Widok

Pralka na 7kg- o opinie proszę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ma któraś z Was pralkę z bębnem na 7kg?, właśnie przymierzamy się do kupna i szukam opinii użytkowników, czyli jaki model macie, co się sprawdza a co nie. Z góry dziękuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam akurat 6 kg, kupiona rok temu, ale to juz z tych wiekszych. Zwróc uwagę na głębokośc bębna, bo to, że pisza 7kg to jedno, a drugie to opcja załadowania jak bębęn jest płytki i ma dużą średnicę to ubrania same wypadają po otwarciu drzwiczek. Porazka. Najlepiej sprawdź sobie na żywo w sklepie.
Ja po wielotygodniowych debatach wybrałam electroluxa. Sprawdza sie super. Rozważałam też bosha, ale był głośniejszy i nie miał bezpośredniego natrysku górnego. To było dla mnie ważne, bo ubrania są lepiej doprane, szczególnie przy dużym bębnie.
hopp..p
Ja mam 7kg boscha i sprawdza sie super:) Jedyny minus dla mnie to brak funkcji samego plukania
Ja mam pralko-suszarkę Samsunga - pranie 7kg, suszenie 5kg i jestem baaaaaaardzo zadowolona.

Nie wiem, ile tak naprawdę się mieści, bo nie ważę :) ale dużo , na moje oko - ja nie ładuję za dużo, żeby suszyło ładnie, więc nie wiem, ale przy ponad rocznym synku tygodniowo za dwójkę dorosłych i dziecko wychodzi 5-6 pralek :)

w sumie to nie za bardzo pomogłam :)))
Jak pralka też suszy to nie jest to pogniecione? Jakieś nieświeże? Czy jest wtedy opcja z suszeniem i bez?
ja polecam electroluxa,ale mam zwykłą 5 kg a pranie robie codziennie przy 3 osobach,,,uwielbiam prać :)
Wiem ze suszarka osobna sprawdza sie super i wychodzi to duzo taniej, nie wiem jak z pralko-suszarka. W suszarce fajne jest to ze rzeczy nie sa okurzone bo zbiera tez z nich wszytskie farfocle:)
Ostatnio kupiliśmy Rodzicom Boscha na 7kg, patrzyliśmy właśnie na modele, które mają między innymi same płukanie. Jak dla mnie pralka super.
Ja mam 8 kg siemensa od 4 lat i bardzo polecam
bierz pod uwage tylko BOSCH,SIEMENS,ELECTROLUX,MIELE... resztą nie warto sobie nawet głowy zawracać.....
my od 2 m-cy używamy 7 kg - BOSCH WAE 20463 PL szczerze polecam!!!
Ja mam 7 kg pralkę Samsunga i polecam :) Dużo programów, Nano- technologia . Mam ją od prawie 4 lat i żadnych usterek :)
Agusiu żadnych usterek? o ile dobrze pamietam kiedyś narzekałaś na swoją pralke i wytykałś jej wady :)
ja w Szwecji miałam Husqvarna pralko suszarkę i jak tylko będe miała kupować to taką tak jak kocham prasować itp to tam nie miałam prawie czego po wysuszeniu rzeczy były nie pomięte pachnące i miękkie a pralka no zajefajna bo potrafiła np sprać plamki od kakałka Koksia prane w polskiej pralce z 5 razy i nic a tam bez zadnego wanisha i innych odplamiaczy poszło odrazu fakt ceny maja wysokie ale naprawde się oplaca
2xmama Wow jestem pod wrażeniem :o Ale chyba jednak nie tak do końca pamiętasz jednak to o czym pisałam :-D

Miałam problemy tylko z podajnikiem proszku ale zostało to wymienione w ramach gwarancji. Z tego co wiem to problem został rozwiązany ponad 2 lata temu i teraz wszystkie pralki mają inne podajniki.Po za tym wszystko działa bez zarzutu i o żadnych innych usterkach nie pisałam.
Wielkie dzięki:)
Już zdecydowaliśmy się na Electrolux:)
jak spawuje sie pralka electrolux?
Ostatnio stałam przed tym samym dylematem, jaką pralkę kupić. Padło na Aristona WMG722
Mamy ją około 3 miesięcy, jest super. Bardzo cicha, fajne funkcje posiada.
Dość krótko ją mamy, ale jak na razie jestem bardzo zadowolona z zakupu
ja jestem szczęśliwą posiadaczką 6kg electroluxa (EWS10470W) od prawie 2-lat,używana prawie codziennie i wszystko OK (a dodam że jest w zabudowanej szafce,mimo że to nie model do zabudowy,więc jakieś dodatkowe obciążenie musi znosić :-)
ja 3 tyg temu kupiłam Siemensa,wprawdzie 6kg,ale jestem mega zadowolona. Bęben duży, szeroki,nic nie wypada. Pranie można po wysuszeniu od razu złożyć,bo nie jest pogniecione. Polecam!!
Ja mam Candy na 7kg, ładowana od przodu, duży szeroki bęben, a co najważniejsze jest małej głębokości więc pasuje do małej łazienki.
Jest to moja druga Candy, pierwsza działa od 10 lat (teraz w innym mieszkaniu) Polecam tą markę !

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry