Widok

Ranking pieluszek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny robie wstepnie rozeznanie, wiadomo, co pupa to obyczaj ale moze macie swoje preferencje? Ja na poczatek kupilam male opakowanie (do szpitala) pieluszek Huggies Newborn z bawelna i wolnym miejscem na pepuszek no i te same ale w duzej paczce do domu. Ale juz sie nasluchalam negatywnych opinii o tychze pieluchach. Jakie Wy macie typy? Dzis w Realu byla promocja: 2 paczki pakowane po 94 szt Pampersow dla noworodkow za 90 zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my też tylko pampers active baby
my tylko pamapers acitive inne byly beznadziejne.....hugies sztywne i uczulaly,z rossmana wogole beznadzieje musislam oddac,happy przeciekaly jak cholera,lidlowskie nawet ok,dada sztywne uczulaly,pomaranczowe pampers brak rozciagliwych boczow
my uzywamy pampersów, od dady mała miala uczulenie, hugisy jakies takie duze i sztywne mi sie wydawały ;)
pampersy oki tylko cena wysoka,hugisy zawsze mi przeciekały gdzies bokiem,dada te drozsze sa super i nie odbiegaja pampersom
Na początku używaliśmy tylko pampersó premium care, potem zaczęłąm próbować inne, moim zdaniem rewelacyjne są pieluszki z rossmanna, ale tylko do rozmiaru 4, bo te czwórki to dla nas jednak katastrofa, sztywne bardzo i jakieś wyjątkowo duże. Teraz używamy pampersów active baby.
Pampersów używaliśmy przez pierwsze 2-3 miesiące. Potem były (i są do tej pory) dada biedronkowe i czasem rossmanowskie babydream.
U nas nie sprawdziły się happy baby, bo mialam wrażenie,ze ten wkład się jakos tak "zbijał". ale to było przeszło 3 lata temu, teraz może sie poprawiły. Podobały mi się też huggiesy-świetny ten pasek na pleckach. Dobrze u nas wypadły pieluchy z tesco (ale nie pamiętam nazwy, tam są chyba 2 rodzaje).
Co do przeciekania, to czasem zdarza się jakis maleńki wypadek.
DADA są najlepsze!!!!!!!!!!!!!

Córcia (2 latka 8 msc) od zawsze takie dostwała od nas. Dziadkowie kupowali PAMPERSA, ale parwde mówiąć nie widziałam różnicy. Różnice zauważyłam, jak zaczełam experymentować, jak niusia już chodziła- bella happy 3d- ją cisneły, pampers baby active i huggiesy przeciekały. Take uważam że Biedronkowe DADA rządzą:):):)

Synek jak sie urodził (1 marzec tego roku), to kupiłam pampersy new born, ale miałam tez "dostane" od koleżaqnki GAGA z Tesco. I mąż się pomylił, i zamiast pampersa (chciałam je na początek bo wiaomo, noworodek, delikatny...) przywiózł mi GAGA. I co? I nic, zero uczuleń itp

Na dzień dzisiejszy córcia już nie używa pampersów. Za to mały czasem BABYDREAM z Rossmana ale najczęściej DADówki :):):)
jak dla mnie najlepsze są Pampers Active Baby ale tylko jesli chodzi o miękkość no i sa najcieńsze i najdelikatniesze

nigdy żadne pieluszki nam nie przeciekały

Huggies z bawełną używałam tylko 1 i 2-bardzo fajne, nie mam im nic do zarzucenia
bardzo tez lubię kupować Huggies Little walkers-pieluchomajty
najwygodniejsze ze wszystkich dostepnych

Babydream, pieluchy z Lidla i Bella-ok ale są grubsze i sztywniejsze

natomiast teraz jak Mrys starszy i już mniej zużywa kupuję zwykle Dada z Biedry a pampki jak sa w promocji
czy nie zauwazyliscie ze cos sie dada popsuły?? kurde my uzywamy dlugo a teraz juz druga paczka i sa jakies dziwnie,zle zrobione,niektore maja te zapiecia krzywo albo jakies inne.
Agusia - poszukaj na forum. były już takie rankingi :)

przetestowaliśmy różne pieluchy.

na samym początku używaliśmy Bella Happy Newborn - z wycięciem na pępek, super się spisywały, dodatkowo w opakowaniach były woreczki na zużyte pieluszki - super.

później próbowaliśmy Dada z Biedronki - używaliśmy jakiś czas i było ok, pieluchy dość sztywne po wyjęciu z opakowania, ale wystarczyło je trochę "potarmosić" i były ok :] później zmienili pieluchy i te nowe już dla Gabrysia nie były dobre.

najgorsze dla Młodego okazały się Huggiesy, pieluchy z Rossmanna i pomarańczowe Pampersy - pierwsze sztywne i grube jak encyklopedie, ostatnie wywołują uczulenie na pupie. (były 3 podejścia żeby zużyć jedną paczkę kupioną na próbę)

naszym nr 1 są zwykłe Pampersy (niebiesko-zielone). Cienkie, miękkie, dobrze chłonne, elastyczne boczki. Młody spokojnie przesypia noc i nie jest przesikany :)

białe pampersy są też dość dobre - jednak bez większego zachwytu.
Przez 1,5 roku używaliśmy Pampersów, teraz używamy Dada 5 i są jeszcze lepsze niż Pampersy, które są delikatniejsze tzn. częściej się urywały paski z rzepami przy zakładaniu. I, co jest istotne, kosztują 26 zł a nie 60.
u nas cały czas happy belli - świetnie się sprawdzają.
Na pampersy active była uczulona, huggiesy strasznie przeciekały i sztywne były, jeszcze tylko fajne były pampersy premium care - ale te zdecydowanie droższe.

Zamawiam przez sklep producenta: blizejciebie.pl i przy zamówieniu powyżej 115 (czyli min. 4 duże paczki) nie płacę za wysyłkę.
Najtaniej i jeszcze z bezpośrednią dostawą do domu - dla mnie idealne rozwiązanie.
My mieliśmy pampersy, Dada, Lidlowe i Rossmanowe. Wygrały Rossmanowe, moim zdaniem są super, nic synka nie uczulają i nie przeciekają. Najgorsze Lidlowe jak dla nas, co chwilę wszystko mokre.

O tych pieluszkach z wycięciem na pępek nic dobrego nie słyszałam, podobno zwykle wycięcie wypada nie tam, gdzie trzeba. I od razu używaliśmy rozmiaru 2 (też niedługo), także tak jak dziewczyny piszą - za dużo jedynek bym nie kupowała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wszystko zalezy od zgrabnosci pupy dziecka, ale u syna pampers byly mocno zanizone, on ledwo wchodzil w wage ma poczatku rozmiarowki a juz byly za male - ale byl kolopsik.
nam sie sprawdzily rewelacyjnie happy bella- takie naturalne, pniczym nie nasaczane - ale to 3,5 roku temu, potem jak zaczał raczkowac stosowałam pampers w dzien a happy na noc/spacery bo pampki przeciekaly - ale jak potem cena happy podskoczyly uzywalam i lidloskich i rossmanowskich pampersow na zimne spacery nie zakladalam bo jak dla mnie one robily taka nieprzyjemna zimna kluche mioedzy nozkami nie wazne czy dziecko troszke popuscilo czy nasikalo duzo.

cora jak to dziewczynka ma wybredniejsza pupe i rossmanowskie ja uczulaly, akurat byly dobre ceny pampersow wiec uzywalam na poczatek tych premium care a potem huggiesy -dobre ceny kartonow i dada juz sie polepszyly, choc teraz pupa mocno moczem smierdzi jak uzywam dada. lidlowskie tez pasuja, ale nie mam pod nosem
My od samego poczatku uzywamy pampersow.
sporadycznie byly dady ( w nocy przeciakaly)
huggies tez yly super wg mnie.
ja za dużo jeszcze nie testowałam, jedyne co mogę powiedzieć z doświadczenia to żeby nie kupować za dużo pieluszek new born, moje dziecię urodziło się takie duże, że spokojnie mogła nosić od razu rozm 2! Tak wiec jedynki poszły dwie małe paczki w szpitalu a później już 2.

polecam bella happy najtaniej zamawiać kilka paczek na allegro jak dziecko bedzie troche wieksze są dość sztywne ale chłoną niesamowicie jednocześnie nie pęcznieją tak nieestetycznie jak pampersy... na samym początku kupiłam pampersy i długo siię tego trzymałam bo pampersyy najlepsze i już ;-) ale później poeksperymentowałam z różnymi znanymi markami i jak dla mnie najgorsze były właśnie huggies :-( kupki wypływały słabo chłonęły ale warto popróbować i wybrać najlepsze dla maluszka... i taka rada warto przeliczać koszt pieluszki na sztukę wtedy wiarygodna cena się pokazuje a korzystałam też z pieluch wielorazowych hmmmm nie jest to dobre rozwiązanie na początek bo tak naprawdę od razu trzeba taką pieluchę płukać i tego samego dnia prać bo cuchną... jak dziecko jest starsze można na noc taką pieluchę zakładać i wtedy sprawdza się to i środowisko się odciąża ;-)
My od początku używamy babydream z rosmana opakowanie newborn kosztuje 14zł a dalsze rozmiary 20zł używałam pampersów newborn i jak dla mnie nie sprawdziły się
My mamy przetestowane kazde, wlacznie z tymi z lidla i tesco. Pampersy bardzo ja uczulily, hugiiest nie ale za to bardzo przeciekaly niezaleznie od rozmiaru. Rosmanowske grube jak ksiazka telefoniczna, lidlowe fajne,ale sztywne i 4 przeciekaly, bo bylybdlugie a waskie. Przez dluzszy czas uzywalismy Libero, REWELACYJNE, maja sciagacz w talii,w nie przepuszczaja, sa bardzo chlonne i nie przeciekaja. Tylko problem z dostepnoscia-jedynie w auchan lub na allegro. Sprobowalismy dada i sa idalny, nie przeciekaja, nie uczulaja, szerokie i miekkie falbanki.
A ja polecę Wam pieluszki wielorazowe - naturalne, bez chemii - jednorazowo trzeba co prawda sporo wydać ale potem się już nie kupuje nic. Pieluszki sa w rozmiarach one size i wystarczają na caly okres pieluchowania. Jest wiele różnych firm, mi najbardziej pasują pieluszki Babyetta, ale wybór jest ogromny. Polecam serdecznie. Zapomnialam co to odparzenia, a przy pierwszym dziecku często się z tym problemem borykalismy. Załuję że nie znalam ich wczesniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry