Widok

Rzecz o pieskach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam takie pytanie. Czy pies na smyczy nie musi mieć kagańca? Czy zasady są dla wszyskich psów jednakowe, czy też zależy to od rasy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie, -przepisy sie zmieniły od roku ubiegłego i każdy piez bez względu na rasę tak jak pisałam w miejscu publicznym i środkach lokomocji musi mieć kaganiec. na klatce u moich rodziców wiszą rozporządzenia dotyczące zwierząt domowych z brutalizacjami i tam jest tak napisane ;p

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
inees-mnie nie chodzilo o wycieczki autobusowe czy innymi srodkami komunikacji.myslalam ze autorka wątku pyta ogolnie o wyjscia na spacery:D

Dzięki dziewczyny
ja z goldkiem (co by w obronie własnej ugryźć nie umiał, mieliśmy już tego przykłady) w autobusie czy nawet parku publicznym kaganiec mieć powinnam.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pies powinien byc na smyczy, a te rasy ktore uwazane sa za grozne dodatkowo w kagancu. Oczywiscie szczeniaki do roku czasu nie musza miec kaganca i niekoniecznie musza miec smycz. Tak wyczytalam kiedys w jakiejs gazecie. Jesli puszczasz psa luzem, to juz koniecznie musi miec kaganiec. Teoria sobie, a w praktyce, my mamy malego psa ktory wlasciwie zawsze jest na smyczy, a druga strona ulicy spaceruje pancia z rotwailerem bez kaganaca i bez smyczy... no comment

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
justys niestety pudel nie pudel każdy pies z normalnych ryjkiem musi mieć kaganiec np w autobusie inaczej mandacik, tak mówi prawo a rzeczywistość swoja droga ;p

oczywiscie ze zalezy od rasy.nie wyobrazam sobie zakladac kagańca mojemu pudelkowi hehe.smycz oczywiscie dotyczy kazdego psa ale kaganiec tylko dla ras niebezpiecznych typu:amstaf...pitbul..itp.

pies na smyczy musi mieć kaganiec w środkach komunikacji miejskiej i miejscach publicznych, chyba ze względu na swoja anatomie jest to nie możliwe do tych ras należna, plaskoryjkowe czyli shih tzu, pekinczyki itp

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry