Widok

Rekrutacja do przedszkola 2015 - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, jak myślicie czy 4 latki mają szanse dostać się na Morenę ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Forumka!
do jakiego przedszkola skladałaś dokumenty? gdzie jest 45 podań?
Mama Marysi,
my składaliśmy podanie na Morenę do przedszkola 74 - jako pierwszego kontaktu.
Czy ktoś wie ile jest chętnych do przedszkola nr 74 ???
Dwujęzyczne na Zaspie, ale to samych podan jako pierwszenstwo wyboru, pani mówiła że nie ma co liczyć na wolne miejsca; nie wiem jak to będzie w praktyce, licze że się nam uda :)
czy ktos wie ile wynosza oplaty w przedszkolu 74 na magellana. 10godzin z jedzeniem+taniec+karate+angielski. czy w panstwowych sa jeszcze jakieś inne opłaty?
Ulka26 - Obstawiam, że za te zajęcia dodatkowe wyjdzie ok 100zł(podobne ceny w różnych przedszkolach). Do tego 30zł RR.

Godziny policz: dziennie chcesz 10 godzin, z czego 5 jest bezpłatnych. Reszta(5) płatna 1zł/godz x ilość dni w m-cu(średnio 20-22).

Do tego wyżywienie 6,5zł x 20-22dni
http://przedszkole74gda.home.pl/page6.php
Agusia,
A nadal są przedszkola po 1zł za h ?
Kurczę, bo wczoraj szukałam i widziałam same 2,70za h
wszystkie państwowe przeszkola mają opłąte 1 zł/h - więc dziwne że znalazłaś inne. Może nie aktualizowali strony?
Tak jak pisze Agaga - w państwowych przedszkolach 1 godzina powyżej bezpłatnej podstawy(8-13) kosztuje 1 zł. Tak płacimy co miesiąc, w Gdańsku.
ewa2077, to finansowo nie tak tragicznie chyba... bo u nas jest chyba 385 plus 8zl za posilki za dzien, tyle tylko ze tu wszystko jest robione w kuchni.
Kurcze, fajnie z tym jednym wychowawcą anglojezycznym, na pewno dzieci szybko lapią :)
Ja nawet nie znam rozkladu co i jak, pewnie w maju bedzie jakies zebranie czy cos...
Nulka, zazdroszczę tej własnej kuchni, to duży plus :) i plac zabaw też jest fajny przy tym przedszkolu! ale cóż, nie można mieć wszystkiego. faktycznie finansowo to nie wygląda tak źle i dlatego też się zdecydowaliśmy, różnica w cenie niewielka a oszczędność czasu i nerwów porannych ogromna ;) a dzieciaki łapią jeżyk strasznie szybko, sąsiadka mówiła że jej córa to co chwila jakieś słówka angielskie wtrąca także fajnie :) koniec końców pewnie i tak by na tym przedszkolu stanęło bo jak czytam na forum i rozmawiam ze znajomymi to większość dzieci nie dostała się tam gdzie chcieli :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry