Widok

Puzzle piankowe ....co zrobić??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hey!!Jakis czas temu była afera ze puzzle piankowe sa rakotworcze.... i co nie uzywac ich???Maz niewiedzial i kupil za granica synkowi...i co rozpakowac je czy nie dawać dziecku???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my wyrzuciliśmy:)

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy cały czas rozłożone...
Hej, widziałam takie puzzle u koleżanki - leżały na dywanie jako alternatywna dla koca "podkładka" pod synka i też kupiłam w tesco. Ułożyłam ładnie na dywanie, ale córka szybko zaczęła raczkować i bardziej ją interesowało ich podgryzanie. Dopiero po długim czasie przeczytałm tu na forum o jakiejś szkodliwości. Ale uważam, bez przesady, bo po pierwsze - ile dziecko ich poużywa, po drugie - nie dajmy się zwariować, bo się już o wszystkim słyszy, że szkodliwe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my w pokoju mamy kacik dla malej gdzie wlasnie ma wylozone te puzzle, buszuje juz na nich od roku
ale czy sa szkodliwe rzeczywiscie to pewnie dowiemy sie za lat 20scia

nie dajmy sie zwariowac
ja bym wyrzuciła..W belgii wysofali wszystkie,wiec to nie "byle cos"..

Z reszta każdy ma swoje zdanie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my tez mamy wyłozone i bardzo pomagaja jak Filip jest na etapie wstawania i gdy sie przewraca to glowa ma amortyzacje i nie boli go. Tez uwazam ze nie ma co wariowac bo w Belgi wycofali. Uzywanie komorki tezz pewnie szkodzi a jednak wiekszosc korzysta przy dzieciach,,
a w Szwecji wożą dzieci tyłem do kierunku jazdy i co... U nas w większości przodem.
U nas sprawdzały się rok czasu, Krzyś używał ich też jako gryzaki:( jak sie dowiedziałam ,ze są rakotwórcze to od razu poszły na śmietnik. Jeśli badania są potwierdzone to ja wolę koc położyc. Po co ryzykowac? Zależy mi na zdrowiu mojego dziecka więc eliminuje z jego otoczenia to o czym wiem, że szkodzi !
a ja skoro się dowiedziałam, że są rakotwórcze po prostu nie chciałam narażać AMi ... a one nie są jej niezbędne do życia więc wyrzuciliśmy ot co

image
tyle jest rzeczy, ktore szkodą a mimo to używamy, ze nie dajmy sie zwariowac. az nie chce sie o tym pisac. to, ze w belgii wycofali, to nie znaczy ze wszytkie sa rakotworcze albo co innego. moze partia byla wadliwa, moze.... jest wiele mozliwosci i to nie koniecznie te same puzle, ktore sa w polsce.

u nas leza w kuchni na podlodze, bo maly sie tam czesto bawi a kafle sa okropnie zimne- zreszta mi tez przyjemniej w stopy na cieplych puzlach niz zimnych kaflach. a 20 funtow piechota nie chodzi, zebym tak poprostu miala wurzucic je na smietnik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
w dzisiejszych czasach rakotworcze jest wszytko....moze i jakis minimalnuy wplyw na dziecko one by i miałay gdyby byly uzywane non toper przez 20 lat ale te pare miesiecy...nie ma co przesadzac.ja jeszcze zachowalam jedna paczke z malymi elementami do ukladania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
My używamy i nie mialam pojecia ze sa rakotwórcze. Podeślijcie proszę link żebym mogla cos doczytać na ten temat. Szkoda mi bedzie je wywalic bo synek je uwielbia ale zdrowie wazniejsze.

Może macie jakies zastepstwo takich puzzli oprocz koca.
a moze ktos zamiast wyrzucic bedzie chcial oddac?
Ja juz sama nie wiem
generalnie schowałam to do kartonu
chyba wywalę na śmietnik?
jesli chcesz to ja chetnie przyjme :)
naprawdę chcesz?
żadne problem
oddam Ci
Dziekuje :) wiedzialam ze moge na Was liczyc... musze przemyslec jeszcze
pewnie ze tak, ja i tak mialam zamiar jeszcze dokupic do kuchni. Jesli masz wyrzucic to chetnie wezme napisz prv co i jak
Może macie jakies zastepstwo takich puzzil....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry