Widok

Quinny Buzz-opinie-spacerówka!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j/w....będę wdzieczna;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam ten wózek i użytkuję od listopada. Pomimo wszystkich złych opinii, które miałam okazję przed kupnem przeczytać - jestem zadowolona, może nie zachwycona (bo w sumie to tylko wózek), ale spełnia moje potrzeby w zupełności. Dokupiłam na okres zimowy pompowane koła przednie i jazda po śniegu nie stanowi problemu (dodam, iż mieszkam w miejscu gdzie gdzieniegdzie nie ma chodników i ulicy). Do spacerówki przesiedliśmy się w maju, ale gondola wystarczyłaby nawet do teraz (synek ma 7,5 miesiąca). Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co do spacerówki:
1. Te kola przednie jak drogie sa i gdzie mozna kupić?
2. siedzenie kubełkowe- czy nie jest zbyt małe dla dziecka o wiekszej nmasie;)?
3. jak testowalam w sklepie , to dziecko siedzialo niestabilnie w nim, te kola przednie nosily cała siłe cięzaru dziecka i miałam wrażenie, że wózek się zaraz przechyli na 2 stronę.
to przednie koło to koszt w Mama i ja - 239 zł.
Synek w tej chwili ma 8,5 kg i jest dość szczupły, więc jest mu wygodnie. Nie wiem jak będzie potem, ale ma jeszcze sporo miejsca w tym siedzonku. Ja kółka kupiłam na allegro od użytkownika bubumarket, tam zresztą kupiłam też wózek. Mam wersję z 4 kołami czyli Buzz 4 i nie miałam wrażenia, ani nie było takiej sytuacji, że wózek stał niestabilnie, lub był chybotliwy. Mam też to siedzonko xl, takie jak było w wersji 2006 (która ze względu właśnie na siedzonko była chwalona bardziej niż 2007 np.)
a mozesz pokazac jaka to jest wresja siedzonka XL?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podlacze sie do pytanie i podbije zarazem:) Zalezy mi na opini o tym wozku, quinny buzz 3
Moja przyjaciółka go ma i jest załamana spacerówką. Właśnie prezełorzyłą 6 msc synka z gondoli, a on uwielbia spac na poczku no i nie może, musi poduchy nawkładać, żeby mu było wygodnie. No chyba że ktoś nie chce żeby dziecko spało wygodnie we wózeczku to może i ok.
Moja córka ma prawie 15miesięcy i nadal wożę ją w spacerówce buzz, Generalnie to jestem zadowolona z wózka, lekki, zajmuje mało miejsca, łatwo się prowadzi, zablokowałam sobie tylko przednie skrętne koło bo się blokowało, i moja Kamila nie ma problemu ze spaniem w siedzisku spacerówki.
Agata ale wozisz ja w tym siedzonku do 18 mies tak?
a ja powtórzę raz jeszcze - są lepsze spacerówki w tej cenie, źle rozwiązana kwestia siedziska i jego kształt
JA UWAZAM ZE SIEDZISKO JEST SUPER.MOJA MALA UWIELBIA PODCZAS SPANIA MIEC NOZKI WYZEJ I NIE SPRAWILO PROBLEMU GDY Z X-LANDERA KTORY PLASKO SIE ROZKLADA PRZELOZYLAM JA DO QUINNY.JEDYNA WADA JEST TO ZE PRZY WIEKSZYM DZIECKU JEST MOZLIWOSC WYROBIENIA SIE CZESCI KTORA SKLADA I ROZKLADA WOZEK.MOJ SIE WYROBIL I WOZEK POD CIEZAREM MALEJ SAM KLIKA I OPADA NA DOL!!!POZATYM KOLO PRZEDNIE PO WYMIANIE NA POMPOWANE CZYNI JAZDE IDEALNA;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie do jakiego wieku jest spacerówka?
Witam a mogłabym wiedzieć jak z miejscem w spacerówce?
Quinny buzz
Stelarz mamy w wersji 4 ( 4 kola) i 3 ( 3 kola) - mozna do tego samego stelarzu montowac kola dowolnie
Spacerowka: sa dwie wersje: 1. XL - tradycyjna 2. Kobelkowa- wyprofilowna.
Pragne zwrocic uwage ze w obu spacerowkach obowiazkowe sa PASY! dziecko nawet 3 miesiaczne musi mie zapiete pasy! to z jednej strony zabezpiecza ruchliwe dziecko przed wypadniecem, z drugiej strony utrzymuje dziecko w wozku na wybojach, a te sa wszedzie.

Do stelarzu mozna zamontowac:
- gondole
- fotelik samochodowy MaxiCosi ( jeden z najbezpieczniejszych fotelikow z tej grupie wiekowej)

Dla mnie ten wozek jest idealny dla osoby ktora:
- jezdzi duzo autem, tzn, raz w tygodniu na duze zakupy, na spacery nad morze np., do kolezanek , babci, tesciowej co drugi dzien
- ma auto z nieduzym bagaznikiem ( na zakupy dziecko z fotelikiem + stelarz)
- lubi minimalizacje i komfort - wozek jest wygodny, latwo sie prowadzi
- kwestia czesto zapominana - gdzie wozek bedzie przechowywany, np. pod domem w aucie, dziecko w foteliku znosimy i przekladamy do gondoli, lub stelarz w aucie, a my wynosimy dziecko w gondoli. Tu juz jest masa kombinacji ale nalezy o tym pamietac.

Polecam jako pierwszy wozek, pelen zestaw. Jesli ktos szuka samej spacerowki - to radze kupic cos bardziej "parasolkowatego".

Tak naprawde wiekszosc z nas przerabia dwa wozki, najpierw gondolowo-spacerowkowy, ale jak dziecko ma rok i troszke i umie juz chodzic to kupujemy wozek "parasolkowaty"( lekki i malutki, ewentualnie na male dzemki, taki ktory w lesie na spacerach latwo sie wezmie pod pache)

I nie bede ukrywac, dla mnie Quinny Buzz to nie jest tani wozek- mowie o nowym. Ale ja jestem zadowolna, nie zaluje wydanej kasy bo warto bylo. U mnie sprawdza sie Buzz 3 i spacerowka kubelkowa- jak dla mnie rewelacja. Na co dzien poruszam sie po miescie ( krawezniki, schodki, podjazdy), nad morze- deptak,pieknie sie prowadzi, nad jeziorem- super sprawa z moskitiera!, na zakupy -idelany, latwo sie poruszac miedzy regalami, zwrotny bo zawraca w miejscu.
kasiaczek wożę ją w tym siedzisku do 18miesięcy, a moja córka do małych dzieci nie należy. Powożę ją jeszcze przez jesień i koniec:( i wtedy niech śmiga sama lub najzwyczajniejszą parasolkę kupię.
Dziekuje za odpowiedzi. Dzis bylam sobie obejrzec i przetestowac Buzza i sie skusilam ;) Wzielismy ten wozeczek, jak narazie jezdzilismy normalnie chodnikami - super sie prowadzi, po kraweznikach jechalam - nie widze problemow, do autobusu wsiadalismy tez - nie ma problemu, Mala przymierzylismy i chyba jej sie podoba to kubelkowe siedzonko, bo w pozycji lezacej lezalo sie jej sie milutko wiec chyba podjelismy dobra decyzje:) Jak mowie dzis go kupilismy, sprawdzimy dokladnie go dopiero pozniej, ale jak narazie to co sprawdzilam jest ok:)
fajnie, ze się jednak zdecydowaliście, może będziesz zadowolona.
Quinny buzz jest super, polecam każdemu ale z siedziskiem z 2006 jest głębsze i wygodniejsze , poza tym naprawdę świetnie się prowadzi ,składa i rozkłada ,ze względu na swoje małe gabaryty mieści się nawet do małego auta .
Sama miałam Quinny i byłam w pelni zadowolona .
Moim zdanie warto

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry