Widok
Rolki-nigdy nie jeździłam:-\ a bym chciała:-)
Dziewczyny nigdy nie jeździałam na rolkach a jestem po 30-tce:-)
Chciałabym spróbować zanim zdedowałabym się na ewentualny zakup.
Czy jest gdzieś miejsce gdzie można chociaż kilka "kroków" zrobić w rolkach np decathlon.
Początki pewnie są ciężkie chociaż na łyżwach potrafię niby jeździć.
Mąż pewnie będzie się śmiał...
Chciałabym spróbować zanim zdedowałabym się na ewentualny zakup.
Czy jest gdzieś miejsce gdzie można chociaż kilka "kroków" zrobić w rolkach np decathlon.
Początki pewnie są ciężkie chociaż na łyżwach potrafię niby jeździć.
Mąż pewnie będzie się śmiał...
ja to przerabiałam rok temu :) kupa śmiechu i fajna zabawa ;) zachciało mi się schodzić z górki ale nie na chodniku tylko po trawie :P i efekt taki że pierwsza gleba zaliczona na samym początku :D potem to już dobrze rozkręciłam się ale nie powiem stracha przed przewróceniem miałam ;) nie umiem skręcać jeszccze robię to powoli hehe bardziej chodząc niż jadąc...w sumie mało jezdziłam i nie długo zabieram się za odnowienie heh pewnie znowu nie będe umiała zacząć :P
wiecie a ja myślę aby kupić sobie wrotki ,jako małolata jeździłam na wrotkach ,rolki ubrałam 2 lata temu mojego syna i wywaliłam się długa ,a na czterech kółkach czułabym się chyba stabilniej cos takiego http://allegro.pl/listing/listing.php?string=wrotki+37&search_scope=category-110853
Ale wolałabym kupić stacjonarnie aby przymierzyć .
Ale wolałabym kupić stacjonarnie aby przymierzyć .
u nas cała rodzinka rolkowa, mąż jedżdzi super a ja próbuję go dogonić, ale frajda niesamowita, teraz córkę uczymy, ma 3,5 roku i idzie jej bardzo dobrze, ale w poprzednie wakacje próbowaliśmy nauczyć naszego znajomego lat 40 ści i tylko powiem, że dzieciom to lepiej wychodzi no ale się nie zraził i ciągle próbuje
Ja jako dziecko wrotek z nóg nie ściągałam, mam je nawet jeszcze one są fajne bo dopasowują się do każdego buta ale rolki tez kupiliśmy kilka lat temu. Ja mimo wszystko nie bardzo umiem na nich hamować, to nie to samo jak łyżwy. Rozpędzałam się a potem czekałam aż same staną:) leżą w szafie teraz ale planujemy dla dzieciaków kupić i tak w 4 sztuki jeździć.
najlepiej nie kupować tych najtańszych i dla tych co chcą kupić to ważne- jak ja kupowalam to sie tym kierowalam :one mają oznaczenia:ABEC od 1-5 5 to dla wprawionych bo są bardzo szybkie-miałam okazję jechać to śmiga sie że hej tylko właśnie z zahamowaniem.... takim nagłym można się wywinąć, a 1 to dla początkujących, wolne, człowiek się namacha a one i tak dwa ruchy nogami i stają-na pewno bezpieczniejsze dla dziecka
najlepiej nie kupować tych najtańszych i dla tych co chcą kupić to ważne- jak ja kupowalam to sie tym kierowalam :one mają oznaczenia:ABEC od 1-5 5 to dla wprawionych bo są bardzo szybkie-miałam okazję jechać to śmiga sie że hej tylko właśnie z zahamowaniem.... takim nagłym można się wywinąć, a 1 to dla początkujących, wolne, człowiek się namacha a one i tak dwa ruchy nogami i stają-na pewno bezpieczniejsze dla dziecka
no więc dziewczyny dziękuję za rady i dobre słowa. Pojechałam do decathlona, wybrałam rolki raczej te z górnej półki, pojeździłam po hali chyba z godzinę:-) szło mi całkiem nieźle:-) KUPIŁAM!!!! jestem z siebie dumna, na razie z dezycji:-)
Jestem z Pruszcza, szkoda, że nie mam z kim jeździć, zawsze to raźniej by było na początku:-)
Jestem z Pruszcza, szkoda, że nie mam z kim jeździć, zawsze to raźniej by było na początku:-)
Ja też szukam kogoś do jazdy na rolkach. Dwa lata temu kupiłam rolki w dechaltonie po mialam sporą przerwę i nawet dobrze mi sżło. Gdy mi palma odbiła, zdjełam ochraniacze i śmigałam. Upadek niezły skóra z wew. strony dłoni zdarta na maxa. Uraz psych. taki, że caly jeden sezon rolki leża w szafie. Kocham jezdzić ta andrenalina jest super.
Jest ktoś chętny okolice Gda Gł. Można zawsze jechać na stadion i tam śmigać :)
Jest ktoś chętny okolice Gda Gł. Można zawsze jechać na stadion i tam śmigać :)
Na Przymorzu jest "Wrotkowisko". Można tam wypożyczyć sprzęt i pojeździć w lepszych warunkach niż na zewnątrz.
Najbardziej przy nauce przeszkadzają nierówności terenu i nawet niewielkie spadki a na wrotkowisku jest bezpiecznie, no i można dobrać sprzęt jak sądzę. (Aczkolwiek radzę kierować się własnym rozsądkiem przy dobieraniu sprzętu bo panie tam za bardzo się nie znają - w każdym razie ich porady dot. sprzętu dla dziecka mogłyby skutkować niemałym urazem.)
Najbardziej przy nauce przeszkadzają nierówności terenu i nawet niewielkie spadki a na wrotkowisku jest bezpiecznie, no i można dobrać sprzęt jak sądzę. (Aczkolwiek radzę kierować się własnym rozsądkiem przy dobieraniu sprzętu bo panie tam za bardzo się nie znają - w każdym razie ich porady dot. sprzętu dla dziecka mogłyby skutkować niemałym urazem.)
"zachciało mi się schodzić z górki ale nie na chodniku tylko po trawie"
:D
Na ten temat nadmienię że jeżdżę na łyżwach i nartach już ok.30 lat więc przygotowanie mam a na samych rolkach 15, a mimo to nie odważę się zjechać z górki w rolkach. Schodzę po miękkim terenie, bokiem. :D
Podejrzewam że w wypadku autorki cytatu zjazd po betonie skończyłby się gorzej. :) To JEST niebezpieczne, między innymi przez specyficzne hamulce w rolkach (nazwijmy to brakiem hamulców) i nierówności podłoża.
:D
Na ten temat nadmienię że jeżdżę na łyżwach i nartach już ok.30 lat więc przygotowanie mam a na samych rolkach 15, a mimo to nie odważę się zjechać z górki w rolkach. Schodzę po miękkim terenie, bokiem. :D
Podejrzewam że w wypadku autorki cytatu zjazd po betonie skończyłby się gorzej. :) To JEST niebezpieczne, między innymi przez specyficzne hamulce w rolkach (nazwijmy to brakiem hamulców) i nierówności podłoża.