Widok

Proszę o opinie - Naprocentrum Gdańsk.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tu ktoś kto leczył bądź leczy się w Naprocentrum w Gdańsku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak się składa, że na wizycie byłam.

Jakie doświadczenie zawodowe i kwalifikacje ma dr Kicińska można przeczytać tu:
http://www.naprocentrum.pl/index.php/dr-n-med-aleksandra-kicinska

Zatem raczej Pani post, Pani Agnieszko, świadczy o ignorancji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ciekawe dlaczego do leczenia niepłodności, która ma najczęściej związek z hormonami Naprocentrum zatrudnia internistę, a nie endokrynologa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo pewnie endokrynologiem musieliby więcej zapłacić. A tu Pani dr, która jest jedynie/ aż? internistą i wpisowuje się w ich schematy leczenia niepłodności dietą..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
endokrynologowi oczywiście
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naprotechnologia jest bardzo dobrą metodą leczenia, natomiast jest to metoda bardzo wymagająca -wiedzy, doświadczenia, intuicji lekarza.

Lekarze w Naprocentrum otworzyli szumne "centrum" i wyciągają kupę kasy na badania i szukanie diagnozy po omacku. Nigdy nie uwierzę w to, że internista może być specjalistą w zakresie stawiania diagnoz ginekologicznych.

Radzę szukania prawdziwych specjalistów naprotechnologii i omijania szerokim łukiem Naprocentrum w Gdańsku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
ja bym radziła poszukać prawdziwych specjalistów (ginekologów, endokrynologów, itp) a omijać szerokim łukiem wszelkiej maści badaczy kobiecego śluzu.....
no chyba ze jedynym problemem jest wyznaczenie okresu płodnego.... inaczej to strata czasu kasy i nerwów....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
do kataniya1983 : ale zrobione mialas USG ? skąd ta diagnoza o PCOS ? prosze odpisz , sama sie tam wybieram na leczenie, moj mail dariana26@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem przekonana do tych metod, jak to mówisz badania śluzu, bo takie metody jak mierzenie temperatury obserwację śluzu zalecają nawet lekarze ginekolodzy. Dzięki obserwacji zaszłam w pierwszą ciążę. Teraz też prowadzę obserwację i dużo wiem o swoim organizmie, co od razu sygnalizuję lekarzowi.

Te opinie o dr Kicińskiej są dość niepokojące, a akurat w przyszłym tygodniu się do niej wybieram. Dziś koleżanka pokazała mi rozpiskę leków, które miała przyjmować i było tam pół apteki, w czy trzy antybiotyki. Nie ma to dla mnie nic wspólnego z naturą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
No cóż, czary mary i zaklinanie rzeczywistości. Szkoda czasu i pieniędzy. Są ginekolodzy, którzy znają się na niepłodności i wcale nie nakłaniają do in vitro. Wiem, leczę się i widzę jak mój organizm pozytywnie reaguje na leczenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No patrz, a ja myślałam, że większość ginekologów zaleca jednak współżycie w celu zajscia w ciążę. A tak serio, mój lekarz pracuje w jednej z klinik leczenia niepłodności i mówi, że często zgłaszają się pary, które id miesięcy mierzą temperaturę, obserwują śluz itp, a jak pada pytanie jak często współżyją, to okazuje się, że kilka razy w miesiącu, "żeby nie osłabiać plemników"... Ja miałam zalecenie współżyć co 2-3 dni i jak przez pół roku nie zaskoczy to wtedy bawić się w obserwacje, bo nie od obserwacji zachodzi się w ciążę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani dr Kicińska nie jest lekarzem renesansu a każdy lekarz kończy 6letnie studia na których ma egzaminy nie tylko ze specjalizacji na którą chce iść, później robi specjalizację więc każdy lekarz powinien mieć ogólną wiedzę że jakaś dolegliwość może dawać objawy także w innych układach - akurat przed tym jak trafiłam do Dr Kicińskiej mój okulista również nie człowiek renesansu on badając mi oczy stwierdził że okulistycznie jest w porządku więc bóle głowy i oczu muszą być związane z tarczycą, to się nazywa intelekt a nie lekarz renesansu wówczas trafiłam do dr Kicińskiej która dobrała mi leki na tarczce i po 1-2 bóle ustały, szczerze polecam Panią Doktor bo jest na prawdę świetnym specjalistą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Lekarz który na bieżąco pogłebia swoją wiedzę z czasem umie postawić diagnozę dot. PCOS na podstawie objawów klinicznych w badaniu internistycznym pacjentki, jest takie coś jak Kryteria rotterdamskie do których zalicza sie nie tylko obraz badania USG ale bierze się też pod uwagę rodzaj owłosienia, skóry, oraz zaburzeń cyklu co wystarcza do rozpoznania PCOS wg najnowszych kryteriów, nawet bez obecność PCOS w usg ginekologicznym, PCOS widoczne w usg ginekologicznym to już raczej zaawansowana forma. Pani dr Kicińska postawiła mi diagnozę PCOS właśnie tłumacząc że w USG nie widać jeszcze zmian w jajnikach ale wszystkie inne kryteria w badaniach dodatkowych powierdziły u mnie PCOS i jeśli zaczniemy leczenie na jajnikach nie będzie pęcherzyków.
Poza tym z tego co wiem lekarz, który posiada certyfikat amerykańskiej akademii płodności i jest instruktorem metod rozpoznawania płodności z konkrentym stażem wiąże wątki endokrynologiczne, immunologiczne, alergologiczne ze sobą i może w ten sposób prowadzić interdyscyplinarną terapię zaburzeń w organiźmie czy leczenia niepłodnej pary.
Strach pomyśleć gdyby lekarze mieli się koncentrować tylko na swojej specjalizacji przecież idąc do ortopedy z chorą nogą nie idzie sie tylko po to by noga przestała boleć bo wtedy możnaby było ją odciąc i po kłopocie, ale idzie sie do lekarze żeby przez tą nogę nie zaczęły szwankowac inne układy a i po to zeby po wyleczeniu nogi cały organizm wrócił do pełni sił więc nie rozumiem dlaczego czepiacie sie lekarza, który dokształacając się na bieżąco potrafi dzięki najnowszym kryteriom stawiać diagnozy interdyscyplinarnie, czy to nie jest zaletą Pani dr Kicińskiej? a tutaj widzę że chyba ludziom dzieje sie ogromna krzywda jeśli lekarz nie będący ginekologiem na podstawie badania fizykalnego i badań biochemicznych podstawi diagnozę dotyczącą jajników... no ludzie litości...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
jestem pacjentką Pani Doktor, zedcydowałam się na leczenie u Doktor Kicińskiej bo oprócz tego że jest specjalistą chorób wewnętrznych co łaczy się też z wiedzą endokrynologiczną, immunologiczną i alergologiczną a ja właśnie w tych dziedzinach mam problemy zdrowotne to posiada również certyfikat amerykańskiej akademii płodności i jest instruktorem metod rozpoznawania płodności z konkrentym stażem - mi taka wiedza i doświadczenie wystarcza a internista to bardziej lekarz rodzinny - ten który wypisuje skierowania do lekarzy specjalistów ale sam leczy tylko katary i kaszle - chyba jest różnica
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Anonimo Martyno,nie pogrązaj do końca tego całego Nanoprocentrum czy jak to się tam nazywa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie doświadczenie zawodowe i kwalifikacje dr Kicińskiej chyba mówią same za siebie - nie jest tylko lekarzem specjalistą ale dodatkowo ma tytuł doktora nauk medycznych i jest wykładowcą na GUMedzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

O Anonimo,Martyno,Kasia.Co klientki przejrzały na oczy ?I poszły się leczyć u lekarzy mających do tego kompetencje?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

O Anonimo,Martyno,Kasio ,Ola prowadzi monolog ze sobą.Litości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ciekawe, bo jeśli chodzi o umawianie wizyt to byłam zdziwiona bo tez termin pierwszej wizyty wyznaczono mi na za 2 miesiące od dnia kiedy dzwoniłam ale chyba po 2 tyg pani rejestartorka zadzwoniła proponując wcześniejszy termin i tak samo było jak zrobiłam badania i chciała przyjść z wynikami juz po diagnozę - niemal od ręki w przeciągu tygodnia od mojego telefonu ze mam komplet wyników zadzwoniono do mnie z terminem i powiedziano ze udało sie znaleść szybszy termin zeby wyniki były aktualne, ja szczerze polecam Naprocentrum a zwłaszcza dr Kicińską, bo widać że ma dużą wiedzę i fajnie, że zleca badania kompleksowo zeby móc trafnie postawić diagnoze i wykluczyc inne schorzenia, polecam! jestem bardzo zadowolona z leczenia i wszystkim koleżankom polecam panią Doktor i one też są zadowolone :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
to ja zgadzam się z koleżanką Lusik - również mam same pozytywne doświadczenia, oprócz oczywiście wysokich kosztów leczenia ale to już nie wina lekarzy skoro NFZ nie finansuje... miłe lekarki i konkretne sie wydaja i jestem zadowolona :) lecze sie juz kilka mscy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kasio,Olo ,Anonimo,Martyno i jeszcze Małgo,coraz bardziej sie pogrąza to Nanocośtam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry