauczycielce w dodatku bez doświadczenia w tym temacie.
witam, troszke moze obok tematu ale poszukuje osoby ktora udzialalby korepetycji mojej 6 letniej corce (ma bardzo duze zaleglosci przedszkolne z powodu bardzo bardzo czestego chorowania), 2-3 razy w tygodniu Gdansk Wrzeszcz, kontakt agag3@wp.pl
klasach integracyjnych;) ale uwaga, coś przebąkują,że mają te dzieci do klas ogólnych wrzucać, więc nie wiadomo jak dalej z tą integracją będzie.
oczywiście lepiej mgr z innego po co powielać
Słonko ja też jestem po wczesnoszkolnej z logopedią, ja na Twoim miejscu wybrałabym inny kierunek zamiast robic mgr z tego samego kierunku, jak dziewczyny wcześniej pisały i po licencjacie znajdziesz pracę, tylko może nie wybierałabym społecznej tylko może pedagogikę niepełnosprawności, wtedy będziesz mogła pracować np. w klasach zintegrowanych.
no ja w sumie też robiłam kurs kwalifikacyjny po studiach, co mi dał uprawnienia ale to normalne,że trzeba mieć coś kierunkowego skończone.Bo ja w sumie też nie miałam do pracy w szkole tylko w jakiejs placówce bardziej.Kurs też może być-tańszy i krócej trwa :) jeszcze mi szkoła dofinansowała to zaplacilam połowę.
I ten kurs o którym pisałam wyżej to właśnie taka przyspieszona podyplomówka, która nadaje te kwalifikacje studentom, którzy nie ukończyli licencjatu z kierunkiem nauczycielskim,
No właśnie podyplomówka z wczesnoszkolnej a nie msu, podyplomówka daje te uprawnienia. Jest to dziwne i denerwujące, ale tak jest niestety.
dziwne bardzo to co piszesz no ja kończylam studia jakiś czas temu;) ale koleżanka poszła w zeszłym roku na wczesnoszkolną podyplomówkę (po resocjalizacji plus uzup z ped ogólnej)i uczy teraz w szkole maluchy
Wiem co piszę bo sama jestem w podobnej sytuacji, ukończyłam lic z op-wych i nie chcieli mnie, ani żadnej innej koleżanki z mojego roku przyjąć na msu z wczesnoszkolnej, bo nie ukończyłyśmy kierunku nauczycielskiego. Jestem obecnie na wczesnoszkolnej, ale żeby mieć uprawnienia do nauczania muszę ukończyć ten kurs, w kuratorium wszystko się zmienia bardzo szybko, więc jak Ty kończyłaś to może nie były takie wymagania
czarna ale co ty opowiadasz, ja mam resocjalizację licencjat potem jak się zrobi uzupełniające z wczesnoszkolnej to można uczyć!
To są studia pedagogiczne ale tak jak np. pedagogika ogólne to żeby uczyć trzeba by było kierunkowe uzupełniające mieć lub podyplomówkę. Robiłam awans zawodowy i nikt nie kwestinował mojego wykształcenia a jestem już mianowana a u nas w szkole też bardzo dbają o "papierki"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie do końca się z Tobą zgodzę Żaneto, jak najbardziej możesz iść na wczesnoszkolną, z tymże, nie wszędzie Ciebie przyjmą po resocjalizacji, bo to kierunek nienauczycielski. Będziesz musiała dodatkowo zrobić "kurs" który nada Ci kwalifikacje do nauczania w szkole, ale to są dodatkowe koszta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mieszajcie dziewczynie w głowie. Absolutnie nie!!! Nie możesz iść po resocjalizacji na wczesnoszkolną z przedszkolną. Pedagogika resocjalizacyjna to specjalność nienauczycielska, natomiast ped. wczesnoszkolna z przedszkolną a i owszem. Po resocjalizacji możesz na UG iść na pedagogikę społeczną, pedagogikę z edukacji międzykulturowej (czy jakoś tak), albo MU z resocjalizacji, ale pod żadnym warunkiem nie na wczesnoszkolna z przedszkolną. Aby móc zrobić wczesnoszkolną z przedszkolną musiałabyś mieć z tego również licencjat. Pedagogika resocjalizacyjna nie daje Tobie jakichkolwiek podwalin teoretycznych z zakresu wczesnoszkolnej i przedszkolnej, a jedynie wyposaża w wiedzę z obszaru niedostosowań społecznych i wszelkich innych patologii - o czym wiesz bardzo dobrze, bo masz z tego licencjat. Możesz mi śmiało zaufać, wiem co piszę. Mam 26 lat i 5 specjalizacji pedagogicznych za sobą, w tym szósta w drodze. Kształć się z tylu specjalności z ilu możesz, bo tylko to zapewni Tobie pracę w Polsce;). Ciepło pozdrawiam i życzę powodzenia i rozsądku;)
pewnie ,że tak przecież to też pedagogika :)
napewno tak
Mi sie wydaje ze chyba nie, ale to wszystko masz wypisane na stronie uniwerku...z tego co pamietam, pisaliz e mozna na ten kierunek jedynie po przedszkolnej, wczesnoszkolnej, zintegrowanej itp...

a ja sie dostalam na oba kierunki studiow tzn spoleczna i wczesnoszkolna... no i chyba wybiore wczesnoszkolna...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry