Widok

Re: styczniowe mamy plus dzieciaczki cz.35 (*12)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No dzieczyny tym razem ja nowy wątek zakładam bo tamten już tak długo mi się przewijał że masakra:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja się witam w nowym!
Pogoda jak zwykle sie zepsuła,popadał deszcz.Niko prawie caly dzień przespał,wiadomo-swierze powietrze,a my z bolem wzielismy się za ogród,kostka umyta,liscie sprzatniete,jeszcze trzeba sie wziac za oczko wodne,trawka rosnie nowo posiana....czuje sie tutaj jak na jakis wczasach.
Zaraz mykam na guadzika do lasu.
Angel my kupowalismy tego pierwszego quada co nam ukradli od znajomego,a tego co teraz mamy to ze Słupska,tam facet ma zje....ste quady,grizzly i king quad,to jedne z lepszych firm,ale ma jeszcze duzo innych firm.wszystkie nojki.Pojemnosci jakie chcesz czyli od 300 do 800.Quady mają jeszcze jak na Starogard Gd. jedziesz od Tczewa.No i allegro,tam jest ich ful.
ja też się melduje dziewczyny o której jutro zgadujemy się na forum z tym zoo czy idziemy czy nie kto idzie ja proponuje dajcie znac do 9 rano
jutro ma być niby tylko 11 stopni...u Was też tak wieje?
Strasznie się zrobiło,co się dziej z tą pogodą?
Witam się w nowym wątku :)

Byliśmy dziś na bardzo długim spacerze, 5h chodziliśmy po poligonach. Jakie ja mam pod domem tereny to szok :)
Dziś zapuściliśmy się w głąb poligonów i zakochałam się w tym miejscu. Naprawdę cudnie, choć nie obyło się bez przygód typu przenoszenie wózka, psy wykąpane w błotku itd. ale było cudnie.

Ja też jakoś chwilę po 9tej dam znać czy będę, bo jak będzie zimno, wietrznie to sobie odpuszczę, choć bardzo bym chciała spotkać się z Wami i trzymam kciuki z ładną pogodę.

Ola, macie jakąś lawetkę do przewożenia quada ?
Moje dzieci mają u swojego taty quada, ale właśnie z ex mężem rozmawialiśmy o jakiejś lawecie, żeby móc przewozić go na poligony.
Kasia,my mamy mercedesa,takiego busa z paką co quadzik spokojnie wchodzi,my na niego groszek mówimy hehe,bo cały zielony.
Jeżeli będziecie potrzebowali to możemy przewiezć,a nie idzie dojechac Waszym na te poligony?Jest zarejestrowany?Bo mogłybyśmy poszalec na tych poligonach,ja bym swoim dojechała,tylko nie wiem czy na obwodnicę quadem można????

kasia,a Ty Amelce dajesz kaszke do mleka?Bo Niko zjada 180ml i ja dodaję 4 miarki takie jak do pepti i teraz nie iwem czy nie za dużo?
dziewczyny ale piękna pogoda w ten weekend :) tylko teraz coś się psuje :( mam nadzieję że uda nam się jutro spotkać.

My dzisiaj na Kaszubach cały dzień grillowaliśmy ach jak ja lubię taką pogodę
Olu, my mamy niezarejestrowanego quada, a może inaczej nie mam pojęcia czy jest zarejestrowany, ale u nas na poligonach jest gdzie jeździć, więc mogłybyśmy się kiedyś skrzyknąć i pojechać razem.

Muszę pogadać z ex co i jak z tym quadem.

Natomiast my do mleka dodajemy teraz sinlack. Robiłam go na wodzie, ale teraz robię na mleku, dodaję 6 miarek sinlacku do 120ml mleka. Wychodzi wtedy tego 150ml i czasem mała zje 120 tego :) a raz nawet wszystko zjadła :)
Czyli jak dodaję cztery miarki do 180ciu to chyba nie za dużo.

Ja bym swoim do Ciebie na te poligony dojechała,tylko że quadem nie można na obwodnicę:(
kurcze wieje i wieje, jakby miało coś przywiać, oby nie deszcz.. liczę, że uda się nam spotkac mimo wszystko. nawet jeśli nie będzie tak pięknie jak było w weekend, oby tylko bez deszczu.

muszę powiedziec, że odpoczęłam w ten weekend, pogoda tak sprzyjała, a my z Mikusiem sami byliśmy i taki był grzeczniutki, roześmiany...normalnie z każdym dniem go na nowo poznaję i coraz bardziej kocham :) ale jestem ciekawa spotkania naszego, naszych dzieciaczków :) czyli meldujemy się rano jaki status wyprawy, a jeśli będzie ok to 11:30 tak?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Dzieki Ola:) Moja siostra i moj maz sie napalili na quada wiec pytam... Ja to sie za chiny na tym nie znam i jakos mnie nie ciagnie do nich:P
Jak bedzie w miare ladnie to ja tez sie jutro melduje:)) Tylko zeby nie padlo...
Wstałam rano i ucieszyłam się, że w miarę ładnie jest. Teraz patrzę, że wstrętne chmury przyciągnęły :( Może jeszcze sie poprawi, ale na chwilę obecną wygląda jakby miało lunąć :(
Czy my się w końcu spotkamy ? :(
Laski do 11:30 kupa czasu jeszcze
ja z domu wyjde o 10:00 wiec dam znac do 10:00 tej jakby co ...

Ja też do 10tej dam znać, czy będę bo to taka optymalna godzina, żeby spokojnie wyszykować się i dojechać :)
Witam dziewczyny ja mieszkam przy zoo nad lasem
chmury od morza słoneczko i juz zgupiałam w oliwie jest 14,5 stopnia no i wieje więc wątpie żeby padało kurcze to co jak ?
Ja choć daleko od zoo, ale przejaśnia się u nas i nie wygląda na to żeby padało. Myślę, że czekamy do 10tej wszystkie w stanie gotowości do wyjścia z domu hihi :
Ja właśnie się ubieram, jak nic się nie zmieni to o 10tej wychodzę z domu bo jeszcze sklep chcę zahaczyć ;)
i o 11:30 stawiam się po bramo Oliwskiego zoo :)
spotykamy się czy nie?
Bo ja to muszę tak o 10tej to juz najpozniej wyjechac,jednak troszke dalej mieszkam:))
Uciekło mi,dziewczyny a poczekacie na mnie 10 min.jak sie spóznię?Albo Kasai mozesz mi dać nr.kom na gg?To będzę wiedziała gdzie Was znalezc,u mnie pochmurno ale my bedziemy:)
:) My teaz bedziemy, maz wlasnie mi doiosl, ze drogi u nas w miare przejezdne wiec chyba nie utkne w korku:)
Pogoda-no musi byc ok!
pozadrwiamy i do zobaczenia
relacja nad zoo przejaśnia się i widać błękitne niebo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry