Widok

Przeciekanie pieluszki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co noc mam ten sam problem,przecieka małemu pieluszka.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.

Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla nas huggiesy okazały się rewelacyjne. Od urodzenia były pampersy premium i mała nabawiła się mega odparzenia. Po dwóch dniach stosowania huggiesów pupka jak nowa. One nie są niczym nasączane, mają fajne rzepy, zdarza się, że przeciekną w nocy, ale to jeśli nie dokładnie założę pieluszkę zmieniając w nocy. Teraz jesteśmy na 1 newborn, mamy już zapas 2:)
wg mnie huggiesy sa bardziej chłonne, chociaz zdarza sie, że w nocy przeciekną.
Ja dwójke swoich szkrabów "odchowałam" na huggies -ach.
Pampersy były dla nas nieodpowiednie, miałam wrażenie że po 1 -1,5h pampek był mega zasikany.
Mi się wydaje,że ważniejsze niż rozmiar pieluchy jest jej odpowiednie założenie-koniecznie zwróć uwagę czy siusiak nie jest skierowany na bok (no bo że musi być na dół to nawet nie piszę:-)) i czy body gdzieś za bardzo nie dotyka brzegu pieluchy (tych falbanek). Jak to nic nie da to może warto spróbować innej firmy (nam na przykład zupełnie nie pasują huggiesy,bo mają takie szerokie boczki,że nie umiem ich porządnie zapiąć)
Dziewczyny u mnie pranie jest codziennie, przy każdej zmianie pieluszki zmieniamy i ciuszki, Mały ma 3 tygodnie używamy pampers premium care i nie wiem co źle robię, próbowałam już wszystkich sposobów, zawsze plecki mokre.
Mój syn ma 4 m-ce i 2 tyg, waży 7400
przeszłam na pieluchy większe

Dziś w sklepie mama miała na rączkach dziewczynkę m-c starszą od mojego synka i była o głowę mniejsza.

Mój syn nie jest szczupły,taki mini pulpecik i długi.

U lekarza do pupy miał 44cm + nogi + wieka niewiadoma :D

Dziwnie teraz mierzą..
ps my mamy obecnie huggisy nr 2 przy wadze 5640g...czasem zdarzy się przeciek, ale "przymierzyłam" jej 3 i są za duże...
najbardziej z tego wątku zapamiętałam "15godz" :D

jestem w wielkim szoku!

moja mała ma zmieniane pampki czasem nawet co godzinę-co pół a czasem nawet cztery na raz, bo nie zdąży "dosrać" a ja już jej zmieniam :)
nie wyobrażam sobie siedzieć z mokrą dupą cały dzien więc i moje dziecię nie siedzi...
zresztą mała przyzwyczaiła się do suchego i teraz jak ma mokro to "woła"...

ps ale można opiniować? chyba od tego jest forum?:)
My używamy pampersów '3" przy wadze około 8h i jak na razie bez niespodzianek :)

Ogólnie jestem bardzooooo zadowolona z pampersów. Teraz czekamy na norweskie pampki, ciekawe czy będą lepsze od naszych polskich, bo cena powalająco niska :)
Moj synek wazy 9,5 kg. Jest dlugi i szczuply, dlatego nadal uzywamy 3. Probowalam 4, ale byly "luzy". My uzywamy Huggies Premium (w zwykłe Huggies 3 już się nie mieści, Premium są odrobinę większe). Bardzo polecam (próbowaliśmy Pampres, Happy i coś tam z Lidla i nic nam tak nie odpowiadało).

Pozdrawiam

PS. Nikogo nie oceniam, ale na przyszłość dziewczyny zastanówcie się trochę. 15h to za długo
kupilam pampersy tez "3" ale sensitive i nie przecieka :)
Wstyd to kraść i z dupy spaść,zanim się zacznie po kimś jechać należy spojrzeć najpierw na siebie i swoje podwórko,a czy reszta zmienia pieluchy czy nie to nie moja sprawa tylko indywidualna każdej z was .
Miłego dnia :)
Ach, jaka akcja, już wszyscy zapomnieli o tych 15 godzinach, tak zręcznie obróciłaś kota ogonem, że to teraz reszta forum nie zmienia pieluch :D

Dobra, Kulka, rozumiem, że Ci wstyd i więcej tak nie zrobisz, dla mnie temat jest zamkniety ;)
proponuję sprawdzić innej marki pieluszki, mnie Lidlowskie zaczęły przeciekac
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Ta panie "porządne" ;))
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kulka nie przejmuj się ignoruj po prostu i tyle.Każdy ma prawo robić co mu się podoba,a inni niech sobie komentują. Zawsze się znajdą wszechwiedzące :)

Ja nie wierzę że porządna matka może zaniedbać dziecko.

Pozdrawiam
A tak wogóle to czytaj ze zrozumieniem
A to że tak napisałam to nie znaczy że tak robie dzień w dzień pomyliłam godzinę i tyle,zresztą nie mam obowiązku się tłumaczyć i nie tobie mnie oceniać,
fajne masz koleżanki
Aż tak oszczędna nie jestem :)
Uuuu, Pampersy się spierniczyły, bo już 15 godzin nie wytrzymują... Mam koleżankę, która używała trzech Pampersów na dobę, taka oszczędna była.

U nas się zdarzały przecieki, znaczyło to, że trzeba zmienić rozmiar.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry