Widok
Przeciekanie pieluszki
Co noc mam ten sam problem,przecieka małemu pieluszka.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.
Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
Już zastanawiałam się czy pieluchy nie są za małe.
Są to Pampersy oryginalne.Dodam iż nigdy nie mieliśmy z tym problemu.Mój syn waży ponad 7kg a używamy jak dotychczas 4-9kg.
Oczywiście zakładam je dobrze-nie jest to moje pierwsze dziecko.
Może za mały rozmiar już masz ,a tak wogóle to pampersy się spierniczyły (delikatnie mówiąc ) i to strasznie przy synku używałam pampersów i byłam zadowolona do czasu po 4 miesiącach przeszłam na "Touyours" z lidla ( 52 szt 28 zł i o wiele lepsze ,też mają elastyczne boczki )bo pampersy strasznie śmierdziały po siusiu i przeciekały myślałam że taka partia wadliwa ale nie 3,5 miesiąca temu urodziłam córeczkę i trochę pampersów dostalam i 1 pakę kupiłam w nadziei że są dobre niestety pomyliłam się są jeszcze gorsze niż 2 lata temu i o połowę mniej wkładu w środku mają,płaci się tylko za firmę i to nie mało bo jakości żadnej ,przeszłam na "Huggies'y" i "Touyours'y" i nie ma problemów z przeciekającą pieluchą ,chyba że po nocy za puzno zmienię ,zakładam o 21 i czasami do południa wytrzymuje bez przeciekania.
uzywamy pamersów 4 (jakoś jak mały przekroczył 6 kg) i nie zdazyło nam się aby przesikał pampersa --> ani rozmiaru 3 ani 4; Fakt my dość często zmieniamy pieluchę --> w nocy max to 8h a w dzień to co 2 godziny (jedno siusiu = jedna zmiana);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
Testowałam hugisy i mi zupełnie nie podpasowały - są grubsze i kiepskie na bardziej płynną kupkę (w pampkach nic nam nie wypłynęło a w hugisach sie zdarzało);
Zaś Bella to dla mnie zupełna pomyłka :/ Jako takie są tescowe (takie nowe zielone);
ja uzywam huggisy r.4, moim zdaniem sa duuuzo lepsze od pampersow, w ktorych jak jest sporo siku to robi sie taka galareta a huggisy sa bardziej " sztywne", a zmieniam w dzien max.co 3-4godz, czasem czesciej jak ma sporo a na noc jak zaloze ok.godz.21 to zmieniam od razu jak sie obudzi ok.7, czasem jednak sie zdarzy ale rzadko ze musze w nocy zmienic ale to jak sporo w nocy pije...teraz mam te huggisy super-flex z biedry;D