Widok

Przeciekanie pieluszki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co noc mam ten sam problem,przecieka małemu pieluszka.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.

Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja ma prawie 7 kg i już przechodze na 4 bo w 3 ostatnio kupa jej sie wylała :( ja mam taki patent ze jak sie rozmiar konczy w niebieskich to przechodze na 1 paczke bialych (one sa jakies wieksze ) i później wracam do niebieskich już rozmiar wyżej
ale Ty chyba juz uzywasz bialych -bo one sa do 9 kg, moze masz te nowe białe ekstra chłonne -one mi się wydają ciut mniejsze niż te stare ze słonikiem;
Moja Amelka od kiedy zaczęła ważyć 5,5 kg zaczęłą nosić 4 pampers. Miałam ten sam problem- co noc wszystko albo mokre albo zafajdane. Problem się skończył. Teraz waży 7400 i cały czas używamy 4:)

image

image
mielismy to samo. zmienilam na huggisy i problem znikł :)
Może za mały rozmiar już masz ,a tak wogóle to pampersy się spierniczyły (delikatnie mówiąc ) i to strasznie przy synku używałam pampersów i byłam zadowolona do czasu po 4 miesiącach przeszłam na "Touyours" z lidla ( 52 szt 28 zł i o wiele lepsze ,też mają elastyczne boczki )bo pampersy strasznie śmierdziały po siusiu i przeciekały myślałam że taka partia wadliwa ale nie 3,5 miesiąca temu urodziłam córeczkę i trochę pampersów dostalam i 1 pakę kupiłam w nadziei że są dobre niestety pomyliłam się są jeszcze gorsze niż 2 lata temu i o połowę mniej wkładu w środku mają,płaci się tylko za firmę i to nie mało bo jakości żadnej ,przeszłam na "Huggies'y" i "Touyours'y" i nie ma problemów z przeciekającą pieluchą ,chyba że po nocy za puzno zmienię ,zakładam o 21 i czasami do południa wytrzymuje bez przeciekania.
dobrze liczę ze to 15 h ? ja się zastanawiałam czy 12 h to nie za długo
mam takie samo wrażenie jeśli chodzi o pampersy. Używałam 4-5 lat temu i były ok. Teraz przeciekają i w ogóle jakieś takie do d... są. Używam Huggiesów i Dada.
u nas jak pielucha zaczeła własnie przeciekać oznaczało to konieczność zmiany rozmiaru, zazwyczaj problem znikał.... niewazne było w sumie czy huggisy czy pampersy
uzywamy pamersów 4 (jakoś jak mały przekroczył 6 kg) i nie zdazyło nam się aby przesikał pampersa --> ani rozmiaru 3 ani 4; Fakt my dość często zmieniamy pieluchę --> w nocy max to 8h a w dzień to co 2 godziny (jedno siusiu = jedna zmiana);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
ja uzywam huggisy r.4, moim zdaniem sa duuuzo lepsze od pampersow, w ktorych jak jest sporo siku to robi sie taka galareta a huggisy sa bardziej " sztywne", a zmieniam w dzien max.co 3-4godz, czasem czesciej jak ma sporo a na noc jak zaloze ok.godz.21 to zmieniam od razu jak sie obudzi ok.7, czasem jednak sie zdarzy ale rzadko ze musze w nocy zmienic ale to jak sporo w nocy pije...teraz mam te huggisy super-flex z biedry;D
ja mam ten sam problem, maly wazy niecale 6kg i uzywam "3"
u mnie przy synku tez sie to zdarzalo! slyszalam, ze czesciej u chlopcow wlasnie :/ dlaczego? sama nie wiem, ale z coreczka nie mialam problemu! tez zmienialam pieluchy, szukalam roznych firm i roznym rozmiarow, az problem znikal, pozniej znowu wracalam do starych i tak na zmiane :)
Jeżeli nie jest dużo nasikane to nie ma potrzeby zmieniać
u nas tez przeciekaly uzywamy 4 okazalo sie ze nie dkladnie doklejalam i przeciekalo i dalej 4 mala jest szczupla wzy 11,500 kg i 4 tak wiec byla moja wina nie pampkow;
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to pora zmienić na większe,mam nadzieję że mały tego pampka nie będzie miał po pachy ;)
a mi tam nigdy nie przeciekła pielucha ani u Mrysia ani u Miski...nie liczę tu takich wypadków ze była totalnie napompowana po nocy i już nie miała gdzie wchłonąć kolejnej porcji ;)

Mryś waży ponad 8 kilosów i 3 mu zapinam bo została mi jeszcze jedna paczka i zadnych wpadek nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój mały nigdy nie miał napompowanej pieluchy,a mimo to od kilku dni mokra piżama i prześcieradło.

Z córką nigdy nie miałam takich problemów "mokrych" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
też u nas przeciekały i mojego wówczas 7 kg bobasa wsadziłam w pieluchy od 12 kg, robiąc mu na dole pliskę, co nie przeszkadzało, teraz waży 10 kg i powoli znów zaczynam mieć problem, a większych pieluch chyba nie robią bo te co używamy to 5 Huggies
ja tam myślę, ze to nie jest kwestia rozmiaru pieluchy tylko kwestia ułożenia siusiaka w środku ;) bo widzę, że dziewczynek ten problem raczej nie dotyczy

mi się przecieki nie zdarzają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry