Widok

Przepisy na obiady dla studenta:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam kuzyna który pojechał na studia, w domu nigdy nie gotował. Poszukuję przepisów na bardzo, bardzo łatwe dania, szybkie i przy tym na studencką kieszeń:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
- stolowka studencka (jesli takowa jest) lub bar mleczny
- nalesniki np. z dzemem przywiezionym od mamy
- kotley sojowe(bardzo tanie), a jak przygotowac jest na opakowaniu
- kurczak w kostke podsmazony z duza iloscia curry+pieprz, sol, do tego mrozonka warzyw (brokul, kalafior, marchewka) i do tego ugotowany makaron np. swiderki, wszystko wymieszac na patelni
POLECAM!
Zawsze trzeba miec ryz i makaron. Szybko ugotuje i cos doda. Mozna nawet na ryz pokroic banana i/lub inne owoce + rodzynki i polac jogurtem. Podsmazyc kawalki dowolnego mieska, dodac sos (ze sloinka lub z torebki np.knorr) i zjesc z makaronem. Wazne,zeby codziennie zjesc cos na cieplo i zeby chinska zupka byla ostatecznoscia. Sprawdzaja sie tez mrozonki-wrzucasz do gara i masz zupe-nawet rozmrazac nie trzeba, a reszte chowasz do lodowki (lub wystawiasz na parapet) i jest na kolejny dzien. Placki, nalesniki to chyba tez nie bedzie zbyt trudne. Dobrze tez podpytac "miejscowych" i popatrzec gdzie oni jadaja-lokalny bar mleczny moze sie okazac wygodnym i ekonomicznym rozwiazaniem.
Dzięki Dziewczyny:)
A ja w opiekaczu to podgrzewałam nawet schabowe od mamy, bo mi się do kuchni nie chciało iść. hihihi
Ugotowac makaron świderki, kiełbaske pokroić, podsmażyć, dodać cebulke podsmażoną. Wymieszać z makaronem, Dodać ketcvhup włocławek - pycha, my to uwielbiamy :)
Ola
kurczaka pokroic w kostke - na patelnie, doprawic papryka, curry, pieprz, sol + dodac ugotowany ryż+ dodać mix ze słoika marchewka+groszek+kukurydza, troche podsmazyc i gotowe:)
u mnie to krolowalo w akademiku no i oczywiscie wszelkie kanapki z opiekacza. W opiekaczu to nawet pączki podgrzewalismy, hihi:)
a jadlyscie moze kiedys te gotowe dania z biedronki w sloikach? bo chcialam wczoraj kupic zeby miec na czarna godzine jak nie bede miec czasu na obiad, ale wkoncu nie wzielam :))
heh ja też nie umiałam gotować a musiałam coś jeść:P mama robiła mi gotowe słoiczki:) wiec tylko otwierałam na patelnię i zjadałam :) czasami była zupa z paczki, zupka chińska, pizza. czasami wizyta na stołówce przy akademiku
-leczo
-wszelaki makaron z sosami, warzywami, kielbaska, szynka tak samo mozna ryz robic
-zapiekanki/zapiekanka
http://kobieta.interia.pl/news/10-pomyslow-na-szybki-obiad,1385016,
-hamburgery
-nalesniki
-placki z jablkami
-krokiety
parówki przekroić wzdłuż na pół (ale nie do końca - żeby się nie rozpadły na 2 części), położyć plasterki sera, podsmażyć na patelni(pod przykryciem), polać keczupem :]

ugotować makaron, odlać :)
do miseczki wbić 2 jajka, dodać dowolne przyprawy, wymierzać :) wrzucić w to makaron, wymieszać, zasmażyć na patelni :]
można dodać pokrojoną i podsmażoną kiełbaskę/wędlinę z cebulką :]

ugotować makaron, zrobić sos

image

można dodać ugotowanego brokuła albo groszek z puszki :]
jak mieszkałam w akademiku, to byłam świadkiem gotowania "pomidorówki" przez pewnego kolegę... a robił to tak, rozpuścił w rondelku w wodzie kostkę rosołową, dodał pokruszony makaron z zupki chińskiej i do tego łyżkę koncentratu.. po czym stwierdził dokładając kolejną -a, będzie gęstsza :)
osobiście nie polecam, ale tak mi się jakoś przypomniało :)
A serio.. wszelkie potrawy z ryżu z patelni, z warzywami i z tym co jest.
to były czasy...:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry