Widok

Rekrutacja do przedszkola- problem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapisywałam dzisiaj dziecko do przedszkola i przez moje roztargnienie nie spisałam sobie loginu, część pamiętam ale nie wiem jaka cyfra. Druga sprawa to nie dostałam potwierdzenia rejestracji dziecka i teraz nie wiem czy zrobiłam literówkę w mailu czy przychodzi po czasie informacja.
Czy u was mail przyszedł zaraz po zakończeniu rejestracji?
Jutro podejde do przedszkola, aby to wyjasnic, bo taka jest informacja w przypadku problemu z loginem.
Teraz jestem zła na siebie, że taka ze mnie roztargniona i...a :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W zeszłym roku nie brałam udziału w rekrutacji bo interesujące mnie przedszkole w ogóle nie miało naboru dla 5-latków. Po zakończeniu rekrutacji uzupełniającej, zadzwoniłam do przedszkola i poprosiłam o wpisanie na listę rezerwową. W wrześniu zwolniło się miejsce i jesteśmy w przedszkolu. ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety tak miało być, ale tak nie jest!!! Mój Syn ma tyle punktów ile 24 dziecko (ostatnie) na liście, które się dostało ale nie został zakwalifikowany!!! System losowo przydzielał dzieci z równymi punktami. To jest bzdura!!! jaki system??? zgodnie z jakimi przepisami??? rok temu było to samo! i nikt nie wyciągnął wniosków

Proponuję złożyć odwołanie gdyż Regulamin nie uwzględnia takiej sytuacji. Albo poprosić protokół z "losowania"

mama ale co mi da dzwonienie i dowiadywanie się ile jest miejsc? czekam do rekrutacji uzupełniającej bo przecież bez niej pani dyrektor mnie nie wpisze na listę.
Syn jest w państwowym żłobku. I dzisiaj mi Panie powiedziały, czego nie wiedziałam, że jeśli nie dostanie się do żadnego przedszkola to muszę przynieść zaświadczenie (nie dopytałam skąd, pewnie z przedszkola I wyboru) i może on jeszcze przez rok zostać w żłobku. Wiem, że lepiej by było, żeby szedł do przodu ale jeśli się nie dostanie to nie mam zamiaru płacić za prywatne przedszkole.

Miasto musi zapewnić miejsce dla każdego 3-latka. Jeśli wszystkie miejsca w przedszkolach zostaną wykorzystane, miasto dopłaca wtedy do prywatnego przedszkola. Niestety nie było jeszcze takiej sytuacji, żeby wszystkie miejsca były zajęte. Jeśli miasto zaproponuje Ci np. miejsce w przedszkolu na drugim końcu miasta, to żadne inne przywileje Was nie obejmą, również możliwość pozostawienia w żłobku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzy lata temu dzieci mające tyle samo punktów na ostatnim miejscu dostawały się do przedszkola. Dziwne zmiany, współczuję bo nam się tym samym przyfarciło.

tylko jeśli jest np. 10 dzieci z tą samą ilością punktów co przy tych kryteriach jest bardzo możliwe to ciężko będzie przyjąć wszystkich

Z tego co wiem, to dziecko może zostać w żłobku do 4 roku jeśli nie dostało się do przedszkola. Tak mówi ustawa żłobkowa. Jeśli w żłobku mówią inaczej, to chcą się pozbyć. Zadzwońcie lub napiszcie do urzędu miasta

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry