Widok

STARAJĄCE SIĘ CZ.XLII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczeta z wielka przyjemnoscia i radoscia zakladam nowy watek :)
mam andzieje, ze przyniesie Wam szczescie i ktoras z Was a najlepiej wszystkie po kolei bedziecie go zamykac :)

dwie rkeski pokazalymi sie rano w neidziele wielkanocna a wczorajsza beta wyszla 672 mIU/ml, wiec jest to jakis 3ci tydzien ;)

Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje :)

tripgirl wielke gratulacje !!! :)

bedziesz lutową mamusia :) ??
o ja pierdziu tripka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a wiesz, ze jak pisalas, ze Cie boli brzuch to tak nieśmiało pomyslalam, ale az sie bałam zapeszyc :)

GRATULACJE!!!!!
Tripgirl ale super!!!! G R A T U L U J E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzisz robienie planow rowerowyh na nastepne miesiace odpoczynku od staran przyniosly wlasciwy efekt! Extra!
wizyte u gina mam 10 maja, wiec mzoe cos powie o terminie ale wychdozi na to, ze chyba poczatek lutego ;)

sama jestem w szoku naprawde, w tym miesiacu odpuscilam sobie wszystko lacznie z wizytami u gina i moze to faktycznie byl sposob ;))
Tripka, to jest wlasnie to - odwrocenie myslenia. Musze isc w twoje slady i zaczac myslec o rowerach :-) Co do terminu to jestem pewna ze bedziesz styczniowa mamusia!
tripgirl

brawo, brawo, brawo:):):)
ale pozytyw z samego ranka:)

co do kubeczków... mnie najbardziej zastanowiła.... gama kolorów...

dalej kaszlę:( ale już jestem tak zmeczona, ze jakby mniej;P
chociaż z drugiej strony to moze dobrze, teraz mamy taką przerwę (przez choróbsko), za tydizeń @ a potem to po takim celibacie nie odkleimy się z meżem od siebie przez miesiąc:P
Ale super. Gratulacje:) My się staramy od tygodnia , mimo, że owulka dzisiaj. Wczoraj miałam jakieś kłucie w dole brzucha po prawej stronie i nie wiem co to było. Mam nadzieję , że majowa miesiączka nie przyjdzie....
Marti - prawdopodobnie to właśnie była owulacja (z prawego jajnika)

starać się należy jak najbardziej PRZED owulacją
danych liczbowych nie pamietam (bedę musiała wygrzebać, bo egz za półtora miesiąca), ale największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest ze stosunku na dzień przed owulacją, potem na dwa dni przed, potem dzień owulacji, a potem kolejne dni przed owulacją
a póki nie ma owulacji, to nie utrafisz, prawda?;)
uwolnione jajeczko, co prawda żyje 24h, ale tylko przez 12h może zostać zapłodnione
więc zdecydowanie PRZED owulacją powinno się starać...

a Marti za 3 tygodnie nam nowy wątek założy :D
aga, tylko pamietaj, co za duzo/czesto to nie zdrowo :P hihih
No jak miło..

Ogromne gratulacje :D

Ach ta wiosna oby dla nas wszystkich była taka szczęśliwa....
Trip, gratuluję :D
ale się wątki posypały. tak trzymać Dziewczęta!
Dziewczyny a nie było kiedyś takiego topiku , że przed owulką dziewczynka a po chłopak? Pamiętam , że komuś tam sie sprawdzało.
marti - piszę co wiem

plemniki X, żeńskie są mniejsze i cięższe (a co za tym idzie wolniejsze) od plemników Y, za to "cierpliwsze" - mogą dłużej poczekać w drogach rodnych kobiety, dłużej przeżyją
dlatego też ze "starego", wcześniejszego stosunku większe prawdopodobieństwo jest urodzenia dziewczynki, bo więcej ich przeżyje w dobrym stanie
z jednorazowego stosunku tuż przed owulacją, lub zaraz po owulacji jest większe prawdopodobieństwo chłopca - plemniki Y są po prostu szybsze

znalazłam te dane, jaki procent zajść jest ze współżycia w którym dniu
na pierwszym miejscu, 30% - drugi dzień przed owulacją
drugie miejsce, 27% - dzień przed
trzecie miejsce, 13% - cztery dni przed (zaskoczenie)
czwarte miejsce, 7-8% - owulacja lub trzy dni przed
5% - pieć dni przed
dane mam z wykresu z wykładu, jako źródło mam napisane: Wilcox et al. 1998
Marti - co znalazłam a propo płci dziecka: http://www.acifolik.pl/plec_dziecka.html

i te metody zwiększania prawdopodobieństwa miałam wskazywane jako zwiększające prawdopodobieństwo

pamietam jeszcze o jednej metodzie, nie mogę jej na razie wygooglać, która polegała na tym, że wysyłałaś szczegółowe dane - swoja datę urodzenia, pierwsza meisiączkę, coś tam jeszcze do jakiegoś instytutu we Francji, a oni wyliczali (za grubą kasę) kiedy i w jaki sposób twoja komórka jajowa polaryzuje - ponoć komórka jajowa polaryzuje cyklicznie przyciągając to plemniki X to Y; no i oni wyliczają to...
o, tu jest ta metoda z polaryzacją (metoda Selans) - http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/

wiecej już nie zaśmiecam wątku
tripgirl GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a niedawno się martwiłaś, że sama zostaniesz na `placu boju` hehehe a teraz nas odstawiłaś :) ale super!! jeszcze raz szczere gratulacje :)
Gosik ja mam nadzieje, ze neidlugo bedziecie odczytywac wynik tak samo zaskoczone jak ja w niedziele, naprawde szkoda, ze nikt mi wtedy foty nie pstryknal :)
Gratulacje! :)
tripgirl- a chyba do Ciebie pisalam w poprzednim watku, ze bol piersi i awersja do stanika to pierwszy krok do testu ciazowego :) bardzo mocno gratuluje.

u nas wlasnie zaczal sie kolejny cykl staran. jak jechalam do polski widzialam 3 malenkie bociany w gniazdach - pomyslslam do 3 razy sztuka. oby!
tripgirl obyś miała rację ;) ja już się nie mogę doczekać... ;)
w tym cyklu (jak niektóre z nas) dopadła mnie infekcja więc muszę się podkurować a od następnego cyklu kontynuujemy starania :D
tripgirl no to moje gratulacje :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
TRIPKA
oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Monia yoyoyoy oł je jak cholera ;)
WoW!!!!! Tripka gratuluje!!!!!!
dziewczyny powiedzcie mi czy na badania chodzicie na nfz czy prywatnie?ja musze zrobić wiadomo, grupę krwi, morfologię, mocz, toxo, tarczycę itd.. no i zastanawiam się czy zapisywać się do państwowego i czekać,ale dostać skierowanie,czy olać to, brzydko mówiąc,i iśc je sobie zrobić prywatnie?

ja wszystkie badania robie prywatnie
ja przed chwilą dzwoniłam do siebie na ośrodek, toxo, grupa krwi,morfologia, mocz, tarczyca - razem 150zl

ale super!!!!!!!!!!!!!! :) serdecznie gratuluję :) spokojnych 9 miesięcy :)
GRATULACJE!!! Super, bardzo sie ciesze :):):) życze spokojnych i pięknych 9miesięcy
hehe Tripka, tak czekałam kiedy założysz nowy wątek ;)
GRATULACJE :)))))))))))))))))))))))))
Uwielbiam te nowe wątki :D:D:D
Ja robiłam badania prywatnie- tokso, cytomegalia, morfologia, mocz, posiew, TSH, cukier, kreatynina, jonogram, aspat i alat- koszt ok 250zł całość. Byłam raz na pobraniu krwi:)
a ja wlasnie dostalam @.... eh, trudno, do nastepnego razu..... :-(
No widzisz tripgirl.... z moch bolacych piersi nic nie wyszło za to Twoje sie sprawdziły ;)

Ja robie wszystkie badanie które mozna na NFZ, tylko ft4 prywatnie, bo nie refundują... bo koszt wizyty, plus badania to kupa pieniedzy...
no ja właśnie zapisałam się do lekarza na NFZ, bo jak sobie podsumowalam koszt wizyty u mojej dr prywatnie plus komplet badań to niestety,ale na dzien dzisiejszy przy budowie domu średnio mnie stać...ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu na wizytę "pańśtwową" wcale nie będę tyle czekala, więc jest ok.
wiem tylko, że nie refundują badań na cytomegalię i toxo, więc to zrobię,wiadomo, prywatnie.

gartulacje tripgirl...
ja zdecydowalam ze bede leczyc dalej infekcje, najwyzej znowu ten cykl bedzie stracony...
ale mam zamiar zajac sie swoim mianowaniem, to moze chociaz wtedy przestane o tym myslec. Jak do wrzesnia nie bede w ciazy to wwtedy ide do gamety
Jeszzcez raz gratulacjie

Olenka najtansza toxo jest w szpitalu miejskim w gdyni bo po 20zl
Tripgirl gratulacje! Pamiętasz jak się żaliłaś, że sama zostaniesz w tym wątku :P
pewnie ja zostane sama w tych staraczkowych watkach, nie dosc ze najstarsza to jeszcze na szarym koncu.... Auuuuuuuu......
pamietam, pamietam ;)

ja mam o tyle dobrze, ze moj rpacodawca oplaca nam pakiety prywatnej opieki medycznej i bede mogla korzystac ze wszystkiego za darmo, nie ukrywam, ze bedzie to duzy plus bo sporo kasy zaoszczedzone..
makuszka jeszcze ja, jeszcze ja najstarsza!!! więc się nie martw :) ja poczekam na Ciebie ;)
gosik_sz dobra kobieto, dobrze ze jestes :-)
Hmmm może takie narzekanie "zostanę tu sama" działa :P W przypadku Tripgirl zadziałało heh.
Ile macie lat, że tak narzekacie?
skończone 31 :P leci 32 ... :)
no to narzekajmy Dziewczyny!!!! :)
ale jak czytam dziewczyny, że zaraz mają 30 i że już czas... to można się załamać... :)
gosik witaj w klubie, mi tez leci 32 wiosna
Hmmm, myślę, że do 35 jest oki, chyba że chce się wyrobić z czwórką dzieciorków. Ja mam 27, mąż 29 dopiero od niedawna zaczęliśmy myśleć o potomku.
ja tez 32
ulllallllaaaaa to zaraz mnie od gówniar wyzwiecie :P bo wychodzi na to że ja najjjjjmłodsza jestem
i zaraz polecą teksty"ty młoda jesteś,wyszalej sie,jeszcze masz czas" ;)
ja bym chciala 2 lub 3. Modle sie o blizniaki - jakby sie udalo to moge sie spokojnie starzec :-))))
no to super makuszka!!! nie jestem sama w pełnym znaczeniu tego słowa! :)
faktycznie lekarka też mi mówiła, że spoko mam jeszcze czas ale wiecie jak to jest nigdy nie wiadomo ile czasu zejdzie na tych staraniach... :)
tfu tfu wypluć oby jak najkrócej! :)
ja bym chciała na pewno 2 :) a jak wiecej to też dobrze :) Moi rodzice to z każdej ilości wnuków będą się cieszyć "jak gwizdki" :P :)
Agniuszka a ile Ty masz lat?? :) kwestia wyszalenia to indywidualna sprawa :) ja tam nigdy nie szalałam, nie każdy tego potrzebuje hehe :)
Makuszka a my nawet ślubowałyśmy w tym samym roku hehe :D jak wiele nas łączy :D ;)
a mnie dobilo to ze wszyscy - zaznaczam WSZYSCY - moi znajomi lub dziewczyny w rodzinie mojej i meza sa aktualnie w ciazy. A ja nie. Juz nie zdziwi mnie chyba jak jakis kuzyn powie ze on tez zaciazyl :-)))))))))))
Nie, dlaczego, jeśli czujesz, że to już czas i jesteś w pełni świadoma konsekwencji swojej decyzji to ja nie mam nic przeciwko.
Gosik - z tego co pamietam crodo robil nam zdjecia :-)
dokładnie :)
Ja też w rodzinie mam same kuzynki które właśnie urodziły albo w najbliższych miesiącach rodzą :/ "plaga" jakaś :) Oby i nas "dopadła" :)
tak tak u nas też Kordian!! :) (ja to sklerozę mam:P) no proszę to my znajomki jesteśmy ;) ale fajnie :D
makuszka a długo się już staracie??
Gosik, ja juz mezowi powiedzialam - a niech wszyscy na raz zaczna rodzic! lozek w szpitalach im zabraknie! :-P
hehehe nooooo co będzie komu pracować na nasze emerytury :P zartuje :)
bylebyśmy my na szpitalnym korytarzu nie rodziły :P
teraz bylo do 3x sztuka :-) a wyszla z tego du.... (same zrymujcie).
trudno, ryczec tym razem niebede, wciagne se czekoladke i bede uchachana
spoko Gosik, wszyscy urodza, zdaza zmienic posciel na swieza i z otwartymi ramionami beda na nas czekac! A Wy juz dlugo?
my to nawet nie do 3 x sztuka...dopiero 1 m-c, teraz mam drugi cykl ale dopadła mnie infekcja pęcherza więc kicha...przymusowy m-c przerwy ale po @ zaczynamy znowu :)

Właśnie za namową dziewczyn z wątku ogladałam testy owulacyjne na allegro..rozważam zakup..używałaś może??
łeeee Gosik to Ty sie jeszcze nie masz co lamac po pierwszym razie.
wogole testow nie bralam pod uwage. Stosuje NPR i wg temp i sluzu wiem kiedy jest ten czas "wysokiego ryzyka" :-D
Ide do domu dziewczeta, do jutra, pa
hehe ja trochę leniwa jestem na mierzenie temp :) a śluz to też wiem bo się obserwuję :) pi razy oko :P
no dlatego ja narazie na luziku ale wiesz latka lecą :P im prędzej tym lepiej :) mam nadzieję, że jakoś do lata mi się uda to mielibyśmy wiosennego bobaska ;) i fajna pogoda na macierzyński :P ale jak wyjdzie inaczej to też będzie git już taka wybredna nie będę żeby czekać na następne wiosny :P
Mysle AGniuszka, ze jednak z wiekiem to Ciebie pobije ;) i u mnie w rodzinie byłabym pierwsza jakby sie udało ;)

A póki co oficjalnie sie nie staramy, bo obnizam moją prl i mamy wielki znak zapytania co z pracą męża i dopiero w czerwcu/lipcu sie dowiemy... ale jestem z Wami bo ja juz bym baaaardzo chciała :)
ja mam 23 i troche;D
Makuszka Ty to jesteś mocna ! :)
do juterka! ja też za 5 min wychodzę :)
łeeeee Agniuszka no nie przesadzaj :P ja myślałam, że masz z
18-cie :P :) wcale pierwszej młodości to Ty nie jesteś ;) ;)
czas na szaleństwa minął :P :)
a nulka wiem , ze Ty tez mój rocznik jesteś:)
Rocznik może tak, ale ja z czerwca ;)

I ja bede bardziej wybredna niz gosik_sz bo baaardzo chciałabym dzidzie na wiosne (najlepiej na kwiecien/maj) wiec jak w tym roku sie nie uda, to bedziemy probować za rok ;)
fiu fiu ale zmarszczki mimiczne mam;D żaaartuje

Ok dziewczęta 3 min i mykam do dom a właściwie do Władka mąż mnie zabiera na zapiekanke :):)taka pogoda
Miłego popołudnia :)
nulka faktycznie masz jeszcze chwilkę czasu w przeciwieństwie do mnie :) jakbym miała "więcej czasu" też pewno bym tak się starała :)
ok Dziewczęta Mąż podjechał bryką :D miłego popołudnia :)
Niby mam czas... zawsze tak myslalam, ze to bedzie fiku myku i juz... a pomimo mojego wieku, to wcale nie bedzie takie proste... najpierw wyszła u mnie torbiel ( która już sie wchłoneła) teraz wysoka prl... a jeszcze jestem obciążona cukrzyca po babciach której jeszcze nie mam, ale moze wyjsc w kazdej chwili ... wiec wole nie czekac za długo...
Nulka ja mam córcię z maja 2009 i w tym roku jesienią planuję zacząć starania o drugiego bobaska bo chcę też rodzić na ciepłą wiosnę/lato:)
nulka ja miałam laparoskopowo usuwaną torbiel jajnika w wieku 23 lat. juz wtedy lekarze mówili mi, że jeśli mam "pewnego" partnera to powinnam pomyśleć poważnie o ciąży..ja co prawda byłam już wtedy z moim obecnym mężem ale jakoś...miałam czas na to :) jeśli chodzi o prl to też mam na górnej granicy ale narazie leczenie nie jest przymusowe bo mieści się w granicach normy co prawda górnej ale zawsze.. a co do cukrzycy to...też mam w górnej granicy moja śp. babcia też miała ogromne problemy z cukrzycą a kuzynka z tej samej strony jest na insulinie już od kilku dobrych lat...

także głowa do góry :) nie jesteś sama :) grunt to myśleć pozytywnie :)
mi 31.i dwa lata starań.
Gratuluje!!! Ja miałam nadzieje że w wielkanoc mi sie uda bo spóźnił mi sie okres 4 dni, juz pełna nadziei- a tu lipa, tylko jedna kreska w teście i pojawił sie okres;(
Witam :) Troszkę mnie tu nie było a tu kilka nowych wątków...GRATULUJĘ Nowym przyszłym mamusiom...mi się od 10 dni spóźnia@, strasznie bolą mnie piersi, nie mogę na nich spać, biagć itp bo bolą :P wydaje mi się ze mam lekkie mdłości, ale jakoś boję się zrobić test i znowu się rozczarować :( tyle ich w życiu zrobiłam no i nie pierwszy raz spóźnia się @...
Tripgirl gratkiii :)))) a też się osttanio pytałam jak działania z mężulkiem więc wszystko pozytywnie!!! bardzo się cieszę, bo miałyśmy te same problemy i prolaktyna i progesteron - więc to dobry znak :) także teraz ty trzymaj kciuki za mnie a ja życzę ci spokojnej ciąży i zaglądaj tu czasem ;)
Pozdrawiam,
Anka
Olcia 10 dni to już bardzo dużo:D:D:D oby to była dzidzia, trzymam mocno kciuki:)
moje gratulacje:)
olcia rób test koniecznie... Myślę że tym razem to będzie TOOO :D

Trzymam mocno kciuki......

I przesyłam tony odwagi byś zrobiła test.... Od razu daj znać....

;D Już mi się buzia śmieje....
Olcia leć po test ;) - Ole mają w tym miesiącu szczęscie ;)

Zrób test, może od razu się nie nastawiaj, że jesteś w ciąży, zrób go z przekonaniem, że to nie to. Lepiej mieć miłą niespodziankę niż znowu się zawieść:)

Inaczej będziesz się dręczyć.
Jutro po pracy skoczę do apteki i zrobię :) Od razu napiszę jaki wynik...trzymajcie kciuki ;)
3mamy ;) obyś się tak zaskoczyła jak ja ;) życzę powodzenia ;)

Gratuluje kolejnym zaciazonym :),no ja dopisuje sie do meldunku wieku-ja mam 29 :(,czas leci. I tak samo problemy,ale 4 mam wizyte wiec bede wiedziec ,co proponuje pani doktor.Oby szybko cos wymyslila na moje pecherzyki:),bo ja jestem najstrsza z rodzenstwa-2 braci juz ma dzieci-a ja nie-a to ja chcialam obdarowac dziadkow swoich 1 prawnukami :(.Ale moze za to ja bede miec wyprawki po ich dzieciach he he :).
gratulacje:)
Olcia trzymam mocno kciuki ;)
Olcia, ja tez trzymam mocno kciuki !!!!

Oby jutro powstał nowy wątek :)
Tak Olcia trzymamy mocno kciuki będę jutro wciąż zaglądać na forum czy już coś wiadomo....

No ja mam 24 latka i jedną córeczkę jak na razie jestem do końca lipca na wychowawczym i chciałabym drugie dziecko staramy się już chwilę - bardzo chciałam mieć dzieci rok po roku- no ale niestety nie wyszło. Mieliśmy trochę przerwy a teraz dalej się staramy by na wiosnę ponownie zostać rodzicami...
tripgirl, gratulacje i spokojnych 9m iesiecy...
Olcia, daj znac jak po tescie
Wow! Gratulacje!!!!!!! Zdrówka dla was! ;-)
nie było mnie tu parę tyg i musiałam nadrobić czytanie nowych wątków.
Olcia i tripgirl serdecznie gratuluję :) i czekamy na wynik kolejnej Oli:)
Ja mam miesiąc się wstrzymać i myślałam że w kolejnym będę znowu działa ale niestety w sobotę idę do lekarza bo mam wysoką prl i pewnie znowu wypadnę z starań na kilka m-cy:/
Nulka czy musisz się wstrzymać z staraniami aż wyrównasz prl? Mówił Ci lekarz ile to może trwać?
Cieszę się , że znów któraś z nas jutro może nas zaskoczy i bedzie nowy wątek. co do wieku to mam 30 lat więc też najmłodsza nie jestem :) Dzisiaj owulacja i działamy:) dobranoc laski...
Olcia, mi lekarka powiedziała, ze teoretycznie mozna sie starac, ale przy Dostkineksie odradzała...powiedziała, ze po 3 miesiacach zbadamy kontrolnie czy spadła i jak bedzie w normie to wtedy smiało mozna
Tripgirl moje najszczersze gratulacje!! :)
halo Olcia jak wynik?? :D
gosik_sz poczekaj niech wróci z pracy ;D
buuuuuu myślałam że napisze z pracy.... :P :) no cóż czekamy cierpliwie ;)
ja tez juz szukałam nowego watku ;)
witam dziewczeta. ja wczoraj niezle zdychalam przez @. Maz za to sprawdzil sie jako pielegniarz :-)
Nulka - biore Dostinex od 6 lat - moj gin twierdzi ze Dostinex ani zachodzeniu ani ciazy nie szkodzi. Ja mu wierze :-)
hejka! matko co za produkcja wypowiedzi haha juz dlugo takiego poruszenia tu nie było ;)

to co czekamy na nowy wateczek? :)) mocno trzymam kciuki olcia ;)

ja tez biore dostenix i sie staram on nie przeszkadza
Dziewczyny, a Bromergon to lepiej na noc brać czy na dzień. bo jeszcze nie zaczęłam ale już się martwię skutkami ubocznymi:)
ja kiedys bralam na noc a w dzien i tak bylam jak przejechana. Nie sluzyl mi absolutnie dlatego zmienilam na Dostinex.
Asiunia ja brałam na noc, bo wtedy wiecej skutkow przespisz...ja po ok 2 tyg sie do niefo przyzwyczaiłam i czułam sie normalnie
Anka trzymam kciuki, prl szybko zleci zobaczysz, progesteron tez sie poprawi - mi sie udalo, Tobie tez sie uda :)
Olcia 10 dni spoznienia to to juz na bank musi byc to, zwlaszcza jeszcze z tym bolem piersi ;) czekamy na nowy watek bo widze, ze tu sie dziewczyny rozgadaly :D
to też pomyslałam:)
będę brała na noc. z resztą i tak mam pół tabletki, więc chyba będę żyła, co?
bedziesz, bedziesz ;)
oj tam, od razu rozgadały...
bo to nie chodzi o to, by jak najmniej wpisów w jednym wątku było, tylko, by jak najgęściej te wątki nowe powstawały:P
ja powinnam jutro dostać @ i bardzo się boję jutrzejszego dnia :-) Mi się wydaje że nic z tego, ale mój mąż powiedział że mam się nie martwić bo on wie co robił :-) i mam szykować wyprawkę. Ale moim zdaniem to by było zbyt proste. Test jak już zrobię dopiero w poniedziałek, bo idziemy na wesele i nie chce mieć zepsutego nastroju. Wszystkim zafasolkowanym gratuluje a reszcie życzę powodzenia
iwonka trzymam kciuki :) no skoro już nawet Twój Mąż wie to nie ma innej opcji ;)
iwonka trzymam kciukasy ale... u nas maz mowil - nie marudz bo jestes w ciazy ja to wiem i juz. To mu powiedzialam za mysle ze nie jestem. A on zrobil zaklad - jestes i juz i stawiasz mi piwo jak wygram a jak przegram to przez tydzien gotuje obiady. No i mezus gotuje :-))))
ja piernicze ale niezły zakład :D muszę to wykorzystać :P :) hehe
no ktora miala dzis testowac po pracy co? :-) ile mamy w niepewnosci siedziec? Prolaktyna z nerwow nam skoczy :-)))
Olcia miała chyba testować. Też czekam:)
no dziewczyny zmienilam sobie avatarka ze slubnego na bocianowego z blizniakami. Na bank przyniesie mi szczescie :-D
hehhhe napewno!! :) świetny pomysł :)
Olcia chyba o Nas zapomniał z tego szczęścia :D
Oby tak było....
hej dziewczyny, ja wlasnie też czekam na wyniki imienniczki :)

wiecie, tak sie zastanawiam,kiedy powiedziec szefowi?ja pracuje w szkole jako nauczycielka..

No ale do końca tego roku szkolnego chyba będziesz jeszcze pracować czy już myślisz o zwolnieniu? uczysz jakiegoś przedmiotu czy masz klasę?
no jasne, że do końca roku chcę pracować - ja to w ogole do konca chce pracować, jeszcze we wrzesniu i pazdzierniku tez. ucze dwoch przedmiotow, wychowawstwa na szczescie nie mam..ale mam umowy co roku na rok i zastanawiam się jak sie teraz dyrektor zachowa..umowy zawsze są do sierpnia i tak sobie mysle,czy moze nie da mi na stale :(

No fajnie by było gdybyś miała umowę na stałe. To wszystko tak na prawdę zależy od dyrektora i od Twoich stosunków z nim no bo tak na prawdę może Ci wcale nie dać umowy na przyszły rok lecz tego nie powinnaś zakładać.. A na kiedy masz w ogóle termin? Dobrze by było byś pracowała do końca semestru by łatwiej było ułożyć plan to też zależy jak będzie z zastępstwem na Twoje stanowisko czy nowa osoba czy podział między inne nauczycielki...
olcia powinnas juz porozmawiac z dyrektorka bo pewnie juz musiala oddac arkusz z godzinami do urzedu, no i ja zawsze wychodzilam z takiego zalozenia ze lepiej zeby sie od ciebie dowiedziala niz od kogos innego. Ja z pierwszym dzieckiem bylam w ciazy na stazu i umowa konczyla mi sie w sierpniu a z macierzynskiego wracalam w pazdzierniuku i dyrektorka przedluzyla mi umowe na stale... wiec badz dobrej mysli.
A jesli mozna spytac w jakiej szkole pracujesz?
chcę powiedzieć, po 10 maja jak pójdę na kolejne USG i dostanę konkretną datę porodu itd.pracuję w tej szkole już 2 lata i mam nadzieję cichą, że dostanę umowę na stale :(

A moja gin powiedziała, zeby odczekać i przy Dostineksie sobie odpuscic a napewno przestac go brac jak nie dostane @

Oleńka, moze dyrektor nie bedzie Cie chciał od nowego roku szkolnego, bo wiadomo, potem beda zastepstwa i moze wolalby zebys poszła na zwolnienie... umowe i tak Ci musi przedłużyc... a moze lepiej powiedzieć wczesniej, bo teraz trwaja rekrutacje dla nauczycieli..
powiem mu po 10 maja jak tylko będę znała termin i w ogole :)

wlasnie zagladnelam na forum a tu taka niespodzianka - tripgirl z calego serca gratuluje
Zgodnie z obietnicą zrobiłam test i wyszły....2 grube krechy !!!! :D :D :D :D :D
idę do apteki po kolejny :) bo aż nie wierzę ....
Olcia mówilam, że w tym miesiącu Ole mają szczęśćie!!! z całego serca gratuluję ;)

i to będzie najkrótszy wątek:) 1,5 doby:D
Olcia również gratuluję z całego serduszka:) i czekamy na nowy wątek.
Drugi również pozytywny :D 2 kreski jak nic :D...jutro trzeba sie umowic d lekarza :D
niezłe uczucia olcia co :) mnie to zamurowalo jak zobaczylam I I :)
Lec do lekarza, potwierdz i moze bedziemy mialy podobny termin ;)

szaleństwo :) pozytywne szaleństwo na wątku ;)))
gratulacje!!!
Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a nie mówiłam:D:D:D:D:D:D
SZok, wspaniałe uczucie, normalnie nie wierzę, jeszcze 1 test sobie na rano zostawiłam :D
ja tez zrobilam 3 :) jeden dalam mężowi, jeden rodzicom, a jeden zostawilam sobie na pamiątkę:)to teraz obliczaj pierwszy dzien ostatniej miesiączki i zobacz jaka orientacyjna data porodu Ci wyjdzie :P

ost @ 16 marzec...czyli wychodzi gdzies na grudzien :)
he he ja mialam ostatnią @ 18 marca... :) moja droga termin nam wychodzi między świętami, a nowym rokiem ;)

Podaj datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki i długość cyklu, a dowiesz się kiedy urodzi się twoje dziecko

Prawdopodobna data poczęcia:4-4-2011
Szacunkowa data urodzenia:17-12-2011
12. tydzień rozpocznie się:27-6-2011
22. tydzień rozpocznie się:5-9-2011
Obecny tydzień: 4
hehe nawet nie wiecie jak się cieszę, oczywiście nie dowierzam, aż nie pójdę do lekarza :) ...Ola z jakiego miasta jestes? :)
Rumia, a Ty? pewnie Gda :(?

dokładnie :( myslalam ze moze razem przez "to " przejdziemy :) a mogę sptac w jakim wieku jestes? :)
gdańsk i rumia to nie dwa bieguny ;) chętnie "przejdę" przez to z Tobą ;)mam 26 lat ( za4 miesiące):P a Ty?

w lipcu 25 wiec prawie w tym samym wieku :) a więc życzę moja droga spokojnej ciąży :) mam nedzieję ze uda mi się jak najszybciej umowic do lekarza :D
olcia załóż nowy wątek bo ten już się ciągnie :)

ja również życzę spokojnej ciązy :) do 10 maja będę się denerwowała póki mi lekarz nie powie, że wszystko jest ok:)

ja na 1 wizytę poszłam prywatnie bo mnie "z biegu" przyjęłi :)

Ja jutro zadzwonię do mojej ginekolog i mam nadzieje ze znajdzie dla mnie chwile ;) oczywiscie równiez prywatnie :( a wątek założe jak będę miała pewność:) ten dzień zapiszę się na zawsze w mojej pamięci :D
Grudzien?? A ja myslalam, ze bedziecie pierwszymi mamami w 2012 ;)
nooo, w mojej tez ;) jak coś to pisz na priva ;) ja marzę o tym, żeby jak najszybciej uslyszeć serduszko :)

nulka mi lekarka powiedziala,ze wychodzi tak pomiędzy... choć ja wolałabym w styczniu ;)

Nulka okaże się po wizycie u gin :D ok dziewczynki uciekam zrobić sobie wspaniałą kąpiel po takich wrażeniach :) Buziaki i trzymam kciuki za kolejne :)
ja idę oglądac "kolekcjonera"... dobranoc mamusie ;)

Oj dziewczyny, ale Wam zazdroszcze :))))
nulka zobaczysz, uda sie jak będziesz się tego najmniej spodziewala :)

No no no SUPER.... TAK Czekałam na te wieści :D Śmieje się do monitora jak mysz do sera :D

No No ten miesiąc należy do Aleksander :D

Spokojnej ciąży dziewczyny.....

No i czekamy na dalsze wieści :D

Nulka maj i czerwiec należą do Nas....
Gratulacje dla nastepnej :),no prosze-wiosna robi swoje:).Tylko my te blisko 30 nic.....:(
gratulacje:)

Nulka Ty jestes nastepna:)
heh ciążę się sypią jak szalone :D:D:D i dobrze
ja mam cały woreczek testów pozytywnych :D
Gratulacje:) Czekamy jutro na nowy watek:)
witam się z samego rana ;) idę pod prysznic i lecę do pracy :) udanego dnia..

a Tobie, Olu, życzę, żebyś się dostała do lekarza i potwierdziła zafasolkowanie ;)

Dziewczynki własnie zrobiłam 3 test i znowu wyszedł pozytywny więc po woli przestaję mieć wątpliwości ;) mam nadzieję że się dostanę do lekarza i wtedy będę już spokojna no i oczywiście założę nowy wątek :)
Olcia co ja widzę :O gratulacje serdeczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):)
Zatem kolejnej Oli - gratulacje!! :*
ola529
moje gratulacje
trochę przy okazji zazdraszczam.
tekla, na prawdę tylko zostałysmy te z okolic 30-stki.

Ola,
Nowy wątek,
nowy wątek,
nooooooowyyyyyyyy wąąąąąąąąąteeeeeeeeek.

to była taka piosenka, coś na kształt sto lat :D
Amen
Gratulacje.
Dziewczyny - około 30-tki - łączmy sie :-))))
ja się łączę :) bez odbioru ;)
jestem w łączności :D:D :)
ja nie odbieram, bo ja z tych młodszych :P

Weronika co ma bzika, dokadnie, mam nadzieje, ze wakacje beda nasze :))) ps. gdzie mieszkasz :) ?
ja mam 27, więc łączę się z Wami- dziewczynami przed 30:)
gratulacje dla kolejnej Oli:)
Walerko dziekuje ;-)
widze, ze moj watek rpzyniosl szczescie - bardzo sie ciesze ;)
Ole ja wg moich obliczen bede z Wami grudniowa mamusia tylko, ze jakos chyba bede balansowac na krawedzi bo wg kalendarza termin na 31 grudnia ;))
czekamy na nowy watek!
dołanczam do około-trzydziestek
mnie w tym wieku najbardziej dobija, że mojaj mama miała już nas dwójkę (mniej w wieku 25, brata na dzień przed 30-tką) a ja 30,5 i dopiero starania zaczynam...
ale kuzynka taty później zaczęła i trójki się dorobili...
Ja jestem z poza trójmiasta. Mieszkam na wsi za Kartuzami :)

Wiosna ruszyła a z nią bociany, Ostatnio widziałam 3 więc wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to będe mamą
No ja tez dołączam bo rocznik 80:) U mnie już po owulce i oby @ 13.05 nie przyszła...
aaa no ja zapomnialam sie wyspowiadac, ze wyrobilam sie z fasolka przed moimi 30tymi urodzinami bo bede miala je w lipcu tego roku ;)
szczęściara :)
Tripka wez juz nas nie pograzaj :-))))
oj tam oj tam rocznikowo to juz mam 30 ;))
patrzcie jak teraz się tłumaczy :P :P :)
AgaB ja może młodsza, ale skoro porównujesz do Rodziców, to mam teraz 26 lat (w listopadzie dopiero ale niech będzie zaokrąglę ;P) a moja Mama w moim wieku miała już 5letnią córeczkę ;)
AgaB, bede brala przyklad z Twojej kuzynki i tez dorobie sie 3 zwlaszcza ze bocianow juz kilka w tym roku widzialam wiec jak nic w kapuscie dziecie niebawem znajde :-)))))
no jakby tak patrzec to moja mama mnie rodzi za 2 miesiace :P tylko23 lata temu :P
wiec tak czy siak bede starsza od niej... ;) ale slub bralysmy w tym samym wieku rocznikowo :P
Moja mama miała nas w moim wieku już ładnie odchowanych :D:D:D ja kończę 30 za parę dni, 8 maja ;)
dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale pocieszyłyście mnie...:)
Basieniak Ty sie nie liczysz - jestes zafasolkowana :-))))
Dziewczeta, jakie plany macie na majowke? Czy wogole ktos bedzie ze mna w pracy (na forum) 2 maja?
WOOOoooOOOw gratulacje dla kolejnej zafasolkowanej !!! cudowna wiadomość !! Zdrówka życze
Makuszka ale staraliśmy chwilę przed moją 30 i nam się udało więc Wam około 30 też się uda:))) ja tylko tak pocieszyć chciałam :)
makuszka - ja bedę
dziś szef dzwonił (bo ja teraz na chorobowym do pt), żeby sie upewnić, ze przyjdę
akurat kaszląco chrypiąca odebrałam i się "zgarbił"
ale powiedziałam, że przyjdę - osobiście lubię pracować w takie dni, bo nikt nie dzwoni, bo wszyscy myślą,ze mamy wolne i mogę wtedy nadrobić... a ponoć mam co nadrabiać:(
my nigdzie nie wyjezdzamy, ale 2ego mam wolne :)
Basieniak, dzieki za pocieszenie :-) w sumie ja 32 skoncze dopiero za ponad 5 miesiecy wiec mam szanse ze zaskocze majac jeszcze 31 :DDDD
AAAAAA!!!!!!!!!!!! Olcia gratuluje!! ale super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oj zazdroszcze Wam dziewczynki ale tak pozytywnie
ja będę
dziewczyny nie zalamujcie sie ja mam 36 i fasolka wlasnie chrapie kolo mnie, troche z problemami ale sie udalo. 30 to jeszcze mlody wiek
walerka dziekujemy!! pozdrowienia dla Ciebie i Julci :) nei lubię chrapania ale za takie chrapanie to bym wszystko oddała :D :D
no ja też z tych starszych, mam 34 lata w grudniu
eee tam w dzisiejszych czasach wiele kobiet decyduje sie na pozne macierzyństwo wiec spoczko...ja 27 w tym roku
2 maja melduje sie tu :),mam wolne,ale jutro juz na impreze smigam rodzinna-50lecie slubu dziadkow :).Szlag by trafil,z powodu pracy musialam wizyte przelopzyc na 10 maja a nie 4 :(.I nici ,mialam byc ok 10dc,a tak bede pewnie w ok 16 dc.Musze sie pochwalic-dostalam przedluzenie umowy o prace-tylko na rok...ale cos juz jest :).Ktora ma chec priw klikac na gadulcu??5721369
Melduję się po pracy :) Diś w pracy nie myślałam o niczym innym :P obdzwoniłam wszystkich lekarzy i nikt nie miał już miejsc (albo nie chciał mnie przyjąć) ;) ale udało mi sie umówić na jutro także już się nię mogę doczekać...ogólnie to mam silne mdłości i bóle w dolnej części brzucha, no i nie mogę dotknąć piersi, także chyba jutro nie może wyjść inaczej :D :D jutro po wszystkim obiecuję założyć nowy wątek :)
Olcia u mnie 10 dni po terminie miesiączki już serduszko biło :))) Będziemy czekać na info jutro, a jak mocno Cię pobolewa podbrzusze to możesz wziąć nospe
to są takie lekkie kłucia i czuję się jakbym wzdęta była :) już się nie mogę doczekać... :D
Olcia gratulacje:)

Jaki ten ból podbrzusza jest? Taki jak przed/podczas miesiączki?
ja miałam lżejszy niż przed/podczas miesiączki i chwilę był, a potem zanikał i znów się pojawiał:D
Troszkę niżej i tak jakby boli całe podbrzusze, a przed @ albo owu przeważnie bolała któraś strona :) boli np jak siedze nogi mam zdecydowanie wyżej i naciskam na brzuch :)
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.............
Dobrze wiedzieć :) Mnie tak właśnie ćmi, czyli to niekoniecznie musi być przez zbliżający się okres.
Niekoniecznie :) trzymam kciuki....a kiedy ma @ nadejść ?:)
często objawy @ są bardzo podobne do ciąży:)
dokładnie, mi dał do myślenia ból piersi o kilku tyg no i nudności :) a reszta tak samo jak przed @
ja za to musiałam iść spać w dzień, bo się słaniałam, a wieczorem zasypiałam już po 20:D
hehe ja włąśnie leżę w łózku i zasypiam, a wieczorem 21 i mnie nie ma..:)
U mnie to trudno powiedzieć kiedy ma nadejść hehehe ... Dzisiaj jest 30 dzień cyklu, ale kiepsko u mnie z regularnością, choć po leczeniu dostinexem znaczenie się poprawiło. Raczej się nie nastawiam optymistycznie, nie chcę się nakręcać. Po jakim czasie od zapłodnienia test wykryje ciąże? Wybaczcie jestem laikiem w "tych" sprawach.
w ogóle przed tym wszystkim zamówiłąm na allegro testy owu + 5 ciążowych....jeśli jutro się potwierdzi to gdyby któraś była zainetersowana to chętnie odsprzedam :)
ja zrobiłam test po 2 tyg od daty planowanej @ i wszystkie 3 wyszły pozytywne.
Nom, to ja poczekam jeszcze, bo jeśli by się przytrafiło to ma maks. 2 tygodnie.
mi wyszedł już test o czułości 25ml/U w 12 dzień po skoku owulacyjnym, a od 5 dnia miałam już różne objawy, ale ja musiałam mieć bardzo wysokie stężenie hcg, jednak obecnie jestem w Irlandii i tu jest troszkę utrudniony dostęp do zrobienia bety z krwi więc nie wiem ile wynosiła na początku
A moze to bedą bliźniaki :D??
Oj jak ja bym chciała mieć bliźniaki:) u mojego męża w rodzinie były bliźniaki więc jest szansa:D
Na 14:15 mam wizytę...trochę się denerwuję ale chyba nie możliwe żeby 3 testy się myliły :)
Pewnie, że niemożliwe :) Tymczasem u mnie przyszła @, mogę spokojnie świętować długi weekend.
Olcia, napewno wsio bedzie ok... tylko jakby nie było serduszka, to sie nie stresuj... to jeszcze wczesna ciąża ! :)

A ja bliźniakom mówie stanowcze NIE ;) chociaz prawdopodobieństwo jest...
Ja już po wizycie :) 5 tydzień, wszystko ok :) , serduszka jeszcze nie było ale za 2 tyg mam przyjść i posłuchać bo powinno być już slychac bicie malutkiego serduszka :) Tak więc z przyjemnością zakładam nowy wątek :)
Gratulacje :))))) Nowego wątku nie mogę znaleźć :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry