Widok

Praca po pedagogice

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Praca Temat dostępny też na forum:
Skonczylam studia licencjackie z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, a nad magisterka zastanawiam sie nad pedagogiką spoleczna. Mam do wyboru ta albo takze wczesnoszkolna, tak samo jak na licencjacie. Moze ktoras z Was jest w stanie mi poradzic, czy jelsi zrobie magisterke w spolecznej, tak samo moge pracowac w szkole jak gdybym zrobila MSU w tym samym co mam licencjat?
Pomyslalam o tym drugim kierunku ze wzgledu na rynek pracy, zeby postawic na wieksza ilosc zawodow i miec wieksze mozliwosci pracy a nie tylko w szkole i przedszkolu, w dzisiejszych czasach jednak trzeba patzrec na wielozawodowosc, ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
Bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słonko ja też jestem po wczesnoszkolnej z logopedią, ja na Twoim miejscu wybrałabym inny kierunek zamiast robic mgr z tego samego kierunku, jak dziewczyny wcześniej pisały i po licencjacie znajdziesz pracę, tylko może nie wybierałabym społecznej tylko może pedagogikę niepełnosprawności, wtedy będziesz mogła pracować np. w klasach zintegrowanych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
klasach integracyjnych;) ale uwaga, coś przebąkują,że mają te dzieci do klas ogólnych wrzucać, więc nie wiadomo jak dalej z tą integracją będzie.
oczywiście lepiej mgr z innego po co powielać
witam, troszke moze obok tematu ale poszukuje osoby ktora udzialalby korepetycji mojej 6 letniej corce (ma bardzo duze zaleglosci przedszkolne z powodu bardzo bardzo czestego chorowania), 2-3 razy w tygodniu Gdansk Wrzeszcz, kontakt agag3@wp.pl
To właśnie miałam na myśli :)
Myślę, że nawet jeśli będą wrzucać te dzieci do ogólnych klas to i tak będzie musiała być dodatkowa osoba, która będzie im pomagać, wątpię żeby całą opiekę nad taką grupą powierzono tylko jednej nauczycielce w dodatku bez doświadczenia w tym temacie.
O moj stary watek :) Studia zdazylam juz skonczyc:)

Mam takie pytanie, moze udzielaja sie tu jeszcze jakies osoby pracujace w Domu Dziecka (o ile Domy Dziecka nie zostaly jeszcze polikwidowane). Chcialam zapytac, czy w tego typu placowkach jak szukaja pracownikow, daja jakies ogloszenie czy lepiej przejechac sie indywidualnie i zapytac o prace? Szukaja co jakis czas kogos do pracy?
cześć ostatnio Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej poszukiwała wychowawców dla dzieci w świetlicy i w domach.A najlepiej zadzwoń do nich posaje ci Gdańska Fundacja Innowacji Społecznej
tel. 58- 304-99-56; e-mail: biuro@gfis.pl 80-032 Gdańsk ul. Gościnna 14; powodzenia!
a mam pytanie. Może się orientujesz. Czy po licencjacie pedagogiki opiekuńczo- resocjalizacyjnej mogę zrobić magisterkę z wczesnoszkolnej ?
Skonczylas studia pedagogiczne,a robisz takie bledy?,Dziwne,ze skonczylas licencjat?!Dziwie sie bardzo.....
Cooo w przeczkolu????Pedagog,:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry