Widok

Rekrutacja do przedszkola 2015 - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, jak myślicie czy 4 latki mają szanse dostać się na Morenę ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W przedszkolach(czyli zerówki w przedszkolu również) też jest przerwa wakacyjna :)

Tutaj macie rozpiskę kiedy które przedszkole pracuje - to są właśnie te dyżury.

http://p52gdansk.szkolnastrona.pl/index.php?p=sd&idg=mg,1&id=16&action=show
anek-bo wie i po co te zaczepki!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nauczanie kończy sie w czerwcu, na miesiace wakacyjne podpisuje sie nowa umowe na tzw. dyzur wakacyjny i dzieci konczace przedszkole moge chodzic na dyżur.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja wlasnie cos slyszalam,ze jednak konczy sie tez w czerwcu,ze nie można zostawiać dalej...chyba po prostu trzeba zapytać w przedszkolu,moze każde przedszokle ma inaczej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nauczanie kończy się w czerwcu, ale dziecko może chodzić do końca sierpnia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a wiecie czy zerówka w przedszkolu kończy się z końcem sierpnia czy tak jak w szkole jest do czerwca tylko?
Jest jakaś Mama,co stara się na Morenę do przedszkola??
Przedszkole jest ok tylko szkoda, że tyle opłat. Poza tym ja też polecam :)
Donoszenie ręczników chusteczek to fakt - rodzice.
U nas zajęcia dodatkowe 62 bo angielski jest.
Ale ja za teatrzyki nie płacę osobno. Za wycieczkę może być dopłata do autokaru.
Nulka, dzięki za wskazówki :) musimy pomyśleć. to dwujęzyczne jest właśnie tam w domkach a my na Wawelskiej mieszkamy to mam 3 min., rano nie będzie problemu z zawożeniem Małej przynajmniej ;) a i opinie znalazłam na necie lepsze niż parę lat temu.
Właśnie dzwoniłam do siostry i tak to wygląda mieli przyjąć 8 przyjeli 12 ale teraz jest 11 (bo jest mała sala) opłaty wyglądają tak:

RR 50
darowizna (zajecia dodatkowe bez angielskiego) 32
wyprawka 40
wyzywienie 7 zł za dzień
opłata stała
plus donoszenie ręczników chusteczek
wycieczki, teatrzyki itd płatne osobno
Bo cały czas nie daje mi spokoju ta "4 dzieci co została". Moja jest 2010 i cała 12tka przeszła do 4latków. Nikt nie kiblował (sorry za kolokwializm) i ja też widzę 12 nowych twarzy w najmłodszej grupie (a do tego w grupie mojej córki jest czwórka dzieci z rocznika 2011 więc 3 latków przyjęli ogólnie 16).
2011 a czemu pytasz?
AgaJ a który rocznik jest córka Twojej siostry?
ewa2077, mozesz odbierac o której chcesz... ale placic musisz za 3godz, 15-18 ( pisalam juz jakis czas temu o przedszkolu w wątku o Parkowym Wzgorzu)

Tez wczesniej myslalam o tym dwujezycznym( w domku jednorodzinnym na rogu? ) albo o Morskim na Ujescisku... ale jednak Parkowe Wzgorze mam najblizej i wychodzi najtaniej.
Myślę, że 50 zł to mega dużo. My płacimy bodajże 34 zł za radę rodziców ale nic a nic nie dokładam w między czasie. Na początku roku szkolnego po 50 zł na wyprawkę i nie interesują mnie kredki, kartki, plasteliny i inne plastyczne, wszystko kupują cały rok sami.
I też są różne zajęcia, przychodzą studenci i prowadzą ciekawe zajęcia o działaniu azotu, gejzerów, o tym jak od środka wygląda ciało człowieka itd, cały cykl takich zajęć. Chodzą na różne teatrzyki, teatrzyk przyjeżdża też do przedszkola, wszelkie bilety autobusowe finansują z rady rodziców. I jest mega dużo paczek, na święta, na nowy rok, na walentynki, nawet na takie małe okazje ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie przesadzam tylko mowie co slysze. O tym ze tylko 8 dzieci sie dostalo a 4 zostala poinformowala Pani z przedszkola na pytanie dlaczego tylko 8.. sama sie zdziwilam taka odpowiedzia. Moja siostra placi prawie 500 zl.. a tak naprawde nie ma wiecej zajec niz w innych przedszkolach. Owszem paczka na mikolaja byla duza ale wyprawka hmn nie dosc ze musiala zaplacic to tez przyniesc kartki reczniki papierowe teczki itd.. dziwne bo nie slyszalam o tym zeby w innych przedszkolach tak bylo. Kadra jest mila nie ma sie do czego przyczepic oprocz oplat. Bo my mamyRR 50 zl ale nie placimy dodatkowo za wyjscia reatrzyki czy zajecuadodatkowe.
Dzięki za opinię!
Nulka, dzięki za info odnośnie Marchewki :) no właśnie cały czas się zastanawiam nad tą popołudniową grupą w Parkowym Wzgórzu... a jak Twoja córcia chodzi? od 15 do 18? muszę zadzwonić i sie podpytać czy są miejsca wogóle i czy można by było tylko do 17 ją tam dawać bo kurcze 18 to trochę za długo, pracujemy oboje więc chociaż te popołudnia chcemy z nią spędzać. a mam tez przedszkole "za miedzą", jakieś dwujęzyczne, na Królowej Jadwigi chyba - muszę sąsiadów podpytać o opinię bo mój m widział jak zaprowadzają tam swoją pociechę ;)
Są różne koncerty, teatrzyki. Dzieci mają warsztaty - na przykład kulinarne, plastyczne. Dzieci robią bardzo dużo fajnych rzeczy artystycznych - w sensie plastycznych. Nie że tylko rysują. Owszem, dodatkowo raz na semestr płacę wyprawkę plastyczną 40zł ale sama wiem ile te wszystkie brokaciki, pianki, oczka itp. kosztują. Na Mikołaja była duża paczka i też ogólny prezent na grupę. Na Dzień Dziecka też coś jest. Jak jest cieplej są wyjazdy.
Nigdy nie robiłam wglądu w wydatki RR po całym roku ale rozmawiałam z mamą kolegi córki która jest w RR i ona powiedziała że RR naprawdę nie wydaje kasy na to na co nie powinna wydawać. I jej akurat wierzę.

Tak, zdecydowanie polecam to przedszkole.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry