Widok
Przedszkole publiczne w okolicy Kowal
Witam
Chciała bym zapisać córcie do przedszkola publicznego ale nie wiem gdzie takie są w mojej okolicy.
Mieszkamy na Kowalach i interesuje nas przedszkole w stone Gdańska jak i Kolbud byle jak najbliżej.
Może jest tu jakaś mama która wie coś na ten temat
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi
I ewentualnie jakieś nie publiczne przedszkola gdzie cena jest około 400zł za miesiąc
Z góry dzięki
Chciała bym zapisać córcie do przedszkola publicznego ale nie wiem gdzie takie są w mojej okolicy.
Mieszkamy na Kowalach i interesuje nas przedszkole w stone Gdańska jak i Kolbud byle jak najbliżej.
Może jest tu jakaś mama która wie coś na ten temat
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi
I ewentualnie jakieś nie publiczne przedszkola gdzie cena jest około 400zł za miesiąc
Z góry dzięki
Witam sąsiadkę,
Na Kowalach masz prywatne dwa bardzo dobre przedszkola: "Moje Przedszkole" oraz "Skrawek Nieba". Osobiście polecam Moje Przedszkole, do którego uczęszcza mój synek. Czesne miesięczne wynosi ok 840 zł w zależności ile posiłków wyjdzie w danym miesiącu.
W Lublewie masz gminne przedszkole, ale jest zintegrowane - dzieci różne wiekowo w jednej grupie i przyjmują dzieci z Lublewa tylko.
Podobnie w Kolbudach - też przyjmują z Kolbud. Przedszkole w Bąkowie cieszy się bardzo złą sławą, jest przepełnione i ma beznadziejną dyrkę.
Jak masz meldunek w Gdańsku to spróbuj jak będzie nabór do państwowego.
Jest jeszcze przedszkole JESTEM vis a vis stacji w Bąkowie, ale też zintegrowane i takie sobie.
Na Kowalach masz prywatne dwa bardzo dobre przedszkola: "Moje Przedszkole" oraz "Skrawek Nieba". Osobiście polecam Moje Przedszkole, do którego uczęszcza mój synek. Czesne miesięczne wynosi ok 840 zł w zależności ile posiłków wyjdzie w danym miesiącu.
W Lublewie masz gminne przedszkole, ale jest zintegrowane - dzieci różne wiekowo w jednej grupie i przyjmują dzieci z Lublewa tylko.
Podobnie w Kolbudach - też przyjmują z Kolbud. Przedszkole w Bąkowie cieszy się bardzo złą sławą, jest przepełnione i ma beznadziejną dyrkę.
Jak masz meldunek w Gdańsku to spróbuj jak będzie nabór do państwowego.
Jest jeszcze przedszkole JESTEM vis a vis stacji w Bąkowie, ale też zintegrowane i takie sobie.
Jest jeszcze w Lublewie na samym początku ( teren byłej stadniny Glapiaka) domowe przedszkole- ladnie położone w kameralnych warunkach- istnieja od listopada. Cena chyba około 400 z( w tym zajęcia z logopedą, rytmika, angielski)ł + 8 zł wyżywienie. Też objeżdżam okoliczne przedszkola, bo szukam. To na Gruszkowej jest fajnie wyposażone i bardzo dobre wrażenie wywarli na mnie właściciele. Ale ja nie mam pewności czy chcę na sam początek moje dziecko zapisać do licznej grupy.
u mnie to wygląda tak że narazie meldunek mam w Gdańsku ale możliwe że będę miała od około kwietnia meldunek na Kowalach.
Jestem rozwódką a ojciec nie ma praw do córki dlatego będę składała papiery do przedszkola jako samotna matka a to chyba daje mi trochę większe szanse prawda?
czy w niepublicznych też biorą pod uwage najpierw samotne matki??
Jestem rozwódką a ojciec nie ma praw do córki dlatego będę składała papiery do przedszkola jako samotna matka a to chyba daje mi trochę większe szanse prawda?
czy w niepublicznych też biorą pod uwage najpierw samotne matki??
Rina wiem że czasami tak bywa ze tańsze nie zawsze jest lepsze ale niestety pieniądze graja tu jakąś role :-/
zobaczymy jak się wszystko potoczy ale musze rozważyć różne warianty przedszkoli
Mam nadzieje że nie będzie tak źle i uda nam się znaleźć dobre i na nasze finanse dostępne przedszkole
zobaczymy jak się wszystko potoczy ale musze rozważyć różne warianty przedszkoli
Mam nadzieje że nie będzie tak źle i uda nam się znaleźć dobre i na nasze finanse dostępne przedszkole
Mała, nie masz szans przy meldunku dziecka w Kowalach aby dziecko dostało się do przedszkola w Gdańsku, chyba że dostaniesz się z odwołania, przerabiałam to w zeszłym roku, chyba że zameldujesz dziecko u ojca który ma meldunek w Gdańsku. Jak sie będziesz poprostu logować w systemie - elektroniczne zapisy to cię poprostu "wywali" i nie bedziesz mogła zapisać dziecka, dostaniesz info, ze z odwołania ewentualnie cię przyjmą jak będą wolne miejsca. A wiadomo, że wolnych miejsc nie ma.
http://webtopia.pl/SLONECZNYDOMEK/index.php?page=oferta
tu niedrogo mają, nie wiem czy po drodze....
Na Niepołomickiej jest jeszcze niepubliczne (tu moja córa chodzi i mogę z czystym sumieniem polecić) tylko już droższe trochę : http://www.przedszkolepreludium.pl/oplaty.html
tu niedrogo mają, nie wiem czy po drodze....
Na Niepołomickiej jest jeszcze niepubliczne (tu moja córa chodzi i mogę z czystym sumieniem polecić) tylko już droższe trochę : http://www.przedszkolepreludium.pl/oplaty.html
Mała,
miałam ten sam problem - szukałam rok temu przedszkola na Kowalach
łatwo nie jest..
odwiedziłam 4 przedszkola
ceny:
moje przedszkole - około 950 zł (z wyżywieniem)
skrawek nieba - około 700 zł (również z wyżywieniem)
przedszkole w bąkowie - około 550-600 (już nie pamiętam dokładnie)
wg mnie nie ma sensu szukać w dalszej lokalizacji typu orunia, chełm czy bąkowo bo i tak trzeba doliczyć koszty dojazdów
moja córka chodzi do skrawka
miałam ten sam problem - szukałam rok temu przedszkola na Kowalach
łatwo nie jest..
odwiedziłam 4 przedszkola
ceny:
moje przedszkole - około 950 zł (z wyżywieniem)
skrawek nieba - około 700 zł (również z wyżywieniem)
przedszkole w bąkowie - około 550-600 (już nie pamiętam dokładnie)
wg mnie nie ma sensu szukać w dalszej lokalizacji typu orunia, chełm czy bąkowo bo i tak trzeba doliczyć koszty dojazdów
moja córka chodzi do skrawka
No ja do "Mojego Przedszkola" nie posłałabym dziecka nawet gdyby koszt wynosił 400 zł.hihi. Ja akurat należę do tych szczęściarzy, którym udało się zapisać dziecko do normalnego, państwowego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie są super i nie zmieniają się, dzieci mają masę zabawek, plac zabaw również świetnie zaopatrzony w zabawki i co najważniejsze - daleko od drogi i praktycznie przy samym lesie.
oferta tego językowe przedszkola na Rotmance mi się spodobała
Cena jest fajna i wszystko jest w kwocie czesnego(bynajmniej tak piszą)
A może którejś z was dziecko tam chodzi?
Od nas od domu nie jest tak daleko wcale a języki nie są dodatkowo płatne więc fajnie
Chyba przejechała bym się tam zobaczyć jak tam wygląda
Cena jest fajna i wszystko jest w kwocie czesnego(bynajmniej tak piszą)
A może którejś z was dziecko tam chodzi?
Od nas od domu nie jest tak daleko wcale a języki nie są dodatkowo płatne więc fajnie
Chyba przejechała bym się tam zobaczyć jak tam wygląda